• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2018 Haziran Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    331
Bebeğim dün öğlenden beri yoğun bakımda :( Çok çok kötüyüm.

Sarılık değeri 12.5

Crp değeri 20 çıktı :( kanında enfeksiyon olduğu için ve vücut susuz kaldığı için yatış yapıldı :( 7 gün kesin kalacak kızlar çok çok kötüyüm . 2 gün ne güzel beraber kalmıştık evde. Herşey çok güzeldi. Şimdi beşiği bomboş ev sessiz. Araba geçiyor bebek ağlaması sanıyorum kedi sesini bile benzetiyorum :(Gözümün yaşı dinmiyor metanetli olmaya çalışıyorum ama elimde değil.

Günde 2 defa görebiliyoruz o da kuvezin içinde zaten toplam da 5 dakika görebiliyoruz :( kucağıma alamıyorum. Emzirmek de yasak . Sütümü sağıp veriyorum. Göğüs pedimi bir çıkarttım az önce sütler akti hep yerlere üstüme boşa gitti yavrum olsaydı emerdi :( ne olur dua edin 7 günden 2si gitti daha 5 gün var çok çok zorr

Bugün yarın gelir o zaman canım, doktorlar el attı mı o iş tamam :)) benim de pazartesi günü kontrolüm var, baktiracagim alttan muayene etsin :))
Ay hadi bakalım bekliyoruz, sancı gelmesi lazım çocuk hazır dedi doktor sancı gelince doğurursun hemen dedi gidip gelip hurma yiyorum :halay:

Benim kastettiğim 432 tl iki paranın toplamı.. İlk çocukta doğum parası 300 tl, süt parası da 132 tl diye biliyorum.. Bazı yerler süt parasını 149 tl diye de yazmışlar.. Tam bilemiyorum.. Ama en az 432 tl..

Benimde içten aynı şeyler oldu dün.. Bende açılıyorum herhalde dedim . Bugün randevum vardı.. Bir parmak açıklık var dedi doktor.. Birde sıyırma hareketi yaptı, hızlansın diye.. Demek doğru hissetmişim.

Allah bağışlasın canım, gözün aydın.. Aslında göğüs için herşeyi denemişsin.. Silikon uç ve göğüs kalkanı kalıyor geriye.. Birde onları al bakalım, inşallah düzelir hemen.. Birde garmastan diye bir ilaçta iyiymiş, araştır istersen..
Hemen çıkmışsın hastaneden.. Yürümende Vs sorun yoktu değil mi? Ebeler nasıldı, açıklığı nasıl kontrol ettiler? zorladılar mı seni? Yine dikiş atılırken ağrı Vs hissettin mi? Çok meraktayım.. Bende bugün gittim, bir parmak açıklık var dedi..

Allah yardımcınız olsun canım.. Ne yaptınız, nasılsınız?

Yok canım eşin ssk lı ya, o yüzden süt parasını da alırsınız.. Evli olmak ve evde birinin ssk'sının olması ve daha önce almamış olmak gerekiyor.. Bir defa veriliyormuş yani.. 132 tl mi 149 tl mi ne..

Canım benim doğumum çok şükür öyle çok zorlu geçmedi daha doğrusu sancı sürem, açılma surem çok çabuk oldu . Akşam 8 gibi başlayan düzenli sancılar vardı doktora gittiğimiz de 3 cm di açıklık 2 saat sonra 7 oldu. Sancılar hepten sıklaştı suyumu doğum da patlattılar. Kesi atılmadan önce iğne ile uyuşturdular kesi yapıldı dikilirkende aynı şekilde uyuşuktu çok az hissettim . Eşi çıktıktan sonra çok zorlandım ben pos kan çok birikmiş çıkaramadılar çok yordular beni doğumdan sonra 40 dakika daha kaldım . Çok kan kaybettim iğneler serumlar dil altı hapları geldi gitti. Öleceğim sandım. Çok şükür şuan iyyim . Ama dikislerim olduğu yer ödem yapmış :( biraz zorlanıyorum . Ve dikislerin altı mosmor yani makat kısmı felan bacaklarıma vuruyor ağrısı

Gece 2 buçukta dogum yaptım ertesi gün öğlen çıktık iyiyim diye bebek de iyi diye saldılar . Ben zaten ayaklanmistim . Yatıp kalkarken yürürken biraz zorlanıyorum . Her neyse bebe doktoru 3 un sonra kontrole gel dedi. Dün gittik o da sarılık enfeksiyon sebebi ile bebeğimi aldılar benden yoğun bakımda :(

Bebeğim dün öğlenden beri yoğun bakımda :KK43: Çok çok kötüyüm.

