- 13 Aralık 2016
- 54
- 95
- 8
- 39
- Konu Sahibi y4zy4qmurum
-
- #16.681
Zor gerçekten benim erken dogum tehlikem de var ondanda istemiş olabilir iki oglumda erken doğduğu için risk grubundaymisim erken dohmgmalarina rağmen kiloları hep fazlaydiBen de bi daha yapicaz mi yükleme dedim. Yok dedi. esim yapılı degil. Ben de eh iste diyim. Minyon olmadığım kesin.
Bu isler ne zormuş :/
İnsallah zamanında ve sağlıkla gelir Canim. herseyin guzel olmasını diliyorum insallah hepimiz icinZor gerçekten benim erken dogum tehlikem de var ondanda istemiş olabilir iki oglumda erken doğduğu için risk grubundaymisim erken dohmgmalarina rağmen kiloları hep fazlaydi
Geçmiş olsun sana da.magnezyum kullanıyorım o ayrı ama kalsiyum hap şeklimde bir vitamin.eğilip kalkarken dikkat etmedim hata ettim bakalım ilerlemez inşallahCanım benim hep ağrım oluyo aynı şekilde ama benim belimde doğuştan eklemsel rahatsızlıklar var. Bel fıtığı gibi düşünebilirsin ama :) Kalsiyumu ilaç olarak mı kullanıyorsun ? ben magnezyum kullanıyorum uzun süredir magvital. Onun dışında çok kilo almamaya bak ve belinden eğilme dizlerini kullan. poşetleri falan iki eline paylaştır. bir de uzanırken otururken duruşunu dik tut, yamulmadan oturmaya çalış. çünkü bazen kalıyosun öyle yürüyemiyosun çok zor oluyor. Allah kolaylık versin inşallah geçer
Buarada masallah yavruna 5kilo nasıl doğmuştur o kuzu. Masallah masallah.
Canim hayatım da hic tuz yok desem yeridir. Normalken de tuz yemezdim. Şimdi tansiyon dusuk diye biraz daha dikkat ediyorum.
Evet ultrason yanıltıcı oluyor diyorlar.
Ya kıyamam şimdi ki nasıl peki kilosu falan. O da mi oyle :)
evet canim tombik olursa sezeryan olursun. o yuzden en ideali 3 kilo yeni dogan bir bebek icin. insallah guzel saglikli bir sekilde dogum yapariz heCanım bana doktorumun dediği tek şey tuzsuz yemek ye olmuştu.Zeytin peynir ekmek herşey tuzsuz ama harici hiçbirşeyi kısıtlamadı.Birde şimdi böyle kilolu sonra normale dönebilir.İyi ihtimal dahilinde birçok şey var.İnsan kendini çıkmazda hissediyor anlıyorum seni ama cidden gerek Yok rahat ol sıkıntı olmayacak inşallah.Benim oğluma erken doğar dediler 42 de doğdu hiçbir dedikleri tutmadı.Ultrasonlarda çok yanıltıcı ayrıca.Fazla güven vermesin sana.
İlkte 5 bu defa bakalım kaç kg doğacak bebeğim.Eğer bunda da zirvelerde doğarsa artık anlycam ki tamamiyle genetik.Herşeyi bu yavru belirleyecek bakalım.Ama bu defa normal istiyorum inşallah küçük olur tombik olursa yine sezeryan yolları görünecek bana ..
Maşallaah :) bana da her kontrolde doktor tosuncuk olcak diyor ama bilemiyorum:) şu an 24+3 608 grCanım ben yaşıyorum bu uyuşma durumunu.Benim sağ bileğimde kist var doktorlar ganglion kisti diyor.Kolumu çok kullandığım zamanlar ağrı olurdu şimdi de aynı elde Uyuşma yaşıyorum.Sanırım bileğim hassas olduğu için.Bana da bileklik önerdi doktorum seneler önce.Çok faydası oluyor alıp kullan eğer devam ederse.Benim brkaç gündür olmuyor mesela.Belki seninkide geçicidir beklmeye al geçmezse bileklik rahatlatacaktır.
