2018 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak?

• Ankete Katılan
    330
Ben de bi daha yapicaz mi yükleme dedim. Yok dedi. esim yapılı degil. Ben de eh iste diyim. Minyon olmadığım kesin.
Bu isler ne zormuş :/
Zor gerçekten benim erken dogum tehlikem de var ondanda istemiş olabilir iki oglumda erken doğduğu için risk grubundaymisim erken dohmgmalarina rağmen kiloları hep fazlaydi

Zor gerçekten benim erken dogum tehlikem de var ondanda istemiş olabilir iki oglumda erken doğduğu için risk grubundaymisim erken dohmgmalarina rağmen kiloları hep fazlaydi
İnsallah zamanında ve sağlıkla gelir Canim. herseyin guzel olmasını diliyorum insallah hepimiz icin

Geçmiş olsun sana da.magnezyum kullanıyorım o ayrı ama kalsiyum hap şeklimde bir vitamin.eğilip kalkarken dikkat etmedim hata ettim bakalım ilerlemez inşallah

Normal doğum yapamadım ama çok güzeldi yavrum kırmızı ve tombik ameliyathanede herkes şok olmuştu hemşire aynen böyle geziyordu tuz yoksa çok kasma kendini çorbayla salatayla karın doymaz o menünün yanına köfte ekle mesela balık ekle at fırına bol limonlu oh mis hem karnın doyar hemde zarar görmezsin.
Şimdiki beybime de geçen hafta detaylıda doktor bütün ölçüleri bir hafta gerisiyle uyumlu dedi.Hiç takılmadım mesela gayet relaxım sağlık olsun yeter ..

evet canim tombik olursa sezeryan olursun. o yuzden en ideali 3 kilo yeni dogan bir bebek icin. insallah guzel saglikli bir sekilde dogum yapariz hepimiz

Maşallaah :) bana da her kontrolde doktor tosuncuk olcak diyor ama bilemiyorum:) şu an 24+3 608 gr

Basiniz sagolsun bende 28 haftalik kayip yasadim ilk gebeligimde anca 3 jayio sonrasi pihtilasma anlasuldi simdi 23.haftadayiz ignelerle cok sukur
Seninde başın sağolsun canım ne kadar çok var böyle kayıp yaşayan Allah inşallah bu bebeklerimize kavuşmamızı nasip etsin tekrarda yaşatmasın kimselere bizde iğne aspirin gidiyoruz çok şükür canım :)

Amin canım saol inşallah bu sefer kavuşuruz hepimiz bebeklerimize
ilk başta herşey normaldi 16 haftalıkken gittim en son cinsiyetten emin olmak için 20de tekrar gidim dedim 18 haftayla uyumlu çıktı yani bi gerilik vardı detaylıya girdim bi hafta sonra iki damardada çentik var dedi dr yaşamaz büyük ihtimal ters akım oluşur dedi bu şekilde 27 haftaya kadar gitti perinatolojiye gidiyodum zaten kanuniye yönlendirilmiştim gelişme yok dnecek kadar azdı 20 haftalık çıkıyodu ama en son kontrolümde kaybettiğim anlaşıldı üzerinden de bi hafta geçmiş öyle yaşamışım hiç bişeyden habersiz hayırlısı kısmet değilmiş Allahım karnımızdakilere ömür versin inşallah

yanlış anlamışım canım kbakma Allah sabır versin sizlere yengene özeliikle bi kaç gün yaşadı nie öldüğün bilniyorum demişssin gelişme geriliği olan bebekler anne karnında strese giriyorlar ve buda yenidoğan ölümlerine sebep oluyormuş geçen bi yerde okumuştum canım bu arada iki çocuğu da olsa kan pıhtılaşması bazı durumlarda aonradan etkileyebiliyor benimde bi tanıdığımın bi çocuğu var ikincisini kaybetti malesef anlamadışar ne olduğunu sonraki çocuğunuda bi kilo doğurdu sadece çok şükür yaşadı sonradan kadında pıhtılaşma olduğu anlaşıldı hiç belli olmuyo yani sen yine söyle yengene inşallah sebebi bulunurda önlemini alır oda Rabbim tekrar yaşatmasın

Canim dedigin gibi keyiften degil. Ben de 3. Aydan sonra tamamen oturarak kilmaya basladim. Egil dogrul derken biraz siknti yasiodum. Allah kabul eder ins...

Benim bebiş de 22+0'da 450 gr geldi. 1-2 gün geriden geliyor dedi. Eğer sorun yoksa biraz önden gitmesi neden kötü olsun ki, bence güzel bir haber bile sayılır. chemistry_eng
kiz benim bebekte. 22+3 471gr geldi doktor haftasiyla uyumlu dedi. bana az geldi . ama diger cocuklarimda 22 haftalikken ayni kilolardi . o yuzden kafama takmiyorum. saglikli olsunlar yeter

