• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2018 Haziran Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    331
Benim kız sürekli emiyor canım oda gaz yapıyor kısır döngüdeyim. Birisi baksa ben biraz uyuyabilsem sabah yediğim az ekmek peynirle duruyorum. Sağıp bakacak fırsatım yok ama öyle dolu dolu olmuyor hiç. Eşimde yardımcı değil böyle devam ederse boşanmaya kadar gidecek bu mesele
Sen kimyon yemeyi ihmal etme canım süte geçen gaza faydası çok. Gündüzleri ben de yanlızım. Hatta bazen geceleri de. Eşim seyahate gidiyor sürekli. Tuvalet işi zor ama ben bırakıyorum birazcık ağlıyor ona yapcak bişey yok. Hızlıca işimi görüp geliyorum. Yemek daha zor. Tek elinle bebeği tutabiliyorsan diğer elinle de yemeğini ısıt emzirirken de yersin. Malesef bizim bebekler huysuz ve onlara göre şekil aldık artık. Eşine de inanamıyorum gerçekten sanki sadece senin bebeğin. Yardım istediğinde ne cevap veriyor, yapamam mı diyor :(

3 gün yıkamıcaz onu biliyosundur, enfeksiyon gibi olabilirmiş aşı bölgesi normal dedi sakın sıkma dedi. Ateş yaparsa calpol yarım ölçek 6 saatte bir verirsin dediler. O kadar. Tutmazsa tekrarlarız ona biz bakarız dediler. İnşallah tutar.
Tutup tutamayacağın nasıl belli oluyor acaba

Sen kimyon yemeyi ihmal etme canım süte geçen gaza faydası çok. Gündüzleri ben de yanlızım. Hatta bazen geceleri de. Eşim seyahate gidiyor sürekli. Tuvalet işi zor ama ben bırakıyorum birazcık ağlıyor ona yapcak bişey yok. Hızlıca işimi görüp geliyorum. Yemek daha zor. Tek elinle bebeği tutabiliyorsan diğer elinle de yemeğini ısıt emzirirken de yersin. Malesef bizim bebekler huysuz ve onlara göre şekil aldık artık. Eşine de inanamıyorum gerçekten sanki sadece senin bebeğin. Yardım istediğinde ne cevap veriyor, yapamam mı diyor :KK43:
En basitinden gece aynı odada yatalım birimiz duymazsak ağlar öksürür falan birimiz duyar diyorum. Çocuk ık dese oda değiştiriyor uykusu bölünüyormuş. Bazen gece emdikten sonra çıldırmaya devam ediyor mama yapmam lazım ama deli gibi ağlıyor. 2 dk bak mama yapayım diyorum uykudan gözünü açamıyormuş ben tek elimde çocuk mama yapıyorum. Zaten günde 4 saat uykum var yok. Aksam bile yarım saat ben ilgileneyim az dinlensin yok elinde telefon oyun oynuyor. Resmen suyu ısındı annem zaptediyor beni

En basitinden gece aynı odada yatalım birimiz duymazsak ağlar öksürür falan birimiz duyar diyorum. Çocuk ık dese oda değiştiriyor uykusu bölünüyormuş. Bazen gece emdikten sonra çıldırmaya devam ediyor mama yapmam lazım ama deli gibi ağlıyor. 2 dk bak mama yapayım diyorum uykudan gözünü açamıyormuş ben tek elimde çocuk mama yapıyorum. Zaten günde 4 saat uykum var yok. Aksam bile yarım saat ben ilgileneyim az dinlensin yok elinde telefon oyun oynuyor. Resmen suyu ısındı annem zaptediyor beni
Ay okuyunca ben sinirlendim resmen çocuğu tek başına mı yaptın acaba o neci oluyor sen anneysen oda baba mecbur bakacak senin yazıları okudukça ben üzülüyorum sana valla canım Rabbim yardımcın olsun

