- 3 Mart 2017
- 405
- 434
- 23
- Konu Sahibi y4zy4qmurum
-
- #7.281
Evet yüksek bir değer canim benim normal aclik toklugum normal ciktigi halde seker yuklemede sonucum 179 cikmisti ve gebelik sekeri tesihidi konmustu ki normal olcumlerim normaldi mumkun oldugunca tatli ve karbonhidrati kes meyve suyu falan kesinlikle tuketme protein yogurt ayran ve sebze agirlikli beslen ekmegi tamamen kesme gebelikte onerilmiyor ama her öğün 2 ince dilim tuket eger corba iciyorsan ekmegi 1 dilime dusur ya da makarna pilav illaki yiyeceksen 1 dilim ekmek yerine 3 kasik makarna pilav yiyebilirsin 10 gun dene sonra tekrar olctur buyuk ihtimalle duzeldigibi goreceksin zaten düzelmezsse ya da dikat edemezsen insüline baslatiyorlar.yani seker yuklemede 200 ustu cikarsa kesin insülin veriyorlar ben diyetle duzene sokmuşum insülin kullanmadim.simdiden dikkatli olursan senin de gerek kalmazŞekerimi de ölçtüler yüksek çıktı zaten 113 çıktı çok mu yüksek sence ya hamileyken neden çıkıyor bınşar bende akşam yemeğinden sonra bildiğin ruh gibi oluyorum elim ayağım kalmıyor
Canım hayırlı olsun öncelikle Rabbim sağlıkla kucağına almayı nasip etsin inşallahGüzel anneler hepinize merhaba. Allah saglikla kucaginiza almayi nasip etsin. Ben de Allah kismet ederse nisan annesi olucam yani aramizda 1 ay civari var. 6. Haftamdayim ben. Cok bulantilarim var ve dehset kaygiliyim panik atak gibi bisey. Sanirim hormonlardan. Cok erken saatlerde uyaniyorum ya bulantiyla ya da normal bi sekilde. Sonra da kalp atislarimdan uyuyamiyorum:) gun icinde hep dinleniyorum ama uyuyamiyorum. Hep bi heyecan gibi kaygi tam tarif edemiyorum. Benim bu yasadiklarimi yasayaniniz var mi? Bulanti icin neler denediniz ilac kullansam yan etkisi olur mu? Cevaplarsaniz cok sevinirim
Sagol canim iyi moral verdin. 1 sonrasina daha umutlu bakiyorum suan Allah yardimcimiz olsunCanım hayırlı olsun öncelikle Rabbim sağlıkla kucağına almayı nasip etsin inşallah
Endişe etme hepimizde aynı kaygılar vardı ve hayta ara ara devam ediyor. Bulantılar zaten resmen kankamız olmuştu onlarda çok şükür yavaş yavaş bitti gibi.
Sakin ol ve tadını çıkar herşey çok güzel olacak inşallah :)
Açlık şekerim çıktı öyle tehlikeli seviyede yüksek değil dedi doktorum ailemizde de Yok hiç eşimin ailesinde var genetik akrabalığımız da Yok evet baştan beri iğne ilaç vallahi tükenmiş haldeyim bir de yaşadığım olumsuz şeyler aslında bu kadar kalmam bile mucize bi gün gün görmedim ki gören de sanıyor ne kadar güzel mutlu sorunu olmayan biri inşalkah bir de şeker çıkmaz başıma bi kere ölçtürdüm o da rutin kontrollerde sağlık ocağında bi kaç kere daha ölçtürmek gerekir herhaldeAçlık mı 113 toklukmu canım?
Genetiğimizde varsa , genelde çıkıyor doktora sordum ben , bebeğine teşekkür et seni uyarıyor , anne dikkat etmezsen ilerde şeker hastası olacaksın diye dedi.
Ben insülin kullanmıştım , hergün 4 öğün ama bu sefer umarım çıkmaz. O stres hergün iğnelerle boğuşmak falan insanı hayli yıpratıyor.
Sizde başından beri iğnelerle savaşıyorsunuz inşallah yoktur canım. Perhiz ,diyetle halledilebilir umarım ...