Sarılık değeri 12.5

Crp değeri 20 çıktı :KK43: kanında enfeksiyon olduğu için ve vücut susuz kaldığı için yatış yapıldı :KK43: 7 gün kesin kalacak kızlar çok çok kötüyüm . 2 gün ne güzel beraber kalmıştık evde. Herşey çok güzeldi. Şimdi beşiği bomboş ev sessiz. Araba geçiyor bebek ağlaması sanıyorum kedi sesini bile benzetiyorum :KK43:Gözümün yaşı dinmiyor metanetli olmaya çalışıyorum ama elimde değil.

Günde 2 defa görebiliyoruz o da kuvezin içinde zaten toplam da 5 dakika görebiliyoruz :KK43: kucağıma alamıyorum. Emzirmek de yasak . Sütümü sağıp veriyorum. Göğüs pedimi bir çıkarttım az önce sütler akti hep yerlere üstüme boşa gitti yavrum olsaydı emerdi :KK43: ne olur dua edin 7 günden 2si gitti daha 5 gün var çok çok zorr
Ah canım benim Allah sabır versin inşallah bir an önce iyileşir minik kuzun. Güçlü ol bebeğin için bir de üzüntüden sütüne bişey olmasın.

Kizlar dogumdan sonra pek takip edemedim. Stres falan yasadim cok, lohusa sendromunun adini degistirip kaynana sendromu demeleri gerek sanirim.. Geldiginden beri suyunu bile onune bekliyor esim hizmet ediyor. Dunden beri evimizde degil cunku esimle konustum ve burada bir arkadasi var degisiklik olsun dedi ona goturdu.. Annem yanimda o ilgileniyor benimle simdi. Geri donmek isterse de annemde kalacagimi soyleyecegim. Cunku yasadigim stresten dolayi sutum gelmedi, gelen sut damla damla su anda. Bu sebepten de kizim beslenemedi sariliga cevirdi, dun gece hastaneye yatisini yaptilar bu aksam 17.00de alacagiz kizimi. Durmadan agliyorum, napacagimi sasirdim. Nasil yeterim bilmiyorum, kizima yetebilecek miyim korkusu basladi. Emzirmeye calisiyorum gogus ucumu tutamiyor, silikon uc kullaniyorum onunla daha iyi tutuyor. Ama 2 cekip uykuya daliyor devamli cunku her cekiste sutum gelmiyor diye yorulup birakiyor :KK43: bu defa sagma makinasiyla sagip onu veriyorum, 2 memeden sagdigim süt 15 cc'yi gecmiyor.. Humana iciyorum, prolac damla kullaniyorum, bulgur, irmik helvasi, hurma... yok yok yok :KK43:

Canım bol bol sağ gelmese bile sağ . Memelerde sertlik var mi ? Aynı durumdayız şuan ben emziremiyirum vermiyorlar bebeğimi kucağıma. :(
O yüzden sağıyorum. Ama dün memelerim patlayacaktı artık. O kadar sertti ki . Nasıl rahatladimhemen söylüyorum bugün şakır şakır sütüm geliyor.

1. Havluyu ütü ile isittim manüel pompa ile eşim sağdı ben sıcak havlu ile masaj yaparak kanalları açtım .. biraz geldi çok değil .

2. Hemen arkasından duşa girdim sıcak suyu açtım memelere tuttum dayanabildigjn kadar sıcağı aç. Tarağın arka kısmı ile yukarıdan aşağıya doğru tara. Kanallar açılsın. Duşta da sağım yaptım az da olsa çıktı.

