Günaydın tatliş hamişler
Biz dün kızımla eğitim şart dedik
hazır vaktimiz varken gebelik eğitimi ve doğuma hazırlık programına katıldık. Çok güzel bir sunum dinledik oldukça faydalı olduğunu düşünüyorum. Sevimli bir doktorlada soru cevap tarzı uzun bir sohbet oldu. Ben de bu ara burada konuştuğumuz şeker yüklemesi hakkında ne düşündüğünü sordum. Doktor hanım kafanızdan geçen korkutucu düşüncelerin hepsine hak veriyorum dedi. Çok konuşuldu ve çok kafanızı karıştırdım dedi. Birileri yapalım diyor birileri bebeği zehirliyorsunuz diyor. Şeker yüklemesi sağlık örgütünün onayladığı ülkemizde değil tüm dünyada yapılan bir uygulamaymış. Gebelikte oluşan diyabeti öğrenmenin tek yolu. Gebelik diyabeti nelere yol açar anneden aşırı kilo, bebekte irileşme, zekâ geriliği, doğum aksaklıkları.. bunun varlığını yokluğunu tespit edip ona göre bi yol izlemek için test gerekli. Ve diyetle ilaçlarla bunlara önlem alınabilecekse neden yapılmasın. Bi oturuşta 4 dilim baklava yiyebiliyorsak şeker yüklemesi zaten yapabiliyoruz demektir korkulacak hiç birşey yok dedi. Ben tatmin oldum cevaptan sizinle de paylaşmak istedim.
Birde epidural hakkında etrafta dolanan felç olma hikayelerinin doğru olmadığını söyledi. Bi doğum yaptık felç kaldık gibi birşey olamaz dedi. Normal doğum kendiliğinden oluyor siz aracısınız bizde gözlemci dedi. Epiduralde ufak bi müdahale var yine doğum aynen devam ediyor işin güzel tarafı herşey olup biterken ağrınız olmuyor dedi.
3 saatten fazla sürdü eşim müsait olamadığı için gelemedi akşam ona anlattım her ayrıntıyı küçük notlarda almıştım onlara baka baka
ünide böyle ders dinlediğin nadirdir herhalde dedi