2018 Mayıs Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    349
Yanlış ölçüyo olma ihtimalimiz yok bence. Aynı dediğin gibi bende eşiminkini ölçüyorm arada. Heves ediyo garibim oyun sanki. Onunda düşük. Sen bursadaydın dimi. Doğumdan sonra buluşup nevalede tatlı yiyelim senle. Birileri de çocuklara bakar heralde

ben kizim ve esim olunca grip odaya sogan koyuyordum hem bana gecmesin hem onlar cabuk iyilessin diye gercekden ise yariyorda bana gecmedi onlarinda rahat nefes almasi sagladi sogani bi kac parca bolup bas ucuna koyuyorum ben

Dün nerdeyse bir baş soğan yedim ama başucuma koymak aklıma gelmedi. Bugün birde onu deneyim canım çok tıkanık durumdayım belki açılırım. Sağolasın.

Devlet hastanelerini begenmiyenler boyle gereksiz dusunceler icine giriyor. Anliyorum cogu Devlet hastanelerinde ilgi alaka belki daha az olabiliyor ve kalabalik oluyor. Ama sen doktorunden ve sistemden memnunsan buna kimse laf edemez bence Bende Devlete gidiyorum randevumu internetten aliyorum, saatim gelir gelmez veya daha once bile iceri cagiriliyorum
ve doktorumdan cok cok cok memnunum gercekten bukadar ilgili alakali bi doktor devlet hastanesinde bulduguma cok mutluyum. Baska arkadasim ozele gidiyor ve onun doktoru hic dogru durust bilgi bile vermiyormus hatta azarlar gibi bile yapiyor diyor. Konu Ozel veya Devlet degil.. Onemli olan doktorun hastalarla olan iliskisi. Ozelde'de dogursan seni el ustunde tutan hemsireler veya doktorlar yok yani

Kantaron yağı sürdüm canım çok sağol sarımsağıda deneyeyim daha uçlanmamış iltihabı topluyor şimdilik uff yaa zaten vücudumu zor gezdiriyorum bide bu çıkınca dahada zorlanıyorum

canım geçmiş olsun , inşallah bebeğin ve sen çok çok iyi olursunuz, sağlıkla büyüyüp vaktinde doğar inşallah

Aynen katılıyorum. Benim yegenim seker hastası 400 ü görüyor bazen. Annesi hep egitim aldi bu konuda. Bana cok kızıyor mesela strese giriyorsun bosuna bebek etkileniyor diye. Degerlerimi cok iyi buluyor ve kendini kisitlama diyor.aslinda sekerden uzak durmak saglikli ve bebege faydasi yok. Ben bu sebeptende dikkt ediyorum. Diğer beslenme seklide zaten benim duzenimle ayni. Yani ben sebze cok severim. Oyle borek corek cok hayatimda yok. Anca ayda bir misafirlik olunca. Istahsizlik vardi mesela porsiyonlarimda azdi. Simdi simdi doymamaya basladim. O da ara ogunlerimle hallediyorum. Birde sunu anlamiyorum. Bu hamilelikte seker son yillarda biliniyor. Yani ben 8 kardesim. O zamanlar hastaneye sadece sancilandiginda gidermişsin. E annem 8 hamilelik geçirmiş hicmi birimize hamileyken şekeri yüksek değilmiş. Cok sukur hepimiz saglikli doğmuşuz. Şimdi 10 hamileden 5 inde seker var. Ve diyet yapmak hamileyken zor ve stresli cogu kadin icin. Kafamda deli sorular

Canım ilk giyilcekler ic badi ust badi altina pijama alti çorap eldiven sapkasi ve 1 bez zaten gerekirse onlar yine ister senden isterlerse battaniye. Hepsini sar battaniyeye ver icin rahat etmesse bez parcasi ile kese yap ona koy.
Bu arada ben oglumda orta boy keseler aldım kiyafetleri bezi düzenliyor ayri ayri 3 kese koyuyorun çantada dagilmiyor aradimi da buluyorum.

Okudum canım mantıklı geldi aslında

minikoglan sen nerdeydin canım Kayseri miydi...öyleyse eğer kurban olsunlar devlet hastanesine...ne zaman girsek eğitim araştırmada yarım saat içinde her işimiz bitiyordu...ben Develi ye gidebilsem orda küçücük devlet hastanesinde süper doğum yaparım...Kıl dönmesi ameliyatı olmuştum lise 2 deyken mükemmel bir genel cerrahi uzmanı doktorum vardı zaten küçük yer hemşireler sağlıkçılar tanıdık prensesler gibiydim...o kadar para veriyoruz da özelde ne yapıyorlar sanki...zaten bu Bursa nın sağlık sistemini sevmedim sağlam insanı hasta ederler...Allah hepimizi iyi insanlarla karşılaştırsın

kızlar yazdıklarınızı okuyorum ama hızınıza yetişemiyorum maşallah size çok yazamıyorum ama rahatsızlığı olan arkadaşlarıma yazdıklarınızı okurken hep dua ediyorum :) benim izin almama daha çok var, hatta çalışabildiğim kadr çalışmak istiyorum çünkü evde sıkılırm o kadar zaman ne yapıcam , hafta sonu bile kendime yapacak iş buluyorum, ama bu aralar biraz zorlanmaya başladım özellikle uyku konusunda , gün içinde o kadar çok uykum geliyor ki çok kötü oluyorum yatıp uzanacak bi yerde yok iş yerinde, işim masa başı ama mesai saati çok uzun geliyor sabah 8.30 da çıkıp akşam 19.00 da evde oluyorum bence hamileler için fazla, Allah hepimize güç kuvvet versin inşallah :)

benimde aynı dodine cok korkuyorum pazartesi randevum var bugun mu gitsem acaba dr altan mı muayane etti