Konuşup çocukla iliskisinin devamlılığını saglayin bence. Bilmiyorum ama erkekler bizim gibi kolay kabullenemiyor. Biz anne karnindan beri çocuğa adapte oluyoruz. Doguyor hemen benimsiyoruz. Gerek annelik içgüdüsü olsun. Gerekse hormonlar yani her seyiyle o çocuk ne olursa olsun annenin korumasi altinda oluyor. Ama baba öyle değil hamileligi yasamiyor. Tekmelerden, icerdeki hareketlilikten bile orda bir can var pek bilmiyor. Emzirmiyor bu çocuk benim diyemiyor. O yüzden bebekle babanın aslinda zaman gecirmesi çok önemli. Babalık duygusu sonradan gelişiyor. Kiz cocugu babaya daha düşkün oluyor. Onu kucaklayip, bir seyler yapmasi cok önemli. Belki sizde durmayan çocuk babada duracak. Yani olabiliyor böyle seyler

Ay okuyunca ben sinirlendim resmen çocuğu tek başına mı yaptın acaba o neci oluyor sen anneysen oda baba mecbur bakacak senin yazıları okudukça ben üzülüyorum sana valla canım Rabbim yardımcın olsun
Bende uzuluyorum okudukça hatta üzüldüm. Dua bile ettim valla Allah yardimcisi olsun diye aç kaldim falan deyince. Besigine koy ne yapsin tuvalete gidene kadar ağlasın bari biraz canim ne yapacaksin. Oyun halisi varsa ona koy biraz ona da bakiyorlar

Şaka gibi ya gerçekten işin çok zormuş. Allah kolaylık versin canım. Mama hazırlama süresi ne kadarcık. Çocuklar kolay yetişmiyor uykusuz da kalıyoruz aç da kalıyoruz. Normal hayatımıza biraz ara veriyoruz eşin neden durumu kabullenmiyor enteresan olan kısmı bu zaten.

Bence sürekli gazdan falan ağladığı için, istemeyerek huysuz olduğu için baba da yanına yaklaşmak istemiyor. Bebegin elinde değil keyfi ağlamıyor ne yapsin yavrucak. Ama oyle ağlayınca baba da uzak kaliyor inan. Nerden biliyorum. Yalan değil bende bekarken yengemin çocuğu sürekli doğal olarak aglardi. Evden kaçardım. Yani odada bile duramazdim. Şimdi kendi çocuğumuz o odada, o evde mecbur duracaksin :KK70: bakma da... Bu geçici bir sey yani. Insallah 3 aydan sonra çocuk duzelir. Baba da daha çok yanaşır yanina. Hep sabir kronik_unutkan kronik_unutkan simdi ufak sorumluluklar ver bence. Bezini uzatır mısın, babası kızının burası sana benziyor baksana, kremini verir misin sana zahmet vs. Cok dokundurmadan küçük seyler. Ara ara kucagina verirsen de yavas yavas alışır. Susturmaya bile uğrasabilir. Yani küçük alistirmalarla ilerisi gelir

Son düzenleme:
Cok uzuldum gercekten allah yardimcin olsun

Bence sürekli gazdan falan ağladığı için, istemeyerek huysuz olduğu için baba da yanına yaklaşmak istemiyor. Bebegin elinde değil keyfi ağlamıyor ne yapsin yavrucak. Ama oyle ağlayınca baba da uzak kaliyor inan. Nerden biliyorum. Yalan değil bende bekarken yengemin çocuğu sürekli doğal olarak aglardi. Evden kaçardım. Yani odada bile duramazdim. Şimdi kendi çocuğumuz o odada, o evde mecbur duracaksin :KK70: bakma da... Bu geçici bir sey yani. Insallah 3 aydan sonra çocuk duzelir. Baba da daha çok yanaşır yanina. Hep sabir kronik_unutkan kronik_unutkan simdi ufak sorumluluklar ver bence. Bezini uzatır mısın, babası kızının burası sana benziyor baksana, kremini verir misin sana zahmet vs. Cok dokundurmadan küçük seyler. Ara ara kucagina verirsen de yavas yavas alışır. Susturmaya bile uğrasabilir. Yani küçük alistirmalarla ilerisi gelir
Ufak şeyle falan olacak iş değil adamin içinden öküz peydah oldu. İki arada zar zor çay yaptım. Bardak bardak taşıyor kendine bende çocuk emziriyorum hiç sanada vereyim yok kalktım çaydanlığı lavaboya boca ettim. Çocuğuda alıp arka odaya geldim kapıyı kilitledim. Şimdide ben ne yaptım diye söyleniyor. Tahammül sınırlarını zorluyor artık

