- 14 Eylül 2016
- 1.782
- 1.975
- 63
- 39
- Konu Sahibi kardelen384
-
- #30.161
Gözünaydın canım dinlen şimdi beniş içinde sevindim gayet güzel kilosu falan maşallahKızlar resmi olrak izne ayrılmış bulunmaktayım. Darısı bekleyen arkadaşlara. Şu son 2 hafta valla zor geçti. 30 dan sonra demekki çalışmak çok zormuş. Bebiş 2 kg nerdeyse. Tam günüyle uyumlu. Boyu da 42 çıktı. Okadar rahatladım ki. Gününe yetişmiş olmasına. AklımaZeynosrkn84 sen geldin canım. İnşallah cuma günü iyi haberler vereceksin sen de. Suyum da iyiymiş elhamdülillah. Dua ile dönüyor dünya. Rabbim açılan elleri boş çevirmiyor. Belimin ağrısı bellli oldu. Kızım tamamiyle sağ tarafıma yerleşmiş. Solum bomboş. doktor sol tarafa yatmaya çalış dedi. 15 kg almışım sınırda gibi konuştuk çok da kötü değil dedi nst ye sokmadı çok sevindim valla.
Beslenme işini sordum ben önemli olduğunu düşünüyorum sadece beslenme değil dinlenme de önemli dedi. Bunlar kan akışını direk etkiliyor beslenmene dikkat et dedi. Bu 2 hafta çok dikkat ettim bir hafta gerilik kapanmış çok şükür.
Ama simdi ciAçlık toklukta çıkmıyordu benim de şeker yüklemesi sonucu...bi de normal diyabet hastaları yemekten 2 saat sonra ölçüyor biz 1 saat sonra ölçüyoruz ondan da yankışlık olmuş çok iyi görünüyordu tabi...30lu haftalardan itibaren etkisi artıyor
Ama simdi aclik tokluk ölçerek çıkıyor seker sonucun. Ona gore hareket ediyorsun. Yani yedigin seyee gore toklugun yuksek yada dusuk oluyor. Benim anlamadigim vucuda seker yuklensede yuklenmesede seker olcum cihaziyla takip edersen anlayabiliyorsun yuksek mi dusuk mu? Sonucta bir değer araligi var ve bu tum hamileler icin gecerli. Yani benim degerlerim hep normal aralikta ama seker yuklemesi yaptirsam belki yuksekmi çıkacaktı? Şekerim olsaydı 160_170_180 gorurdum diye düşünüyorum. Tabi ben yinede sağlıklı beslenmekte adina şekerden beyaz ekmekten kisacasi sekeri yukseltecek seylerden uzak duruyorum.Açlık toklukta çıkmıyordu benim de şeker yüklemesi sonucu...bi de normal diyabet hastaları yemekten 2 saat sonra ölçüyor biz 1 saat sonra ölçüyoruz ondan da yankışlık olmuş çok iyi görünüyordu tabi...30lu haftalardan itibaren etkisi artıyor
Çorap şapka da giydirirler canım...çünkü bebek de üşür alt pijaması ayaklı olsa bile içinden çorap giyer ilk bikaç ay...en iyisi hastane çıkışını battaniyenin içine katlayıp vermek tabi 3 takım varsa birini versen yeter hem alt üst takım hem tulumsa mesela tulumu koymazsınCanım hemşirelere verilecek olan hastane çıkışı tam takım olmaz heralde dimi? Ne giydirirler ki icin de birsürü şey var ya, acaba bi citcitli bi alt bi üst mu versek ne yapsak? Ben de ayrı vereyim diyorum, cantasiz yani. Sanırım bir de bebek bezi vercez dimi?
Canım hastane çıkışı icinde, bir alt+bir üst+belden baglamali iç zibin+ citcitli+tulum falan var en iyisi bi citcitli bi alt üst takım bir çorap ve bir de şapkasını koyayım ayrıca bi küçük biseye,onu versinler. Sankoda yıkıyorlar mı bebişi acaba havlu falan da lazım olur mu kiÇorap şapka da giydirirler canım...çünkü bebek de üşür alt pijaması ayaklı olsa bile içinden çorap giyer ilk bikaç ay...en iyisi hastane çıkışını battaniyenin içine katlayıp vermek tabi 3 takım varsa birini versen yeter hem alt üst takım hem tulumsa mesela tulumu koymazsın
Canım senin mr sonucun ne oldu ciktimidaha ben cantami haxirlamadim benim esyalarimi yikadim utulenecek sonra yerlestiririm artik hafta sonu hallederim inslh.
