- Konu Sahibi kardelen384
-
- #21.841
Ben progesteron kullanmıyorum ki ama ilaç değilmiydi oProgesterondan sanırım kuzum, benim dudaklarımı görsen paramparça resmen kabuk kabuk yırtılıyor kanıyorhiç böyle bi şey yaşamamıştım, sürekli de bişiler sürmek istemiyorum, çoğu gitti azı kaldı çok şükür bu günümüze
Kaşıntı göbeğimde var ama bacaklarım kuruluktan dökülmeye başladı kollarımda öyle baya kuruyorum:)benim kuruma ve çatlak hic yok arada bi kaşıntı yapıyor.aktarsan çatlak yagi diye bi karışım almıştım haftada bir falan unutmazsam onu sürüyorum ama böyle okudukça baya iyi geliyo herhalde diyorum
Canım parol içebilirsin en serbest olan ilaç o zatenKizlar nasilsinizbenim cok agrim var ya.bugun bi ayriyim anlamadim gitti.belime ve rahmimin altina bicak saplaniyor sanki.arada bi karnimda sertlesiyo.anladim ki beni progestan ayakta tutuyomus.ilacim bitmis yarin alirim diye cikmak istemedim bugun.ama keske ciksaymisim cok fenayim.gecen gun de acilde buldum kendimi karnimin iki yaninda feci agrilar hissettim.nts de sancim.cikmadi.acilmamda yok.sanirim.ilk defa 3 uz hamileliginn zorlugunn dibine vurdum bugun acaba bi parol falan icsem bi sakincasi olurmu ya
6. Ayi doldurdun canim 7. Ayin ilk haftasindasin. Yani 6 ay bir haftalik gibi
Kuzum hamilelik hormonu gibi düşün, az olduğunda dışarıdan ilaçla takviye ediyorlar ama tüm hamilelerde var aslında. Ellerin ayakların ödem yapması, kabızlık, gaz hareketleri ve bir sürü şey bu hormonun etkisi ile oluyormuş.Ben progesteron kullanmıyorum ki ama ilaç değilmiydi o
Allah yardımcın olsun canım, biz biriyle ne kadar zorlanıyoruz sen kimbilir nasıl zorlanıyorsun. Alabiliyorsan ılık bir duş al rahatlatır, ayaklarını havaya kaldır uzan bari kan dolaşımın artsın. Agrı çoksa parol alabiliyoruz ama bende fayda etmiyorKizlar nasilsinizbenim cok agrim var ya.bugun bi ayriyim anlamadim gitti.belime ve rahmimin altina bicak saplaniyor sanki.arada bi karnimda sertlesiyo.anladim ki beni progestan ayakta tutuyomus.ilacim bitmis yarin alirim diye cikmak istemedim bugun.ama keske ciksaymisim cok fenayim.gecen gun de acilde buldum kendimi karnimin iki yaninda feci agrilar hissettim.nts de sancim.cikmadi.acilmamda yok.sanirim.ilk defa 3 uz hamileliginn zorlugunn dibine vurdum bugun acaba bi parol falan icsem bi sakincasi olurmu ya
Hıııııı öylemi anladım peki teşekkür ederim :) ayaklarım davul gibi artık zatenKuzum hamilelik hormonu gibi düşün, az olduğunda dışarıdan ilaçla takviye ediyorlar ama tüm hamilelerde var aslında. Ellerin ayakların ödem yapması, kabızlık, gaz hareketleri ve bir sürü şey bu hormonun etkisi ile oluyormuş.
Yere dusurdugunde hic temizlenmeden almadi aslinda gecede uyurdu oglum .ama o kolik aah ah diyorum ins kizim ona benzemezyok aslinda ilk zamanlar icip uyuyorlar habire sadece gaz cok vuruyor ama gaz icin biraz dayanmak gerek inan boylesi daha iyi disarda bi yerde dusurdunde felan hep o sekil agzina aliyor. onsuz uyuyamiyor felan bencede alistirma meselesi ben kizimda sorun yasamadim.
Inşallah emzik alır. O alırsa bende kullanırım. @Zeynosrkn84 gibi bende susturucu diyordum çok ise yarıyor inşallah kullanır. Gaz sancisini cok ise yaramasada kurtarici oluyor. Kullanmadigı zaman karbonatlı suda bekletiyordum emziği dışarıya çıkarken iki emzik alıyorduk. Eğer yere düşerse diye yedek olarak. Sonrasın da kendi kullanmak istemedi oglum 18 aylik iken kendisi bıraktı.
