2018 Mayıs Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    349

Bende ayni sorunlari yasiyorum. 22 haftadan beri perinotoloji git sag ve sol beyindeki sıvı miktari kac bize cok kotu konustular belki dogunca direk ameliyat olucak belki goremicek yurumucek anne baba demicek hic okula gitmicek gibi olumlu hic konusmadilar ama hic vazgecmedim beyindeki sivi bazi hastalarda 32 haftadan sonra gerileme basliyormus insallah bizdede oyle olur. Benimkinin kalbindeki seyde gecmedi ustelik simdi bagirsaklarindada parlaklik cikti. bende cok korkuyorum. Ama Allaha emanet onun icin elimden geleni yapicam insallah cok dua edicez rabbimin mucizeleri insallah bizede nasip olur.

kizlar kanguru ana kucagi almayi dusunuyorum hangi markayi onerirsiniz
Ben solomombaby veya mamadusbaby alacağım. İnstagramdan takip ediyorum baya memnunlar. Bir de gelen kullanici fotograflarindan baktigim kadariyla gercekten bebekler icinde rahat ve mutlu. Biraz pahali ama sonucta cocugun rahati da cok onemli.

28mm olmus canim dun cok kotuydum bugun daha bir umutla uyandim esimin is arkadasinin bebeginede dogumuna son bir ay kala bizim gibi beyinde su var demisler bebek dogmus 1 ay boyunca basini ölçmüşler artis olunca ameliyat edip sitend takmislar tabiki cok zorlu surec bekliyor belkide rabbim buyuktur ... dun benim dr salak adam direk bana dogup ölebilir hemen ameliyat olur gozu kor olur sakat veya gerizekali olabilir dedi internettende bakyim pek ic acici bisey yok elim ayagim cekildi resmen esimin arkadasi ile konustum telefonda hemen beni rahatlatti kendi dr larinda bize randevu alacak pztesi onun kizinada ooo neler neler demisler simdi cok saglikli bir kiz 13 yadindayken ameliyat yenilenip stend tekrar takmislar okulundada oldukca basarili ... dua edicez rabbim iyi insanlarla karsilastirsin kuzularimiz sag salim dogsunlar insallh...

Ne olacak bu halimiz

Hayir aslinda. Keyfim de yerinde ama neden boyle oldum anlamiyorum insallah bebegim besleniyordur.
tired in dedigi gibi onlar besleniyorlardir canim ben daha yeni bir kilo aldim.
Ama yolunda gidiyor hamdolsun bebegin gelisimi .
Canim nasil oldun gectimi.bende oluyordu sorun yok dedi doktor ama yorum yapmak istemiyorum .diger bi arkadas hastaneye yatti mesela .insan bilemiyor

Ne olacak bu halimiz

Hayir aslinda. Keyfim de yerinde ama neden boyle oldum anlamiyorum insallah bebegim besleniyordur.
Canım bebeğin beslenmesiyle bizim yenemizin çok ilgisi yok diyorlar ya ben bunu doğruluyorum çünkü bak brn gazla yemiyorum tatlı çikolata pilav tüketmemeye çalışıyorum bebeğin gelişimi 8-9 gün önde 2062gr dedi drum

Aslinda benimkinde oyle cok şükür. Ama insan yine de tereddüt ediyor akli takiliyor.

Aslinda benimkinde oyle cok şükür. Ama insan yine de tereddüt ediyor akli takiliyor.
Gebelikte evham vesvese hiç bırakmıyor insanın peşini gerçekten ben dün erken doğurcam herhalde diye dolaştım gün boyu her ağrımı ona yordum ağrım olmasa başka bişey buluyorum allah sağlıkla tamamlamayı nasip etsin şu haftaları hepimize

EvBoregi canım seminmi kafa gelişimi önden gidiyordu kimindi
Benim bebiş karın gelişimi felan 2 hafta kafa 4 hafta önden gidiyor hiç bir sıkıntı yokmuş genetik de olabilirmiş inş kafası çok büyük olmaz çocuğumun

