- 25 Kasım 2011
- 3.712
- 5.894
- 358
- Konu Sahibi y4zy4qmurum
-
- #28.761
Endise duymuyorum. Çünkü burda 4 5 arkadasimizinki geldi ve hala dogurmadilarEndişelenme canım , iki haftayıda bekleyebilir. Ben on gün sonrasına doğurmuştum nişandan sonra...
Haftan erken diye endişe mi duyuyosun , bişeycik olmaz inşaklah gelişimi tamamlanmıştır diye dua edelim.
Bir nişanım bile yok anlıyormusun ....Kizlar nisanim geldi galiba.ayni googledeki gibi geldi.kahverengi sumuksu pelte gibi . Galiba dün acilmaya bakarken nisanimida soktu ordan . Bakalım hayırlısı olsun hakkımızda
Saol canım benim haklısın :) bi de 100 gr oynar diyolar 200 gr zayıflar mı bebek :) oy artık takılmıyorum valla pek 2 günde 1 duşumu alıp hazırlanıp bekliyorum doğum başlar mı acaba diye :) her sabah uyandığımda dün de doğurmadım bugüne Allah Kerim deyip gülüyorumseninde gözün aydın herşey yolundaymış :) ölçümlere takılmamak lazım artık ya benim bebek de 37 de 4100 çıktı 38 de 3900 çıktı ölçüme göre 200 gram zayıflamış :)) anne karnında zayıflama olasılığı olmadığına göre ölçümler pek sağlıklı olmuyor
Evet canım aynı durumlarımız nişan geldi düğün yapcaz aha da doğum yapcam dedim ayaklandık oturduk geriSizede maşallah canım:) benide özelde korkutmuşlardı ama kanama olabilir artık dedi dr. Durumumuz da aynıymış:) inşallah az kaldı canım.
Evet canım, ortalama bir civarda doğar muhtemelen. Gerilik felan demedi hiç ona sevindim. Suyu az, gelişimi geri, plasenta yaslanmıs vs vs.. Neler söylemişti dr, inşallah hiçbiri olmadan sağlıcakla kavusuruz:)
Sağol canım, ölçümler sorun değilde halen gelişimi geri ve solunumda sıkıntı yaratabilir dedi özeldeki ya. Geçenli olaylarda eklenince sadece para sömürüsü oldugunu düsünmeye basladım.
Aynen canım hayırlısıyla insallah:)
Evet canım, ciddenn aynı gün doğururuz belki:))
Hayırlısıyla alıcaz inşallah canım, sonuna geldik şükür:) bu arada kız bebişe hamilelik daha zormuş bende tecrübe ettim, yüzüm felan çok tuhaf, vücudum şaftını kaybetmiş:)) ama değer inan, hepsi geçip gidicek, bunların hiçbiri bir mucizeyi taşımaktan daha değerli deil bunu düşün:)
Maşallah Canım Allah analı babalı büyütsün inşallah :) gözünüzaydın..Sabah 10 yirmi geçe sezeryan ile doğum yaptım 3500 gr hersey yolunda sütüm geldi emzidim ikimiz de rahatladık darısı sizin başınıza bir avaz inşallah
Benimde iki dogumumda olmadı canım nişan zaten belli bi belirti değil ki 2 hafta bekleyen olmuş nisandan sonra . Ben bide emin olamiyorum nisan olduguna acilmaya baktı diye geldi yani bi nevi zorla çıktı ordanBir nişanım bile yok anlıyormusun ....
Ayy inanmıyorumKızlar ben kontrolden çıktım, bebek 3400 dedi ben şok.. Özelde hep minyon dedi, karın gelişimi geri bir hafta dedi. 2900 kilosu dedi. Beni strese soktular gerilik var diye diye.. Sağlığı yerinde ya binlerce şükür olsun. Hepimiz sağ salim kavusuruz sağlıkla insallah.
