- 1 Ağustos 2013
- 769
- 535
- 103
- Konu Sahibi kardelen384
-
- #30.181
Yanlış ölçüyo olma ihtimalimiz yok bence. Aynı dediğin gibi bende eşiminkini ölçüyorm arada. Heves ediyo garibim oyun sanki. Onunda düşük. Sen bursadaydın dimi. Doğumdan sonra buluşup nevalede tatlı yiyelim senle. Birileri de çocuklara bakar heraldeYıpranmaz mı canım baksana elimde ölçüm sonuçlarım deli gibi koşturuyorum...eşim dalga geçiyordu işte sen nasıl ölçüyon bu doğru mu ki getir benimkini de ölç falan filan...yarım ekmekten fazla yedi balık salata...ben de ekmek güzel koktu 2-3 lokma aldım...benimkini ölçtüm 155 onunkini ölçtüm 120...oturdum ağladım...30lu haftalardan sonra iyice çirkefleşiyor canım bu şeker...yürüyüşten gelince ben artık ara öğün bile yapmıyorum geçen geldim yürüyüşten 93; yarım kivi yedim 108; sabah 103 yani olduğu gibi kalmış hiiiç düşmemiş...insülin baskılanıyor bizde...biz bunu yürüyüşle falan yakmak zorundayız başka yolu yok...bir de sadece yasaklı yiyecekler değil diğerlerini de fazla kaçırırsan bünye kaldırmıyor...mesela 3 köfte diyorsa 6-7 tane yemiycez ben bunu anladım...ben ekmek yiyemiyorum mesela ama yemeği biraz fazla yiyorum ordaki ölçülerden ama o da olmamalı
ben kizim ve esim olunca grip odaya sogan koyuyordum hem bana gecmesin hem onlar cabuk iyilessin diye gercekden ise yariyorda bana gecmedi onlarinda rahat nefes almasi sagladi sogani bi kac parca bolup bas ucuna koyuyorum ben
Kizlar bugun markete gittim. Markette calisan kiz hamileligimle ilgili bir seyler sordu iste. Ennson hangi doktor dedi. Ben de devlet hastanesine gidiyorum. Oraya gittiğimi soyledim. Kiz direk ay neden oraya gidiyorsun dedidogumu da mi orda yapacaksin yoksa dedi. Ben de ozel bir nedeni yok , oraya gidiyorum iste dedim. Gercekten bu insanlar her seye karışabilme, her seye yorum yapabilme özgürlüğünü nerden buluyor oraya gidiyorum iste allah allah napacan sen mi dogurcan.
Kantaron yağı sürdüm canım çok sağol sarımsağıda deneyeyim daha uçlanmamış iltihabı topluyor şimdilik uff yaa zaten vücudumu zor gezdiriyorum bide bu çıkınca dahada zorlanıyorumCanımmya çok geçmiş olsun şu gripten ne çektin. Şekerin yoksa portakal ve limon sıkarsan hergün güçlendirir seni. Kızıma Hergün portakal yediririm muhakkak çok işe yarıyır gripte. Bir de d vitamine baktırdın mı. Düşükse çabuk hastalnıyoruz.