Bence o kısımlar hala şaibeli canım...sebep bulamadıkları bazı komplikasyonlar için gebelik sekeri deyip geçiyorlar gibi geliyor bana...hamilelikte kolesterol gibi bazı değerler normal zamankinden yüksek olabiliyor zaten belki şeker de bunlardan biri...bu aralıklar dünya sağlık örgütünde farklı başka kurumda farklı mesela birine göre yüksek olan diğerine göre değil...yani bilmiyorum biz gerekeni yapıyoruz ama galiba esas sorun 200 üstü falan ve önceden diyabetli olarak hamile kalmak...Ama simdi ci
Ama simdi aclik tokluk ölçerek çıkıyor seker sonucun. Ona gore hareket ediyorsun. Yani yedigin seyee gore toklugun yuksek yada dusuk oluyor. Benim anlamadigim vucuda seker yuklensede yuklenmesede seker olcum cihaziyla takip edersen anlayabiliyorsun yuksek mi dusuk mu? Sonucta bir değer araligi var ve bu tum hamileler icin gecerli. Yani benim degerlerim hep normal aralikta ama seker yuklemesi yaptirsam belki yuksekmi çıkacaktı? Şekerim olsaydı 160_170_180 gorurdum diye düşünüyorum. Tabi ben yinede sağlıklı beslenmekte adina şekerden beyaz ekmekten kisacasi sekeri yukseltecek seylerden uzak duruyorum.
Bizden havlu falan istemediler ama yıkamışlardı galiba çünkü baya temizdi çocuk çok da saçlı falandı bilmiyorum ki silmeyle o kadar temiz olur mu...evet sen öyle yap giydirir battaniyeye sarar verirlerCanım hastane çıkışı icinde, bir alt+bir üst+belden baglamali iç zibin+ citcitli+tulum falan var en iyisi bi citcitli bi alt üst takım bir çorap ve bir de şapkasını koyayım ayrıca bi küçük biseye,onu versinler. Sankoda yıkıyorlar mı bebişi acaba havlu falan da lazım olur mu ki
Tamam canım sağolasınBizden havlu falan istemediler ama yıkamışlardı galiba çünkü baya temizdi çocuk çok da saçlı falandı bilmiyorum ki silmeyle o kadar temiz olur mu...evet sen öyle yap giydirir battaniyeye sarar verirler
Çok sağol kuzum, sola yatttım bütün gece. Şuan solum felç iyi olsunlar daCok geçmis olsun canım. Zamanini bekler ins minigin.
Maasallah kuzuna. Soluna yatmak kan akisi icin elzem canim. Ihmal etme . Bende ayrildim izne. Ikiz gebeligin tek iyi yani dogum oncesi 10 hafta:)
Abartisiz 50 defa gidiyorum iskence gibi. :)
İnşallah canım gece hep kabus gördüm Allah korusun küçük oğluma taciz olmuştu adeta aklım gitti rüyamda sonra kafasının ayrıldığını gördüm okadar korkmuştum sıkılmışım ki kalktım minnak tepiniyo yavrum .. Haberler artık beni mahvediyor çocuklara yapılanları hazmedemiyorum.... Ondan etkilendim sanırım... Eşim büyümüştür diyo çünkü göbüş büyüdü hareketlerdede sertlik bariz belliydi canım ben gün yakalamayı geçtim artmasın yeter hep diyorum... Çok şükür Rabbime az günler kaldı dün gece eşime diyorum ki offfffffff daha çok var.... Dediki bi dön geçmişe bak 30 haftalık olmuşsun bukadar hafta bitmiş teke düşmüşsün hala nediyosun öyle diyince bi hoş oldum 30 hafta bitti İnş 6 hafta daha büyüdükmü Allaha emanet zaten ..
Gittiğinde duyacaksın inşallah gerileme olmamıştır. Karnın da büyümüş zaten hiç hissetmiyor değilsin. Ben geçen hafta okadar az hissettim ki. Dedim kesin yüne geriledi. Dün bir gittim kocaman olmuş gününe gelmiş bile. Gerçi boyu hala geri ama öncekine göre ilerlemiş ya o bile mutlu ediyor beni. Oyüzden anlayabiliyorum seni. Kaçta randevun bolbol adak adayalım eşin çok haklı. 30 şu haftalara geldik ya mucize gibiHayır birde canım benim bebeklerim gerçekten küçük oluyo 2 oğlumdada minik doğdu şimdi aslan gibi maşallah çok şükür Rabbime .. Doktor buda minik olur sende ufak sın bebekler de ufakmış dedi olması gereken kadar olsun öyle çokta gözüm yok 1500 1450 falan yani 2000 benim doğum kilom kızz
Canim ya allah yardimcin olsun. Elbette insan yavrusuna kiyamaz kucak ister 3 yasinda daha ama birazda diger bebeginin sagligini dusunmen lazim. 3 yasindaki kizin bunu bilemez anlayamaz allah korusun erken dogum vs bisey olsa cok uzulursun kuzum yine al kucagina ama cok dikkat et en aza indirmeye calis. Kayinvaliden gelince o ksdar cok yorulucaksan soyle esine gelmesin dicemde tek basina 3 yasinda ve yenidogan bebekle napican sezeryanli esin izin istese isten oda mi sikinti olur
