- 31 Ağustos 2017
- 621
- 625
- 33
- Konu Sahibi kardelen384
-
- #30.421
Ben doğumhaneye verilecekleri ayrı koydum canım.hatta üzerine yazdım ilk kıyafetleri diye.belki kendimde olmam bi sıkıntı olur bilemezler şimdi ne vereceklerini :)Ben bebeğe ayrı hazırladım canım ama koca valiz oldu, dogumhaneye vermem onu hepsi kirlenmesin diye. Ya da kaybolur falan içindekiler kıyamam üzülürüm. Ayrı bir hurca mı koysam dogumhaneye gidecekleri
Benim hem kadın doğumcu hem endokrinolog 2,5 altı diyor, ben de onların dediğine uymaya çalışıyorum, Bu doktorlara da akıl sır erdirmek zor valla. Geçen bir arkadaşımla rastlantı eseri konuştuk, onun gebelik boyunca yüksekmiş, ilacı da hiç düzenli kullanmadım dedi, maşallah çocuğu gayet sağlıklıydı. Ama erken doğum yapmış, 36 haftalıkken doğmuş bebeği, tiroid erken doğumu tetikleyebiliyormuş. Bence tedbirli olmakta fayda var, kontrolü de her sabah içtiğin bi ilaca bakıyor, şeker gibi zor değil.Benimde 3 80 normal dedi doktor kaç defa dedim 2.50 sınır değilmi diye yok normalmiş anlamıyorum ki bizdemi sıkıntı
Canım çok normal artık bebişler iyice büyüdü zorluyorlar bizi.düzenli olursa ağrın ihmal etme ama.benim de ayaktayken yürürken filan kasığıma bıçak saplanır gibi ağrı giriyor aradaKızlar bugün ve dün gece benimde hem kasıkta gem belde aynı anda ağrılarım oldu . Ama böyle ara ara gelip giden değil sürekli ağrılat vardı. Yaklaşık on gündür falan havalar güzel diye sürekli dışarılardayım galiba çok yordum kendimi . Bgün kü ağrım oturup dinlenince geçti Gecmeseydi doktora gtmeyi düşünüyodum . Galiba ben kabul etmesem de ağırlaşmaya başladım
Bebeği koruyan bir tabaka o canım.yağ hücrelerinden oluşur cildin nemlenmesini sağlar.ayrıca enfeksiyonlara karşı koruduğunu da belirtiyorlar.bebekte ne kadar süre kalırsa o kadar iyi.vücut kendisi emiyor onu zaten.yıkamak yerine hafif silinmesi gerekiyor o yüzden.O tabakanın bi yarari mi oluyormuş peki yani doktorun mu öyle dedi
Bilmedim için soruyorum
Aaa cidden mi bana niye öyle dediler o zaman ona da doktoru özellikle tavsiye etmiş. Bende kendi doktoruma soracağım. Çünkü daha önce böyle birşey hiç duymamıştım dedim ya ilk duyduğumda dalga bile geçmiştim.
Evet ben de tam tersi asla giydirilmemeli diye biliyorum. Gözümüz sarıya alıştığı için bebekteki sarılığı farkedemeyiz diye. Bu forum bunun için var yazıyoruz öğr niyoruz senin yazmanla kaç kişi öğrendi kim bilir iyi yaptın canım :)Canım şimdi arkadaşta söyledi doktoru önermemiş ama ablama da doktoru önermiş. Çok ilginç kendi doktoruma da soracağım. Benim hastane çıkışım beyaz zaten. Yine bir batıl inançlardan birisi sanırım. Dalga geçmiştim ben ilk başta ama herkes evet koyacaksın sarılık olmaz deyince bende gerçek sandım. Vazgeçtim şuanda zaten :)
Az kalmış canım ha gayret :)32. Haftada izne cikan anneler selam. Benim isim 36 ya kadar devam ediyor..
Aman millet konuşuyor işte boşver hiiiç duyma :)Kizlar bugun markete gittim. Markette calisan kiz hamileligimle ilgili bir seyler sordu iste. Ennson hangi doktor dedi. Ben de devlet hastanesine gidiyorum. Oraya gittiğimi soyledim. Kiz direk ay neden oraya gidiyorsun dedidogumu da mi orda yapacaksin yoksa dedi. Ben de ozel bir nedeni yok , oraya gidiyorum iste dedim. Gercekten bu insanlar her seye karışabilme, her seye yorum yapabilme özgürlüğünü nerden buluyor oraya gidiyorum iste allah allah napacan sen mi dogurcan.
