- Konu Sahibi y4zy4qmurum
-
- #28.721
Canim benim ilk kizim gelisme geriligi ile 39 arti 6da kendi sancimla yattim sabah dogducyani tam 40da eger samcim olmasaydi da dogdugu sabah adet tarihimie 40da suni sanci verip baslayacakti adet tarihi esas yani o ikerilik bebek kucuk diyeHerkese iyi haftalar...Arkadaslar normal dogum istiyorum oncelikle ama doktorum 4 marta kadar bebek gelmezse en gec 4 unde alacagini soylemisti.Adet tarihime gore dogum tarihi 5 mart gorunuyor.Bebegin gelisimi gec oldugu icin normalden 2-3 hafta kadar ultrason ölcümlerine gore dogum tarihi 24 mart gorunuyor.Doktora o tarihe kadar bekleyecek miyiz diye sormustum daha oncelerde o da hayir onun bizim icin gecerliligi yok demisti.Şunu merak ediyorum arkadaşlar bebegin gelisimi gec gorundugu icin acaba 4 marta kadar gelme ihtimali cok mu dusuk oluyor?Yani gelisimi geri olan bebeklerin dogum tarihi 40 haftadan sonraya mi sarkiyor acaba?Bilgisi olan var mi?
Evet ultrasona göre hesaplasak ben günümü çoktan geçmiş oluyorum
Canim internetten arastirdigim kadariyla 40 haftadan sonrasi riskli gruba giriyormus.doktorum risk almak istemiyor olablir.ben akisina biraktim artik hayirlisi diyorum...Canım bu doğum işi hiç belli olmuyor ki hiç ummadıgın anda aniden de başlıyor yada beklıyorsun beklıyorsun gelmiyor o yüzden sıkıntı yapma ...ben doktorunun neden bu kadar acele ettiğini anlıyamadım açıkçası bebeğin duruşunda kalp atışlarında suyunda bir sıkıntı yoksa sık kontrol takiple bir hafta beklenebilir...41 + ya kadar beklıyenler var ...insanlar doktor dan çıkıyor doktor hıcbırseyın yok diyor bir saat sonra doğum başlıyor ..aslında zamanı car ama biz heycan stres acelecilik ediyoruz..
Hadi ya...demek ki ilgisi yok canim..doktorum risk almak istemiyor olablir bilemiyorum akisina biraktim bende artik...40 tan sonra riskli oldugu filan yaziyor ama intetnette de birden suyun bosalablir bebek strese gireblir vs..hepimizin hakkinda hayirlisi bakalim.Yok canım alakası yok bi arkadasim 38 haftalikti gelişimi 36 da kalmıştı kilo almiyordu yatış verdilerki doğumu baslatsinlar yatış olduğu gece kendi sancısı geldi doğurdu . 3. Dogumuydu ama etkisi olurmu bilemedim. 41 e kadar niye beklrmiyorki suyu herseyi iyiyse bekleyin derim
Bilmiyorum canim ama 40 tan sonra riskli oluyormus sanirim gelisime gore beklenmez demisti doktorum bana zaten o zaman 45. Hafta filan mi oluyor yani imkansiz biseyMuhtemel Doğum tarihi son adet tarihine göre belirlenir her zaman, geç döllenme veya adette düzensizlik varsa zaten ilk ultrasonda belli olur ona göre ayarlama yapılır çünkü ilk haftalarda rüm bebeklerin boyu aynı olur. Sonradan bazi bebekler hızlı büyür bazıları yavaş büyür ama bu olası Doğum tarihine etkilemez. Benim ilk hamileliğimde geç yumurtlama olmuştu 8 haftalık diye gittim doktora 6 haftalık çıktı bebek ve sata göre değil ilk ultrasona göre devam ettik mesela. K kucukelma30 bebeğin gelişimi geriden geliyorsa doktorun biraz daha beklemesi gerekmez mi? Yani suyun iyi ise plasenta iyi ise karnında ne kadar durursa o kadar iyi aslında.
