- 20 Eylül 2013
- 362
- 313
- 303
- Konu Sahibi y4zy4qmurum
-
- #16.521
Canim ben de ilk cocugumu 34 te dogurdum simdi ikinci geliyor iste ilki ilk denemede bu da kazara oldu normalde seneye dusunuyoduk aslinda bazen tek cocuk kaldin diyordum ben ama esim tek cocuk olduğu icin cok istiyordu onun dilegi gerveklesti.evet daha erken anne olayi isterdim ama kader kismet bu işler rabbim bu yası nasip etmişYok sormadi. Ama tedavi mi normal mi diye sordu. Cunku sanirim elindeki doldurdugu kagitta oole bi soru vardi. Kinayeli sormadi yani. Ben pisman degilim bu yasta evlendigime. 34 te anne olacagim icin de pisman degilim. Daha bunu dogurmadan millet basladi pespese yap bi tane daha aradan ciksin diye. Sana da diolar mi. Ben dusunmuom gerci 2. Cocuk.
sağlıkla sıhhatle gelsin sıpacıklar =) mutlulukla kullansın eşyalarını...Ilk bebegim inşallah nasip olursa sadece bir tane ınternetten hastane çıkışı aldık ama araba ya falan karar verdik beşik hala daha araştırıyoruz bir daha ki aya alacağız nasipse
Maşallah Canım ben bu ay tartılmadım bilerek bekledim ama aldığımı hiç sanmıyorum çünkü karnım büyüyor top gibi oldu ama yine de çoğu eşofman altlığım oluyor karından olmasa da diğer yerleri giriyor sürekli bakıyorum eğer olamazsa kilo aldım demektir iştahım eskisi kadar değil ama yine yiyorum bende almış olsam taş patlasın 1 kilo en son gittiğimde de 750 gram almıştım 1 ayda
Benim doktorum ol dedi, sağlık ocağında ol dedi ama ben dilekçe verdim olmak.istemiyorum diye. Aşılar hakkinda o kadar kötü şeyler soyleniyor ki direkt olmayacagim dedim. Hatta cocuguma da ilerde yaptirmak istemiyorum
Tetanoz rutin oluyo diye yaptrdm grip aşısıda doktoruma danştm yaptr dedi güvendiğimden yaptrdm.
Kasılanlar için magnezyum öneriyolar genelde fazlaysa kaslmalarnz doktorunuza sorun bence bunu
Cok yazmadin. Cok guzel yazdin. Biraz da beni anlattin. Annem bana hamileyken babamla gecimsizmis. Cok aglamis. Sonrasinda da ayrildilar zaten. Ben 33 yasindayim aglamadigim gun yok. Insallah cocugum da oyle olmaz. Psikologa gidiyorum. Kendimi degistirmeye iyilestirmeye calisiyorum. Ama ne kadar basarabildigimi de bilmiyorum.
Sağlık olaun Canım verilir elbet alınan kilolar bir de herkes çok zayıf olacak diye bi kaide Yok herkesin vücut tipi farklı mesela bana çok zayıflık hiç yakışmıyor boyum yok öyle bir de zayıf olunca çok küçük gösteriyorum çocuk gibi şimdi bile bilmeyen ilk bebeğim sanıyorBu aya kadar çok önemsemedim ama artık dikkate alcam.Gerçi safra kesem olmadığı için yağlı kızartma hamurişi çok nadir yerim ama tatlıya zaafım var kaybedersem ordan kaybederim:) Oğlumda 15 kiloyla bitirdim ama oğlum 5 kilo doğdu bir haftada on kilo gitti Doğum sonrası bana 5 kilo kaldı.55 le hamile kalmıştım bir hafta sonra 60tım.Şuan 58 le hamile kaldım hedefim yine en fazla 70 le Doğuma gitmek bakalım hayırlısı inşallah başarabilirim.
Doktorla yüzyüzeyken sorduğumda direk hayır demişti araya kaynadı sebep soramadım daha sonradan mesaj attım çok yoğun bir günüymüş açıklama yapamadı hayır yaptırmayın dedi.Hoş bende çok meraklı değilim ama açıklama bekledim.Oğlumda da yaptırmamıştım zaten.
Ayrıca bebekler için olan aşılar içinde Canım oğluma bir süre bende yaptırmadım aşıların içeriklerinden yapılan olumsuz açıklamalardan araştırmalardan dolayı.Ama sonrasında mesela çocuk felci bizim ülkemiZde olan bulaşıcı hastalıklardan değilmiş ama Suriye halkının çocuklarında çok yaygınmış.Alanında çok iyi bir doktora danıştım konuştuk mesela bunu yaptırman gerekiyor çocuğun bağışıklığı olmazsa ilerde pişman olacak olan sen olursun dedi.İnsan kendisini bu kadar önemsemiyor ama evlat bambaşka kötünün iyisidir dedim yaptırdım.Allah korusun yavrularımızı anneliğimle çok prensibimden fire verdim sanırım birçok anne de benim gibidir ..