3. Sabahta bebek bezini aldım iç kısmına sıcak su döktüm kaynar şu biraz da soğuk şu ekledim dayanabileceğim kıvama gelince goguslerime koydum tuttum yine masaj yaptım bayağı geldi . Bunları dene canım inşallah ise yarar.

Bunları yaptıktan sonra bak az önce de hastaneden geldik bebeğimi gördüm sutyen içine ped takmıştım memeuclarim çok yara oldu benim.
Kıyafetlere değince canımdan can gidiyordu . Her neyse sütyeni bir çıkardım cikarmamla sütüm akma başladı şakır şakır hemde bacaklarıma yerlere şok oldum ben yaptıklarıma bağlıyorum çünkü kav gündür hiç böyle değildi çok az geliyodu .

Birde hergun 2 kupa rezene + anason demleyip içiyorum. Rahatlatıyor.

Ah canım benim Allah sabır versin inşallah bir an önce iyileşir minik kuzun. Güçlü ol bebeğin için bir de üzüntüden sütüne bişey olmasın.

Sağol canım inşallah..

Inan ağzımdan bir yudum geçmesin istiyorum canım yemek yemek istemiyor ama mecbur sırf sütüm gitmesin diye yiyorum. Ama ağlamamak elimde değil :(

kızlar sezeryan yapanlar sonda takıldiya bize bugun dogum yapali 14 gun oluyo benim afedersiniz kucuk tuvaletimi yaparken iskence cekiyom resmen agri sizi bi arada yasiyom bol su iciyorum surekli de sizde oldumu olduysa cozum buldunuz mu cok kotuuyum

Sarılık değeri 12.5

Crp değeri 20 çıktı :KK43: kanında enfeksiyon olduğu için ve vücut susuz kaldığı için yatış yapıldı :KK43: 7 gün kesin kalacak kızlar çok çok kötüyüm . 2 gün ne güzel beraber kalmıştık evde. Herşey çok güzeldi. Şimdi beşiği bomboş ev sessiz. Araba geçiyor bebek ağlaması sanıyorum kedi sesini bile benzetiyorum :KK43:Gözümün yaşı dinmiyor metanetli olmaya çalışıyorum ama elimde değil.

Günde 2 defa görebiliyoruz o da kuvezin içinde zaten toplam da 5 dakika görebiliyoruz :KK43: kucağıma alamıyorum. Emzirmek de yasak . Sütümü sağıp veriyorum. Göğüs pedimi bir çıkarttım az önce sütler akti hep yerlere üstüme boşa gitti yavrum olsaydı emerdi :KK43: ne olur dua edin 7 günden 2si gitti daha 5 gün var çok çok zorr
Canim Rabbim sabir versin, hersey guzel olacak once buna inan. Ben de 1 gun evde yavrumla kaldim 2.gun sarilik 19a yukseldigi icin yatisini yaptilar dun gece besigi bostu, insan gercekten cok kotu hissediyor :( Rabbim hickimsenin evladinin ayagina tas degdirmesin, acil sifalar diliyorum canim

Sarılık değeri 12.5

okudum yasadiklarim bi kez daha bastan yasatmis gibi oldum en iyi suan seni ben anlarim kuzum nolur uzulme nolurr aglama desemde bos biliyorum ama sutun gidicek bak aglarsan lutfen yapma boyle kuweze aldilar duzelcek gunu belli en azindan dualarim senin yawrunla bak ben ve bizim gibi daha bi cok anne bekliyo ben hic kucagima alamadim kokladim bile yawrumu emzirmedim daha hic. 14 gundur yattigim yeri yedigimi ictigimi bilmiyorum senin halindeyim amaa aglama dus al masaj yap sut damarlarin dolar simdi agri yapmasin bol bol dua et lutfen aglamak bombos onlar bizi hissediyo

okudum yasadiklarim bi kez daha bastan yasatmis gibi oldum en iyi suan seni ben anlarim kuzum nolur uzulme nolurr aglama desemde bos biliyorum ama sutun gidicek bak aglarsan lutfen yapma boyle kuweze aldilar duzelcek gunu belli en azindan dualarim senin yawrunla bak ben ve bizim gibi daha bi cok anne bekliyo ben hic kucagima alamadim kokladim bile yawrumu emzirmedim daha hic. 14 gundur yattigim yeri yedigimi ictigimi bilmiyorum senin halindeyim amaa aglama dus al masaj yap sut damarlarin dolar simdi agri yapmasin bol bol dua et lutfen aglamak bombos onlar bizi hissediyo

