- 7 Temmuz 2017
- 398
- 308
- 33
- 45
- Konu Sahibi y4zy4qmurum
-
- #13.981
Bende troid hastasıyım 3 haftada bir kontrol edip dozaj ayarlıyoruz kontrolleri sıklaştırın 2.5 normal olan değermerhaba hanımlar benim kafam yine birşeye takıldı da yine geldim buraya.benim hipotroidim var.geçen ay kontrollerde tsh 4 çıkmıştı doktor 2,5 un altında olması gerek dedi ilacın dozunu arttırdı.pazartesi de sağlık ocağında aşı oldum orda kan değerlerinide kontrol edelim dediler.ben sonuçlara baktım tsh yine 4 çıkmış.dozu arttıralı 1 ayı geçti.doktorla randevumda 13 kasımda.ben ne yapmalıyım sizce?internette kafa karıştırıcı şeyler yazıyor.benim gibi olan varmı?
Evet bende bu hafta farkettim, belirli saatlerde ne yaparsam yapayım tık yok. Özellikle akşam yemeğinden sonra kıpır kıpır olan bebiş saat 9 dedin mi uyku moduna geçiyor, gece 12de başlıyor tepinmeye:) bakalım doğduklarında nasıl olacak uykuyla araları:)Aslında okudugum kitapta diyor uyku ile uyaniklik zamanlarini farkedebilirsiniz bu haftalarda. Benim de bu saatlerde yogunlasiyor. Demek gece uyanik bizimkiler
Benimde normalde de mide problemim var senelerdir dikkat etmeye çalışıyoruz yoksa fena kıvrandırıyor beni. Şimdi de ilk 3 ay sıkıntılı geçince baya önümden alıyor :)) Hayııırrr sen yememelisin, ıı ııı olmaaazzz:)) sonra da kıyamayıp tamam hadi bi ısırık alabilirsin :)) sürekli böyleyiz. Böylesine kıymet görmek ne güzel. Çok şükürYa sorma. bisey yerken denetimdeyim resmen. :)))
Haftasonu beni bi yere gtr diyorum. Kimsenin canı çekmesin diye yemeğin ismini solemicem. Zararlı olmaz mi o sana diyor. Kalori hesabi yaparım ona ayırırım kaloriyi dedim. :))) ya cidden komik hallerdeyiz. 6yil bitti birlikte. hayatımızdaki en ilginç en sevimli dönemlerden biri :))) Allah'a şükürler olsun bu guzel gunleri gösterdi bize. İsteyen herkese hayırlısıyla nasip etsin.
Günaydın canım geçmiş olsunKizlar cok kotuyummm bogazimin agrisiyla uyandim burnumda tikali. Atesim var gibi geldi olctum cikmadi allahtan. Ne yapmaliyim neler iyi gelir cok korkuyorum bebisime bisey olucak diye yardim edin daha once hasta olan arkadaslar vardi burada.
tesekkur ederım canım soylediklerini uygulayacam. Hamileyken hasta olmak çok kötüymüş gerçekten oldukça endişeli geçiyorGünaydın canım geçmiş olsuntaze sıkılmış meyve suyu, bol limonlu ıhamur, c vitaminli meyveler, bol karabiberli çorba, pekmez yiyebilirsiniz, ben öksürüğümde olduğu zaman bi kez daha yazmıştım bi fincan ılık suya 2 kaşık limon suyu 2 kaşık sirke 2 kaşık bal bi miktarda tarçını karıştırıp içmiştim bi kaç gün boğazıma iyi gelmişti hatta balgam bile söktürmüştü. Şifa olsun inşallah birde bol su iç
ben ciğerlerimi üşütmüştüm (güneşli havaya güvenip rüzgarda yürüyüp soğuk aldığımdan oldu diye düşünüyorum) yaklaşık 4 hafta filan oldu, öksürükten nefes darlığından kurtulalı şurda 1 hafta oldu, başta da çok önemsemedim ihmal ettim kendimi, ilaç da kullanmayınca mahvoldum yani. siz siz olun ihmal etmeyin bol sıvı tüketin, ıhlamur için, tavuk sulu limonlu karabiberli çorba, ballı süt, günde bir defayı geçmeyecek şekilde zencefilli limonlu çay için..Allah acil şifa versinKizlar cok kotuyummm bogazimin agrisiyla uyandim burnumda tikali. Atesim var gibi geldi olctum cikmadi allahtan. Ne yapmaliyim neler iyi gelir cok korkuyorum bebisime bisey olucak diye yardim edin daha once hasta olan arkadaslar vardi burada.
