2018 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak?

• Ankete Katılan
    330
Kizlar merhaba bugun 2.doz tetanoz asimi vuruldum. İlkinde ebe bebegin kalp atisini dinlemisti bu sefer dinlenemeden vurdu. İlkinde dinledi diye mi acaba sizde nasil oldu

C
Canim ben de ilk cocugumu 34 te dogurdum simdi ikinci geliyor iste ilki ilk denemede bu da kazara oldu normalde seneye dusunuyoduk aslinda bazen tek cocuk kaldin diyordum ben ama esim tek cocuk olduğu icin cok istiyordu onun dilegi gerveklesti.evet daha erken anne olayi isterdim ama kader kismet bu işler rabbim bu yası nasip etmiş

Büyüyen besik büyüdüğünde eni 80olabiliyor bazılarında. Bu da enini dar yapıyor diyorlar. Kullanmadım bilmiyorum. İnternet yorumlarından gidiyorum :)

Bu aya kadar çok önemsemedim ama artık dikkate alcam.Gerçi safra kesem olmadığı için yağlı kızartma hamurişi çok nadir yerim ama tatlıya zaafım var kaybedersem ordan kaybederim:) Oğlumda 15 kiloyla bitirdim ama oğlum 5 kilo doğdu bir haftada on kilo gitti Doğum sonrası bana 5 kilo kaldı.55 le hamile kalmıştım bir hafta sonra 60tım.Şuan 58 le hamile kaldım hedefim yine en fazla 70 le Doğuma gitmek bakalım hayırlısı inşallah başarabilirim.

Benim doktorum ol dedi, sağlık ocağında ol dedi ama ben dilekçe verdim olmak.istemiyorum diye. Aşılar hakkinda o kadar kötü şeyler soyleniyor ki direkt olmayacagim dedim. Hatta cocuguma da ilerde yaptirmak istemiyorum

Tetanoz rutin oluyo diye yaptrdm grip aşısıda doktoruma danştm yaptr dedi güvendiğimden yaptrdm.

Kasılanlar için magnezyum öneriyolar genelde fazlaysa kaslmalarnz doktorunuza sorun bence bunu

Doktorla yüzyüzeyken sorduğumda direk hayır demişti araya kaynadı sebep soramadım daha sonradan mesaj attım çok yoğun bir günüymüş açıklama yapamadı hayır yaptırmayın dedi.Hoş bende çok meraklı değilim ama açıklama bekledim.Oğlumda da yaptırmamıştım zaten.
Ayrıca bebekler için olan aşılar içinde Canım oğluma bir süre bende yaptırmadım aşıların içeriklerinden yapılan olumsuz açıklamalardan araştırmalardan dolayı.Ama sonrasında mesela çocuk felci bizim ülkemiZde olan bulaşıcı hastalıklardan değilmiş ama Suriye halkının çocuklarında çok yaygınmış.Alanında çok iyi bir doktora danıştım konuştuk mesela bunu yaptırman gerekiyor çocuğun bağışıklığı olmazsa ilerde pişman olacak olan sen olursun dedi.İnsan kendisini bu kadar önemsemiyor ama evlat bambaşka kötünün iyisidir dedim yaptırdım.Allah korusun yavrularımızı anneliğimle çok prensibimden fire verdim sanırım birçok anne de benim gibidir ..

çocukluk insan için gökyüzü gibi oluyor. Her ne kadar değiştirsen de hayatını havaya baktığında mutlaka görüyorsun, hep tepende oluyor ve çocukluktan kaçılmıyor. Şu an benim niyetim çocuklarıma güzel bir çocukluk yaşatmaya çalışmak. İnşallah Allah yardım eder. Dua edeceğiz ve Allah'a sığınacağız. Ve kendi adıma en büyük gayretim eşime ve çocuğuma yansıtmamaya onlara hep neşeli görünmeye çalışmak olacak. Ne kadar Çan'ımız olsa da herkes ayrı bir birey ve bunukendi içimizde çözmemiz gerekiyor. Elhamdülillah birçok şeyi aştığımı düşünüyorum. Mutsuz olmasam da içim hep hüzünlü, gakat bunu yansıtmamaya çalışıyorum. Çünkü mutsuz bir kadının evi yuva olmuyor. Tabiki içine atmamalı dertleştiği dostları olmalı. Belki bir sanat dalı ile ilgilenmeli. Ben yazmayı okumayı seviyorum. Kardeşim ise resim çiziyor, şu an güzel sanatlarda okuyor üniversiteyi. Kendine İnan ve güven demeyeceğim fakat Allah'a dayan diyebilirim. Bir de geçmişi çok düşünmemek gerekiyor sanırım :)

