2018 Haziran Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    331
Bende çok kötüyüm...

Geçti sandım geçen hafta Bend e iyiydim 12+6 yim bugün bende.. dedim herhalde geçti şükür dedim mutfağa girdim birşeyler yaptım. Bugün yine başladı mutfak çok çok kötü kokuyor Allahım ağlıyorum artık hiç kusmam yok ama keşke kıssam diyorum belki rahatlarım. Birde mide yanmalari başladı deliricem. Gözlerim dolu dolu hep ya :KK43:

Kuzenim demişti 12 haftalarda bitti derken çoğalıyor en yükseğe çıkıyor ama sonra 16 haftalarda tamamen bitiyor diye. Galiba bizim öyle olacak :( zaten sıkıntı da açsın yiyemiyorsun yesen miden allak bullak kussan yine açsın yine boş miden.

Kuzenim demişti 12 haftalarda bitti derken çoğalıyor en yükseğe çıkıyor ama sonra 16 haftalarda tamamen bitiyor diye. Galiba bizim öyle olacak :KK43: zaten sıkıntı da açsın yiyemiyorsun yesen miden allak bullak kussan yine açsın yine boş miden.
Ama artik kusma konusunda profesyonel oldum. Kusunca rahatliyorum ama tiksindigin icin birsey yiyemiyorsun. Allahim insallah atlatiriz kisa zamanda

Süt sağma makinesi benim olmazsa olmazım da ilk kızımda,ilk 3 gün sütüm gelmemişti mamada vermedim kızıma yavrum eme eme getirdi tabi aynı zamanda süt sağma makinesiyle sağa sağa. Emzirdikten sonra mutlaka sağıyordum göğüsümü tamamen boşaltmak için ki bu sütünün çoğalması için lazım. 2 yıl kesintisiz emzirdim sağdığım sütleride dışarı çıktığım zamanlar orda burda emzirmektense biberonla verdim. Ayrıca bence herzaman buzluğunda sağılmış süt bulunmalı olur ya hasta olursun ilaç kullanırsın falan emziremezsin o sütleri içer:KK66:

Evet sana katılıyorum sür sağma makinası olmazsa olmazlardan ben de hem emzirip hem fazlasıyla sağmıştım işe başlayınca çok işe yaramıştı stoklar

Ben en cok gigus ucu yaralarindan korkuyorum ya cevremde cok sahit oldum aglayarak emzirenlere.napmam lazim ne surcem :KK35:
Ben de daha hastaneden Eve gelir gelmez o 2 günde felaket yara oldu göğüs uçlarım, ve o kadar sinir bozucu ki ağlaya ağlaya emzirdim hatta emzirmem diyecek kadar kötü olmuştum ama eşim o an eczaneden meddela göğüs kalkanı aldı, benim uçları da yoktu zaten, bebek kavrayamiyordu, o kalkanlari kullanmaya bir başladım mutlu mesut devam ettim emzirme seruvenine, biberon ucu gibi olduğu için de sütümü bile sagdigimda biberonla verdim oğlum hiç yadirgamadi maşallah diyim emzirme ile kötü bir anım olmadı:nazar:

Bugün bi liste yaptım (yapmaya çalıştım)
Eşim haftaya geleceği için biseyler alacağız. Cinsiyet öğrenmeyi planlıyoruz aklınıza gelen başka birşey varsa buyrun.. :KK200: ya da şu çok gereksiz dediginiz. Hepsini birlikte almayacağız tabi ki ilk hangilerini almak mantıklı olur.. ufak ufak alalım dedik çünkü 45 gün gelmeyecek gidince. Eki Görüntüle 2077571

göğüs kalkanı yazabilirisn ilk 2 ay onlar olmasa napardım bilmiyorum meme uçları yara olunc akrem sürüp kalkanları kapatıyordum böylelikle çamaşır tenime değmediği için hem canım acımıyordu hem de çabuk iyileşiyordu ayrıca ilk zamanlar çok fazla süt akıntısı oluyor bu akan sütler de kalkan da birikiyordu :) lolita555 lolita555 seni de etiketledim göğüs ucu yaraları için bu çok iyi gerçekten

Ben en cok gigus ucu yaralarindan korkuyorum ya cevremde cok sahit oldum aglayarak emzirenlere.napmam lazim ne surcem :KK35:
Kakao yağı herkese ama herkese tavsiyemdir. Katı oluyor iki parmağınla ovup eritip sürüyorsun.(internetten bulabilirsiniz) Ben ilk bebeğimde her emzirmeden sonra sürdüm ve bana öneren kişiye çok dua ettim. Göğüslerim yara olmadan atlatmıştım şükür.
Emzirmeden önce silebilirsin ama silmesen bile saf bir yağ olduğu için kremler gibi zarar verir mi diye korkmuyorsun.

