2018 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak?

• Ankete Katılan
    330

Hayır ,hiç tansiyom rahatsızlığım yoktu,ilk gebeliğimde gebelik şekeri vardı,tansiyon normaldi,şimdi ikincisinde çıktı bu, aileden annem yıllardır yüksek tansiyon hastası,acaba genetik mi diye düşündüm şimdi bilmiyorum,ama bu duruma baya canım sıkıldı,gebelik tansiyonu olursa tehlikeli evet,rabbim hekesin evlatlarını sağlıkla kucağına almayı nasip etsin,bana da inşallah..

Maşallah.bende sebzeli et hasladim.istahimda hic yok.limonu severim zaten salata iyi fikir

Benimde oluyor canım bazen şişerde acırya öyle oluyor bazen karıncalanıyor. İlkinde de olmuştu ama onda hep sonlara doğruydu. Bunda her konuda erkenciyiz:)

Kızlar esim dün dr ikili test sonucumu almış.dr 3 hafta sonra üniv.prof.randevu alın.detaylı bir ultrasona girsin demis.sonra da bana gelin demiş.sonuca baktım ama hicbir sey anlamıyorum.riske yakın demis doktor.

Eklentiler

• 20170927_204010-1.webp
    17,7 KB · Görüntüleme: 229
Kızlar esim dün dr ikili test sonucumu almış.dr 3 hafta sonra üniv.prof.randevu alın.detaylı bir ultrasona girsin demis.sonra da bana gelin demiş.sonuca baktım ama hicbir sey anlamıyorum.riske yakın demis doktor.

Normalde düşük risk yazıyor altta ama yaş riski biraz sınıra yaklaşmış gibi gördüm ondan dolayı demiştir ayrıntılı ultrasonda belli olur zaten, bende de yaş riski 1:567 çıkmış mesela 31 yaşındayım

bana da öyle demişlerdi. riske yakın dediler. ama o ikili tarama testi teşhis koyma amaclı değil. olabilecek ihtimalleri verir sadece. katil bir test o . cunku bebek down sendrowlu doğacak kesin gözüylebakılan çocuklar hep sağlıklı çıkıyor. ve kaldı ki cogu aileler kesin gözüyle bakılıp bebeği aldıranlar var. aldırılan cocuk sağlıklı cıkıyor. amniyosentez yapılıyor normalde. kesesınden amniyon sıvısı alınıyor sonuc yüzde 98 doğruluk payı var.
diğer bir teknikle ayrıntılı görüntülemede tespit edilebiliyor. burnunu ve ensesini ölcüyorlar. normal ise amniyon sıvısı alınmıyor.
Amniyonsentez işlemi biraz tehlikeli. hem anneyi hemde bebeği ölüme kadar götürebiliyor.

ben ise kabul etmedim başka hastanede ayrıntlı görüntülemeye girdim, sonuc o teste rağmen temiz çıktı. insallah sağ salim kucagımıza alırız yavrularımızı

Benimde oluyor canım bazen şişerde acırya öyle oluyor bazen karıncalanıyor. İlkinde de olmuştu ama onda hep sonlara doğruydu. Bunda her konuda erkenciyiz:)
Öyle mi... Sinir sıkışması var zaten boynumdan dolayı belki onunda etkisi vardır . Tecrübelendik diyoruz hergün yeni birşeyle karşılaşıyoruz...
bluer

Öyle mi... Sinir sıkışması var zaten boynumdan dolayı belki onunda etkisi vardır . Tecrübelendik diyoruz hergün yeni birşeyle karşılaşıyoruz...
bluer
Evet ya hiç birbirine benzemiyor ki hamilelikler. bende de düzleşme tetikliyor, soluma yatmaya çalışıyorum ama bir yerden sonra ağrı başlıyor mecburen dönüyorum:)

Evet ya hiç birbirine benzemiyor ki hamilelikler. bende de düzleşme tetikliyor, soluma yatmaya çalışıyorum ama bir yerden sonra ağrı başlıyor mecburen dönüyorum:)
:) aynen öyle , bende halâ yüzüstü yatmaya çalışanlardanım ama artık yatamıyorum , yüzüstüyle yan arası arizona kertenkelesi gibi değişik şekillerde uyanıyorum.
Buna şükür , haftaya kesinleşir dimi yaa cinsiyet 15. Hafta bitmiş olacak. Erkek demişti en son. Seninki bellimydi canım. Kaçıncı haftada öğrenmiştiniz

Ben de bacaklarımın arasına yastık koyuyorum. Öyle cok rahatım. Sola yatıyorum genelde. Uyurken cok hareket eden bir insanım. Yazın o sıcaklarda. Öğlen bunalmışım kı uyurken. Yatağın ayak ucundan çıkmıştım. Gözlerimi bi açtım eşimin ayakları :))))
Senin ki kız olursa bence iki abiyle bir babayla ohoooo senlik var desene :)

ayni ben .bende hala yuz ustu yatmaktan kendimi alamiyorum o yuzden degisik degisik yatiyorum ama artik kendimi sola alistiriyorum. zaten belli bir zamandan sonra alisitor insan.

Bende olmadık şekillerdeyim, eşimle aramda bir de yastığım var nereye dönersem oraya çeviriyorum :)) bebişin pozisyonu denk gelirse kesinleşir büyük ihtimalle canım. Bize 14.haftada kıza benziyor demişti 16.da netleşti. Geçen hafta gittiğimde cinsiyetle ilgili bişey demedi, değişmemiştir heralde diye düşündüm

Bilmiyorum ki canım yaa , bir öğreneydim vallahi günler geçmiyor gibi. Tabi babası gibi inatçı olupta göstermezse oda ayrı dert yandık o zaman

ayni ben .bende hala yuz ustu yatmaktan kendimi alamiyorum o yuzden degisik degisik yatiyorum ama artik kendimi sola alistiriyorum. zaten belli bir zamandan sonra alisitor insan.
Doğurunca ilk işim yüz üstü yatmak olacak derdim. Şimdilik idare ediyoruz ama diğer aylarda özleyeceğiz .

Ohhhh gözün aydın canım , darısı bize

Canım benim anladığım ölçüm sonuçları normal sadece yaştan ötürü risk yazıyor. Yaştan dolayı da herkes icin o yaştaki oran aynı diye biliyorum.

Selam kızlar şimdi sağlık ocağından geldim, tetenoz aşısını vuruldum... kalp atışınıda dinledik... 50 kiloyla hamile kalmıştım 54 olmuşum biraz yavaş git dedi sağlık ocağındakş doktor :))) aslında hayatımda hiç kilolu olmadım 52 yi görmedim ama hep yemek yiyesim var şu aralar :)))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…