Ama oğlumu sallamadım. Inşallah kızım da istemez. Sallama taraftarı değilim. Hem beyin gelişimi için iyi olmadığını okumuştum hemde o büyüdükçe sallayamam bacaklarım kaldırmaz. Oğlumu kucağında kicina patpatla uyuturdum.
Bakalım kızımız neyi isteyecek. Umarim abisini aratmaz.
Canim 12 haftaya kadar benimde kese gozukmedi.okadar uzuluyor ki insanCanım şu anda iyi 12 haftalık oldu. Ama bizde çok üzüldük. Kese bir türlü gozukmedi. Doktorlar yatsın dedi ilaçlarını kullanmaya devam ettik bırakmadık ilaçları. En sonunda alttan muayenede kese ve kalp atışlarının başladığını öğrendik.
Dogru soyluyorsun canim .dislerde sikinti olunca vicdan yaptim.Canım sancısı olduğu zaman nasıl susturacagini bilemiyorsun. Ben 2 kere hastaneye yattim.5 aylık sonu ve 6 aylık iken. Oglum hala gaz sancısı çekiyordu o zamanlar. Bir de oğlum yerini yadırgar evini arar. Hastaneye yattigimiz her seferinde 2 gece uyumamıştı oradaki kadınlar bir battaniye alıp yanıma geldi sallayalım diye. Kabul etmedim. Hatta hemşire sallasana dedi. Hiç oralı olmadım.
6 aylık bebeğini tanıyorsun ama yani doğduğunda daha ne olduğunu anlamıyorsun. Ilk zamanlar atlatırsan sonra sallamadan basa çıkabilirsin diye düşünüyorum.
Canım emzikle alakası yok dişlerin bozuk olmasının benim oğlumun alt dişlerinde biraz çarpıklık var emzik kullandığı için desek. Kuzenimin oğlunun hem üst hemde altta çarpıklık var emzik hiç kullanmadi.
Birde emzik kullanan cocuk çabuk memeden ayrılır diyorlar alakası yok oglum 14 aylık iken memeden ayrıldı oda sütüm kesildiği için. Sütüm devam etseydi eminim oda emmeye devam ederdi. Emzik kullanıyordu ama biberon kullanmıyordu. Emdiği için 14 aya kadar ek gıdayı redetti. Sadece anne sütüyle beslendi. Ara sıra meyva yiyordu.
Aslen bunlar benim deneyimim. Her bebek farklı bir dünya farklı bir deneyim. Ama emzik kullandığı için emmeyi bıraktı diyip sizi üzmeye çalışanlara takılmayın.
Sallama konusunda hemen hemen hem fikiriz ozaman kixlar mecbur kalmadikca iyi birsey degil.Ben bala reçele şekere ne varsa batırdım emzik emsin diye ne zaman versek öğürdü...kuşların ağzını açtığı gibi aranarak doğdu hiç göğüs ucum yokken bile eme eme göğüs ucunu da sütü de çıkardı ve 2 yaşına kadar emdi; yine de ek gıdada falan sorun yaşamadık biberon da kullanmadık...Sallamadım da...Sallamak doğru değil ama emzik emsin isterdim çünkü sürekli memeyle uyuyordu ve memeden kesilene kadar gecede 4-5 defa uyanıyordu açlıktan değil ama emme refleksi yüzünden...emzik bebeği rahatlatan bişey
O neymis acep hic duymadim arastirayim hemenBi yerde okumuştum bebeklerin emme refleksini karşılaması yatıştırması ve geliştirmesi için emzik kullanılabilir hatta çoğu zaman kullanmakta gerekir gibi bişeydi. Emzik olmadığı zaman bulduğu herşeyi emmeye başlıcak, ee bulamazsa nolacak o güdü içinde patlıcak pıtırcıkların.
Hele bide Allah korusun meme emmezse o zaman kesin emzik veririm, çocuğum emmelerden eksik kalmasın
Şaka maka bi yana benim ilk bebeğim emzik konusunda ne yapıp edeceğimi hiç bilmiyorum, duruma göre artık.
Bu arada gaz için "Woodward's Gripe Water" tavsiye ediyorlar, kullanan var mı?? Bebişler doğal olarak ebeveynler çook rahat ediyor miss gibi de uyuyabiliyorlarmış.