Aynen canım seni şimdi daha iyi anlıyorum rabbim yardımcin olsun seninde. Inşallah herşey güzel olacak . Sende üzme kendini çok çok zor ama dediğin gibi hissediyorlar kuzularımız . Keşke kucağıma alabilsem. Onu irda bırakıp eve gelmek işkenceden de beter çok zor. :(

Canim Rabbim sabir versin, hersey guzel olacak once buna inan. Ben de 1 gun evde yavrumla kaldim 2.gun sarilik 19a yukseldigi icin yatisini yaptilar dun gece besigi bostu, insan gercekten cok kotu hissediyor :KK43: Rabbim hickimsenin evladinin ayagina tas degdirmesin, acil sifalar diliyorum canim

ALLAH yardimxinnolsun seninde canım benim . Size de acil şifalar olsun. Evet en zoru da o. Eve geldi 2 gece yattık beşik bomboş yatagimin yanınaydı beşiği dün kendi odasına fotudduler gördükçe ağlıyordum :( Çok zor..

Sağol canım inşallah..

Inan ağzımdan bir yudum geçmesin istiyorum canım yemek yemek istemiyor ama mecbur sırf sütüm gitmesin diye yiyorum. Ama ağlamamak elimde değil :KK43:
Geçmiş olsun çok üzüldüm ilk bebeğini çok hassas oluyor insan
Ben herzaman her ortamda diyorum anne olmak çok zor evladına bişey olacakmış diye onu hep korumak kollamak h p onu düşünmek çok zor .anne olmak bu işte hep onu düşünüyorsun hep onun iyiliğini sağlığını düşünüyorsun
Ben sekiz yıl çocuk yapmadım ikinciyi cokkkk düşündüm bu sorumluluğun altına girmek çok büyük cesaret annelik velhasıl zor zanaat
Allah bebeklerimizin korusun iyilik sağlık versin
Herkesin bebeğime sağlıklı hayırlı ömür versin yarabbim

Canim Rabbim sabir versin, hersey guzel olacak once buna inan. Ben de 1 gun evde yavrumla kaldim 2.gun sarilik 19a yukseldigi icin yatisini yaptilar dun gece besigi bostu, insan gercekten cok kotu hissediyor :KK43: Rabbim hickimsenin evladinin ayagina tas degdirmesin, acil sifalar diliyorum canim
Sizede geçmiş olsun
Allah yardımcınız olsun.
Diyorum yaa anne olmak çok zor.su dunyadaki en büyük sorumluluk ve yük annede bizi bu işte güçlü yapıyor.
İlk bebeği olanlar lütfen korkmayın yeteceksiniz evladımızı sizde herşeyi gogusleyip dahada güçlü olucaksiniz

Ay hadi bakalım bekliyoruz, sancı gelmesi lazım çocuk hazır dedi doktor sancı gelince doğurursun hemen dedi gidip gelip hurma yiyorum :halay:
Gelir Allah'ın izniyle, valla normal doğum bekleyen hepimize duam Allah suyumuzla sancimizla Dogum yapmayı nasip etsin inşallah:dua: Artık hepimiz için yolun sonu , kalan tüm anne adaylarimiz hayırla kucağına alsın Insallah, bebisini alanlar ise bol bol emzirmeyi , kolaylıkla büyütmeyi nasip etsin Rabbim:anne:

Kızlar akşam yatarken bebeklerimizin üstüne ne ortuyorsunuz.penye battaniyemi polarmi ortuyorsunuz.
Birde bebeklerimizin göbeği kuruyup dustukten sonra kururken kanadımı biraz

Back
X