Yaşadığın durumların tıpkısını oğlumda yaşadım bende canım.Her kontrol sonrası ağlardım günüm zehir olurdu.Oğlum hep iri bir bebekti ve suyu bir buçuk iki katı fazla olurdu.Daha 30.haftada tam 3 kiloydu hatırlıyorum.Doktor kesin şeker var sende dedi yüklemeyi yaptırdım şekerde çıkmadı.Doğuma kadar böyle devam ettik oğlum doğdu 5 kilo.Ama olay tamamen genlerle alakalı eşimde 5 kg doğmuş erkek kardeşimde 4.5 tan fazla.Her iki taraftada var yani.Özetle sana demek istediğim kilo çok su çok vs bunlar şeker çıkmadığı sürece dert değil.Senin de en fazla tosun bir bebişin olur benim gibibüyük bebeğe bakmak hemde çok kolay oluyor üç aylık bebek gibi veriyorlar eline ne güzel
Seninde başın sağolsun canım ne kadar çok var böyle kayıp yaşayan Allah inşallah bu bebeklerimize kavuşmamızı nasip etsin tekrarda yaşatmasın kimselere bizde iğne aspirin gidiyoruz çok şükür canım :)Basiniz sagolsun bende 28 haftalik kayip yasadim ilk gebeligimde anca 3 jayio sonrasi pihtilasma anlasuldi simdi 23.haftadayiz ignelerle cok sukur
Amin canım saol inşallah bu sefer kavuşuruz hepimiz bebeklerimizeAllah sabirlar versin canim eminim cok aci verici bir durumhersey Allahtan tabiki ama ates dustugu yeri yakar. Rabbim hepimize saglikli dogumlar nasip etsin insalllah.
Canm senin de başın sağolsun Allah bir daha yasatmasin insaallah. Peki 27.haftaya gelene kadar kontrollerde hic anlamadimi doktor gelismedigini? Yani arada 7 hafta varya oyuzden merak ettim.
yanlış anlamışım canım kbakma Allah sabır versin sizlere yengene özeliikle bi kaç gün yaşadı nie öldüğün bilniyorum demişssin gelişme geriliği olan bebekler anne karnında strese giriyorlar ve buda yenidoğan ölümlerine sebep oluyormuş geçen bi yerde okumuştum canım bu arada iki çocuğu da olsa kan pıhtılaşması bazı durumlarda aonradan etkileyebiliyor benimde bi tanıdığımın bi çocuğu var ikincisini kaybetti malesef anlamadışar ne olduğunu sonraki çocuğunuda bi kilo doğurdu sadece çok şükür yaşadı sonradan kadında pıhtılaşma olduğu anlaşıldı hiç belli olmuyo yani sen yine söyle yengene inşallah sebebi bulunurda önlemini alır oda Rabbim tekrar yaşatmasınaklına kötü şeyler getirme canım inşallah zamanında sağlıklı gelirler
seninde başın sağolsun ablam haber verdi ama bebeği olan yengemdi, iki tane çocuğu vardı zaten onlarda öyle bir sorun yoktu doktor ultrasonda baktığında suyun azalmış ve bebeği besleyen damarlar tıkanık demiş bebek yeteri kadar beslenememiş yani o yüzden sezeryanla almışlardı
evet haftasına göre düşük doğdu, doktor ultrasonda baktığında bebeği besleyen damarlar tıkalı demiş ve suyun azalmış demiş o yüzden sezeryanla almışları aslında doğunca solunumunu kendi sağlıyormuş küvezdeydi bir kaç günde yaşadı ama neden öldü tam bilmiyorum bende
Canım 1 saat sonunda olması gereken maksimum değer kaç aenin yaptırdığın laboratuvarda? Benim üst sınır 185’ti mesela, sıkıntı olmadı..
direkt diyet verselerdi ne diye tekrar iki katını yüklüyorlar ki? Ben de anlamadim canim zaten bazi yerler direk 75 lik yapiomus.ona gore karar veriomus. Mecburen ikinci yukleme olacak artik
Canım biz o diziye başladık eşimle, sonra benim hamilelik hormonlarımdan psikolojim bozuldu
Efsane domuzlu bölümden sonra 2 bölüm izledim sonra izlemedim, breaking bad’e geçtik :)
Haftaiçi evde olmak güzel, ohh uzat ayakları dinlen misss
Canım 1 saat sonunda olması gereken maksimum değer kaç aenin yaptırdığın laboratuvarda? Benim üst sınır 185’ti mesela, sıkıntı olmadı..
direkt diyet verselerdi ne diye tekrar iki katını yüklüyorlar ki?