Canımmya çok geçmiş olsun şu gripten ne çektin. Şekerin yoksa portakal ve limon sıkarsan hergün güçlendirir seni. Kızıma Hergün portakal yediririm muhakkak çok işe yarıyır gripte. Bir de d vitamine baktırdın mı. Düşükse çabuk hastalnıyoruz.Günaydın kızlar, herkes yıkamış ütülemiş hazırlanmış galiba. Ben daha yıkayamadım kıyafetlerimizi bir sıkıntı çıkmazsa bu hafta yıkayıp dolabına yerleştirip çantamı da hafta içi bir akşam hazırlamayı düşünüyorum. Ben orta boy valiz aldım 2 tanede hurç aldım. Bebeğimin ve benimkini ayrı hurçlara koyup valizle götüreceğim iki çantayla uğraşmayıp toplu olsun istedim. Orda hemen birşey lazım olduğunda hurcu çıkarırız. Bende çalışabilir raporu almıştım 10 gün önce gittiği yere kadar gideceğim ama bugün iyice ağırlaştığımı hissediyorum hele birde grip oldum yeniden her yerim ağrıyor. Ihlamur falan içiyorum ama faydası olmadıAllah yardımcımız olsun. Bende gurbetteyim ailemde ki herkes çalıştığı için gelemiyor annemde dahil. Kayınvalidem alt katımda yemeği yer çıkarım onun dışında diğer şeylere pek yardımı yoktur. Temizlik deseniz yapamıyorum zaten en son 2 hafta önce eşim yapmıştı. Bugün böyle mutsuz uyandım cidden ne olursa olsun bir abla bir anne olacak yanında insanın
Çok sağol canım :)Gözünaydın canım dinlen şimdi beniş içinde sevindim gayet güzel kilosu falan maşallah
Canım biz sarımsağı ikiye böler süreriz kıl dönmesinde. Annemler öyle yapar yani. Ben sarı kantoron yağı iyi geliyor diye duymuştum çol acılı bişeydir o eminim ve uzun sürer ama müdahale edersen çabucak geçer inşallah, geçmiş olsunGünaydın kızlar size birşey soracağım bacağımın üst tarafında tam çamaşırımın ladtiğinin az aşağısında kıl dönmüş şişmiş yaa pantolon falan sürttükçe çok acıyor geçen yazda olmuştu işaret parmağımdan biraz uzun kıl çıkmıştı jilet kullandığım için oluyor şimdi ben bu kıldan nadıl kurtulcam ucu beyazlamamış daha patlamaz yani bilgisi olan varmı
daha ben cantami haxirlamadim benim esyalarimi yikadim utulenecek sonra yerlestiririm artik hafta sonu hallederim inslh.
Temiz olmasına çok sevindim ya akıntı olabilir ayaklarını üşüttüysen ya da idrar yolun temizleniyorsa akıntı artıyor o dönemde. Mantar da olabilir baktı mı doktorun bilmiyorum. Sirkeyle sil diyeceğim ama su kaçağı varsa bebeğe zararı olur mu bilmiyorum sirkenin. Turnusol renk değiştirmediyse su değildir. Diğer herşey de hallolur inşallah sen bol su içmeye çalış. Bücut temizliyor olabilir o bölgeyi. Çatı muayenen de güzel çıkar inşallahHenuz daha yeni koydum kuzum bakmadim kagida hic. Doktor sabaha kadar kalsin dedi. Valla ne biliyim zaten normalde korkuyodum normalde ama kendimi normale sartlamistim. Simdi.boyle hizli kilo alinca daha cok korktum. 10 nisanda cati muayenesi var bakalim doktor ne diyecek ona gore karar verecegiz artik.
Canımmya çok geçmiş olsun şu gripten ne çektin. Şekerin yoksa portakal ve limon sıkarsan hergün güçlendirir seni. Kızıma Hergün portakal yediririm muhakkak çok işe yarıyır gripte. Bir de d vitamine baktırdın mı. Düşükse çabuk hastalnıyoruz.
Turnusolu kagit suan icin temiz canim. Cok sukur. Sanirim cok fazla akintim oldu dicemde ic camasirimi ve hatta hafiften pijamami islaticak kadar nasil bi akinti.bilmiyorum artik. Doktor idrar kacirma olasiligindan da bahsetti ama asla oyle bisey degil eminim buna. Hayirlisi yeterki yavrum iyi olsunda gerisi muhim degil.
Canım şekerim yok ve hergün portakal suyu içiyorum normalde de çok severim hamileliğimde de hep içtim ama bu 4. grip oluşum. Tahlillerimi daha yeni yaptırdım hiç bir sıkıntım yok değerlerim gayet iyiydi. Kendine dikkat eden de bir insanım ama anlamadım bendeHa gayret hasta olmadan doğururum diyordum ama yine oldum. Ki normalde kolay kolay hasta olmuyorum. Hamilelikte hep oldum bünye değiştiği için sanırım
Hıı farklı bi bilgi araştırmak gerekAy benimm doktor bir sey demezinternetten arastirmistim, bir cok yer bir kac gun yikamamanin bebegin bagisikligi acisindan iyi oldugunu yaziyor. O geldigi koruyucu tabaka onu biraz daha korusun diye o tarzda aciklamalari var. Ben de cok bildigimden degil de iste insan okuyunca öyle, hak veriyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?