- 13 Eylül 2008
- 878
- 396
- 648
- Konu Sahibi kardelen384
-
- #21.101
:)) BEN 56 İLE HAMILE KALIP 76 İLE DOGUMA GİTMİŞTİMherkese selam,
tecrübeli annelere bir sorum var:
doğumdan hemen sonra kaç aylık halimiz gibi oluyoruz? herkesin aynı olamayacaktır ama ortalaması yok mudur? gecelik vs alıcam beğeniyorum ama o zamana kadar kaç kilo alırım doğum sonrası ne olurum kestiremiyorum bir türlüdoğuma yakın mı alayım ?
Haklısın canım ama ben hastane çıkışını 0-3 aylık almıştım . 0 beden almadım . Gerçi şimdi baktım da 0-3 ile 3-6 aylıklar arasında Zıbın ve pijama altlarında birer parmak fark var . 3-6 almak en doğrusuymuşcanım hastane çıkışları 2 hafta kulllanılıyo 3-6 aylık daha iyi olur
Bizim buralarda evler mayıs Haziran’da serin oluyor anca temmuz gibi ısınıyor dediğin gibi tam o aylarda 3-6 lıklar kısa kollu şortlu olmalı . Ama ben hiç öyle kısa şortlu bulamadım göremedim daha doğrusuCanım küçüklerden fazla almışsın...bebek çok büyük dogmazsa daha da fazla kilo alıp hızlı büyüyor bikaç hafta giyer muhtemelen hastane çıkişı ve yenidoğanları o gruptan 4-5 takım yeterli hadi kusarsa kakası dışına çıkarsa diye...ben oğlumunkileri çıkardım hicbiri eskimemiş çünkü giyemeden büyüdü...3-6 aya yazlık kısa kollu şortlu tulumlar kısa kollu çıtçıtlı atletler sıcak yerlerdeysen çorap bile giymiyor ağustos ta falan...
valla gözüm korkmaya başladı, kimse doğumdan çıktım eskisi gibiydim demicek galiba:)) BEN 56 İLE HAMILE KALIP 76 İLE DOGUMA GİTMİŞTİM
DOGUMDAN GELİR GELMEZ TARTIYA CIKTIMHESAPLAMALARA GÖRE EN AZ Bİ 5 6 KILO GİDER DEMİŞTİM AMA TARTI 76 YI GÖSTERDİ O YÜZDEN BELLİ OLMUYO PEŞİNE GELEN 2 HAFTADA COK HIZLI KILO VERMİŞTİM
herkese selam,
tecrübeli annelere bir sorum var:
doğumdan hemen sonra kaç aylık halimiz gibi oluyoruz? herkesin aynı olamayacaktır ama ortalaması yok mudur? gecelik vs alıcam beğeniyorum ama o zamana kadar kaç kilo alırım doğum sonrası ne olurum kestiremiyorum bir türlüdoğuma yakın mı alayım ?
Amin canım hepimizin evlatları sağlıkla doğsun bunlar hallolur. 0-3 e yüklenmişim hata ettim aslında ama artık iade de edemem etiketlerini söktüm hepMasallah canm cogunu bitirmisin. Allahim icini doldursun inşallah. Bende birkac parca yeni dogan alsam iyi olacak . Yazidign cok iyi oldu . Hep 3-6 've 6-9 aldim Ben.
Dogru söylüyorsun bir kac parca yeni dogan alsam yeter sanirim.Ben 6-9 ay hiç almadım :) kışa denk geliyor. Bir de hediye getirecek olanlar sanırım o aylar daha çok getirirler diye düşündüm Can'ım. Alırsın ama sen de daha çok var
beş de yeter, gitsin yeter kiCanım doğumda 5-6 kilo gidiyor. Bi kac hafta Istahin duruluyor. 2-3 kilo da öyle gidiyor. Sonrası sana kalmış. Eğer süt veriyorum diye kilo aldıran şeylere tatlı hamurişi gibi ağırlık verirsen kilo vermek yerine hızla kilo alırsın. Sana süt veriyorsun zayıflarsın ye süt olsun diyip pasta börek çörekleri önüne içtenlere kanma :)
Bu kilo verileri ben ve arkadaşıma gore verdim. O yedi yine de zayıfladı. Ben yedim kilo aldım. O yüzden metabolizma hızının da cok etkisi var canım.