Evet ben bu konu cok arastirdim dogar dogmaz ameliyat ediyolar you tubede videolar cok baktim. Iyi bi arastirmaya git perinatoloji takibinde ol o tum organlarina tek tek bakiyor devletteki git cunku ozel tek bi muhane 400 milyon bende cok olumsuz seyler okudum. Ama tek bi kadin disinda kadin doguma kadar sadece dua etmis cok ya safi cok cekmis Allaha teslim olmus kadin yazmiski benim cocumu rabbim iyilestirdi 11 aylik ve cok yaramaz diye. Bende zorlu bi surec icin uzuldum hic isyan etmedim. Ameliyat nasil kaldirir diye agladim. Bebek koltukdan bile dusmucek sallanmicak o kadar kovlanmasi lazimki uce gircek kizim var ikisi birden nasil bakicam diye dusunuyorum ikisine yetebilecekmiyim ben bana yardim edecek bi annemde yok bebegim icin en son doktora gittim karni 31 haftalik kilosuda haftasiyla uyumlu ama basi 34 haftalik cikiyo cogu hastane beni birakdi abdulhamidhani denicem bide son aylar kabul etmez diyolar sansimi denicem simdik zeynep kamil gidiyorum bi tek ordada cok olumsuz seyler duyuyorum ve beni cok sitres aldi. Hemen darlanma bebegin hareketleri hissediyorsn dimi bazen diyorum hareketleri var ondan asla vazgecmicem Allah omur verdikce yaninda olucam hic aglama yipratma kendini cunku uzuldukce daha cok zarar veriyoruz. Hem biz bilincli anne babalar olmaliyiz dogdugunda hangi doktor ameliyat eder bu alanda kim basarili nasil bi surec bizi bekliyor gibi ben cok arastirdim. Halan daha arastiruyorum. Internetre iyi bi doktor bi cocu ameliyat etmis dedin gibi cok zekiler okula gidiyor. Ama benim aklim hersey geciyor ya kafasi bi top gelir aya tasa takilir gibi artik altindan bi sekil kalkicaz sevgimizle destegimizle Allah emanet edicez. Banada doktolar dogar dogmaz ameliyat olabilir zeka gerili olabilir anne baba doye okula gidemez belki yuruyemez goremez gibi birsuru sey dedi esimle bana ve biz esimle dedik Allah verdi biz ona kiyamayiz guclu olucaz arkadasim ben yemeklerim dikkat ediyorum en azindan biraz kilosu olsun ameliyat zayiflatir gibi dusunuyorum. Hic depresyon girme vakit dua zamani sonrada bilincli olup elinden geleni yapma zamani ben bide ameliyat olucam o haldeyken nasil yetiscem bilmiyorum Allah bize sabir dayanma gucu guc kuvvet versin insallah

Bide tek tarafli hidro sefalimi cift tataflimi oda onemli benimki tekti diger tatafda onu yetisme calisiyo gibi geliyo bana artik

Canım öyle oluyor ana bi taraftan da dikkatli olmak zorundayiz.insanın kendi evladı söz konusu olunca bir de.ama gerçekten hergün farklı bişey olabiliyor vücutta bu da telaslandiriyor bizi.hepimiz ayniyiz, merak etme:)

Canım çok teşekkürler sorduğun için, dün gece boyunca kasılmalarım oldu ama sadece kasıkta sızı vardı, doktoru da gece gece aramak istemedim, tüm gece de uyuyamadım. Sabah olunca bir duş alıp aradım, nstye girmemi istedi, nstden az evvel çıktım ve sancı çıkmadı ama zaten kasılmalarımın geçtiğini hissediyordum ben. Doktor bol su iç dedi ve dün gerçekten hiç su içmedim, susuzluk bu tarz kasılmaları arttırabiliyormuş. Dinlen ve magnezyum ilacını günde ikiye çıkar dedi, Allah’ım doğumunuzu sağlıkla zamanında göstersin hepimize

Canim benimkide onden gidiyor ama ikimiz arasi fark var senin bebegin beynindeki hersey normal gozukuyorsa genetik kaynaklaniyor ve dogunca okudum oyle cok belli olmuyor 1 iki santim felan buyuk olmus oluyor. Ama bizimkinde sıvı gozukuyor bu sıvı gittikce artiyor beyninde tikaniklik oluyor beyin kendini normal besleyemiyor. Tek tarafli yada cift tatafli ikiye ayriliyor. Bunun icin basina jant takiliyor mideye kadar ilk mideden atiyor 10 senede bi ameliyat tekrarlaniyor her seferinde tabiki risk artiyor.hic hastalanmamasi gerekiyor sallanmamasi dusmemesi enfeksiyon kapmamasi cunku kafasindaki madde yabanci oldugu icin vucud kabul etmeyebilir. Zor bir surec cok bizimde darlandimiz bu normalde. bosver kafasi biraz buyuk olsun hem cokda degil bi iki santim oyle oluyor yeterki saglikli olsun annesi o kadar acılı operasyonlar gecirmesin. Allah bebeklerimize sifa versin insallah