Çok sağol canım :)
Canım biz sarımsağı ikiye böler süreriz kıl dönmesinde. Annemler öyle yapar yani. Ben sarı kantoron yağı iyi geliyor diye duymuştum çol acılı bişeydir o eminim ve uzun sürer ama müdahale edersen çabucak geçer inşallah, geçmiş olsun
Kuzular kuzular ben yatıstayım, kalkamıyorum. Suyum sızıntı yapıyor kesem delinmiş. Daha cok miniğiz o yüzden bekletmeye calısıyoruz. Ciğer geliştirici olduk ilac takvileri derken suanlık iyiyiz diyebiliriz @Kumsalpoyraz @geminiwoman iyki varsınız kızcelerimmm dua edin elama baska birsey istemem
Aynen katılıyorum. Benim yegenim seker hastası 400 ü görüyor bazen. Annesi hep egitim aldi bu konuda. Bana cok kızıyor mesela strese giriyorsun bosuna bebek etkileniyor diye. Degerlerimi cok iyi buluyor ve kendini kisitlama diyor.aslinda sekerden uzak durmak saglikli ve bebege faydasi yok. Ben bu sebeptende dikkt ediyorum. Diğer beslenme seklide zaten benim duzenimle ayni. Yani ben sebze cok severim. Oyle borek corek cok hayatimda yok. Anca ayda bir misafirlik olunca. Istahsizlik vardi mesela porsiyonlarimda azdi. Simdi simdi doymamaya basladim. O da ara ogunlerimle hallediyorum. Birde sunu anlamiyorum. Bu hamilelikte seker son yillarda biliniyor. Yani ben 8 kardesim. O zamanlar hastaneye sadece sancilandiginda gidermişsin. E annem 8 hamilelik geçirmiş hicmi birimize hamileyken şekeri yüksek değilmiş. Cok sukur hepimiz saglikli doğmuşuz. Şimdi 10 hamileden 5 inde seker var. Ve diyet yapmak hamileyken zor ve stresli cogu kadin icin. Kafamda deli sorularBence o kısımlar hala şaibeli canım...sebep bulamadıkları bazı komplikasyonlar için gebelik sekeri deyip geçiyorlar gibi geliyor bana...hamilelikte kolesterol gibi bazı değerler normal zamankinden yüksek olabiliyor zaten belki şeker de bunlardan biri...bu aralıklar dünya sağlık örgütünde farklı başka kurumda farklı mesela birine göre yüksek olan diğerine göre değil...yani bilmiyorum biz gerekeni yapıyoruz ama galiba esas sorun 200 üstü falan ve önceden diyabetli olarak hamile kalmak...
Canım ilk giyilcekler ic badi ust badi altina pijama alti çorap eldiven sapkasi ve 1 bez zaten gerekirse onlar yine ister senden isterlerse battaniye. Hepsini sar battaniyeye ver icin rahat etmesse bez parcasi ile kese yap ona koy.Canım hemşirelere verilecek olan hastane çıkışı tam takım olmaz heralde dimi? Ne giydirirler ki icin de birsürü şey var ya, acaba bi citcitli bi alt bi üst mu versek ne yapsak? Ben de ayrı vereyim diyorum, cantasiz yani. Sanırım bir de bebek bezi vercez dimi?
Okudum canım mantıklı geldi aslındaGecmis olsun canim. Sabah haber ver kagidin son durumu ney? Bu ara sen de bendensin. Benim bebis de 32. Haftasindayken 2200 dü. Simdikini soylemeyim dudagin ucuklarben fazla takilmiyorum artik doktorlarin soyledigi o kiloya. Bence baya bi otnama yapacak dogurup gorecez. Yani ben benim bebis gercekten doktorun dedigi kilodaysan ben 5 kilo falan dogururum bu arada iri bebek kesin sezeryana alinacam diye korkma. Teyzem oglunu 4,5 kilo normal dogumla dogurmus ve dikişsiz. Buna ragmen dogumunun cok kolay oldugunu soyluyor. Boraz yapimizla alakali zamani geldiginde yasayip gorecez :)
Ben de boyle düşünüyorum. L lamezi bak burda guzel aciklanmis sebebi.
[
benimde aynı dodine cok korkuyorum pazartesi randevum var bugun mu gitsem acaba dr altan mı muayane ettiTurnusolu kagit suan icin temiz canim. Cok sukur. Sanirim cok fazla akintim oldu dicemde ic camasirimi ve hatta hafiften pijamami islaticak kadar nasil bi akinti.bilmiyorum artik. Doktor idrar kacirma olasiligindan da bahsetti ama asla oyle bisey degil eminim buna. Hayirlisi yeterki yavrum iyi olsunda gerisi muhim degil.
