2018 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak?

• Ankete Katılan
    330

Ben normalde reaktif hipoglisemi ( düşük şeker ) hastasıyım. Doktorum bana şeker yüklemesi yapılcağını söyledi. Vücud normal zamanla gebe hali fark ediyormuş. iki hafta sonra doktorumda randevum var ayrıca bu hafta cumartesi günü diyetisyenden randevu aldım. yeni bişeyler öğrenince hemen yazıcam.
Benim sağlıklı iki kızım var çok şükür ve ikisinde de şeker yüklemesi yapmamışlardı dediğin gibi tamamen nasip yaşamaları belkide.

Bende aynı umuttayım ve buna çok inanıyorum. Doğumda düzeleceğimi hisediyorum inşallah öyle olur.
Diyestiyene başlıyorum cumartesi günü çünkü tek başıma üstesinden gelemiyorum. Sanırım yaşında etkisi var ben 36 yaşındayım ve ileri yaş gebeliği olduğu için biraz yıpratıcı geçiyor.
Sen kaç yaşındasın ? ve nelere dikkat ediyorsun kriz geçirmemek için?

benim yaşım da 33 ve benim ilk gebeliğim. şu 6 ayda öğrendiğim en büyük püf noktası basit karbonhitratlardan uzak durmak. ekmek (tam buğday vs de olsa glisemik indeksi çok yüksek) makarna pilav hamur işi neredeyse hiç yemiyorum. bunlar aniden şekeri yükselttiği gibi çok kısa sürede de düşürüyor. meyve şekeri de sıkıntı. meyveden de uzak duruyorum. yediğim zaman da yoğurt ya da sütle beraber yiyorum. bol bol sebze ve protein. kuruyemişi de eksik etmiyorum. esasında bizim durumumuzda olanlar için en uygun beslenme şekli karatay tipi beslenme onu bi kaç gün deneyerek gözlemledim ve o bi kaç gün insülini kullanmadan hep normal değerleri gördüm. sonra hem eşim endişelenip bana çok kızdığı için hem de yıllık izin bitip işe başlayınca öğle yemeklerimde kurum yemekhanesinin yemeklerine mecbur olduğum için insüline döndüm. hamile kaldığımda 65 kiloydum. doğumdan sonra hem hamilelik kilolarımı hem de ekstradan kilo vermeyi düşünüyorum onun da faydası olacağına eminim. pankreasın çalışma düzenini normale döndürecek en büyük etmen kilo imiş... hakkımızda hayırlısı.

Bendeki de benzer durum. Aç kaldığım zaman ellerim titriyor , bayılacak gibi oluyorum gözümün önü kararıyor. Kriz nasıl bişeyki kzlar

Bendeki de benzer durum. Aç kaldığım zaman ellerim titriyor , bayılacak gibi oluyorum gözümün önü kararıyor. Kriz nasıl bişeyki kzlar

açlık kan şekerinin alt sınırının(70) da altına düştüğünde ani terleme ve titremeyle beraber halsizlik aşırı yeme isteği gibi belirtiler veriyor ve Allah korusun çok tehlikeli ölümle sonuçlanabiliyor. yüksek şekerden yani hiperglisemiden çok daha tehlikeli hipoglisemi. benim bazen tokluk şekerim bile 70in altında çıkıyordu. çantamda cebimde her daim küp şekerle geziyorum. çok pis hastalık Allah kimseye vermesin... açlıkta bu tür belirtileriniz varsa bi kaç gün takibe alın kendinizi değerlerinizi not alıp bir dr a görünün.

Sen gonlunu ferah tut doktorum hep bana diyor ki her hamilelik kisiye ozeldir. Hamileligin keyfini cikar canim

Evet valla dogru soyluyorsun banada doktorum demisti gunde 100 hasta bakiyorsam bin tane farkli sikayet geliyor hepsi ayri ayri seyler soyluyor demisti. Herkesin vücudunda farkli tepkiler gosteriyormus

Kızlarr merhaba bulantısı biten varmı? Benim kızımda cok olurdu ilk 3 ay ama simdi bi gram bulantım yok... sizde durumlar nasıl? Cinsiyet öğrenen annişler varmı?

kızlar çatlaklar için krem kullanmaya başlayan var mı?
öbür ay başlayacağım bende.ilk hamilelikte lierac jel ve bademyağ+kakao yağı+hindistan cevizi yağı karıştırıp hergün sürüyodum çok şükür 20 kilo almama rağmen hiç çatlak olmadı tavsiye ederim

Sevgili anneler merhaba;
Dün bebeğimin kalbinin durduğunu öğrendim. Annelik hayallerim ve heveslerimi askıya aldım mecburen. Çok üzgünüm. Ona çok ihtiyacım vardı. Zaten ultrasondan da 2 haftadır geriden takip ediyordu. Muhtemelen geç döllenmedir demişti dr. İdrarda bakteri çıkmıştı, o sebep olmuş olabilir dedi. Çok üzgünüm. 6 seneden sonra ilk kez gebe kalmıştım. Havuç ve incir kürü vesile olmuştu. 5 gün bekle, kendi kendine düşmezse kürtaj dedi. Ben ikisinden de çok korkuyorum. Yurtdışındayım, türkiyede hemen müdahale ediyorlar galiba. Burda rahatlar. Bu hikaye de burada bitti... İnşallah sizler sağlıkla kucağınıza alırsınız...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…