Sağlık olaun Canım verilir elbet alınan kilolar bir de herkes çok zayıf olacak diye bi kaide Yok herkesin vücut tipi farklı mesela bana çok zayıflık hiç yakışmıyor boyum yok öyle bir de zayıf olunca çok küçük gösteriyorum çocuk gibi şimdi bile bilmeyen ilk bebeğim sanıyor

Biz evlendiğimizde televizyon almadık. Aldığımız televizyonu da suan kullanmıyoruz desem yeridir. Cunku tv deki diziler cok hoşumuza gitmiyor. Tv yi misafir icin aldık desem yeridir.
Cok güzel zaman geciyor evde tvsiz. Ama telefonlar malesef ele alınıyor. Sevdigimiz dizileri hdmi ile tv sen acıyoruz. Cok güzel oluyor.

Kizlar merhaba bugun 2.doz tetanoz asimi vuruldum. İlkinde ebe bebegin kalp atisini dinlemisti bu sefer dinlenemeden vurdu. İlkinde dinledi diye mi acaba sizde nasil oldu
Bende iki dozda da dinlemedi canim hic. Sadece hareketlerini hissediyormusun diye bide enson nezaman kontrole gittin diye sordu okadar.

Evlenme yaşları konuşulmuş. Biz uzun yıllardır birlikteydik. Eşim hep evlenmek istiyordu. İse girmeden evlenmem diyordum. İse girdim hadi hadi moduna girdik. 24yasinda evlendim. Bebegi de hic düşünmüyordum. Biraz daha kariyer falan yurtdışı gezileri falan hayalimizdi. Sonra aaaaa sürpriz. 27yasinda hamileliği tattım. Allah hepimizin yuvasına aşk sevgi huzur bereket ve saglikli hayırlı bebekler nasip etsin.

Tabi öyle hayati oneme sahip aşı olabilir. Ama doğar doğmaz yaptiklari aşılar gereksiz yere civa vs gibi zararli maddeler yüklüyor ve bir çok yan etkisi olabilirmiş. Ben de net karar vermedim henuz hangilerini yaptiracagima. Hepsini yaptirmaktan yana değilim

Kızlar az önce Ablam haber verdi 7 aylık doğan yeğenim bugün vefat etmiş, yengem taburcu olmuştu bebek küvezdeydi bugün hastaneye gitmişlerdi ismini koyacaklardı ama olmadı çok üzüldüm. Doktorlar ciğerleri iyi demişti ama 31 haftada sadece 950 gramdı bir kaç gün yaşadı sadece

Ah canim nasil uzuldum.. Allah sabir versin hepinize. Çok zor bir durum ne desek boş...

Okuyunca kotu hissettim. Kim bilir sizler neler hissediyorsunuzdur basınız sagolsun. Allah sabırla versin canim

Başınız sağolsun canım Allah sabır versin çok üzüldüm

Çok üzüldüm canım Allah yardımcınız olsun sabır versin annesine size..Ömrü o kadarmş demek ki..

Allah rahmet eylesin anne babasına sabır versin çok ağır bir imtihan...

Çok üzücü rabbim sağlıkla doğurup buyutmeyi nasip etsin herkese bir yakinimizin başına geldi bebeği öldü dogduktan sonra anneden süt akıyor göğüsleri doldu ama bebeği yok rabbim kimseyi evladiyla caniyla imtihan etmesin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…