• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2018 Haziran Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    331
35+3te dogdu cnm.2960 gram dogdu.yani 1 ay erken dogdu.cocugumu goren aaaa 3aylikmi cok kucuk duruyor diyor.moralimi bozuyor.demin ebede uzun emdir diyor.zaten yarim satten once memeden almiyorum.bazen daha uzun
Günlük 30 40 gram alması normalmiş canım 100 günlükse 30 gramdan 3 kilo eder doğuncada hemen kilo veriyorlar bence normal kilo alımı ama doktoruna da danış

Sleepy kullanıyorum bizde de aynı sürdürüyor kıyafetler berbat.deterjan çıkaramıyor elimle yıkıyorum bi de sen ne kullanıyorsun kaka lekelerini geçiren Bisey var mi
Ben normal omomatik deterjanla sıcak suya ıslatıyorum. Elimle yıkayıp normal unibaby ile de makinada yıkıyorum. Yoksa çıkmıyor en sevdiğim kıyafetleri bide

Sabahtan beri uyumuyor uyumamak için direniyor ,istiyor ki hep gezsin hep kucakta olsun, enerjim kalmadı ki yapayım bir saat sonra eşim gelecek vericem bebeği ona yemek fln yemeden direkt uyuycam

Son yazış tıklarınızı okudum da hanımlar.. İçiniz rahat olsun ben ilk bebeğimde ne biberon ne emzik kullandım yine de meme reddi oldu . O dönem oluyor bazı cocuklar da.

Boşuna emzik vermedim diye üzüldüm hatta baya. Sonra heo beni emdi emzik niyetine de.

Uykuluyken bebek ve ayakta sallanarak dans ederek denemiştim en çok uykulu anında ile yaramıştı bu dönem. Siz

Ben normal omomatik deterjanla sıcak suya ıslatıyorum. Elimle yıkayıp normal unibaby ile de makinada yıkıyorum. Yoksa çıkmıyor en sevdiğim kıyafetleri bide
Ben de beyaz sabunla yıkayıp dalın deterjanla makinede yıkıyorum da bunun tek defada çıkaran ve bebeğe de uygun olan deterjanı oluyor mu onu merak ettim

Kiz hava cok sicak hala eldivenmi takiyosun seeeen bebisineee sasirdimmm

Gozunu cikarmasindan iyidir:D hem kiyafet gibi dusun vucudunu giydiriyoruz elinin ne farki var ben yanindayken aciyorum ama kontrol edemeyecegm zamanlarda uyudugunda fln giydiriyorum mahvediyor kendini.bi kez kesip torpuledigim gun yuzu gozu cizik icindeydi acimaya gelmiyor bizim kiza cok harkeetli

Gozunu cikarmasindan iyidir:KK70: hem kiyafet gibi dusun vucudunu giydiriyoruz elinin ne farki var ben yanindayken aciyorum ama kontrol edemeyecegm zamanlarda uyudugunda fln giydiriyorum mahvediyor kendini.bi kez kesip torpuledigim gun yuzu gozu cizik icindeydi acimaya gelmiyor bizim kiza cok harkeetli
Aynı bizim hatun dün gözden geçirdim törpüledim bugün burnunu çizmiş nasıl beceriyor anlamadım

Bizim kiz bugün hiç uyumadı ya gündüz birtane uzun uyku yapardı yapmadi.neyse gece uyur diye kendimi teselli ediyorum.

Kızlar merhaba :KK54: Biz kızımla 4 aylık oluyoruz.Çok sık giremiyorum siteye arada yorumları okuyorum. Pek bir zamanım olmuyor. Nasılsınız nasıl gidiyor. Biz bir gün iyiysek diğer gün huzursuz oluyoruz.Bir gün diğer günü tutmuyor . Birde ağzı akmaya başladı. Sanırım dişimiz çıkacak yavaş yavaş. :KK73:

@Myhsa @beniim fnd_50 fnd_50 @Mutlugunlergelecek @rune @YILDIS @AHU42 Kızlar aynı gün doğum yapmıştık bebisler ne alemde neler öğrendiler:KK48: Bizim ki oyuncaklari tutuyor konuştukça gülüyor uykusu da düzene girdi. 6 gün sonra 3 ayı dolduruyoruz inşaallah :21::21:
Benimki desenli şeylere çok bakıyor mesela desenli yastıklar desenli çarşaflar onlara dikkatli dikkatli bakıp konuşuyor gülüyor. Avizeler dikkatini çekiyor onlarla konuşası geliyor:) o gün yakamı tuttu baktı baktı inceledi Allahım yiyecektim ağzını burnunu :) ben kendisiyle sohbet edince gülerek karşılık veriyor.

