2018 Mayıs Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    349
Gözünaydın canım dinlen şimdi beniş içinde sevindim gayet güzel kilosu falan maşallah

Valla ben acil hastane için bebişin kıyafetlerini kendime bir gecelik terlik koydum diğerleri bavul yaptım bagajda durur doğum olup odama gelince getirirler İnş şimdi o telaşla kim çanta taşıyacak onu düşündüm zaten dışardakiler stresli olucak İnş herşey yolunda gider sonra taşır getirirler çantamızı İnşallah

Merhaba kızlar sayfaları okuya okuya geldım herkese hayırlı dogumlar allah sag salim kucagımıza vermeyi nasip etsin inşallah bi oglum var 15aylık bu ikinci olucak inşallah.bir kaç yazı dikkatimi çekti Biberon emzik ve mama konusunda ben ilk oğluma hiçbirini almadım ama sonra hastaneden istediler göğsümü sıkınca süt geliyordu Hatta 6 aylık kızım gelmeye başladı sütüm var zannediyordum eve geçince süt sağma makinası aldım sağmaya başladım hayal kırıklığı ile sonuçlandı 5 cc kadar süt geldi neyse doğum yaptığım gün akşam bebek çok ağlamaya başladı aç olduğu için hemşireler bizden biberon istedi mama vereceğiz dediler biberona hazırlayıp şırınga ile verdiler yani küçük de olsa bence bulundurun yanınızda hem mama suyunu ölçmek için hem de daha steril olur evde iyice kaynatıp çantaya koyarsınız emzik de vermiştim ben ağız kasları gelişsin diye bir de kanama için bebek bezi kullanmıştım bariyerlerini çıkartıp hem çok rahat Pamuk hem de doktora da kolaylık oldu kolayca açıp kontrol ediyordu

Ama simdi ci
Ama simdi aclik tokluk ölçerek çıkıyor seker sonucun. Ona gore hareket ediyorsun. Yani yedigin seyee gore toklugun yuksek yada dusuk oluyor. Benim anlamadigim vucuda seker yuklensede yuklenmesede seker olcum cihaziyla takip edersen anlayabiliyorsun yuksek mi dusuk mu? Sonucta bir değer araligi var ve bu tum hamileler icin gecerli. Yani benim degerlerim hep normal aralikta ama seker yuklemesi yaptirsam belki yuksekmi çıkacaktı? Şekerim olsaydı 160_170_180 gorurdum diye düşünüyorum. Tabi ben yinede sağlıklı beslenmekte adina şekerden beyaz ekmekten kisacasi sekeri yukseltecek seylerden uzak duruyorum.

Günaydın kızlar size birşey soracağım bacağımın üst tarafında tam çamaşırımın ladtiğinin az aşağısında kıl dönmüş şişmiş yaa pantolon falan sürttükçe çok acıyor geçen yazda olmuştu işaret parmağımdan biraz uzun kıl çıkmıştı jilet kullandığım için oluyor şimdi ben bu kıldan nadıl kurtulcam ucu beyazlamamış daha patlamaz yani bilgisi olan varmı

Çorap şapka da giydirirler canım...çünkü bebek de üşür alt pijaması ayaklı olsa bile içinden çorap giyer ilk bikaç ay...en iyisi hastane çıkışını battaniyenin içine katlayıp vermek tabi 3 takım varsa birini versen yeter hem alt üst takım hem tulumsa mesela tulumu koymazsın

Canım hastane çıkışı icinde, bir alt+bir üst+belden baglamali iç zibin+ citcitli+tulum falan var en iyisi bi citcitli bi alt üst takım bir çorap ve bir de şapkasını koyayım ayrıca bi küçük biseye,onu versinler. Sankoda yıkıyorlar mı bebişi acaba havlu falan da lazım olur mu ki

Bence o kısımlar hala şaibeli canım...sebep bulamadıkları bazı komplikasyonlar için gebelik sekeri deyip geçiyorlar gibi geliyor bana...hamilelikte kolesterol gibi bazı değerler normal zamankinden yüksek olabiliyor zaten belki şeker de bunlardan biri...bu aralıklar dünya sağlık örgütünde farklı başka kurumda farklı mesela birine göre yüksek olan diğerine göre değil...yani bilmiyorum biz gerekeni yapıyoruz ama galiba esas sorun 200 üstü falan ve önceden diyabetli olarak hamile kalmak...

Bizden havlu falan istemediler ama yıkamışlardı galiba çünkü baya temizdi çocuk çok da saçlı falandı bilmiyorum ki silmeyle o kadar temiz olur mu...evet sen öyle yap giydirir battaniyeye sarar verirler

Çok sağol kuzum, sola yatttım bütün gece. Şuan solum felç iyi olsunlar da kesinlikle o da hakkınız hayrını gör fazla iznin. İkiz anneleri müthiş bir iş başarıyorsunuz.