Canım sakın ağlama. Çünkü ölçümlerin hiçbiri net olmuyor. Sonuçta anne karnı, ne kadar görülebilirse onunla sınırla.. benim ilkide hep 1 hafta önden gitti, şeker yoktu ama son 3 ayda birden kilo aldım. Dr.um en ufak bir sıkıntıdan bahsetmedi bile. Bazı dr.lar o anlık sıkıntıyla ilgili ne biliyosa söylüyo sanki ya. Bana 40.hafta kontrolde enfazla 3 kg doğar belki o kadar da olmaz 2.900de kalır dedi dr. Oğlum 3.155 doğdu şükür. İçin rahat etmezse başka dr.unda fikrini al tabi ama ben sağlıklı olduktan sonra çok önemsemiyorım. Üzme kendini olurmu..
Kalsiyumdan da mı uyusma vs oluyor, bunu bilmiyordum bende. Şuan yaşadığımız uyuşma, sancı tarzı ağrılar hamileliğin getirdiği sorunlara bağlı olduğundan doğum sonrası genellikle kayboluyor. Bende sinir sıkışması olduğu halde doğum sonrası yaşadığım rahatlığın farkındaydım:) inşallah hepimiz içün geçici bir durum olur yine.
Benim düne kadar hep sağda oluyordu. Dünden beride solda oluyor. Tahlilde hafif enfeksiyon cıktı bol su dedi sadece dr. Bnm böbrekler taş üretiyor, genetik bizde. Ama şuan o taşın sancısı olsa yerimde duramazdım fena bi ağrı o. Ama yinede gidip sorucam dr.a bakalım ne dicek

Canım benim moralini bozma
İlk bebeğin demi senin

Bak kendimden örnek vereyim

Karnım heeeeeep kocamannnnn oluoo
Gören ikizmi dio
Anneme çekmişim ben
Su çok fazla olduğu için, göbek maşallah alıp başını gidio

Şeker yüklemesine gelince, doktorun biri tavsiye etti erken yaptırmamı
50 gramlık yükleme yüksek çıkdı
Bende senin gibi tedirgin oldum
Ertesi gün 100 gramlık yüklemede herşey normal çıkdı
4 saat arayla kan alındı, kollarım morarmışdı günün sonunda

İlk kızım 4500 gram doğdu 53 cm boy
Hiç birde sağlık sorunu olmadı
Hastanenin en iri kız bebeğiydi
Çok güzel esmer bir bebekdi, saçlı kaşlı, alman bebelerin içinden sıyrılıordu
Şimdide öyle, kendinden büyükler abla dio
Babaya çekmiş uzun boylu ve iri yapılı

Senin bebekde tosuncuk olur
Bak gör
Moralini bozma olurmuuu

Üzme kendini lutfen. Bana da doktor bir hafta onden gidiyor dedi sen de bebek de fazla kilo almissiniz dedi. Seker yuklemesi icin haftaya randevu verdi. Ben de kendimi suçluyorum ama hamilelik haberinden beri raporluydum evde hep acikip yiyordum daha yeni calismaya basladim sayilir. Kiloyu ona bagliyorum.Diyetisyene de gittim pek uygulayamiyorum ama bebegime olumlu mesajlar gondermeye çalışıyorum. Moral sekerden de diger hastaliklardan da daha onemli bence. Bebegine ve sana guzel muzikler esliginde sahil yürüyüşleri iyi gelir. Ayse onerin kitabında nefes egzersizleri var kitap varsa onu dene cok ise yariyor

Tüm gece yine parmaklarım uyuştu canım çok sıkıntı yaşıyorum.. dediğin gibi gece kalktım ellerimi bileklerimi soğuk suyla yıkadım, bileğimi havada tutmaya çalıştım filan ama pek faydası olmadı.. bugün bileklik alıcam bakalım inşallah onun faydasını görürüm
Kuzum tüm bu evham hormonlar yüzünden biliyorsun değil mi? :) Birincisi doktor seni yok yere panik yaptırmış, sonuçta o cihazlar tam ölçüm asla vermezler. Aynı doktor aynı cihazla 1 dk aralıkla bile ölçse sonuç farklı çıkar..cihazdan cihaza değişebilmekle beraber + 200 -200 ihtimaldir..
Ha kaldı ki bebeğin önden gidiyor olması hiçbir sorun teşkil etmez, görümcem iki defa doğum yaptı biri 4600 diğeri 4800 normal doğum oldu. Bebekler maşallah ilk günden beri sağlıklı..
sadece bebeğin suyunun fazla olması sorun teşkil edebilirdi ve buna genellikle gebelik şekeri sebep olur, ama sende şeker de çıkmamış. O yüzden endişelenecek bir şey yok. Kendini ve bebeğini aç bırakma, doktorun sadece hamurişine yönelme demek istemiş bence.. Kendini suçlama gereksiz yere. Benim bebeklerimden biri 10 gün geriden geliyor, ben kendimi suçluyor muyum? Hayır. Ne yemem gerekiyorsa onu yiyorum çünkü..
Hadi bugün güzel bir gün olsun uzaklaş kötü düşüncelerden :)
jeliboni evet yanlış zamanlama olabilir. Bizde düşünemedik hiç böyle olabileceğini kuzum ya izle illaki dedik. Yine diyorum izle kesinlikle ama evet bi lohusalık filan geçsin bi kendimize gelelim öyle izle
Olsun canım nerden düşünceksiniz siz de.. ilerleyen zamanlara bıraktım artık

Canım bugün alıyorum bilekliği, sağ elimden yana hiç rahatım yok malesef.. ama umarım dediğin gbi geçicidir..

merhabalar; dün şeker yüklemesi için doktora gıttım. şeker yuklemesi yapılırken hersey ıyıydı sonra randevu için doktorumla gorustum. bebegımın sağ böbregınde büyüme var dedi kontrol edıcez eger gecmezse dogumdan sonra bebeği nle ilgilenir tedavısıne bakarız dedı. erkek bebeklerde genelde görünüyor dedi. fakat ben butun cok üzüldüm. agladım. acaba boyle yasayıp sonradan düzelen sorun yaşamayan var mı?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…