Yen'i eşya daha iyi ya işte en azından getirip kıracaklar ben eşyaları koliledim mobilyaları eşimle beraber söktük düşün bi komşum vardı o yardım etti geldi kadın zaten bacağından engelli düşün biz evi temizlerken eşim eşyaları yükledi sonra getirdik yerleştirdik Ama yerler yine leş gibi oldu tabi yanımda kadın oruçlu üzülüyorum iş yapıyor diye ama cam pencere dolap Banyo hiçbir yer bırakmadık makineyi hemen kurdum ben tülleri attım attım yıkadım eşim astı gece yarısına kadar evi yerleştirmeyi başardık sabah kalktım biraz dinlendikten sonra evi tekrar silip süpürdüm mobilyaları sildim bal dök yala oldu kendini yormadan yap ama sen bana bakma çünkü o zaman hamile değildim allahım kolaylığını verir sen merak etmeİnşallah öyle olur , direk alıp taşısam belki daha kolay olurdu ama yeni gelecek eşyalar var ve mütahittin hala eksikleri varbakalım ne yapıcaz gerçe kızlarım ve eşim çok yardım ediyorlar bide yardımcı gelecek dediğin gibi belkide hemencecik olur
Çok şükür şimdilik ağır kaldırmak zorunda kalmadım ama ortalıkta koşturması bile yetiyor bide ben yapı olarak birileri gelsin iş bitirsin diye bekleyen biri değilim kendim yapim hemen bitsin diyorum o da sıkınıtı oluyor :) ama şimdiden çok mutluyum evi boşaltırken bile in çık canıma okudu şimdi ne güzel düz ayak.
Bazı eşyalar yeni gelecek onlar sıkınıtı oldu bide taşınacak olduğumuz daire yeni bina mütahitin yaptığı bazı eksikler var evin içi curcuna resmen ama sonuç güzel olacak inşallah .
İlaçlarımı şimdilik aksatmıyorum
Şimdi korkmaya başladım ben ya bi kaç kez daha ölçtürmem Laz'ım değil mi emin olmak için teşekkürler bu aradaEvet yüksek bir değer canim benim normal aclik toklugum normal ciktigi halde seker yuklemede sonucum 179 cikmisti ve gebelik sekeri tesihidi konmustu ki normal olcumlerim normaldi mumkun oldugunca tatli ve karbonhidrati kes meyve suyu falan kesinlikle tuketme protein yogurt ayran ve sebze agirlikli beslen ekmegi tamamen kesme gebelikte onerilmiyor ama her öğün 2 ince dilim tuket eger corba iciyorsan ekmegi 1 dilime dusur ya da makarna pilav illaki yiyeceksen 1 dilim ekmek yerine 3 kasik makarna pilav yiyebilirsin 10 gun dene sonra tekrar olctur buyuk ihtimalle duzeldigibi goreceksin zaten düzelmezsse ya da dikat edemezsen insüline baslatiyorlar.yani seker yuklemede 200 ustu cikarsa kesin insülin veriyorlar ben diyetle duzene sokmuşum insülin kullanmadim.simdiden dikkatli olursan senin de gerek kalmaz
Şimdi korkmaya başladım ben ya bi kaç kez daha ölçtürmem Laz'ım değil mi emin olmak için teşekkürler bu arada
Evet ölçturmek gerekiyor canim ben haftalikkan veriyordum kolum delik desik olmustu.Şimdi korkmaya başladım ben ya bi kaç kez daha ölçtürmem Laz'ım değil mi emin olmak için teşekkürler bu arada
Hep öyle diyorlar , sizde yormayın kendinizi yapınca bitse , bir taraftan dağılıyor hele çocuk varsa evin içinde.İşin en guzel tarafı bayrama tertemiz girdiniz bız ıse bayram temızlıgıyle bogusacagız bu hafta uhuhuhu hıc bitmiyor....
Evet , kontrollerde kesinlik kazanır.Açlık şekerim çıktı öyle tehlikeli seviyede yüksek değil dedi doktorum ailemizde de Yok hiç eşimin ailesinde var genetik akrabalığımız da Yok evet baştan beri iğne ilaç vallahi tükenmiş haldeyim bir de yaşadığım olumsuz şeyler aslında bu kadar kalmam bile mucize bi gün gün görmedim ki gören de sanıyor ne kadar güzel mutlu sorunu olmayan biri inşalkah bir de şeker çıkmaz başıma bi kere ölçtürdüm o da rutin kontrollerde sağlık ocağında bi kaç kere daha ölçtürmek gerekir herhalde
Ahhhh ahhhh ben napayim 2 aydir dogru duzgun uğramadığım evime geldim tabiki her yer berbat durumda once dondurucu ve buzdolabindan ise basladim yarin halilar ve perdeler yikamaya gidecek perşembe eve boyacı gelecek tabiki biz boyacidan hemen sonra bayram icin memlekete gecicez bayramdan hemen sonra da temizlikci gelecek ama onun öncesi tum mutfak dolaplarini boşaltip silmem lazim kileri temizlemem lazim ayakkabuligi duzenlemem ve elbise dolabima cekiduzen vermem gerek bir de oglumun odasi var tabi söyleyin bana nasil cikayim isin isinden ahhhhhh ahhhhhhh:)Hep öyle diyorlar , sizde yormayın kendinizi yapınca bitse , bir taraftan dağılıyor hele çocuk varsa evin içinde.