Benim ki canım, 2 hafta önde ama doktor hiç korkutucu konuşmuyor tombul olacak bu bebek diyor, gülüyor falan.Bacak ve göbek 2 hafta, kafa üç hafta önde ve benim gebelik şekerim yok,öyle muz pekmez falan da yemiyorum. Dün kilosu 2170 çıktı, 4 kiloyu kesin görürüz Doğuma kadar hatta geçebilir dedi. Biz de dayı amca uzun ve yapılı, babanın kafası da baya büyük onlara çekti sanırım. İnşallah sağlık problemi olmaz

Canım sen de çok çektin gebeliğin başından beri, inşallah vakti zamanı gelince sağlıkla doğar bebeğin, inşallah ameliyata bile gerek kalmadan küçülür gider kafasındaki sıvı, dualarım sizinle

Selam kizlar herkese gunaydin. Bendede basladi 2 haftadir boyle kasilmalar. Persembe kontrolum var. Nst ye girsem nolcakki gunun her ani olmuyo o an girmem lazim. Bende anliyorum gectigini. Artik yalanci kasilmalar zamani ama yinede tedirgin oluyorum dediginiz gibi bi arkadas hastaneye yatti bu yuzden bakalm. Ama bi kac kisi yaşadığına gore artik yalanci kasilmalar basliyo diyebiliriz belkide

Canım öyle oluyor ana bi taraftan da dikkatli olmak zorundayiz.insanın kendi evladı söz konusu olunca bir de.ama gerçekten hergün farklı bişey olabiliyor vücutta bu da telaslandiriyor bizi.hepimiz ayniyiz, merak etme:)
Aynen aynen allah bugünleri aratmasın inşallah sorunsuz atlatalım bugünleri

Kizlaarrr eşinizin doğuma girmesi konusunda ne düşünüyorsunuzbir dahaki rv.mda doktoruma sorucam.dogum nasıl olur bilmiyorum ama imkanımız olursa ben eşimi yanımda istiyorum
Esimin gelmesini istiyorum. O da gelmek istiyor. Ama ben asagilarda cok takilma goz hizamda ol diye tembihleyecegim. Dediginiz gibi adam zaten kacacak delik ariyor, yanlis seyler gorup iyice sogumasin.
Is gezisinde baska bir ulkedeydi, bir kadin flort etmeye baslamis ona da esim 7 aylik hamile demis. Kadin hemen toz olmus. Demekki gercekten bu aralar isteksiz.

Canim cok gecmis olsun. Unarim doguma kadar bu sorun gecer. Daha onceki ultrasonlarda gorulmesede sonradan Boyle seyler olabilecegini bilmiyordum. Umarim gecer.

Seker yuklemesi yuksek cikan arkadaslar meraktan soruyorum yuksek cikmasinin bi sebebi varmi ?
insulin direnci. Vucudumuz hala modern beslenme duzenine gore evrim gecirmemis. Avlandigimizi ve az sekerli beslendigimizi dusunuyor, seker bulunca bebege gondermek istiyor. Seker plesantadan geciyor ve bebegin insulin salgilamasina sebep oluyor ve insulinde buyume hormonu gibi calisip bebegin olmasi gerekenden daha buyuk olmasina sebep oluyor. Her kosede Mac Donald's var tostcu vs var ama vucudumuz bunu hala anlamiyor.

Kilo alimiyla, yada ne kadar tatli yediginizle, onceki dogumlariniz, ailenizin saglikli hamilelik gecmisi filan alakasi yok. Seker yuklemesi testi yaptirmadiysaniz ve hala yaptirabilirseniz yaptirin bence.

Son düzenleme:
Canım benimki çok uzun sürdü, neredeyse tüm gece devam etti, onda bile doktor bol su iç dedi, su çok önemli onu atlamamak lazım. O kasılma olduğu zaman nstye girseydim kesin sancı çıkardı ama sabah geçmişti, hakkımızda hayırlısı olsun, daha bebekler çok küçük, büyüyüp zamanı gelince yaşayalım doğumu. Valla artık her gün yeni bir macera gibi, ben doktora giderken çantaya ne koyacağımı şaşırdım, elim ayağıma dolandı.

Canim ben sana dun yazamadim cunku kizimda hic sanci cekmedim amliyata hoplaya ziplaya girdim resmen bunda cok agrilarim var ama seni yanlis yonlendirmek istemedim. Bol bol dinlen kendine cok iyi bak. Malesef benimkide ayrintilidan sonra boyle gitti. Elimden biraey gelmiyor sadece dua ediyorum ve arastiriyorum. Hepimiz zamannda kucamiza alalim insallah

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…