Öğlen sonrası nst.ye giricem, doğumun her an olabilir artık kan geldiğinde korkmanada gerek yok dedi. Bakalım ne zaman gelcek kızçem:)
Ya NE guzel gozun aydın darısı bize insaallahSabah 10 yirmi geçe sezeryan ile doğum yaptım 3500 gr hersey yolunda sütüm geldi emzidim ikimiz de rahatladık darısı sizin başınıza bir avaz inşallah
Saka yapıyorum canım ama anlattıgın nişana benziyor sen yinede hazırlık lı ol..herkesin kı birbirine benzıyecek diye bir kaide yok...sen benden daha iyi biliyorsun cantan hazır mı gerısıde çok önemlı değil herşey hallolurBenimde iki dogumumda olmadı canım nişan zaten belli bi belirti değil ki 2 hafta bekleyen olmuş nisandan sonra . Ben bide emin olamiyorum nisan olduguna acilmaya baktı diye geldi yani bi nevi zorla çıktı ordan
Sezeryan için son gün beklenmez ztn normal doğumun risklerinden dolayı, 38den sonra alıyolar 37den sonra bebekte bi sıkıntı çıkmıyo erken olmuyo ztn bende perşmbeye gün aldım 38+6 oluyo iknci sezeryanım olcak doktor günü bana bırakmştıCanım benim de 6 gün geç yumurtlama oldu ama doktor ona göre değil adete göre belirledi sezaryen tarihini.yarin tekrar hatrlatayim . böyle bana da çok küçük geliyor sezaryen için.ilk zamanlar bu doktora gitmiyodum ama ona soyledim gec yumurtlamayi,bebis yetişmiş sorun değil demişti
Gelişim geriliği yumurtlama gününlemi alakalı yoksa minyon bebekmi gözüküyo önemli olan bu bence, bebeğin gelişimyle doğumun bi alakası yok bazısı çok erken doğuruyo bazısı 4 kiloyu geçiyo yine doğmuyo, birde almak istiyo derken sezeryanmı istiyo suni sancıyla deneme yapmıcakmı bence en azından 40a kdr beklesin derim gelmezse suni sancı oda olmazsa sezeryan çevremdede hep böyle olduHerkese iyi haftalar...Arkadaslar normal dogum istiyorum oncelikle ama doktorum 4 marta kadar bebek gelmezse en gec 4 unde alacagini soylemisti.Adet tarihime gore dogum tarihi 5 mart gorunuyor.Bebegin gelisimi gec oldugu icin normalden 2-3 hafta kadar ultrason ölcümlerine gore dogum tarihi 24 mart gorunuyor.Doktora o tarihe kadar bekleyecek miyiz diye sormustum daha oncelerde o da hayir onun bizim icin gecerliligi yok demisti.Şunu merak ediyorum arkadaşlar bebegin gelisimi gec gorundugu icin acaba 4 marta kadar gelme ihtimali cok mu dusuk oluyor?Yani gelisimi geri olan bebeklerin dogum tarihi 40 haftadan sonraya mi sarkiyor acaba?Bilgisi olan var mi?
Ahh ahh 30 haftadan belli hazır canımSaka yapıyorum canım ama anlattıgın nişana benziyor sen yinede hazırlık lı ol..herkesin kı birbirine benzıyecek diye bir kaide yok...sen benden daha iyi biliyorsun cantan hazır mı gerısıde çok önemlı değil herşey hallolur
Kesinlikle söyle bence sezeryan için acil bir sebep yoksa karnında dursun biraz daha kuvvetlensin bebek :)Ben aslında ona soyledim zaten ultrason olcumleri de var tabi 6 gün kesin geç.yarin hatirlatacagim bence de bi hafta daha kalsın
hangi açıdan gelişim geri dedi ki? Özeldekş mi dedi birde solunum sıkıntısı yaşabiliri neye dayanarak dedi onu anlamadım ultrasondan nasıl anlayacak ki, ki haftası da iyi yani ciğerleri artık geliştiSizede maşallah canım:) benide özelde korkutmuşlardı ama kanama olabilir artık dedi dr. Durumumuz da aynıymış:) inşallah az kaldı canım.
Evet canım, ortalama bir civarda doğar muhtemelen. Gerilik felan demedi hiç ona sevindim. Suyu az, gelişimi geri, plasenta yaslanmıs vs vs.. Neler söylemişti dr, inşallah hiçbiri olmadan sağlıcakla kavusuruz:)
Sağol canım, ölçümler sorun değilde halen gelişimi geri ve solunumda sıkıntı yaratabilir dedi özeldeki ya. Geçenli olaylarda eklenince sadece para sömürüsü oldugunu düsünmeye basladım.