Evet ben de sevmem hamurişi vs annem sağlıklı beslenme delisidir biz sirke yoğurt kefir tarhana turşu salça pekmez hep kendimiz yaparız...market tavuğu almayız, haftada 1 balık yeriz yıllardır, kızartmadan uzak dururuz...zaten bu 2.hamileliğim ve ikisinde de aynı şekilde şekerli karbonhidratlı yiyemiyorum tadına bak diyorlar bir lokma aldığıma pişman oluyorum hem ağzımın tadı bozuluyor hem de mideme iyi gelmiyor...oğlum 6 yaşında oldu hala şerbetli tatlı falan yemez çünkü hamileliğimde de yemedim evde de öyle bir alışkanlık yok...lüzumsuz yere strese sokuyorlar insanı...3 ay kustum 15.haftalarda falan ama açlıktan ölüyorum yemeye başladım halsizlik yatıyorum falan o ay 4-5 kilo aldım eşim de dalga geçti doktorun yanında işte doymuyor gece dürüm istedi yedi falan diye kadın da taktı benim yememe içmeme diyettesin ayda 1 kilo alıyorsun diyor bünye bu yani napabilirim...eşime de gıcığım o günden beri...oğlumda 25 küsür kilo aldım ben o da sağlıklıydı ben de çocuğum 4 kiloydu nolmuş yani haftası önde olursa olsun 4 kilo olursa olsun...değer mi bunca strese

Dikkat edelim ama rahat olalım stres yapmayalim yeterki. Benim oglumda 4100gr dogdu. Hep iki hafta öndeydi. Sekerim de yoktu. Ben 18 kilo almıştım. Simdi de kızım iki hafta önde 29 haftaliken 1800 dü. 8 kilo aldım henüz. Doktorum iri olmasinin sebebini genetige bağlıyor. Sali günü kontorlum var cok merak ediyorum gelişimini. Belkide haftasiyla uyumlu olmuştur. Bazen duyuyorum çünkü önce onden gidip sonra uyumlu olanlari.

Aynen bende öyle hazirladim. Düzenli de oldu. Kremler vs ıvır zıvır içinde ayrı poşet yaptım koydum valizde. HaziH ve nazır bekliyor
Çok şükür bugünleri gördük Can'ım. Ben de hediyelikleri yapıyorum şimdi. Yavaş yavaş buzluğa bişeyler hazırlayıp atıyorum. Tatlı telaşlar. Rabbim zamanında nasip etsin.

Kızlar bu sola yatmak olayı benim için önemli malum gerilik sıkıntı var.. Ama ben soldan yumurtlama olduğu için solda kaldım hamile soluma yatınca hareketi bile azalıyor ben daralıyorum bebek otarafa yatıyo hep dışardan bile belli bu... Acaba benim için sağ taraf dahamı iyiki

Boyu kaç çıkıyo canım senin haftalar arası sanırım seninki kısa olduğu için gerçi ölçümdede boyu iyi çıkıyo senin ultrason bu işte dünyaya gelinceye kadar herşey dicekler bakalım kısa uzun kilolu zayıf sonucu kucakta görücez

Günaydın arkadaşlar,
Daha benim de hiç bir eşyam hazır değil maalesef. Çalıştığım için ne eşyaları yıkamaya ne de ütülemeye hiç vaktim olmadı. Çok şükür ailem yanımda ama ailemize uzun süreden sonra bir bebek katıldığı için herkes tecrübesiz galiba :) henüz beşiği dolabı bile alınmadı en son 3 hafta önce kontrole gittiğimde bebiş 990 gr dı. Doktorum ben biraz küçük ölçerim dedi. Ama yine de biraz geriden geliyor demişti. Yani daha 1000 gr olduğunu görmedik. Pazartesi kontrolümüz var umarım normal ağırlığına gelmiştir doğumda verilecek eşyalar sadece takım olarak alınan hastane çıkışı mı acaba ?

Ben de senin gibiyim çalıştığım için daha çok arada yazışmaları takip ediyorum bilgi edinmek için
Benim de haftaya 32 oluyor ama çok şükür bir sıkıntım olmadı şu ana kadar o yüzden nisanın 20sine kadar falan kalmak istiyorum aynı masa başı olduğu için. Ama benim mesai saatim daha uzun 08:30- 19:00 çalışıyorum. Eve gitmem 20.00 oluyor. Ondan dolayı da hafta içi evde hiç bişey yapamıyorum zaten. Hafta sonları da hala eksik olan şeyleri tamamlamaya çalışıyoruz Umarım bir sorun yaşamadan doğuma kadar sağlıkla atlatırız günlerimizi

Çok şükür bugünleri gördük Can'ım. Ben de hediyelikleri yapıyorum şimdi. Yavaş yavaş buzluğa bişeyler hazırlayıp atıyorum. Tatlı telaşlar. Rabbim zamanında nasip etsin.
Bende yapıp koyayım diyorum doğumda kayınvalide anne gelir kayınvalide 15 20 gün kalır annem 2 3 gün belki yemek yaparlar aslında ama eşim yemez asla başkasından annesinden bile zor yiyo artık ufak tefek hazır şeyler aldırdım çocuklar için acıkınca hemen vermeye en azından yemek türüde yapıp koyayım diyorum bakalım elimizin altında iyi olur gelen giden için hazır şeyler aldırıcam zaten öyle uğraşanayız kek börek valla kızımla ve çocuklarımla keyf yapmak istiyorum Allah izin verirse hiç diğer doğumlar da yatmadım bu da sırf zaman geçirmek için yatağımda yatıcam kimse bişey demez zaten herkes 4 gözle bu bebişi bekliyor o acıdan sonra vururum zaten konuşanı ..

Ay bende gelirim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…