Sleepy kullanıyorum bizde de aynı sürdürüyor kıyafetler berbat.deterjan çıkaramıyor elimle yıkıyorum bi de sen ne kullanıyorsun kaka lekelerini geçiren Bisey var mi

ebebek'in kendi üretimi leke çıkarıcı var, leke çok kurumamışsa işe yarıyor. baby and me adı. nuk'un da var ama daha pahalı ve hemen hemen aynı kalitede.

Ufak şeyle falan olacak iş değil adamin içinden öküz peydah oldu. İki arada zar zor çay yaptım. Bardak bardak taşıyor kendine bende çocuk emziriyorum hiç sanada vereyim yok kalktım çaydanlığı lavaboya boca ettim. Çocuğuda alıp arka odaya geldim kapıyı kilitledim. Şimdide ben ne yaptım diye söyleniyor. Tahammül sınırlarını zorluyor artık
Bende yemek yapmistim tüm yorgunlugumla zor gucul tam yiyecek vakit çocuk aglamisti. Yiyemeden yorgun argın halimle mecbur geri bebege kosmustum. Hiç tepsiyle getireyim yesin açtır dememisti. Onda da gerçekten karnim çok açtı. Kanım çekile çekile aç biilac bebekle ilgilenmek zorunda kaldım. Erkekler cidden düşünmüyor. Benim de bu zoruma gitmisti. Dedigin gibi de ben ne yaptim ki olmustu :KK70: sınırları zorluyorlar cidden ama ne yapacaksin. Kadin olmak, ana olmak zor zanaat

Son düzenleme:
Kizlar psikolojik yada bilincaltindaki korkulardan midir bilmiyorum ama ruyalarimda hep bebegimin öldügunu falan ogreniyorum. Uyandiktan sonra da etkisinde kaliyorum. Birsey olacak korkusuyla buyuttugumuz icin sanirim. Var mi boyle seyler yasayan?
Ben bennnnn :KK3:benim ilk oğlum 5 yaşında hala geceleri 3 -4 defa kalkar nefes aliyomu diye bakarım yemin ederim her an başına birşey gelecek korkusuyla yaşamaktan mutlu olmayı unuttum. ..simdi birde ikinci var varın siz düşünün benim halimi....:oha:annelik raporlu delilik bence :deli:...yani seninkide normal canim

Kız resmen krize girdi bugün böyle bir ağlama yok yani elim ayağım birbirine dolandı. Evdede yalnızım daha birşey yiyemedim. Kakasını yaptı ama aynı huysuzluk devam. Kakası hala yeşil ve sıvı acaba conformil mama yüzünden mi bilemedim. Ateşi normal 4 saat mama aralığını beklemeyeceğim bu kez çığlıkları beni yedi bitirdi. 2.30 saat olsun ne yapayım. Mama veren arkadaşlar bebekleriniz kac günlük saat ve cc miktarlarınız ne acaba bu kızı açlıktanmı ağlatıyorum. Cumartesi kendi doktoruna kontrol randevusu aldım kilo alımına bakıp bi yol çizsin
Canım senin saat araligin fazla geliyor olabilir bide mamayi sen 120 veriyodum galiba bi gün ben dışarı cikmistim 5 saat aç kaldı gelince 120 cc verdim aç diye hazimsizliktan o kadar çok ağladı ki verdiğime çok pişman oldum..benim mama aralığını 3 saat 70 yada 80 cc oluyor bebekte rahat ediyor...yeşil kaka mamanin hazmedilmediginı gösteriyormuş bilgin olsun canim düzenini değiştirerek dene bide istersen

Kızlar merhaba,
Kızım 2 ay 22 günlük oldu 6 haziranda doğmuştu. Merak ettiğim gece beslenmelerini nasıl yapıyorsunuz ? Uyandıkça mı ? Kızım bazen uzun uyuduğu oluyor 4 -5 saat ben uyandırıyorum o durumlarda beslenmesi için siz nasıl yapıyorsunuz?