O toplanma olunca ben elimi toplanan yere koyup önce karnimi sonra göğsümü sisirerek nefes aliyorum ve yavaş yavaş veriyorum hemen geçiyorAynen canım ya bi yerde toplanıyo bazen karnım taş gibi sert oluyo napıyo bu diye korkuyorum sorun yoksa iyi sevindim :) oynasınlar bakalım doğsunlar da hayırlısıyla beraber oynayalım inşallah
Gündüz biz hareket halinde olunca onlar sallana sallana uyuyorlar, dinlenmeye geçince biz harekete başlıyorlar.Aslında okudugum kitapta diyor uyku ile uyaniklik zamanlarini farkedebilirsiniz bu haftalarda. Benim de bu saatlerde yogunlasiyor. Demek gece uyanik bizimkiler
Sagol canım evet ılerletmeden önüne geçmek lazımben ciğerlerimi üşütmüştüm (güneşli havaya güvenip rüzgarda yürüyüp soğuk aldığımdan oldu diye düşünüyorum) yaklaşık 4 hafta filan oldu, öksürükten nefes darlığından kurtulalı şurda 1 hafta oldu, başta da çok önemsemedim ihmal ettim kendimi, ilaç da kullanmayınca mahvoldum yani. siz siz olun ihmal etmeyin bol sıvı tüketin, ıhlamur için, tavuk sulu limonlu karabiberli çorba, ballı süt, günde bir defayı geçmeyecek şekilde zencefilli limonlu çay için..Allah acil şifa versin
Evet aslinda bicok yerde bunu okudum. Ama 2 gun once gun icerisinde de oldukca hareketliydi ondan endiselendimO toplanma olunca ben elimi toplanan yere koyup önce karnimi sonra göğsümü sisirerek nefes aliyorum ve yavaş yavaş veriyorum hemen geçiyor
Gündüz biz hareket halinde olunca onlar sallana sallana uyuyorlar, dinlenmeye geçince biz harekete başlıyorlar.
kontrole gittiğimde tekrar söyliyeyim canım sıklaştırmak daha iyi olacak sanırım 3 haftada çağırıyor kontrole ama tsh konrolü yapmıyor her seferinde.bu sefer tekrar söyliyeyim bakalım ilacın dozunu arttırsam gidene kadar bir sorun olur mu acaba?Bende troid hastasıyım 3 haftada bir kontrol edip dozaj ayarlıyoruz kontrolleri sıklaştırın 2.5 normal olan değer
ilk gebeliğimde yoktu şükür troid problemim doğumdan bir kaç ay sonra ortaya çıktı ama bunda baya korkuyorum dediğin gibi yok ölü doğum yok düşük yok zeka geriliği yazmışlar insan panik olmayacak gibi değilIlk gebeligimden bilirim o korkuyu nettede sag olsunlar oyle aciklamalar yapmislarki insanin korkmamasi imkansiz.
Aaa ben de simdi dikkat ettim. Dun aksam karnim sertti. Simdi yumusacik. Neden acaba?Kızlar bişey sorcam ben 21+6 yım bugün birkaç gündür oğlumun hareketlerini net hissediyorum da bazen karnım çok sert oluyo içerde noluyo anlamıyorum panik oluyorum son aylarda karın sertleşmesi tehlikeli diye okudum sizce şimdi neden oluyo böyle sertleşmeler ??
