- Konu Sahibi Blackbluee1
-
- #16.201
Doktora gttik bugün gayet ıyiz el salladi bize minik kuzu fakat kiloya dikat et dedi benim için 17 haftada şekere bakıcam dedi çok acıkıyorum sac boyasını sordum 16 haftayı geç dedi diplerim bembeyaz yapma dese yapmam tabikide hareketli gördük çok şükür erkek cinsiyet sabitYuruyusun sporun bi etkisi yok bence, bende tam 9ay boyunca yattim herkes yuru yuru doguramiycaksin dedikce ben inatlarina daha fazla yattim benim oglumda ekim dogumlu agirlastigim aylar tam yaz sicaklariydi evde soyunup dokunup efil efil uyudum hepve hastaneye 8cm acilmayla gittim,tabi sancilarim gunler oncesinden baslamisti evde cektim hepsini o ayri :))
Endokrin uzmanina mi gitmeliyim yani.Kişiye göre ve dr a göre çok farklılıklar gösterir.bazı dr lar tahlilde vitaminlere bakmaz bile..klasik kan ve hormon bakarlar.ben mesela ilk gebeliğimde sadece elevit diye bir multi vitamin kullandım.şuan ise omega3 ve d vitamini ayrıca b12 takviyesi alıyorum.bunları verende kadın Doğumcum değil..endokrin uzmanı onlar bu konularda daha hassas ve detaycı oluyor.
Benim troid sorunum olduğu için mecbur gidiyorum cnm..ama sen kafana takılıyorsa sağlık ocağından bile bu tahlilleri isteyebilirsin nitekim bende tahlillerimi sağlık ocağında yaptırıp endokroncime götürüyorum ona göre yönlendiriyor beni...b12 düşük çıktı mesela kadın doğumcum gebelikte normal deri ama endokrincim çok önemli olduğunu söyledi ve takviye verdi..Endokrin uzmanina mi gitmeliyim yani.
Insallah herşey gönlüne göre olur canım, Gerçekten büyük rahatlık. Eğer gerçekten normal istiyorsan epidural bile yaptırma, ben istemiştim ama doktor kendi dedi doğumunu geciktirir, Hem 0 sancı hissetmiyorsun gibi olmayacak dedi o yüzden vaz geçtim ben iyi ki de normal yapmışım, doğurdum ardına kalktım her işimi gördüm ne ağrı ne sızı :) Insallah bu dogumum da güzel olurAy çok doğru parası war die hemen sezaryen oysa normal doğumun ne çok faydası war bende normal istiyorum ilk gebeligim
Cok saol canım icim rahatladı biraz acaba neden yapmadı tahlil diye dusunuyodum.Benim troid sorunum olduğu için mecbur gidiyorum cnm..ama sen kafana takılıyorsa sağlık ocağından bile bu tahlilleri isteyebilirsin nitekim bende tahlillerimi sağlık ocağında yaptırıp endokroncime götürüyorum ona göre yönlendiriyor beni...b12 düşük çıktı mesela kadın doğumcum gebelikte normal deri ama endokrincim çok önemli olduğunu söyledi ve takviye verdi..
epudurali 4 .5 cm den once takamiyorlarmis.hastaneye gittigimde 1 cm acikluk vardi 5.5 cm ekadar kendi sancimi cektim ama benim agri esigim cok dusuktur dayanamiyorum nefesim kesiliyor.epiduralden sonra agri durdugu icin rahatliyorsunuz dedigim gibi buda d8nlenmeye olanak sagliyor .sonrasi doktorla muhabbet getir ordan bi kahve icelum modunda.Ben epiduralli doğumu cok merak ediyorum. İlkinde hastaneye gittiğimde 6cm açılmam olduğu için dr bu aşamadan sonra epidural takmıyoruz dedi. Ne derece doğru bu bilmiyorum. Bide sancıyı hissetmeden nasıl ıkınılıyor bu da ilginç geliyor bana. Benimde ıkınmam yetersiz bulunduğu için karnıma bastırılarak gerçeklesti doğum. Tabi ebelerin kolları komple benim tırnak izlerimle doldu
hadi ya
hamilelikte cilt lekeleri oluyor diye biliyorum doğumdan sonra geçiyorlar ama merak etme. Doktoruna sorarsın yine inş geçici bişeyAynen canım yaa, randevum var üç güne, geçici demişler hep ama nedenini merak ettim işte.. :)
Canim bol bol felak Nas surelerini oku
Valla normalde de okumam lazım, bu sıra baya boşladım.. Sağolasın canım..
