2018 Mayıs Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    349
Kizlar emzik kullandirmayi dusunuyormusunuz .
Ve ayakta sallamayi.
Ben oglumda ikisinide yaptim.Baska turlu hep agliyordu ama sizin dusuncenizi merak ettim

ben kizima emzigide sallamayida ogretmedim yapan kizima hep kizdim. emzik yere dusuyor agzina koyuyo hemde biraktirmasi cok zor anladim kadariyla onsuz uyuyamiyi bagimlilik felan gordum etrafimda. sallamayida ogretmedim sonucda bunlar buyucek ayaklara dermanmi kalir hemde sallamak iyi oldugunu dusunmuyorum. ama uyuturken sarildim uyuttum hep kucamda degil yatakda koltukda bi kolumu ustune koyarak hem sonradan kalkmakda kolay oluyor bence cok aglamiyor ilk aylar gaz aglamasi zaten bunda bende az daha emzik alicakdim erken dogarsa felan diye esim kizdi iyiki oyle yapti almadik.

Valla emzik seviyorum ben eşimle ona susturucu derdik ben emen çocuğuda seviyorum şirin duruyor ben veririm canım ikisinde verdim hiç pişman olmadım tabi benim fikrim... Sallamaya gelince ilk aylar gerek olmasa Allah korusun hastalık durumunda işe yarıyor o zamansa alışıyor keşke alıştırmasam iyi olur sallamak sıkıntı gerçekten ams canım sağolsun İnş ne desek boş bakalım onlar ne isteyecek..

Nasil alirtirirsan oylemgidiyo ben emzigede sallamaya da alistirdim emzik neysede keske sallamaya alistirmasaydim ama bazen insan mecbur kaliyo
Bende cok kararsizim ilkinde biberonda kullandim cicibebede simdi onlarida kullanmak istemiyorum gerekmedikce ins oyle gider.
Ayakta sallamadan buyutenleri merak ediyorum ama neler yasiyorlar diye
çevremde onu yapmam bunu yapmam diye büyük konuşanların en hasını yaptığını gördüğüm için gerekirse yaparım diyorum
Evet buyuk konusmamak lazim .hele benim hemen basima gelir

Bnde deneyecegim sallamasiz emziksiz bakalim insallah .
Sanki emzik olmayinca hep memede kalmak istiyorlar .yaniliyormuyum

Disleri ne durumda peki benim oglumun disleri cok bozuk acaba emzikten mi oldu diye merak ediyorum.

Bnde deneyecegim sallamasiz emziksiz bakalim insallah .
Sanki emzik olmayinca hep memede kalmak istiyorlar .yaniliyormuyum

yok aslinda ilk zamanlar icip uyuyorlar habire sadece gaz cok vuruyor ama gaz icin biraz dayanmak gerek inan boylesi daha iyi disarda bi yerde dusurdunde felan hep o sekil agzina aliyor. onsuz uyuyamiyor felan bencede alistirma meselesi ben kizimda sorun yasamadim.

Farklisir tabi farkli olur. Her hamilelik ayri bir deneyim bence. Benim ilk hamileligim ama ikinciye bunlarin hepsini unutacagima eminim :)

Bu da bizim göbüşkomuz yavrumun adı hala belli değil, eşimin uzlaşmaya da gönlü yok Doğumdan çıkıp taksiyle nüfus dairesine gitmeseydim gizli gizli babaya mı veriyorlar nüfus cüzdanını, ayy çok korkuyorum bana söylemeden gidip cins bi isim koyacak diye Doğum kağıdını saklamam uyanık olmam lazım

Evet canım normal doğum yaptım. Bir sorun olsa eminim kendini belli eder. Beni düşündüren bugün çok yürüdüm mutfak alışverişine çıkmıştım eve geldiğimde sanki dışarı birşeyler çıkacakmış gibi hissettim. Yani bebek degil ama baska birşey dışarıya sarktı sanki. Umarım bu normaldir.

alttan muahane bende 37 haftaya kadar kardim bi arkadasim 25 haftalik bebegini kaybetti belki gubu yoktu ama sebebi gibi oldu

Canım ilk hamileliğinde kalp atışını duymak için ilk haftalarda alttan ultrasonla bakilmisti. Sonra bir daha istemedi doktor. Bu hamileliğinde de su ana kadar olmadi. Beni kaşığı için olmasın diye doktora söylemiyorum oradan birşeyler çıkıyor sanki diye. Doktor bakmak isteyecek ben yok siz tahmin mi edin diyecem. Arkadaşına Allah sabır versin. Dediğin gibi bahanesi olmuş. Daha varlığını yeni yeni hissettiğin bir canlıya öyle bir bağlanıyorsun ki Rabbim kimseyi böyle bir kayıpla sınamasın.
Yengemden parçalar düşerken tüp bebekti düşük olacak diye çok korkuyorduk ama doktoru birşey olmaz alttan bakılsın kese gozukuyormu demişti. Herhalde bir zararı, onunla bir ilgisi yoktur. Fakat yinede insan geriliyor iste