Canım biz o diziye başladık eşimle, sonra benim hamilelik hormonlarımdan psikolojim bozuldu
Efsane domuzlu bölümden sonra 2 bölüm izledim sonra izlemedim, breaking bad’e geçtik :)
Haftaiçi evde olmak güzel, ohh uzat ayakları dinlen misss
Canim dedigin gibi keyiften degil. Ben de 3. Aydan sonra tamamen oturarak kilmaya basladim. Egil dogrul derken biraz siknti yasiodum. Allah kabul eder ins...Kızlar 1 hafta sonra falan doktor kontrolüm var çok merak ediyorum acaba bıcırık kaç kilo oldu kaç cm ama bazen öyle bi hareketler ediyor ki bağırtıyor beni iyice güçlendiğini çok iyi anlıyorum böylece öğlen namazını kılarken sanki aşağıdan çıkacakmış gibi vurdu sanırım baskı yapıyor mesaneye sürekli 10 dakikada bir tuvalet ihtiyacı ondan sanırım sizlerde durumlar nasıl bir de ben oturarak mamaz kılıyorum eğilip doğrulamıyorum çorap bile giyemiyorum ayakkabılarımı giyemiyorum günah olmaz değil mi sonuçta keyiften değil
kiz benim bebekte. 22+3 471gr geldi doktor haftasiyla uyumlu dedi. bana az geldi . ama diger cocuklarimda 22 haftalikken ayni kilolardi . o yuzden kafama takmiyorum.Benim bebiş de 22+0'da 450 gr geldi. 1-2 gün geriden geliyor dedi. Eğer sorun yoksa biraz önden gitmesi neden kötü olsun ki, bence güzel bir haber bile sayılır.chemistry_eng
Canım sakın ağlama. Çünkü ölçümlerin hiçbiri net olmuyor. Sonuçta anne karnı, ne kadar görülebilirse onunla sınırla.. benim ilkide hep 1 hafta önden gitti, şeker yoktu ama son 3 ayda birden kilo aldım. Dr.um en ufak bir sıkıntıdan bahsetmedi bile. Bazı dr.lar o anlık sıkıntıyla ilgili ne biliyosa söylüyo sanki ya. Bana 40.hafta kontrolde enfazla 3 kg doğar belki o kadar da olmaz 2.900de kalır dedi dr. Oğlum 3.155 doğdu şükür. İçin rahat etmezse başka dr.unda fikrini al tabi ama ben sağlıklı olduktan sonra çok önemsemiyorım. Üzme kendini olurmu..kontrole gittim ama. Ben kendimde degilim. Gözlerim surekli doluyor. Doktorda da boyle oldum. Yine kilosu çıktı. Yine su da hafif artma var. Şekerin sonucu bile doktor icin yeterli gelmedi sanırım. Bilmemne şeker olabilir dedi. Yine kilosu var. Ölçümler önden gidiyor.
Doktordan beri surekli ağlıyorum. Bebek odası bakmak gittik. Bi tek orda mağaza da ayıp olmasın diye ağlamadım. Su an masa hazırlıyorum hala ağlıyorum.
Kalsiyumdan da mı uyusma vs oluyor, bunu bilmiyordum bende. Şuan yaşadığımız uyuşma, sancı tarzı ağrılar hamileliğin getirdiği sorunlara bağlı olduğundan doğum sonrası genellikle kayboluyor. Bende sinir sıkışması olduğu halde doğum sonrası yaşadığım rahatlığın farkındaydım:) inşallah hepimiz içün geçici bir durum olur yine.Ben bu uyusmalari sadece kalsiyum eksikliginden saniyodum.subatta troid ameliyati oldum kalsiyum eksikligi oluyo diye ilac vermisti doktor icmeyince uyusuyodum karincalanma oluyodu gene oluyo doktor 1 kutu ilac yazdi bitti dedim bu gittigimde sen yeterince kalsiyum aldin o sana yeter dedi sok oldum bende ameliyata bagliyodum sevindim gecici bir durum olmasina.
Benim düne kadar hep sağda oluyordu. Dünden beride solda oluyor. Tahlilde hafif enfeksiyon cıktı bol su dedi sadece dr. Bnm böbrekler taş üretiyor, genetik bizde. Ama şuan o taşın sancısı olsa yerimde duramazdım fena bi ağrı o. Ama yinede gidip sorucam dr.a bakalım ne dicekKizlar ya bise dicem benim sag bobregimin agrisi bi geciyo bi basliyo hafif bi agri var oluyo oluncada.bugun idrar tahlilinde hafif kan ve bakteri cikti . ozeldeki doktorum demistiki kan sulandirici kullananlarin idrar tahlilinde olur boyle ama burdaki doktor kum dokuyosundur dedicokta ilgilenmedi su ic dedi. Yasayan varmi ne olcak simdi . ay bu doktorlar fena bilgilendirme filan sifir
Önceki gidişimde kilosu var dedi ve bir hafta önden gidiyordu. Şeker yuklemesi istedi. Şeker yuklemesi 93 çıktı. Bugun gittim bebek 920gram olarak hesapladı makina. Ve bir buçuk hafta falan önde gidiyormuş. Suyun da hafif artma var dedi. Demekki biseyler sana yaramıyor onları yememen lazim dedi. Bende ondan sonra koptum zaten.