Bu arada mayalı poğaça gerçekten süt yapıyor bilgin olsun
Tecrübesizlik canm ogrenecz bizde cevremizdekiler ne derse ona gore hareket ediyoruz .Amin canım hepimizin evlatları sağlıkla doğsun bunlar hallolur. 0-3 e yüklenmişim hata ettim aslında ama artık iade de edemem etiketlerini söktüm hepartık yazlık bişiler alırım. Baadır görüşemedik nasıl gidiyor gebelik canım inşallah iyisindir
Birde biz bir yil oldu tayin olali cok cevrem yok acikcasi. Var görüştüğüm insanlar ama ne kadar hediye gelir tam bilmiyorum. Ancak memlekete gittikçe .Ben 6-9 ay hiç almadım :) kışa denk geliyor. Bir de hediye getirecek olanlar sanırım o aylar daha çok getirirler diye düşündüm Can'ım. Alırsın ama sen de daha çok var
benim kardeşimin eşi ilk 1 ayda hamile kalmadan önceki kilosuna ulaşmıştı, 10 kilo vermiştivalla gözüm korkmaya başladı, kimse doğumdan çıktım eskisi gibiydim demicek galiba
BİRAZ BÜNYEYLE ALAKALI VAR ÖYLE ZATEN TOP GİBİ KARNI OLUYO EVE DÖNDÜĞÜNDE BİŞEY KALMAMIS OLUYOvalla gözüm korkmaya başladı, kimse doğumdan çıktım eskisi gibiydim demicek galiba
aa darısı başımızabenim kardeşimin eşi ilk 1 ayda hamile kalmadan önceki kilosuna ulaşmıştı, 10 kilo vermişti
satıcı da aşağı yukarı böyle şeyler söyledi ama ben güvenemedim. neyse modeli beğendim ya gider alırım bir ay sonra.5-6 kilo doğumda gidiyor bebek plasenta su vs sonraki 1 ay içinde de 3-4 kilo rahat gidiyor...tüm hamilelikte 15 kilo aldıysan yani sadece 5 kilosu kaldı gibi düşun ama 20 kilo aldıysan 10u kaldı...emzirirken verenlere tebrikler ben hamilelikte yiyemiyorum emzirirken içim çekiliyor elim ayağım boşalıyor yiyordum...bu sefer ona da daha çok dikkat edicem inşallah malum yaş vs Ama yaklaşık olarak hamile kalınandan 1 büyük beden gayet iyi geliyor bence lohusa pijaması vs konusunda çünkü onlar zaten hep geniş kalıp
instagramda birkç kişiyi gördüm doğum sonrası hiçbir şey kalmamış halde ama işte herkes öyle olmuyo. benim göbüş iki haftada aldı başını gittiBİRAZ BÜNYEYLE ALAKALI VAR ÖYLE ZATEN TOP GİBİ KARNI OLUYO EVE DÖNDÜĞÜNDE BİŞEY KALMAMIS OLUYO
Yok canim cunku hep agrim var oturunca donunce vs vs .ama tabi miyomlarim var onlar yapiyormus benimkini.dr cok onemsemediSÜREKLİ OTURUP AYAĞA KALKTIGINIZDA AĞRINIZ OLUYOR MU ?
MASA BASI Bİ İŞTE CALISIYORUM KALKTIGIM ANDA YÜRÜYEMİYORUM KASIKLARIMDA İNANILMAZ Bİ AĞRI OLUYO NORMAL Mİ ACABA
Tesekkur ederiz canim .guzelayhome sayfasinin ismi canim .Çok hoş bi kombin
Sezeryanmiydi canim .:)) BEN 56 İLE HAMILE KALIP 76 İLE DOGUMA GİTMİŞTİM
DOGUMDAN GELİR GELMEZ TARTIYA CIKTIMHESAPLAMALARA GÖRE EN AZ Bİ 5 6 KILO GİDER DEMİŞTİM AMA TARTI 76 YI GÖSTERDİ O YÜZDEN BELLİ OLMUYO PEŞİNE GELEN 2 HAFTADA COK HIZLI KILO VERMİŞTİM
Ben hic esime sormuyorum sorunca hayir diyor.aldiklarimada fazla diyor.Ben tabi bi basliyorum anlatmaya susuyor artik bilemiyorum cenemden mi bikiyor da tmm diyor.Kızlar ben hiç yenidoğan almadım sadece 2 tane 10 lu hastane çıkışım var. Onun dışındakiler hep 0-3 aylık. 3-6 aylık hiçbir şey almadım. Eşim aldırmıyor ben gidip alırım mağazaya gidene kadar fasülye gibi paçalardan yırtılarak uzamaz heralde diyorelim 3-6 aylıklara gidiyor ama aldırmıyor işte. Bende sanırım ondan habersiz alırım bir kaç takım alt üst falan. Zıbın çok almışım 20 tane zıbın var şuanda 0-3 aylık hepsi çok mu yeter mi bilemedim. Battaniyesi 8 tane falan daha ablamda verecek kalınlardan falan. Tulum 2 tane var ama daha almayı düşünüyorum garanti olsun onları 3-6 aylık alayım bari. Bu müslin örtüyü nerede kullanıyorsunuz ben hiç kullanan görmedim alayım mı ondan da.
KORKMA :) ASLINDA DOGUMDAN DAHA ÖNEMLİSİ DOGUM SONRASIinstagramda birkç kişiyi gördüm doğum sonrası hiçbir şey kalmamış halde ama işte herkes öyle olmuyo. benim göbüş iki haftada aldı başını gitti
canım ilk bebekte ole oluyor ayaklı tulumlarda pek kullanışlı olmuyo ayagı hemen kuculuyoHaklısın canım ama ben hastane çıkışını 0-3 aylık almıştım . 0 beden almadım . Gerçi şimdi baktım da 0-3 ile 3-6 aylıklar arasında Zıbın ve pijama altlarında birer parmak fark var . 3-6 almak en doğrusuymuş
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?