2018 Mayıs Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    349
Yengenin bebeği nasıl canım şimdi sen yazınca aklıma geldi

Canım şu anda iyi 12 haftalık oldu. Ama bizde çok üzüldük. Kese bir türlü gozukmedi. Doktorlar yatsın dedi ilaçlarını kullanmaya devam ettik bırakmadık ilaçları. En sonunda alttan muayenede kese ve kalp atışlarının başladığını öğrendik.

Ay hadi inşallah Allah tamamına erdirsin doğduğu gunugostersin inşallah

Ben bala reçele şekere ne varsa batırdım emzik emsin diye ne zaman versek öğürdü...kuşların ağzını açtığı gibi aranarak doğdu hiç göğüs ucum yokken bile eme eme göğüs ucunu da sütü de çıkardı ve 2 yaşına kadar emdi; yine de ek gıdada falan sorun yaşamadık biberon da kullanmadık...Sallamadım da...Sallamak doğru değil ama emzik emsin isterdim çünkü sürekli memeyle uyuyordu ve memeden kesilene kadar gecede 4-5 defa uyanıyordu açlıktan değil ama emme refleksi yüzünden...emzik bebeği rahatlatan bişey

Bi yerde okumuştum bebeklerin emme refleksini karşılaması yatıştırması ve geliştirmesi için emzik kullanılabilir hatta çoğu zaman kullanmakta gerekir gibi bişeydi. Emzik olmadığı zaman bulduğu herşeyi emmeye başlıcak, ee bulamazsa nolacak o güdü içinde patlıcak pıtırcıkların.

Hele bide Allah korusun meme emmezse o zaman kesin emzik veririm, çocuğum emmelerden eksik kalmasın

Şaka maka bi yana benim ilk bebeğim emzik konusunda ne yapıp edeceğimi hiç bilmiyorum, duruma göre artık.

Bu arada gaz için "Woodward's Gripe Water" tavsiye ediyorlar, kullanan var mı?? Bebişler doğal olarak ebeveynler çook rahat ediyor miss gibi de uyuyabiliyorlarmış.

Benim 50lik 151 çıktı biraz yüksek ama yüzlük hepsi normaldi hatta en son ki kanda aclıktan şekerim düşük çıkmıştı doktor koş yemek ye bayılcan demişti

kızlar yarın detaylı ultrasonum var
nerdeyse 2 ay önce aldım randevuyu
çok heyecanlıyım, her şey çok güzel olsun inşallah
Kimden aldin canim randevunu

Kizlar emzik kullandirmayi dusunuyormusunuz .
Ve ayakta sallamayi.
Ben oglumda ikisinide yaptim.Baska turlu hep agliyordu ama sizin dusuncenizi merak ettim
Ben dogar dogmaz vermeyi dusunuyorum. İnsallah alir. Hem emme refleksi gelisir. Hem de bir yazi okumustum. Bir arastirmada sigara tiryakilerinin buyuk bir kisminin zamaninda emme islemiyle uzak kaldigi yaziyordu. Yani tam hatirlayamadim suan. Ama bebekken emmeye doymayan cocuklar ilerde sigara tiryakisi olmaya daha yatkindir, tarzi bir sey yaziyordu.
Sallamayi da istemiyorum ama cocuk dogmadan buna karar vermek de biraz zor. Nasil bir bebek olacak bilmiyorum ki.

Disleri ne durumda peki benim oglumun disleri cok bozuk acaba emzikten mi oldu diye merak ediyorum.
2 oğlumun da inci gibiydi şükür çürük sıkıntısıda okadar yok ama büyük oğlanın dişlerinde ufak bir eğilme oldu hemen ortodonti tedavisi başladık ilerlemeden çene yapısıyla ilgili bendede yamuk var malesef doktor diş yapısı babaya çene yapısı sana çekmiş dedi benim ağzım çok küçük eşimin dişleri iri sebep buymuş yanı..

Kız yok sende gidebilirsin eşimde zaten eve geliyor 1 hafta 10 gün sonra falan başvurudan....

Ya ne güzel işte darısı buna canım. Normal Doğum çok güzel gerçekten. Benimki çok yukardaydı o da sıkıntı işte. Normal olmadı maalesef

Ve ayakta sallamayi.
Ben oglumda ikisinide yaptim.Baska turlu hep agliyordu ama sizin dusuncenizi merak ettim
Canım kızım emziği 4. Ayda bıraktı maalesef. Bence emzik rahatlatıyor bebişi özellikle meme delisi bebekleri. Arabaya binerdik araba koltuğuna koyardım. Çocuk meme emerek uyuduğu için uykuya geçiş için emmek istiyordu. Dışarısı eziyetti heryerde meme istiyordu. Halbuki emzik alsa bir seferde emer tam doyar rahat ederdi. Zor dedikleri tuvalet eğitimi yatağında uyuması ek gıda vs hepsine alıştı ama hala ayakta sallanıyor. Onu da 2 yaşında başladık memeyi unutamadı.
Şimdiki planım yine emzik vermek ama asla sallamamak. Ama bakalım bebiş ne isteyecek

hanimlar ben cok agirlastim cok yorgun dusuyorum ve bebegim sanki altimdan firlicak gibi hem agrim oluyor hem cok hareketli oluyor asalarimda sizler nasilsiniz
Bende çok aşağıda hissediyorum hareketlerini. Çok yorulunca kasılmalar ve ağrı oluyor. Fakat ben çok hareketliyim elimde değil duramıyorum. Sonrada yorgun düşüyorum.

Benimde öyle canım futbol topu yutmuş gibiyim ve göbeğim aşağıda. Benimki erkek biçok kişinin öyle oluyormuş.

Ve ayakta sallamayi.
emziği ben düşünüyorum emzik sakinleştiriyor bebeği ama sallama konusunda birşey demiyorum çünkü neyi yapmayacağım dinliyorsa onu yapıyorlar

hamilelikten önce rahim ağzındaki yaralarımdan tedavi oluyordum ve hamileligimde 3.ayda kanamam başlayınca yaralardan mi diye doktor alttan muayne etti hatta o aletin adi neyse iste ondan takip baktı çok şükür birşey olmadı doktor bakarken birşey olmaz diye bastan söyledi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…