Evet ben de sevmem hamurişi vs annem sağlıklı beslenme delisidir biz sirke yoğurt kefir tarhana turşu salça pekmez hep kendimiz yaparız...market tavuğu almayız, haftada 1 balık yeriz yıllardır, kızartmadan uzak dururuz...zaten bu 2.hamileliğim ve ikisinde de aynı şekilde şekerli karbonhidratlı yiyemiyorum tadına bak diyorlar bir lokma aldığıma pişman oluyorum hem ağzımın tadı bozuluyor hem de mideme iyi gelmiyor...oğlum 6 yaşında oldu hala şerbetli tatlı falan yemez çünkü hamileliğimde de yemedim evde de öyle bir alışkanlık yok...lüzumsuz yere strese sokuyorlar insanı...3 ay kustum 15.haftalarda falan ama açlıktan ölüyorum yemeye başladım halsizlik yatıyorum falan o ay 4-5 kilo aldım eşim de dalga geçti doktorun yanında işte doymuyor gece dürüm istedi yedi falan diye kadın da taktı benim yememe içmeme diyettesin ayda 1 kilo alıyorsun diyor bünye bu yani napabilirim...eşime de gıcığım o günden beri...oğlumda 25 küsür kilo aldım ben o da sağlıklıydı ben de çocuğum 4 kiloydu nolmuş yani haftası önde olursa olsun 4 kilo olursa olsun...değer mi bunca streseAynen katılıyorum. Benim yegenim seker hastası 400 ü görüyor bazen. Annesi hep egitim aldi bu konuda. Bana cok kızıyor mesela strese giriyorsun bosuna bebek etkileniyor diye. Degerlerimi cok iyi buluyor ve kendini kisitlama diyor.aslinda sekerden uzak durmak saglikli ve bebege faydasi yok. Ben bu sebeptende dikkt ediyorum. Diğer beslenme seklide zaten benim duzenimle ayni. Yani ben sebze cok severim. Oyle borek corek cok hayatimda yok. Anca ayda bir misafirlik olunca. Istahsizlik vardi mesela porsiyonlarimda azdi. Simdi simdi doymamaya basladim. O da ara ogunlerimle hallediyorum. Birde sunu anlamiyorum. Bu hamilelikte seker son yillarda biliniyor. Yani ben 8 kardesim. O zamanlar hastaneye sadece sancilandiginda gidermişsin. E annem 8 hamilelik geçirmiş hicmi birimize hamileyken şekeri yüksek değilmiş. Cok sukur hepimiz saglikli doğmuşuz. Şimdi 10 hamileden 5 inde seker var. Ve diyet yapmak hamileyken zor ve stresli cogu kadin icin. Kafamda deli sorular
Dikkat edelim ama rahat olalım stres yapmayalim yeterki. Benim oglumda 4100gr dogdu. Hep iki hafta öndeydi. Sekerim de yoktu. Ben 18 kilo almıştım. Simdi de kızım iki hafta önde 29 haftaliken 1800 dü. 8 kilo aldım henüz. Doktorum iri olmasinin sebebini genetige bağlıyor. Sali günü kontorlum var cok merak ediyorum gelişimini. Belkide haftasiyla uyumlu olmuştur. Bazen duyuyorum çünkü önce onden gidip sonra uyumlu olanlari.Evet ben de sevmem hamurişi vs annem sağlıklı beslenme delisidir biz sirke yoğurt kefir tarhana turşu salça pekmez hep kendimiz yaparız...market tavuğu almayız, haftada 1 balık yeriz yıllardır, kızartmadan uzak dururuz...zaten bu 2.hamileliğim ve ikisinde de aynı şekilde şekerli karbonhidratlı yiyemiyorum tadına bak diyorlar bir lokma aldığıma pişman oluyorum hem ağzımın tadı bozuluyor hem de mideme iyi gelmiyor...oğlum 6 yaşında oldu hala şerbetli tatlı falan yemez çünkü hamileliğimde de yemedim evde de öyle bir alışkanlık yok...lüzumsuz yere strese sokuyorlar insanı...3 ay kustum 15.haftalarda falan ama açlıktan ölüyorum yemeye başladım halsizlik yatıyorum falan o ay 4-5 kilo aldım eşim de dalga geçti doktorun yanında işte doymuyor gece dürüm istedi yedi falan diye kadın da taktı benim yememe içmeme diyettesin ayda 1 kilo alıyorsun diyor bünye bu yani napabilirim...eşime de gıcığım o günden beri...oğlumda 25 küsür kilo aldım ben o da sağlıklıydı ben de çocuğum 4 kiloydu nolmuş yani haftası önde olursa olsun 4 kilo olursa olsun...değer mi bunca strese
Çok şükür bugünleri gördük Can'ım. Ben de hediyelikleri yapıyorum şimdi. Yavaş yavaş buzluğa bişeyler hazırlayıp atıyorum. Tatlı telaşlar. Rabbim zamanında nasip etsin.Aynen bende öyle hazirladim. Düzenli de oldu. Kremler vs ıvır zıvır içinde ayrı poşet yaptım koydum valizde. HaziH ve nazır bekliyor
Boyu kaç çıkıyo canım senin haftalar arası sanırım seninki kısa olduğu için gerçi ölçümdede boyu iyi çıkıyo senin ultrason bu işte dünyaya gelinceye kadar herşey dicekler bakalım kısa uzun kilolu zayıf sonucu kucakta görücezÇok sağol kuzum, sola yatttım bütün gece. Şuan solum felç iyi olsunlar dakesinlikle o da hakkınız hayrını gör fazla iznin. İkiz anneleri müthiş bir iş başarıyorsunuz.