Sagol cevabin icin..suni ssnci bile bazilarinda etkili olmuyormus hakkimizda hayirlisi...Canim benim ilk kizim gelisme geriligi ile 39 arti 6da kendi sancimla yattim sabah dogducyani tam 40da eger samcim olmasaydi da dogdugu sabah adet tarihimie 40da suni sanci verip baslayacakti adet tarihi esas yani o ikerilik bebek kucuk diye
özele gidiyorsan beklemek istemiyorlar ama devlet hastaneleri bekliyor diye duydum, yurtdışında da çoğu zaman günü geçse bile bekliyorlar 42 haftaya kadar tabi sıkı kontrol altında her şey normal görünüyorsa, bebek küçük dediğin için anne karnında biraz daha durması daha iyi olur diye dedim benBilmiyorum canim ama 40 tan sonra riskli oluyormus sanirim gelisime gore beklenmez demisti doktorum bana zaten o zaman 45. Hafta filan mi oluyor yani imkansiz bisey
Bende öyle biliyorum canım hatta fazla kalan bebekler anne karnında ilk kakasını bile yiyebiliyormuş.onun için 41. Haftayı fazla geçmemek lazımCanim internetten arastirdigim kadariyla 40 haftadan sonrasi riskli gruba giriyormus.doktorum risk almak istemiyor olablir.ben akisina biraktim artik hayirlisi diyorum...
Canım benim de 6 gün geç yumurtlama oldu ama doktor ona göre değil adete göre belirledi sezaryen tarihini.yarin tekrar hatrlatayim . böyle bana da çok küçük geliyor sezaryen için.ilk zamanlar bu doktora gitmiyodum ama ona soyledim gec yumurtlamayi,bebis yetişmiş sorun değil demiştiMuhtemel Doğum tarihi son adet tarihine göre belirlenir her zaman, geç döllenme veya adette düzensizlik varsa zaten ilk ultrasonda belli olur ona göre ayarlama yapılır çünkü ilk haftalarda rüm bebeklerin boyu aynı olur. Sonradan bazi bebekler hızlı büyür bazıları yavaş büyür ama bu olası Doğum tarihine etkilemez. Benim ilk hamileliğimde geç yumurtlama olmuştu 8 haftalık diye gittim doktora 6 haftalık çıktı bebek ve sata göre değil ilk ultrasona göre devam ettik mesela. K kucukelma30 bebeğin gelişimi geriden geliyorsa doktorun biraz daha beklemesi gerekmez mi? Yani suyun iyi ise plasenta iyi ise karnında ne kadar durursa o kadar iyi aslında.
valla ben de oyle sırada ki arkadaşlar dogursa benimkide gelcek diycem amaselam kızlarrrr :) yeni bir hafta, yeni gün, bebişlerimizin bir gün daha bizimle birlikte olması ve 1 cm dha büyümüş olmaları .... cok sukur bugunumuze :) rabbim kucağımıza almayı da nasıp etsın ınsallah ... bakalım bugun doğuracak arkadaslar olacak mı.. kendımınkınden cok günü gelmiş arkadasları daha cok merak edıyorumm :):))
aslında geç yumurtlama olduğunu kesin biliyorsan, ilk ultrasonda da öyle çıkmışsa son adet tarihi yerine düzeltilmiş tarihi kullanmak gerekir. Yeni doktora geçtiğin zaman son adet tarihini 6 gün geç söyleyebilirdin, boy kilo olarak yetişebilir ama bazen çiğerleri tam gelişemiyor o yüzden karnında daha fazla durması daha iyiCanım benim de 6 gün geç yumurtlama oldu ama doktor ona göre değil adete göre belirledi sezaryen tarihini.yarin tekrar hatrlatayim . böyle bana da çok küçük geliyor sezaryen için.ilk zamanlar bu doktora gitmiyodum ama ona soyledim gec yumurtlamayi,bebis yetişmiş sorun değil demişti
Çok şükür canım hiç gerilme bazen rahatça konuşup bizim canımızı sıkmayı seviyolar galiba.. hiç üzülür müyüz takmıyolar.. sağ salim kucağına alırsın inşallah bebişini :)Kızlar ben kontrolden çıktım, bebek 3400 dedi ben şok.. Özelde hep minyon dedi, karın gelişimi geri bir hafta dedi. 2900 kilosu dedi. Beni strese soktular gerilik var diye diye.. Sağlığı yerinde ya binlerce şükür olsun. Hepimiz sağ salim kavusuruz sağlıkla insallah.