Buzluktan çıkarınca nasıl hazır hale getiriyorsunuz o sütü ya :)

önce dolapta 0-4 derecede buzun çözülmesini bekliyoruz sonra biberona koyup biberonu da içinde sıcak su olan bir kabın içine koyup benmari usulü ısıtıyoruz ısıtılan süt tekrar ısıtılmıyor bu yüzden dikkatli olarak bebeğin içeceği kadar sütü biberona alman önemli ayy yemek tarifi gibi olmuş bu yazım :KK48:

Kuzenim demişti 12 haftalarda bitti derken çoğalıyor en yükseğe çıkıyor ama sonra 16 haftalarda tamamen bitiyor diye. Galiba bizim öyle olacak :KK43: zaten sıkıntı da açsın yiyemiyorsun yesen miden allak bullak kussan yine açsın yine boş miden.

Evet az önce zar zor bisiler yedim.. başım çok ağrıyor. Geçmezse eşim gelince acile gideceğim ya gözlerimi açamıyorum. Baş ağrısı, mide bulantısı, mide yanması. Vallahi bitmiyor :(

göğüs kalkanı yazabilirisn ilk 2 ay onlar olmasa napardım bilmiyorum meme uçları yara olunc akrem sürüp kalkanları kapatıyordum böylelikle çamaşır tenime değmediği için hem canım acımıyordu hem de çabuk iyileşiyordu ayrıca ilk zamanlar çok fazla süt akıntısı oluyor bu akan sütler de kalkan da birikiyordu :) lolita555 lolita555 seni de etiketledim göğüs ucu yaraları için bu çok iyi gerçekten

Evet yoktu listemde ama tavsiyeler üzerine ekledim bazı şeyleri degistirdim

Kesinlikle göğüs kalkanı, ve pompa, Ne kadar Evde olsakta emzirecek olsakta, tamamen boşaltmak adına lazım bence , ılk hamileligimde arkadaşımdan ödünç almıştım ama bu sefer satın alacağım, Onun ki avent manual di, ben de çok memnun kaldım ve aynısını alacağım kendi isteğimle, yani elektrikli yerine manuel benim tercihim, benim gibi manuel tercih edecek olanlar Kesinlikle avent diyorum

önce dolapta 0-4 derecede buzun çözülmesini bekliyoruz sonra biberona koyup biberonu da içinde sıcak su olan bir kabın içine koyup benmari usulü ısıtıyoruz ısıtılan süt tekrar ısıtılmıyor bu yüzden dikkatli olarak bebeğin içeceği kadar sütü biberona alman önemli ayy yemek tarifi gibi olmuş bu yazım :KK48:

Ama gerçekten açıklayıcı:) Sağ ol Şimdi anladım

Kesinlikle göğüs kalkanı, ve pompa, Ne kadar Evde olsakta emzirecek olsakta, tamamen boşaltmak adına lazım bence , ılk hamileligimde arkadaşımdan ödünç almıştım ama bu sefer satın alacağım, Onun ki avent manual di, ben de çok memnun kaldım ve aynısını alacağım kendi isteğimle, yani elektrikli yerine manuel benim tercihim, benim gibi manuel tercih edecek olanlar Kesinlikle avent diyorum

Bende manuele karar kıldım chicconunki de güzel diyenler var.

Ama artik kusma konusunda profesyonel oldum. Kusunca rahatliyorum ama tiksindigin icin birsey yiyemiyorsun. Allahim insallah atlatiriz kisa zamanda

Kendin mı kusuyorsun yoksa kendisi mı geliyor . Ayy ne güzel sordum :D yani parmak yardımı ile mı kusuyorsunuz yoksa kendiliğinden gelen kusmalar mı. Ben kusacak gibi oluyorum ama çıkmıyor kendimde yapmak istemiyorum.

Bende manuele karar kıldım chicconunki de güzel diyenler var.
Ben burda onu bulamam ama ikisini de karşılaştır canım, aventin sağma yerinde damlacık gibi küçük sislikler var. Nasıl diyim yastık gibi minik minik, Onlar da göğüsü uyarıyor masaj gibi iyi oluyor, ve manuel olmasına rağmen acıtmıyor. Tabi orda seçenek çok. Karsilastirmakta fayda var

Ben burda onu bulamam ama ikisini de karşılaştır canım, aventin sağma yerinde damlacık gibi küçük sislikler var. Nasıl diyim yastık gibi minik minik, Onlar da göğüsü uyarıyor masaj gibi iyi oluyor, ve manuel olmasına rağmen acıtmıyor. Tabi orda seçenek çok. Karsilastirmakta fayda var
Aynen ben alışverişe çıktığımda inceler bakarım inşallah

Kendin mı kusuyorsun yoksa kendisi mı geliyor . Ayy ne güzel sordum :KK70: yani parmak yardımı ile mı kusuyorsunuz yoksa kendiliğinden gelen kusmalar mı. Ben kusacak gibi oluyorum ama çıkmıyor kendimde yapmak istemiyorum.

Yok canim kendisi geliyor onceden icimde tutmaz icin cok kasiyordum kendimi simdi zaten baktim geliyor lavaboya gidip egilince olan oluyor zaten. Midem de cok hassas kokan yagli Baskin tadi olan seyler yiyemiyorim

benim var avent manuel tavsiye üzerine almıştım çok fazla kullanamadım ama bu sefer kullanırım inşallah :)

Back
X