- 3 Mart 2017
- 405
- 434
- 23
- Konu Sahibi y4zy4qmurum
-
- #11.121
Bana da 135 gr dedi canm yani ultrasonda oyle cikti. Normal dedi
Ben bi kere emzirdiğimi gördüm erkek bebekti. Bi kere de böyle yürümeye başlamış ufak ufak da konuşmaya çalışıyordu ama doktorum %60 kız dediGünaydın herkese :) Bugün rüyamda bebeğin cinsiyetini gördüm elimde bi ultrason kağıdı var ve kağıtta görünen tek şey bir adet pipiCuma günü kontrolümüz var merakla bekliyorum :) Rüyasında erkek görüp de çıkan oldu mu veya kimisi de gördüğünün tersi olur der. Bilinçaltının da büyük bir payı var tabi
Günaydın herkese :) Bugün rüyamda bebeğin cinsiyetini gördüm elimde bi ultrason kağıdı var ve kağıtta görünen tek şey bir adet pipiCuma günü kontrolümüz var merakla bekliyorum :) Rüyasında erkek görüp de çıkan oldu mu veya kimisi de gördüğünün tersi olur der. Bilinçaltının da büyük bir payı var tabi
Benimbildigim sakatattan uzak durmak gerekiyor. Ama acikcasi sakatat sevmediğim icin araştırmadım hic. Sen en iyisi doktordan öğren en doğru bilgiyi:)Kizlar sakatat konusunda ne dusunuyorsunuz sizler yiyormusunuz? Doktoruma sormadim bidahaki kontrolde sorucam ama o zamana kadar ogreniyim:) bugun iskembe corbasi ictim sonradanda icime kurt dustu yemesemiydim ki diye. Ama cok faydali cokda severim canim istedi. Ciger filan bu tarz seyler yemememizmi gerekiyor acaba
Midye ağır metaller içerdiğinden dolayı. Birak hamileliği normal hayatta bile az yenmesi gereken bisey. :)Ya ben kelle paça çorbasıda içtim ciğerde yedim kurban bayramından önce dr uma sordum abartmadan tadımlık yiyebilirsin dedi midye bile yedim tatildeyken
O konu da bende tedirginim :)dr a dedim benm hala karnim cikmadi kucuk mu yoksa bebek dedim. Güldü. 5.aydan itibaren buyur dedi. Sanirim ilk bebek oldugu icin birazda. Sizin ilk mi?Bu hamilelik günlüğünde de yazıyor 210 gr doktor dedi 140 gr dedim var bi tuhaflıkta işte ana yüreği birde karnım falan çıkmadı henüz herkes diyor senin neren hamile ee haliyle bir stres sıkıntı
Günaydın canim. Bunları bende okumuştum. Ama internette mi okudum. Ayşe Öner'in kitabında mi okudum hatırlamıyorum. Şimdi de bebek ve çocuk psikolojisi üzerine okumak istiyorum. :)Eminim hepiniz çok araştırıyorsunuz ve dikkat ediyorsunuzdur hazır siz sormuşken bende yiyeceklerle ilgili bi kaç bilgi paylaşmak istiyorum sizinle :)
Kanımızda bolca oksijen taşınabilmesi için demirden zengin yiyecekler yenilmelidir.Karaciğer demir açısından oldukça zengindir eskiden çok yenilirmiş ancak yapılan araştırmalara göre bazı doğum aksaklıklarına sebep olabiliyormuş nadiren de olsa. Bu yüzden sakatat ve ciğer ezmesi gibi yiyeceklerden uzak durmakda fayda var.
Nadir görülen ama bebek için ciddi bi tehlikeye sebep olabilecek enfeksiyon çeşidi var bu da genel olarak ciğer ezmesi, krem peynir, külü peynirgibi yumuşak pastörize edilmemiş peynirlerde ve uygun standartlarda depolanmamış donmuş yiyeceklerden görülüyor uzak durmak da fayda var.
Bi bakteri çeşidi de yumurta ve tavukta bulunuyor ancak Isıyla öldürülebilir. Yumurtanın sarısınında beyazınında tam piştiğinden emin olunmalı, tam pişmemiş çiğ yumurta içeren mayonez dondurma cheescake ten uzak durmakta fayda var.
Dışarıda yerken de Tahta üzerinde servis edilen et yemeklerinden hamişler olarak bi süre kaçınmalıyız.
Yine dışarıda yeşillik yememek de bu sürede önemli yeterince yıkandığından emin olamayız.
Evde yemek yaparken de çiğ et ve tavukla uğraşmışsak el temizliğinde daha titiz olmalıyız.
Balık seven arkadaşlar somon ve sardalya öneririm bebeğin beyin gelişimi açısından oldukça faydalılar.
Günaydın bu arada herkese
O konu da bende tedirginim :)dr a dedim benm hala karnim cikmadi kucuk mu yoksa bebek dedim. Güldü. 5.aydan itibaren buyur dedi. Sanirim ilk bebek oldugu icin birazda. Sizin ilk mi?