Üzme kendini lutfen. Bana da doktor bir hafta onden gidiyor dedi sen de bebek de fazla kilo almissiniz dedi. Seker yuklemesi icin haftaya randevu verdi. Ben de kendimi suçluyorum ama hamilelik haberinden beri raporluydum evde hep acikip yiyordum daha yeni calismaya basladim sayilir. Kiloyu ona bagliyorum.Diyetisyene de gittim pek uygulayamiyorum ama bebegime olumlu mesajlar gondermeye çalışıyorum. Moral sekerden de diger hastaliklardan da daha onemli bence. Bebegine ve sana guzel muzikler esliginde sahil yürüyüşleri iyi gelir. Ayse onerin kitabında nefes egzersizleri var kitap varsa onu dene cok ise yariyorkontrole gittim ama. Ben kendimde degilim. Gözlerim surekli doluyor. Doktorda da boyle oldum. Yine kilosu çıktı. Yine su da hafif artma var. Şekerin sonucu bile doktor icin yeterli gelmedi sanırım. Bilmemne şeker olabilir dedi. Yine kilosu var. Ölçümler önden gidiyor.
Doktordan beri surekli ağlıyorum. Bebek odası bakmak gittik. Bi tek orda mağaza da ayıp olmasın diye ağlamadım. Su an masa hazırlıyorum hala ağlıyorum.
Tüm gece yine parmaklarım uyuştu canım çok sıkıntı yaşıyorum.. dediğin gibi gece kalktım ellerimi bileklerimi soğuk suyla yıkadım, bileğimi havada tutmaya çalıştım filan ama pek faydası olmadı.. bugün bileklik alıcam bakalım inşallah onun faydasını görürümOğlumdayken devamlı oluyodu canım. Hangi tarafıma yatsam şişiyordu acıyordu karıncalanıyordu felan. Gündüzde yokluyordu aniden başlıyordu. Bunda 1 kere oldu, acısı çok kötü oluyo ya sanki iğne batırıyolar gibi. Bende sinir sıkışması olanlara soğuk su ve kolu yükseğe kaldırma önerisinde bulunduklarını öğrendim. Bazen çok işime yaramıştı. dene bakalım umarım faydası olur.
Kuzum tüm bu evham hormonlar yüzünden biliyorsun değil mi? :) Birincisi doktor seni yok yere panik yaptırmış, sonuçta o cihazlar tam ölçüm asla vermezler. Aynı doktor aynı cihazla 1 dk aralıkla bile ölçse sonuç farklı çıkar..cihazdan cihaza değişebilmekle beraber + 200 -200 ihtimaldir..kontrole gittim ama. Ben kendimde degilim. Gözlerim surekli doluyor. Doktorda da boyle oldum. Yine kilosu çıktı. Yine su da hafif artma var. Şekerin sonucu bile doktor icin yeterli gelmedi sanırım. Bilmemne şeker olabilir dedi. Yine kilosu var. Ölçümler önden gidiyor.
Olsun canım nerden düşünceksiniz siz de.. ilerleyen zamanlara bıraktım artıkjeliboni evet yanlış zamanlama olabilir. Bizde düşünemedik hiç böyle olabileceğini kuzum ya izle illaki dedik. Yine diyorum izle kesinlikle ama evet bi lohusalık filan geçsin bi kendimize gelelim öyle izle
Canım bugün alıyorum bilekliği, sağ elimden yana hiç rahatım yok malesef.. ama umarım dediğin gbi geçicidir..Canım ben yaşıyorum bu uyuşma durumunu.Benim sağ bileğimde kist var doktorlar ganglion kisti diyor.Kolumu çok kullandığım zamanlar ağrı olurdu şimdi de aynı elde Uyuşma yaşıyorum.Sanırım bileğim hassas olduğu için.Bana da bileklik önerdi doktorum seneler önce.Çok faydası oluyor alıp kullan eğer devam ederse.Benim brkaç gündür olmuyor mesela.Belki seninkide geçicidir beklmeye al geçmezse bileklik rahatlatacaktır.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?