Gittiğinde duyacaksın inşallah gerileme olmamıştır. Karnın da büyümüş zaten hiç hissetmiyor değilsin. Ben geçen hafta okadar az hissettim ki. Dedim kesin yüne geriledi. Dün bir gittim kocaman olmuş gününe gelmiş bile. Gerçi boyu hala geri ama öncekine göre ilerlemiş ya o bile mutlu ediyor beni. Oyüzden anlayabiliyorum seni. Kaçta randevun bolbol adak adayalım eşin çok haklı. 30 şu haftalara geldik ya mucize gibi

esime izin vermezler lanet yerde calisiyo kizimda dogum yapacakken bile o gun bebek dogacak cocugu ise cikarma calisiyorlar evlendik ertesi gun ise cagiriyolar. malesef bizde boyle izin yok ilk hamilelimde kaynanamla kabus gibiydi hamileyim doguma az kaldi hala kocam beni niye aldi onun istedini almadi felan bide kadin cok degisik annesine hep kaciyor. dusun ben 7 aylikken evi herseyiyle perdesi halisi sildim yikadim yondum hersey daha duzenli olsun diye ince girdim kendime rut olusturdum kadin bi geldi evde kardesinin cocuklari bakiyo yediriyo affedersiniz hersey lesss oldu. dogum zamanida beni deli etti doktor diyo gun bitti bebek asada degil 1 santim bile acilman yok artik beklersen kagit imzala bebek diski yapar zehirlenirseniz diye sorumluluk almiyo diyorum doktor ben anlayamazmiyim doktor bile suyun patlamadan anlamiyoruz diye. hastaneye yatisimiz yapilcak kadin doktora biz beklicez para tuzagi bunlar diyo. esim karim cocum birsey olursa bunu goze alabilcenmi diyo kadin isin icine abilerde sokuyo bi de surekli doktora suni sanci verin ona felan oyle sinirli doguma girdimki doktorlara yalvardin odaya ne esimi ne kaynanami almayin ben tek dogurcam dedim ya doktorun bile bu kadin ne boyle dedi. beni bu kadar istemedini belli etmis kadindan yardim istemiyorum ben hamileyken yemek yesem gozune patardi. esim evde olsun olmasin surekli sen yiyosun oglum yok kilo aliyor felan cocuk benden 5 yas buyuk iradesimi yok illa ben yemiyince mi yemicek anlamiyorumki hic aseremedim bile ilkinde gezme gitsek bile dertti ya ayyy ne kotu gunler gelmesin istiyorum ben kiz kardeslerim var hani universite gidiyolar. biraz yardim etsnler bana toparlarim insallah. ilk hamilelimdede kizim hep kendim degistim emzirdim kaynanam hic gerek bile kalmadi yemek dersen anca baskalari doyurur yani elmayla felan beslendim resmen dogumda 5 kilo dogumdan sonra bi haftada 5 kilo daha verdim. bi sekilde toparlicam yani yeterki gelmesin ben ona esimin annesi diye saygisizlik yapmiyorum. ama iyilide kotulude ona kalsin o kadar

Canımmya çok geçmiş olsun şu gripten ne çektin. Şekerin yoksa portakal ve limon sıkarsan hergün güçlendirir seni. Kızıma Hergün portakal yediririm muhakkak çok işe yarıyır gripte. Bir de d vitamine baktırdın mı. Düşükse çabuk hastalnıyoruz.

Gözünaydın canım dinlen şimdi beniş içinde sevindim gayet güzel kilosu falan maşallah
Çok sağol canım :)
Canım biz sarımsağı ikiye böler süreriz kıl dönmesinde. Annemler öyle yapar yani. Ben sarı kantoron yağı iyi geliyor diye duymuştum çol acılı bişeydir o eminim ve uzun sürer ama müdahale edersen çabucak geçer inşallah, geçmiş olsun

Temiz olmasına çok sevindim ya akıntı olabilir ayaklarını üşüttüysen ya da idrar yolun temizleniyorsa akıntı artıyor o dönemde. Mantar da olabilir baktı mı doktorun bilmiyorum. Sirkeyle sil diyeceğim ama su kaçağı varsa bebeğe zararı olur mu bilmiyorum sirkenin. Turnusol renk değiştirmediyse su değildir. Diğer herşey de hallolur inşallah sen bol su içmeye çalış. Bücut temizliyor olabilir o bölgeyi. Çatı muayenen de güzel çıkar inşallah

Canım şekerim yok ve hergün portakal suyu içiyorum normalde de çok severim hamileliğimde de hep içtim ama bu 4. grip oluşum. Tahlillerimi daha yeni yaptırdım hiç bir sıkıntım yok değerlerim gayet iyiydi. Kendine dikkat eden de bir insanım ama anlamadım bende Ha gayret hasta olmadan doğururum diyordum ama yine oldum. Ki normalde kolay kolay hasta olmuyorum. Hamilelikte hep oldum bünye değiştiği için sanırım

canim bende sizinti deyince dedin gibi supem var ama bende anlamiyorum mesela tuvaletten yarim saat sonra esortmana kadar sizinti geliyo ama idrarim hic yok yani akinti gibi birden bazen bende supeleniyorum ama en son doktora gittimde suyumun iyi oldugunu soylemisti surekli bu durumu yasiyorum idrar olmadina eminim cunku ben taharet sonrasi kuruluyorum yani damla bile yokken nasil oyle oluyor bende anlamiyorum. sen yine takipde kal istersen 1 kac saat daha kullan

ben kizim ve esim olunca grip odaya sogan koyuyordum hem bana gecmesin hem onlar cabuk iyilessin diye gercekden ise yariyorda bana gecmedi onlarinda rahat nefes almasi sagladi sogani bi kac parca bolup bas ucuna koyuyorum ben

Hıı farklı bi bilgi araştırmak gerek

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…