Bende iki dozda da dinlemedi canim hic. Sadece hareketlerini hissediyormusun diye bide enson nezaman kontrole gittin diye sordu okadar.Kizlar merhaba bugun 2.doz tetanoz asimi vuruldum. İlkinde ebe bebegin kalp atisini dinlemisti bu sefer dinlenemeden vurdu. İlkinde dinledi diye mi acaba sizde nasil oldu
Tabi öyle hayati oneme sahip aşı olabilir. Ama doğar doğmaz yaptiklari aşılar gereksiz yere civa vs gibi zararli maddeler yüklüyor ve bir çok yan etkisi olabilirmiş. Ben de net karar vermedim henuz hangilerini yaptiracagima. Hepsini yaptirmaktan yana değilimBu aya kadar çok önemsemedim ama artık dikkate alcam.Gerçi safra kesem olmadığı için yağlı kızartma hamurişi çok nadir yerim ama tatlıya zaafım var kaybedersem ordan kaybederim:) Oğlumda 15 kiloyla bitirdim ama oğlum 5 kilo doğdu bir haftada on kilo gitti Doğum sonrası bana 5 kilo kaldı.55 le hamile kalmıştım bir hafta sonra 60tım.Şuan 58 le hamile kaldım hedefim yine en fazla 70 le Doğuma gitmek bakalım hayırlısı inşallah başarabilirim.
Doktorla yüzyüzeyken sorduğumda direk hayır demişti araya kaynadı sebep soramadım daha sonradan mesaj attım çok yoğun bir günüymüş açıklama yapamadı hayır yaptırmayın dedi.Hoş bende çok meraklı değilim ama açıklama bekledim.Oğlumda da yaptırmamıştım zaten.
Ayrıca bebekler için olan aşılar içinde Canım oğluma bir süre bende yaptırmadım aşıların içeriklerinden yapılan olumsuz açıklamalardan araştırmalardan dolayı.Ama sonrasında mesela çocuk felci bizim ülkemiZde olan bulaşıcı hastalıklardan değilmiş ama Suriye halkının çocuklarında çok yaygınmış.Alanında çok iyi bir doktora danıştım konuştuk mesela bunu yaptırman gerekiyor çocuğun bağışıklığı olmazsa ilerde pişman olacak olan sen olursun dedi.İnsan kendisini bu kadar önemsemiyor ama evlat bambaşka kötünün iyisidir dedim yaptırdım.Allah korusun yavrularımızı anneliğimle çok prensibimden fire verdim sanırım birçok anne de benim gibidir ..
Evet 93 kıloyum malesef ondan mi acaba tüp bebek ilaç kullanıyorum bazen aksatıyorum bir şey olacak diye hayırlısıyla şu haftalar bir geçse21 de hissettim sanırım. Kilolu musun? Kilolu bir arkadas da fazla hissetmedigini soylemisti.
Ah canim nasil uzuldum.. Allah sabir versin hepinize. Çok zor bir durum ne desek boş...Kızlar az önce Ablam haber verdi 7 aylık doğan yeğenim bugün vefat etmiş, yengem taburcu olmuştu bebek küvezdeydi bugün hastaneye gitmişlerdi ismini koyacaklardı ama olmadı çok üzüldüm. Doktorlar ciğerleri iyi demişti ama 31 haftada sadece 950 gramdı bir kaç gün yaşadı sadece
Okuyunca kotu hissettim. Kim bilir sizler neler hissediyorsunuzdurKızlar az önce Ablam haber verdi 7 aylık doğan yeğenim bugün vefat etmiş, yengem taburcu olmuştu bebek küvezdeydi bugün hastaneye gitmişlerdi ismini koyacaklardı ama olmadı çok üzüldüm. Doktorlar ciğerleri iyi demişti ama 31 haftada sadece 950 gramdı bir kaç gün yaşadı sadece
Başınız sağolsun canım Allah sabır versin çok üzüldümKızlar az önce Ablam haber verdi 7 aylık doğan yeğenim bugün vefat etmiş, yengem taburcu olmuştu bebek küvezdeydi bugün hastaneye gitmişlerdi ismini koyacaklardı ama olmadı çok üzüldüm. Doktorlar ciğerleri iyi demişti ama 31 haftada sadece 950 gramdı bir kaç gün yaşadı sadece
Kızlar az önce Ablam haber verdi 7 aylık doğan yeğenim bugün vefat etmiş, yengem taburcu olmuştu bebek küvezdeydi bugün hastaneye gitmişlerdi ismini koyacaklardı ama olmadı çok üzüldüm. Doktorlar ciğerleri iyi demişti ama 31 haftada sadece 950 gramdı bir kaç gün yaşadı sadece
Kızlar az önce Ablam haber verdi 7 aylık doğan yeğenim bugün vefat etmiş, yengem taburcu olmuştu bebek küvezdeydi bugün hastaneye gitmişlerdi ismini koyacaklardı ama olmadı çok üzüldüm. Doktorlar ciğerleri iyi demişti ama 31 haftada sadece 950 gramdı bir kaç gün yaşadı sadece
Ah canim nasil uzuldum.. Allah sabir versin hepinize. Çok zor bir durum ne desek boş...
Okuyunca kotu hissettim. Kim bilir sizler neler hissediyorsunuzdurbasınız sagolsun. Allah sabırla versin canim
Başınız sağolsun canım Allah sabır versin çok üzüldüm
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?