Gittiğinde duyacaksın inşallah gerileme olmamıştır. Karnın da büyümüş zaten hiç hissetmiyor değilsin. Ben geçen hafta okadar az hissettim ki. Dedim kesin yüne geriledi. Dün bir gittim kocaman olmuş gününe gelmiş bile. Gerçi boyu hala geri ama öncekine göre ilerlemiş ya o bile mutlu ediyor beni. Oyüzden anlayabiliyorum seni. Kaçta randevun bolbol adak adayalım eşin çok haklı. 30 şu haftalara geldik ya mucize gibi
Günaydın kızlar, herkes yıkamış ütülemiş hazırlanmış galiba. Ben daha yıkayamadım kıyafetlerimizi bir sıkıntı çıkmazsa bu hafta yıkayıp dolabına yerleştirip çantamı da hafta içi bir akşam hazırlamayı düşünüyorum. Ben orta boy valiz aldım 2 tanede hurç aldım. Bebeğimin ve benimkini ayrı hurçlara koyup valizle götüreceğim iki çantayla uğraşmayıp toplu olsun istedim. Orda hemen birşey lazım olduğunda hurcu çıkarırız. Bende çalışabilir raporu almıştım 10 gün önce gittiği yere kadar gideceğim ama bugün iyice ağırlaştığımı hissediyorum hele birde grip oldum yeniden her yerim ağrıyor. Ihlamur falan içiyorum ama faydası olmadıAllah yardımcımız olsun. Bende gurbetteyim ailemde ki herkes çalıştığı için gelemiyor annemde dahil. Kayınvalidem alt katımda yemeği yer çıkarım onun dışında diğer şeylere pek yardımı yoktur. Temizlik deseniz yapamıyorum zaten en son 2 hafta önce eşim yapmıştı. Bugün böyle mutsuz uyandım cidden ne olursa olsun bir abla bir anne olacak yanında insanın
kızlar yazdıklarınızı okuyorum ama hızınıza yetişemiyorum maşallah sizeçok yazamıyorum ama rahatsızlığı olan arkadaşlarıma yazdıklarınızı okurken hep dua ediyorum :) benim izin almama daha çok var, hatta çalışabildiğim kadr çalışmak istiyorum çünkü evde sıkılırm o kadar zaman ne yapıcam , hafta sonu bile kendime yapacak iş buluyorum, ama bu aralar biraz zorlanmaya başladım özellikle uyku konusunda , gün içinde o kadar çok uykum geliyor ki çok kötü oluyorum yatıp uzanacak bi yerde yok iş yerinde, işim masa başı ama mesai saati çok uzun geliyor sabah 8.30 da çıkıp akşam 19.00 da evde oluyorum bence hamileler için fazla, Allah hepimize güç kuvvet versin inşallah :)
Bende yapıp koyayım diyorum doğumda kayınvalide anne gelir kayınvalide 15 20 gün kalır annem 2 3 gün belki yemek yaparlar aslında ama eşim yemez asla başkasından annesinden bile zor yiyo artık ufak tefek hazır şeyler aldırdım çocuklar için acıkınca hemen vermeye en azından yemek türüde yapıp koyayım diyorum bakalım elimizin altında iyi olur gelen giden için hazır şeyler aldırıcam zaten öyle uğraşanayız kek börek valla kızımla ve çocuklarımla keyf yapmak istiyorum Allah izin verirse hiç diğer doğumlar da yatmadım bu da sırf zaman geçirmek için yatağımda yatıcam kimse bişey demez zaten herkes 4 gözle bu bebişi bekliyor o acıdan sonra vururum zaten konuşanı ..Çok şükür bugünleri gördük Can'ım. Ben de hediyelikleri yapıyorum şimdi. Yavaş yavaş buzluğa bişeyler hazırlayıp atıyorum. Tatlı telaşlar. Rabbim zamanında nasip etsin.
Ay bende gelirimYanlış ölçüyo olma ihtimalimiz yok bence. Aynı dediğin gibi bende eşiminkini ölçüyorm arada. Heves ediyo garibim oyun sanki. Onunda düşük. Sen bursadaydın dimi. Doğumdan sonra buluşup nevalede tatlı yiyelim senle. Birileri de çocuklara bakar heralde
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?