Canim olusabilecek hamilelik lekeleri diye biliyorum oyle okumustum uygulamamda
Aslında hamilelik lekesi bekliyorum ama bu bir garip.. Küçük nokta, birden yayıldı.. Kına yakmış gibi oldu.. Yer yer leke gibi de değil..
A aeengineer kına lekesi ile uyananların konuları kk da da çok vardır , bi bak istersen diyeceğim ama genelde gece kına gecesine götürmüşler seni demelere kadar varıyor yorumlar
Ya varya onları da gördüm.. Neler neler yazmışlar.. Üç harfliyle evlenmeler, meleklerin kınalaması, şeytan iş.mesi.. Bilimin gözünü seveyim..
Ay korktum ya ben de 11 ocakta yaptırmaya gittim
masallah canim sende dikkat et fazla kilo iyi degil, insallah seker filan da cikmaz. Bende kendi durduramiyordum yeme konusunda ama Allahtan atlattim o donemi yeme fikrinden gina gelmisti artik :) sac boyasini bende merak ediyorum eczane de dogal boya gordum elim gitti ama almadim bende beyaz yok simdi sorsam doktor cok mu lazim deyip yine beni azarliycakDoktora gttik bugün gayet ıyiz el salladi bize minik kuzu fakat kiloya dikat et dedi benim için 17 haftada şekere bakıcam dedi çok acıkıyorum sac boyasını sordum 16 haftayı geç dedi diplerim bembeyaz yapma dese yapmam tabikide hareketli gördük çok şükür erkek cinsiyet sabit
Insallah herşey gönlüne göre olur canım, Gerçekten büyük rahatlık. Eğer gerçekten normal istiyorsan epidural bile yaptırma, ben istemiştim ama doktor kendi dedi doğumunu geciktirir, Hem 0 sancı hissetmiyorsun gibi olmayacak dedi o yüzden vaz geçtim ben iyi ki de normal yapmışım, doğurdum ardına kalktım her işimi gördüm ne ağrı ne sızı :) Insallah bu dogumum da güzel olur
Benim ulseratif kolitim nuksetti sanirimkac gundur direndim degildir dedim usutmusumdur dedim ama belirtileri artk cok bariz. Ausencia sende de vardi sanirim bu hastalik gebeliginde nuksetmis miydi.yarin doktora gidicez insaallah bakalim
Kizlar preeklampsiyle sikintili bi arkadas wardi adini unuttum bugun bi yazi okudum kuru incir cok fayda ediyormus engelliyormus kan basincinin yukselmesini bu yuzden gebelik zehirlenmesi riski olanlar duzenli bisekilde bol bol yemeliymis sizhatirliyorsaniz bu yaziya etiketleyinde alsin yesinkuru inciri Rabbim sifa etsin insallah
Canmmm benim annem 20 senedir ulseratif kolit hastası ay çocukluğumdan beri neler çekti annem kanamalar bağırsak yaraları makattan kaç kere hortum atıldı herşey pehriz ben büyüdüm evlendim geçmedi hala aynı ömür boyu sen nasılsın bu konuda
Sol tarafında daha çok ağrı oluyor oradan biliniyor alt tarafım bile agriyorduÇok geçmiş olsun. Nasıl bir ağrıydı? Belin kilitleniyormuydu? Benimde belim ağrıyo da ne olduğunu anlamaya çalışıyorum.
Malesef bu omur boyu suren bi hastalik.ben sekiz yildir u.kolitim ama bi bes yildir nuksetmiyordu.daha once iki kez kolonoskopi oldum ben de.karin agrilari kanamalar dedigin gibi cok kotu.suanda agridan berbat durumdayim bi bes alti gundur.sadece yemek degil stres de etkiliyor.gecen hafta bana acilma var sende dedi doktorum sanrm o ara cok stres yaptm surecin sonunda boyle oldum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?