Kizlar psikolojik yada bilincaltindaki korkulardan midir bilmiyorum ama ruyalarimda hep bebegimin öldügunu falan ogreniyorum. Uyandiktan sonra da etkisinde kaliyorum. Birsey olacak korkusuyla buyuttugumuz icin sanirim. Var mi boyle seyler yasayan?
Ben varım neler neler görüyorum bebeğimi biyerde unutmusum sonra geri ona gitmeye çalışıyorum yollar bir türlü bitmiyor ya ona bisey olursa diye katıla katıla ağlıyorum. Birinde bir odaya koymuşum odaya giriyorum bebeğim yok ama odada kocaman yılan var heryerde bebeğimi arıyorum bulamıyorum. Allahım korusun birinde de bebeğim ölmüştü onda da deli gibi ağlıyorum uyandım hala ağlıyorum yarim saate yakın bebeğimin ellerinden opmustum

Bu aralar bizim oğlan da öyle. Huysuz günler geri geldi sanki. Hep kucağımda gezsin ama hiç uyumasın istiyor. Uyuyamadıkça eziyet ediyor. Yarın 2 ay aşısı var bakalım. Hakkımızda hayırlısı.
Şimdiden geçmiş olsun cnm, umarım sorunsuz atlatırsınız ben de cuma günü götüreceğim

Selam kizlar benim oglusum bugun tam 102 gunluk oldu.yarin doktorumuz gorecek.100gunluk oldumu getir demisti.bu arada 3.ayda rotavirusu asisi olan warmi?ozel bi asi bu.devlet yapmiyor.yarin sorucam doktoruna olalimmi diye.demin saglik ocagindan geldik 5100 gram oglusum.sanki dusuk mu kilosu ya :KK43: boyuda 60 cm olmus.

Biz ayin 3unde 3 aylik olucaz ve yaptiricaz o gun asiyi. Bu asi kesinlikle yaptirilmali arkadaslar ihmal etmeyin sakin.

Gozunu cikarmasindan iyidir:KK70: hem kiyafet gibi dusun vucudunu giydiriyoruz elinin ne farki var ben yanindayken aciyorum ama kontrol edemeyecegm zamanlarda uyudugunda fln giydiriyorum mahvediyor kendini.bi kez kesip torpuledigim gun yuzu gozu cizik icindeydi acimaya gelmiyor bizim kiza cok harkeetli

Tirnaklari kestiginiz halde parcaliyormu yuzunu. Aslinda artik ellerini tanimali yavas yavas cikarip alistirmalisiniz. Benimkide uzayinca ciziyor hemen kesiyorum o gun. Agzina sokup emiyor mesrla elini bu da iyi demisti dr.rahatlariyor bebegi.

Tirnaklari kestiginiz halde parcaliyormu yuzunu. Aslinda artik ellerini tanimali yavas yavas cikarip alistirmalisiniz. Benimkide uzayinca ciziyor hemen kesiyorum o gun. Agzina sokup emiyor mesrla elini bu da iyi demisti dr.rahatlariyor bebegi.

Tanimaktan kasit o muymus:) o zaman bayadir taniyor ellerini.ben de oyuncak tutmaktan bahseden bi arkadasi okuyunca ondan eksik kaldi diye dusunmustum.oyuncagi da eline tuttursam tutar ama kafasina yapistirir:)) ben gunde uc dort kez cikartiyorum eldivenlerini alt degistirirken fln bi sure duruyor emiyor hemen
sonra uykusu gelincede yuzunu gozunu cizmeye basliyor.kesip torpuledigim gun de yapiyor bunlari korumak zorundayim kendinden bile sonra vicdan yapiyorum

Herseyi denedim sonunda pes ettim:KK43: dogumdan itibaren mama destekli gidiyorduk sarilik gecirdi bebegim ve cok uzun surdu. Yasadigim stresli donemde sutum artmadi az geldi hep. Gunde 3-4 lt.su tuketiyorum, süt caylari, suya damlatilan damlalar, malt icecekleri de cabasi.. Olmayinca olmuyormus onu anladim, ki bugune kadar dogundan beri cok mucadele ettim. Emmedi, sutum gelmedi vs. derken emmeye alismisti simdi 2 haftadir memede ciglik kiyamet.. kipkirmizi oluyor bagiriyor garip sekilde emzirmek imkansiz hale geliyor. Mamayi azaltmayi da denedim ama kilo alamadi bu sefer.. doktor da mamayi azalt diyemeyecegim, sutunu arttirmanin yollarini bulmalisin dedi. Bu hafta ameda'nin hastane tipi sut sagma pompasindan kiralayacagim belki sutumu arttirmada bir faydasi olur da en azindan bol bol sagip verebilirim. Boyle bi yola girdim bakalim.. cok isterdim bolca sutum olsun bebegimi doya doya emzireyim :KK43:
Benzer durumları yasamisiz. Benimkide sarilik gecirdi. Hatta sarilik degeri en yüksek seviyeydi. Bol emzir diyorlardi ama. Sütüm çok gelmiyordu. Yaratilistan mi bazilari hicbir sey yapmasa bile sütü bol bol geliyor. Mesela yogun bakimda kaldik. Yanimda da bir bebek annesi vardi. Hadi bak kahvaltı yap cocuguna yararı olsun derdim. Kiz aç kaldı hiçbir şey yemedi. Ama maşallah sütü bolbol geliyordu Bende her seye abandim. Ama süt onunkinden az az geldi :D biz yine dün gittkk az kilo almış. Mama da vermistim halbuki. Bilmiyorum iste bir sürü test verdik. Sonuclara bakilacak.insallah iyi çıkar. Yine mama veriyorsan kaşıkla ver dediler. Gidim gıdım ona mi ugrasacam dedim. Eee anne olmak zor dediler. Oyle de cidden. Daha gündüz uyumayan cocuga gece de uyursa 1 buçuk saatte bir kaldir diyorlar. Zaten zor guc uyumuş

Back
X