Aynen canım hayırlısıyla insallah:)
Evet canım, ciddenn aynı gün doğururuz belki:))
Hayırlısıyla alıcaz inşallah canım, sonuna geldik şükür:) bu arada kız bebişe hamilelik daha zormuş bende tecrübe ettim, yüzüm felan çok tuhaf, vücudum şaftını kaybetmiş:)) ama değer inan, hepsi geçip gidicek, bunların hiçbiri bir mucizeyi taşımaktan daha değerli deil bunu düşün:)
Gözün aydın darısı bize inşallahSabah 10 yirmi geçe sezeryan ile doğum yaptım 3500 gr hersey yolunda sütüm geldi emzidim ikimiz de rahatladık darısı sizin başınıza bir avaz inşallah
bende de geçen hafta az birşey gelmişti ama gördüğün gibi hala burdayım :)) birde nişan gelse bile tekrar oluşabilirmiş diye okumuştum bir yerde yani Doğum belirtisi değil maalesefKizlar nisanim geldi galiba.ayni googledeki gibi geldi.kahverengi sumuksu pelte gibi . Galiba dün acilmaya bakarken nisanimida soktu ordan . Bakalım hayırlısı olsun hakkımızda
Sağlıcakla geldikleri en büyük hediye olacak Allahın izniyle kuzum:) senin yüzünde insallah geçer ya, bende kendime ne yaparsam yapayım beğenmiyorum:)Aynen katılıyorum , minik minik yüzümde damar çatlaması vardı iki tanr , onlarda büyümüş.sankigeçer umarım yoksa lazer gerekecek...
Oğlanlarda bu kadar zorlanmamıştım. Aynadaki ben değilim sanki :):) sırf bu yüzden hamileliğimden kalma 3-4 fotoğrafım kalacak:):) neyse değecek inşallah hepsine...
Oyy maşallah:) Sağlıcakla büyüsün analı babalı insallah:)Sabah 10 yirmi geçe sezeryan ile doğum yaptım 3500 gr hersey yolunda sütüm geldi emzidim ikimiz de rahatladık darısı sizin başınıza bir avaz inşallah
Çok çok teşekkür ederim ilginize. Son haftalarda böyle stresler yaşatıyolar zerre kadar düşünmeden. Güya özel hastane, vicdanları eksiliyor kazandıkları parayla.. Bu mesajınız çok iyi geldi tşk ederim tekrar, Allah yavrunuzu sağlıkla büyütmek nasip etsin, inşallah bizde sağlıcakla atlatırızz bu süreci:)Iyi günler öncelikle Allah kolay doğumlar nasip etsin. Sizin yazılarınızı okudum çok üzüldüm yazmak istedim hakkınızı helal edin. Bende özele gidiyordum. Doğumdan 4 gün önce doktor bebegimin 1700 kilo olduğunu kafasının aşırı büyük olduğunu beyninin su topladığını hemen sezeryana almamız gerektiğini söylemişti. Tabii ben ve eşim çok şaşırdık çünkü 1 hafta önce her şey yolunda hiç bir sıkıntı yok kilosu 2800 denilmişti. Kabul etmedik hemen devlete gittik. Sıkıntı yok sizden sezeryan parasını koparmak istemiş dedi doktor. Bu arada çatı muayenesini de yapmadı çok zayıfsınız doğuramazsın direkt sezeryan olsun demişti özelde ki doktor. 4 gün sonra normal doğum yaptım. Kızım 3470 kilo doğdu. Devlet hastanesinde yaptım doğumumu ve doğumdan iki saat sonra taburcu olup evimize gelmiştik. Yani hamileliginiz en güzel günleri Allah işini bilen doktorlarla karşılaştırsın. Mutlaka başka doktorlara da görünün kimi gerçekten para tuzağı oluyor. Hayırlı doğumlar diyeyim kaçayım artık. Allah yardımcınız olsun
O kontrolle alakalıda olabilir canım, nişana nel bağlamamak lazım, bende de halen sancı yok:)Kizlar nisanim geldi galiba.ayni googledeki gibi geldi.kahverengi sumuksu pelte gibi . Galiba dün acilmaya bakarken nisanimida soktu ordan . Bakalım hayırlısı olsun hakkımızda
Olmasa da olurrr, nasılsa başlamıyor doğum, vakti saati gelmeden:) biz iyice sıyırınca gelcekler heralde tövbe yaa :)Bir nişanım bile yok anlıyormusun ....