Yengenin bebeği nasıl canım şimdi sen yazınca aklıma geldi

Canim yeterde artar bile cokta kullanisli olur bence

Canim belki vardir buyumesine daha .
Birde her gebelik ayni olmuyor benim ilk gebeligim kucucuktu herkes ic karnin genis derdi.
Simdi baska bi dunya oldum
Gerçekten her hamilelik farklı imiş. Ben de yarım dünya kadar oldum İnan
Canım bişey olsa ağrın sızın olur ayrıca bişey olduğunu sanmıyorum. Sen tabiki dikkat et yine de ama onlar kordon dolanması vs durumları için söylemiştir. Allahınnizniyle bişey olmaz Bebişin hareket ediyor mu. Ağrın sızın kanaman da yoksa bişey olmamıştır gönlünü ferah tut

Canım bende geçenlerde boyle bir ruya gordum bebegimi emzirmeye çalışıyorum bir türlü beceremiyorum sütüm gelmiyor birisi çağırıyor ona bakiyorum sonra bebeğim yok ortalarda arıyorum deli gibi ama bulamıyorum derken oglum uyandı da benide uyandırdı sagolsun

Namaz kilarken de hep egilip kalkiyoruz. Bir sey olmaz heralde.

Bişey olmaz canm icini ferah tut. Normal zamanda da eğilip kalkıyoruz temizlik yaparken vs.

Kizlar emzik kullandirmayi dusunuyormusunuz .
Ve ayakta sallamayi.
Ben oglumda ikisinide yaptim.Baska turlu hep agliyordu ama sizin dusuncenizi merak ettim

Inşallah emzik alır. O alırsa bende kullanırım. Zeynosrkn84 gibi bende susturucu diyordum çok ise yarıyor inşallah kullanır. Gaz sancisini cok ise yaramasada kurtarici oluyor. Kullanmadigı zaman karbonatlı suda bekletiyordum emziği dışarıya çıkarken iki emzik alıyorduk. Eğer yere düşerse diye yedek olarak. Sonrasın da kendi kullanmak istemedi oglum 18 aylik iken kendisi bıraktı.
Ama oğlumu sallamadım. Inşallah kızım da istemez. Sallama taraftarı değilim. Hem beyin gelişimi için iyi olmadığını okumuştum hemde o büyüdükçe sallayamam bacaklarım kaldırmaz. Oğlumu kucağında kicina patpatla uyuturdum.
Bakalım kızımız neyi isteyecek. Umarim abisini aratmaz.

Ayakta sallamadan buyutenleri merak ediyorum ama neler yasiyorlar diye

Canım sancısı olduğu zaman nasıl susturacagini bilemiyorsun. Ben 2 kere hastaneye yattim.5 aylık sonu ve 6 aylık iken. Oglum hala gaz sancısı çekiyordu o zamanlar. Bir de oğlum yerini yadırgar evini arar. Hastaneye yattigimiz her seferinde 2 gece uyumamıştı oradaki kadınlar bir battaniye alıp yanıma geldi sallayalım diye. Kabul etmedim. Hatta hemşire sallasana dedi. Hiç oralı olmadım.
6 aylık bebeğini tanıyorsun ama yani doğduğunda daha ne olduğunu anlamıyorsun. Ilk zamanlar atlatırsan sonra sallamadan basa çıkabilirsin diye düşünüyorum.

Disleri ne durumda peki benim oglumun disleri cok bozuk acaba emzikten mi oldu diye merak ediyorum.

Canım emzikle alakası yok dişlerin bozuk olmasının benim oğlumun alt dişlerinde biraz çarpıklık var emzik kullandığı için desek. Kuzenimin oğlunun hem üst hemde altta çarpıklık var emzik hiç kullanmadi.

Birde emzik kullanan cocuk çabuk memeden ayrılır diyorlar alakası yok oglum 14 aylık iken memeden ayrıldı oda sütüm kesildiği için. Sütüm devam etseydi eminim oda emmeye devam ederdi. Emzik kullanıyordu ama biberon kullanmıyordu. Emdiği için 14 aya kadar ek gıdayı redetti. Sadece anne sütüyle beslendi. Ara sıra meyva yiyordu.
Aslen bunlar benim deneyimim. Her bebek farklı bir dünya farklı bir deneyim. Ama emzik kullandığı için emmeyi bıraktı diyip sizi üzmeye çalışanlara takılmayın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…