Kimse bana kardeş kıskançlığının bu kadar zor olacağını söylememişti delirmek üzereyim yemin ederim...:KK61:cocuk bugün bana kalkmış sen beni sevmiyorsun beni pencereden atmak istiyorsun beni öldürmek istiyorsun diyor kardeşimden nefret ediyorum hep onunla ilgileniyorsun diyor ama kendiyle daha fazla ilgileniyorum bebegi kucagimiza bile almiyoruz nerdeyse sizlerin bebeklerinin yaptiklarini gulucuklerini oyuncak tutmalarini okuyunca uzuluyorum bizimki yattigi yerden benimle ilgilen diye gözümün icine bakiyor...kaynanam bu nasil bebek robot gibi diyor bilmiyorki buyugun korkusundan kucuguyle ilgilenemiyoruz kimsemde yok yasadigim sehirde iyuce bunaldim ne yapacağımı şaşırdım kaldım :KK61::KK61:

Kızlar bi bebek en fazla kaç saat uyumalı 8 gibi yatırdığım oğlum uyuyordu yarım oldu nerdeyse kendim uyandırıp emzirdim onda da çok emmedi uyudu hemen sabaha kadar da çok uyuyor merak ediyorum bu çocuk aç mı uyuyor açana şekeri falan düşüyor mu

Kızlar merhaba,
Kızım 2 ay 22 günlük oldu 6 haziranda doğmuştu. Merak ettiğim gece beslenmelerini nasıl yapıyorsunuz ? Uyandıkça mı ? Kızım bazen uzun uyuduğu oluyor 4 -5 saat ben uyandırıyorum o durumlarda beslenmesi için siz nasıl yapıyorsunuz?
Ben 1ayliktan sonra uyandirmadim artik. Dr uyku duzeni olussun kilo alimi iyi dedi. 6saat felan uyudugu oluyor acikinca agliyor emziriyorum 1ayda 1.5 kilo aldi ac kalmadi yani uyudu diye. Bence kilosu felan iyise uyandirmaya gerek yok artik uyku duzeni olusturuyorlar yavas yavas.

Kızlar bi bebek en fazla kaç saat uyumalı 8 gibi yatırdığım oğlum uyuyordu yarım oldu nerdeyse kendim uyandırıp emzirdim onda da çok emmedi uyudu hemen sabaha kadar da çok uyuyor merak ediyorum bu çocuk aç mı uyuyor açana şekeri falan düşüyor mu
ustte ki arkadasa da yazdigim gibi 6 saat felan uyuyor gece ilk uykusunu kendi acikinca uyaniyor artik uyandirmiyoruz hic.

Kız resmen krize girdi bugün böyle bir ağlama yok yani elim ayağım birbirine dolandı. Evdede yalnızım daha birşey yiyemedim. Kakasını yaptı ama aynı huysuzluk devam. Kakası hala yeşil ve sıvı acaba conformil mama yüzünden mi bilemedim. Ateşi normal 4 saat mama aralığını beklemeyeceğim bu kez çığlıkları beni yedi bitirdi. 2.30 saat olsun ne yapayım. Mama veren arkadaşlar bebekleriniz kac günlük saat ve cc miktarlarınız ne acaba bu kızı açlıktanmı ağlatıyorum. Cumartesi kendi doktoruna kontrol randevusu aldım kilo alımına bakıp bi yol çizsin
Genelde acliktan agliyorlar evet. Ama belki baska bir sıkıntısi vardir? Gazı gibi. Yuzukoyun kolunun uzerine koyup sirtini ve belini sivazlamayi dene canim o sekilde rahatliyorlar boyle durumlarda. Ben de doymadigini hissedip mamasini arttirdim gecen haftalarda. Su anda 3 saatte bir 90 cc veriyorum. Memeyi almakta istemiyor artik.. Ara ara sagiyorum mesela, 30-40 cc sutum ciktiysa veriyorum, arkasindan da 60 cc mama ile tamamliyorum. Sagmaya firsatim olmuyorsa 90 cc mama veriyorum. Simdilik doyuyor gibi bu sekilde.

Back
X