Galiba ben de sutleniyorum. Meme uclarimin ici beyaz beyaz doluyor. Akmiyor ama kuruyor oyle.Kızlar galiba iyiden iyiye sütleniyorum göğüslerimin ucu acıyor bazen sızlıyor bide çamaşırımda beyaz kabuk görüyorum hep yapışıyor çamaşırıma heralde bide çok kaşınıyo gögüslerim sizinde öylemi?
Çiğköfte candır.Simdi elimde çiğkofteyle yaziyorum hamile kaldim kalali favorim yaa bisey olmaz etli degil ztn ye cnm afeyt olsun yarasin kuzucuga
Bende de duzensiz. Kendim cok hareketli oldugum gunlerde bebegimin hareketlerini hissetmiyorum. Ben dinlenmek icin uzandigimda o basliyor kipirdanmaya.Kizlar ben 1 haftadir bebek hareketlerini hissetmeye basladim. Ama son iki gündür cok az hissediyorum. Sizde de hareketler boyle duzensiz mi
Geçmiş olsun canım pek bilgim yok tsh konusunda ama sen artırma bence dozunu belki iyidir dengeleri bozarsın.kontrole gittiğimde tekrar söyliyeyim canım sıklaştırmak daha iyi olacak sanırım 3 haftada çağırıyor kontrole ama tsh konrolü yapmıyor her seferinde.bu sefer tekrar söyliyeyim bakalım ilacın dozunu arttırsam gidene kadar bir sorun olur mu acaba?
pazartesi günü sağlık ocağında yaptırmıştım canım değeri ordan öğrendim 10 gün var doktora gitmeme çok da değil aslında dediğin gibi çok da oynamamak lazım sanki.doktora göre hareket edeyim ben en iyisiGeçmiş olsun canım pek bilgim yok tsh konusunda ama sen artırma bence dozunu belki iyidir dengeleri bozarsın.
Kontrole gitmene çok varsa , sağlık ocaklarında da ölçüm yapılıyor oraya uğra istersen.
Ben de öyle yapıym sağol canımO toplanma olunca ben elimi toplanan yere koyup önce karnimi sonra göğsümü sisirerek nefes aliyorum ve yavaş yavaş veriyorum hemen geçiyor
Gündüz biz hareket halinde olunca onlar sallana sallana uyuyorlar, dinlenmeye geçince biz harekete başlıyorlar.
Canım miden kötüyse önce bi nane limon kaynat iç iyi geliyor, sonrasında ıhlamur kaynatıp limon sık iç, kivi, mandalina, nar hergün ye, bademciklerin şişse de günde iki defa ılık tuzlu suyla gargara yap Allah’ın izniyle inşallah biran önce atlatırsın ben 1haftadır daha tam atlatamadım ama o kötü dönemi 3günde geçirdimKizlar cok kotuyummm bogazimin agrisiyla uyandim burnumda tikali. Atesim var gibi geldi olctum cikmadi allahtan. Ne yapmaliyim neler iyi gelir cok korkuyorum bebisime bisey olucak diye yardim edin daha once hasta olan arkadaslar vardi burada.
Canm evet bende oluyo sabahları mutlaka bi kere kusuyodum.Ama şu 3 gündür kusmalarda geçti bulanıyo sadece kahvaltı ederken ama geçiyo snra.Ama çok şiddetliyse sennki dikkat et ülütme.Birde benm sistit olduğumda artıyoGünaydın hanımlar Benim sabah bulantıları hala ara ara nüksediyoraz önce içim dışıma çıktı çok açık ifadeyle.karnım aç olduğu için bardak dolusu su çıkardım..hala Benim gibi olan var mı?? Gündüz normal sabahları oluyor bu durum.Birde arabadayken.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?