Yok artikBen dogar dogmaz vermeyi dusunuyorum. İnsallah alir. Hem emme refleksi gelisir. Hem de bir yazi okumustum. Bir arastirmada sigara tiryakilerinin buyuk bir kisminin zamaninda emme islemiyle uzak kaldigi yaziyordu. Yani tam hatirlayamadim suan. Ama bebekken emmeye doymayan cocuklar ilerde sigara tiryakisi olmaya daha yatkindir, tarzi bir sey yaziyordu.
Sallamayi da istemiyorum ama cocuk dogmadan buna karar vermek de biraz zor. Nasil bir bebek olacak bilmiyorum ki.
Yani alakasi yok demekki birsuru antibiyotik kuklandik belkide o yapti2 oğlumun da inci gibiydi şükür çürük sıkıntısıda okadar yok ama büyük oğlanın dişlerinde ufak bir eğilme oldu hemen ortodonti tedavisi başladık ilerlemeden çene yapısıyla ilgili bendede yamuk var malesef doktor diş yapısı babaya çene yapısı sana çekmiş dedi benim ağzım çok küçük eşimin dişleri iri sebep buymuş yanı..
Bende emzik almasam mi diyordum .artik emzik alirim sanirim .ayakta sallamamaya calisicam ozamnan .Canım kızım emziği 4. Ayda bıraktı maalesef. Bence emzik rahatlatıyor bebişi özellikle meme delisi bebekleri. Arabaya binerdik araba koltuğuna koyardım. Çocuk meme emerek uyuduğu için uykuya geçiş için emmek istiyordu. Dışarısı eziyetti heryerde meme istiyordu. Halbuki emzik alsa bir seferde emer tam doyar rahat ederdi. Zor dedikleri tuvalet eğitimi yatağında uyuması ek gıda vs hepsine alıştı ama hala ayakta sallanıyor. Onu da 2 yaşında başladık memeyi unutamadı.
Şimdiki planım yine emzik vermek ama asla sallamamak. Ama bakalım bebiş ne isteyecek
Aynen hic belli etmiyoremziği ben düşünüyorum emzik sakinleştiriyor bebeği ama sallama konusunda birşey demiyorum çünkü neyi yapmayacağım dinliyorsa onu yapıyorlar
Yani demekki onunla alakali degilcanım beni kendim 5 yaşına kadar emmişim ama çok şükür dişlerimde hic bir sıkıntı yok
Ilk aylarimda tum vucudumda vardi canim dr bi krem verdi bol su ic dedi.beslenmiyordum ama bn hep serum aliyordum.Kızlar sizde özellikle alt bacakta kollarda çok kuruma ve kaşıntı varmı?ilaç milaç mı fazla geliyor acaba ? Aşırı kuru dökülüyor bacağım resmen
Parol minoset kullanabilirsin canim.Allah yardimcin oldun zor bi durumKizlar nasilsinizbenim cok agrim var ya.bugun bi ayriyim anlamadim gitti.belime ve rahmimin altina bicak saplaniyor sanki.arada bi karnimda sertlesiyo.anladim ki beni progestan ayakta tutuyomus.ilacim bitmis yarin alirim diye cikmak istemedim bugun.ama keske ciksaymisim cok fenayim.gecen gun de acilde buldum kendimi karnimin iki yaninda feci agrilar hissettim.nts de sancim.cikmadi.acilmamda yok.sanirim.ilk defa 3 uz hamileliginn zorlugunn dibine vurdum bugun acaba bi parol falan icsem bi sakincasi olurmu ya
Ay hadi inşallah Allah tamamına erdirsin doğduğu gunugostersin inşallah
Can'ım doğru 6 aylık hamileyiz. Biten zaman söylenir. Sonuçta daha 3 ayımız var. Şubat mart nisan.bu gun bu konu tartistikda herkez 6 aylik oldumu soyluyor 7 ay icin son iki ay kalmis olmasi gerekmis felan bende 7den gun aldim dedim ama yok yani
Evet neredeyse daha 3 ay var o yuzden 6 ay doldu 7 ye giris yaptin. 6 bucuk aylik diyebilirsin asagi yukari.bu gun bu konu tartistikda herkez 6 aylik oldumu soyluyor 7 ay icin son iki ay kalmis olmasi gerekmis felan bende 7den gun aldim dedim ama yok yani
Yere dusurdugunde hic temizlenmeden almadi aslinda gecede uyurdu oglum .ama o kolik aah ah diyorum ins kizim ona benzemez
Insallah gerek kalmaz hicbirine yasayip gorecegiz demekki ilk zamanlar pat pat yapim bende kicina en iyisi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?