Öğlen sonrası nst.ye giricem, doğumun her an olabilir artık kan geldiğinde korkmanada gerek yok dedi. Bakalım ne zaman gelcek kızçem:)
Masallah canım,ölçümlerin güvenilirliğini sayende tekrar gorduk,bebisler ne çıkarsa artık sağlıklı olsunlar da:)senin de gayet iyi herşey yolunda gorunuyor saglikla gelsin minnosKızlar ben kontrolden çıktım, bebek 3400 dedi ben şok.. Özelde hep minyon dedi, karın gelişimi geri bir hafta dedi. 2900 kilosu dedi. Beni strese soktular gerilik var diye diye.. Sağlığı yerinde ya binlerce şükür olsun. Hepimiz sağ salim kavusuruz sağlıkla insallah.
Öğlen sonrası nst.ye giricem, doğumun her an olabilir artık kan geldiğinde korkmanada gerek yok dedi. Bakalım ne zaman gelcek kızçem:)
gözün aydın güzel haberler almışsın, ya bu ölçümler yanılabiliyor çoğu zaman kafa ve kemiği genelde iyi ölçüyorlar ama karın çevresi daha zor ölçülüyor diye okumuştum o da çıkan kiloyu etkiliyorKızlar ben kontrolden çıktım, bebek 3400 dedi ben şok.. Özelde hep minyon dedi, karın gelişimi geri bir hafta dedi. 2900 kilosu dedi. Beni strese soktular gerilik var diye diye.. Sağlığı yerinde ya binlerce şükür olsun. Hepimiz sağ salim kavusuruz sağlıkla insallah.
Ben aslında ona soyledim zaten ultrason olcumleri de var tabi 6 gün kesin geç.yarin hatirlatacagim bence de bi hafta daha kalsınaslında geç yumurtlama olduğunu kesin biliyorsan, ilk ultrasonda da öyle çıkmışsa son adet tarihi yerine düzeltilmiş tarihi kullanmak gerekir. Yeni doktora geçtiğin zaman son adet tarihini 6 gün geç söyleyebilirdin, boy kilo olarak yetişebilir ama bazen çiğerleri tam gelişemiyor o yüzden karnında daha fazla durması daha iyi
seninde gözün aydın herşey yolundaymış :) ölçümlere takılmamak lazım artık ya benim bebek de 37 de 4100 çıktı 38 de 3900 çıktı ölçüme göre 200 gram zayıflamış :)) anne karnında zayıflama olasılığı olmadığına göre ölçümler pek sağlıklı olmuyorÇok şükür canım hiç gerilme bazen rahatça konuşup bizim canımızı sıkmayı seviyolar galiba.. hiç üzülür müyüz takmıyolar.. sağ salim kucağına alırsın inşallah bebişini :)
Benim de kontrolüm vardı sabah herşey iyi dedi 3230 gr dedi bi haftada 30 gr almış ben de şaşırdım geçen hafta da 3200 dü dedim 100 gr oynayabiliyo takılma ona dedi.. kanamayı sordum acile geldim dedim onlar normal doğuma hazırlık damla kan gelir dedi suyun sancın olursa gel dedi normal doğum için bekliycez artık dedi :)
El mahkum bekliyorum sabırsızlanmaya başladım artık ne zaman olur bu doğum :))
Iyiz cnm sukur. Emzirmekle.ugrasiyorum hala iste. Uykusuz geceler yorgunluk hep bir arada. Ama annelik.inanilmaz.guzel.birseymis. bakip bakip aglayasi geliyor insaninSenin kiz nasıl canım sen nasılsın annelik nasıl anlat bize:))
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?