Aynı aynııı canım, bende bi heveslenmiştim ama nerdeee sancı mancı bişey yok:) hayırlısı napalım, ne kaldı zaten şurda..Evet canım aynı durumlarımız nişan geldi düğün yapcaz aha da doğum yapcam dedim ayaklandık oturduk geri
Hayırlısı olsun Rabbim ne zaman nasip ederse doğururuz sağlıkla inşallah
Özelde hep öyle diyodu dr. Mutlaka bir olumsuz şey çıkartıyodu. Devlete gittim bugün herşey normal çıktı. Allah korusun bebişleride bizide, sağlıcakla atlatıp büyütelim bebişleri inşallah. Kime inanıcamızı şaşırdık..Ayy inanmıyorum
Yaa resmen hangisi dogru acaba su hale
Bak hep
Geri diyordu doktorun cok sinir oluyorum
Ben boyle seylereneyseki cok guzel
Haberler bunlar CNm hadi bakalım Prensesler sagsalim Zaman'ında gelsinler yuvalarımıza
Ya NE guzel gozun aydın darısı bize insaallah
Kilosu ve karın çevresi hep bir hafta geri diyodu. Cuma günüde öyle dedi, doğarsa slunum sıkıntısı olabilir, emme güçlüğü olabilir, birkaç gün küvöz gerekebilir vs vs.. 2900 olmuş bir bebeğe bu kadar sey söylemesi garip geldi. Sadece kilosu az ditip solunumu bahane etmesi alakasız... Kızlar burda demişti küvöz parası alıyolar devletten diye. Ne düşünebiliriz ki bu durumda.. Bir de açıklık kontrolü için yatış yaptırıp eğer yoksa taburcu etmeyede ücret istediler. Pes artık gerçekten...Kesinlikle söyle bence sezeryan için acil bir sebep yoksa karnında dursun biraz daha kuvvetlensin bebek :)
hangi açıdan gelişim geri dedi ki? Özeldekş mi dedi birde solunum sıkıntısı yaşabiliri neye dayanarak dedi onu anlamadım ultrasondan nasıl anlayacak ki, ki haftası da iyi yani ciğerleri artık gelişti
Gözün aydın darısı bize inşallah
bende de geçen hafta az birşey gelmişti ama gördüğün gibi hala burdayım :)) birde nişan gelse bile tekrar oluşabilirmiş diye okumuştum bir yerde yani Doğum belirtisi değil maalesef
Geçmiş olsun sana mı benziyor babasına mı ayh merak dorukta ..saçlı mı kel mi ...Rabbim sağlık sıhhat afiyet versin...Herkese cok teşekkür ederim spinal epidural yapıldı gayet konforluydu su an biraz agrilarim var ama olacak o kadar sanırım
Ilk bbeeyinmi cnm cokkkk heycanlisin cok beklion hemen kavusmakk neguzell yaaa Allah buyuk olcak bitecek eger yapamasaydik Rabbim bize bunu vermezdiDün bi kadın gelmişti 2. Hamileligi 39 haftalik ti 4 cm açılması çıktı yatış verdilerVALLA bi heveslendim oan keşke benide doğuma alsalar diye gercekten 39 dan sonra beklemek sıkıntı
Evet ama benim yumurtlamayi da saydığımız da 15 gün erken oluyo ,bu kadarina gerek var mı yani bebegin solunumun da sknti çıkar diye endişeleniyorum,yoksa boyu kilosu iyi,bi yandan da bebek kanalda beni zorluyor her an gelecek diye de korkuyorum bakalım yarın tekrar hatrlatacagim belki unuttu o geç yumurtlamayi öyle tarih verdiSezeryan için son gün beklenmez ztn normal doğumun risklerinden dolayı, 38den sonra alıyolar 37den sonra bebekte bi sıkıntı çıkmıyo erken olmuyo ztn bende perşmbeye gün aldım 38+6 oluyo iknci sezeryanım olcak doktor günü bana bırakmştı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?