Aynen ben de en cok o hareketleri merak ediyorum:) boyle ne göbek var ne hareket hissedilmeyince hic kendmi hamile gibi hissetmiyorum. Bu ay degisiklik ayi bakalm insaallah :)Evet ilk hayırlısıyla5. ayımıza girdik ozaman bu ay gösterecekler belli edecekler kendilerini birde hareket hissetsem oh mis valla
Hayırlı olsuunn sağlıkla gelsinler inşallah minik mucizeler :) benim de cuma kontrolüm var 12 haftalıkken kıza benziyor demişti ama bi sonraki gelişinizde fikrimi değiştirebilirim demişti. Merak ediyoruz bakalım netleşecek mi :))
Sağolun kızlar. Coook teşekkürler. Hepberaber güzel günler görelim. sağlıklı huzurlu bebekler büyütelim insallah :)chemistry_eng çok sevindim canım ikimizin de oğluşlar yolda bakalım :) Allahım hayırlı sağlıklı şekilde kucağımıza alıp büyütmeyi nasip etsin :)
Benim de Plesantam aşağıda. ilk hamileligimde de öyleydi bir kaç aya çıktı yukarı.Benim de plasentam aşağıdaymış. Doktor 20li haftalarda çıkar demişti.. bakalım inşallah diyorum. Benim böyle cok yürüp yokuş çıkınca falan ağrım olduğunu farkettim. Onun dısında benim hissettiğim birşey yok. İnşallah bebeğin keyfi yerindedir.
Benim bolumum isletme. Senin ki?Sizin bölümünuz?
Gunaydin canim. Cok kiymetli bilgiler vermissin. Evet dikkat etmek lazim. TesekkurlerEminim hepiniz çok araştırıyorsunuz ve dikkat ediyorsunuzdur hazır siz sormuşken bende yiyeceklerle ilgili bi kaç bilgi paylaşmak istiyorum sizinle :)
Kanımızda bolca oksijen taşınabilmesi için demirden zengin yiyecekler yenilmelidir.Karaciğer demir açısından oldukça zengindir eskiden çok yenilirmiş ancak yapılan araştırmalara göre bazı doğum aksaklıklarına sebep olabiliyormuş nadiren de olsa. Bu yüzden sakatat ve ciğer ezmesi gibi yiyeceklerden uzak durmakda fayda var.
Nadir görülen ama bebek için ciddi bi tehlikeye sebep olabilecek enfeksiyon çeşidi var bu da genel olarak ciğer ezmesi, krem peynir, külü peynirgibi yumuşak pastörize edilmemiş peynirlerde ve uygun standartlarda depolanmamış donmuş yiyeceklerden görülüyor uzak durmak da fayda var.
Bi bakteri çeşidi de yumurta ve tavukta bulunuyor ancak Isıyla öldürülebilir. Yumurtanın sarısınında beyazınında tam piştiğinden emin olunmalı, tam pişmemiş çiğ yumurta içeren mayonez dondurma cheescake ten uzak durmakta fayda var.
Dışarıda yerken de Tahta üzerinde servis edilen et yemeklerinden hamişler olarak bi süre kaçınmalıyız.
Yine dışarıda yeşillik yememek de bu sürede önemli yeterince yıkandığından emin olamayız.
Evde yemek yaparken de çiğ et ve tavukla uğraşmışsak el temizliğinde daha titiz olmalıyız.
Balık seven arkadaşlar somon ve sardalya öneririm bebeğin beyin gelişimi açısından oldukça faydalılar.
Günaydın bu arada herkese
Hadi bakalım hayırlı olsun :) Allah sağlıkla sıhhatle büyütmek nasip etsinKızlar inanamıyorum hala soktayım Allah dualarımı kabul etti doktor kız dedı..
Aynı günmüş kontrolümüz inşallah gösterirler bizimki son gittiğimizde bacağını açmadı yine öyle bir şey yapmaz inşallah :)Ben bi kere emzirdiğimi gördüm erkek bebekti. Bi kere de böyle yürümeye başlamış ufak ufak da konuşmaya çalışıyordu ama doktorum %60 kız dedi
Cuma günü benimde kontrolüm merak ediyorum bende heyecanla bekliyorum
Ayşe Öner in kitabında daha ayrıntılı anlatımları var kuzum internette vardır. Benimki biraz ders kitaplarından da alıntı :) çocuk psikolojisi üzerine Adem Güneş in kitaplarını tavsiye ederim özellikle güvenli bağlanma okumadıysan önceliğin olabilirGünaydın canim. Bunları bende okumuştum. Ama internette mi okudum. Ayşe Öner'in kitabında mi okudum hatırlamıyorum. Şimdi de bebek ve çocuk psikolojisi üzerine okumak istiyorum. :)
Maşallah çıkmış rüyan :) bakalım bnmki çıkacak mı aslında ben bundan önce 2 defa kız gördüm 2 defa da erkek gördüm bu rüya ile birlikte erkek 3 oldu bir adım önde şu anBen sadece ilk hamile olduğumu öğrendiğimde kız çocugu gördüm ama son zamanlarda hep erkek doğurduğumu veya kucagımda erkek bebek olduğunu gördüm ve doğru çıktı oğlumuz geliyor hayırlısıyla
Hayırlı olsun canım gözünüz aydın :) sağlıkla gelsinler inşallahKızlar inanamıyorum hala soktayım Allah dualarımı kabul etti doktor kız dedı..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?