Şimdiden hayırlı bayramlar dilerim
O zaman yarın sabah gidip kan vereyim ben canımEvet ölçturmek gerekiyor canim ben haftalikkan veriyordum kolum delik desik olmustu.
Yok Can'ım ben en son 9 haftalıkken kontrole gitmiştim bayramdan 1 hafta sonra diğer kontrolüm belli olur herhalde 14 haftalık oluyoruz o zaman şeker yüklemesi yaptırmayı düşünüyorum açıkçası bu şeker riskli bişey çünkü bende korkmaya başladım yediğime içeriğime çok dikkat ettiğim söylenemez ama çok hamur işi tüketen biri değilim yapan olsa belki yerim ama kalkıp yapmaya hiç halim Yok açıkçası ben çok acıkıyorum yemek yiyorum 1 saat sonra yine koyup yiyesim geliyor ağır yemekler midem pek almıyor ama sandviçler meyve vs çok seviyorum yeme içmeye dikkat etmek gerek ama benim canım bişey istediği zaman kendimi frenliyremiyorum resmen ağzımın suları akıyor gece yemelerine başladım sabah gözümü açar açmaz yemek düşünüyorum oburik oldum normalde 2 öğün yiyordum ben düşününEvet , kontrollerde kesinlik kazanır.
Benim açlık iyi çıkıyor ama tokluğu kontrol etmekte zorlanıyordum. Yaşadığımız şehir ve çevre ile hatta yemek kültürümüz hep , karbonhidrat , hamurişi . İşin kötü yanıda canım hep zararlı şekeri ne yükseltecek cinsten onları çekiyor
Siz düşünüyormusunuz peki şeker yüklemesi testini yaptırmayı?
Kararsızım ben , korkuyorum açıkcası aynı şeyleri yaşamaktan ama bir yandan da riske atmak istemiyorum , bebeğin sağlığını. Doktor bana hamileliğimde erkek bebek olduğu için şanslı kız olsaydı oda hamileliğinde gebelik şekeri olacaktı dedi. Sizin cinsiyet bellimiydi?
Allah yardımcın olsun canım , zor işler hele boya badana. İnşallah çok batırmazlar kurursa o da çok zor temizleniyor. Gerçi boyacı yapacaksa , önlemini alır örtü falan.Ahhhh ahhhh ben napayim 2 aydir dogru duzgun uğramadığım evime geldim tabiki her yer berbat durumda once dondurucu ve buzdolabindan ise basladim yarin halilar ve perdeler yikamaya gidecek perşembe eve boyacı gelecek tabiki biz boyacidan hemen sonra bayram icin memlekete gecicez bayramdan hemen sonra da temizlikci gelecek ama onun öncesi tum mutfak dolaplarini boşaltip silmem lazim kileri temizlemem lazim ayakkabuligi duzenlemem ve elbise dolabima cekiduzen vermem gerek bir de oglumun odasi var tabi söyleyin bana nasil cikayim isin isinden ahhhhhh ahhhhhhh:)
Evet canim boyaci yapacak insallah batirmaz ama ince isler bitmoyor iste temizlikci her seyi yapmiyor mecburen yavas yavas yapicam bazi seyleriAllah yardımcın olsun canım , zor işler hele boya badana. İnşallah çok batırmazlar kurursa o da çok zor temizleniyor. Gerçi boyacı yapacaksa , önlemini alır örtü falan.
Amaann eşin falan yapmasında :) benim ki mahvetmişti heryeri o yüzden söylüyorum.şimdilik en iyisini yapmışın zaten bayram da evde değilmişiniz sizin için buzdolabı ve dondurucu boşalmış temizlenmiş olsun yeter
geçmiş olsun cnm ne yaptılar iğne mi?? Ultrasonla baktırabiliosan baktır acilde falan için rahat etsin. Bişey olsa durulmuyomuş ağrıdan zaten Allahın izniyle bişey olmamıştır inşallahhKizlar kanamam azaldi surekli yatiyorum.bulantilar gitti sanki acaba bisimi oldu bir yanin merak icinde.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?