Eki Görüntüle 2124108
Can'ım onu ben de duydum ama arkadaşımın oğlu sarılık olunca sarı örtü örtmüşler. Dr kızmış. Biz beyaz ışık veriyoruz bebek iyileşsin diye. Siz napıyorsunuz diye. Bir de geçen böyle bir yazı okudum. :) hastane çıkışını sarı koymuştum ben değiştirdim sonra :)
Canım seninki yine iyi benimki 2600 gr olmuş.bu gidişle normal doğuramayacağım ben de.çok düşünme ama onu sağlıkla gelsinler de normal sezaryen çok önemli değil bence.yat bol bol dinlen takip et bakalım.inşallah su değildir.Kizlar selam. Yaklasik 1 bucuk saat kadar once camasirimda bir islaklik hissettim akinti geldi. Yoldaydim eve gelip baktigimda camasirim baya islakti. Doktora gittik ultrasonda suyu suan icin iyi ama takip etmemiz lazim dedi. Turnusollu kagit verdi camasirina koy sabaha kadar kalsin dedi. Gecen sali gitmistim en son 1750 gram olan kizim bu gece doktor 2450 gram dedi. Ben sokla nee diye ciglik attim. 150 200 gram oynama yapar arti eksi dedi. Yinede baya almis. Ama problem yok gayet iyi dedi. 33+2 deyim suan. Dogurana kadar 4 olur en az boyle giderse. Bu korkuyla normal falanda doguramam ben
Canım bebek bezi,çıtçıtlı badi,alt üst kıyafet,eldiven,şapka,çorap bir de hastane çıkışının battaniyesi yeterliCanım hemşirelere verilecek olan hastane çıkışı tam takım olmaz heralde dimi? Ne giydirirler ki icin de birsürü şey var ya, acaba bi citcitli bi alt bi üst mu versek ne yapsak? Ben de ayrı vereyim diyorum, cantasiz yani. Sanırım bir de bebek bezi vercez dimi?
Sağol canım benim daha iyim şükür Rabbime istirahat ediyorum bugun de hiç bişey yapmadım dünde öyle dinlendim ama son haftalarda malesef bu sıkıntılar oluyo ve ödümüzü koparıyor resmen.... Hayırlısıyla yavrularımızı sağ sağlim alalım İnş hepsini unutucaz... Yarın da kontrol var bakalım inş musmutlu geliriz kızımla hepinize güzel haberler veririz canımZeynosrkn84 nasılsın merak ettim seni
Tamam canım ben onları ayrı bi paket yapayım bari üstüne de yazayım ilk kıyafetler diye en iyisi. Tecrübesizlik işte ya ben çantayla her şeyi verirdim valla geri de gelmezdi belki çok üzülürdümCanım bebek bezi,çıtçıtlı badi,alt üst kıyafet,eldiven,şapka,çorap bir de hastane çıkışının battaniyesi yeterli
Aynen canım orda kargaşada kaybolabilir fazlası.ben kıyafetleri battaniyesinin içine koydum öyle paketledim üzerine de yazdım ilk kıyafetleri diye.Tamam canım ben onları ayrı bi paket yapayım bari üstüne de yazayım ilk kıyafetler diye en iyisi. Tecrübesizlik işte ya ben çantayla her şeyi verirdim valla geri de gelmezdi belki çok üzülürdüm
Ay çok güzel canım güle güle kullan canım inşallah bakar bakar stres atarsın :)Kizlar bebekonfordan besigimiz geldi .
Cok begendim .simdilik cibinligi denedim .cikaricam birazdan .
Eki Görüntüle 2124144
Alt ortusunu takmadim sadece .
Birde yatagi cok inceymis .Ben bir yatak daha alip ustune koyalim dedim .esim altina viscosunger koyarim diyor.bakalim napicaz
Çok güzelmiş güle güle kullanın bakalım kaç ay kullanacağız ben de heves ettim aldım :)Ben de n11 Babycomdan aldım cnm pek güzel gerçekten. 3 günde geldi isteyen okrsol çok ilgili firma. Yataklar gerçekten ince ben de sünger düşündüm ama öyle satılıyor yatakları. Eki Görüntüle 2124152
Canım aziz bebenin sade şık bir takımını ebebekten aldım. İdil baby e bakabilirsin. Şık sade takımları var.Kızlar hastane çıkışlarınızı nerden aldınız? Ben kızıma ariyorum ama istedigim.gbi bisi bulamiyorum. Kiz bebek icin zarif şık rahat bi takım nerden bulabilirim? Günlük takım gbi hep baktıklarım ben özel olsun azcık şık olsun istiyorum.
Ben de öyle yapayım canım yarın. Ne olur ne olmaz. Aslında bebegin çantası ayrı benim ufak valizim ayrı ama bebeğin çantasında da çok şey var emzik,krem,yedek kıyafetler vs. Kargaşada giderse çok üzülürüm. Öyle bi paket yapayım da çantanın en üstüne koyayım açınca ilk onu görüp versin bizimkiler. SağolasınAynen canım orda kargaşada kaybolabilir fazlası.ben kıyafetleri battaniyesinin içine koydum öyle paketledim üzerine de yazdım ilk kıyafetleri diye.
Benim göğüs uçlarım hiç acımıyor sütte hiç gelmedi, çatlamadılar da. Ben karnıma sadece bebe yağı sürüyorum onu sürerken göğsüme ve ucuna da yediriyorum. Herkesin acıyor benimki hiç acımadı iyi bir şeymi kötümü bilemedim şuanda. Önceden çok minnaktı göğsümün ucu tek değişiklik şuanda azcık büyümesi.
Netten bulabilirimuyim acaba aziz ve idil baby i. Avm lerde yok cunkuAy çok güzel canım güle güle kullan canım inşallah bakar bakar stres atarsın :)
Çok güzelmiş güle güle kullanın bakalım kaç ay kullanacağız ben de heves ettim aldım :)
Canım aziz bebenin sade şık bir takımını ebebekten aldım. İdil baby e bakabilirsin. Şık sade takımları var.
Can'ım kitap değil. Dergiden. Geçen bi arkadaşım getirdi. Atayım bu bölümü burayaCanim bu hangi kitap acep merak ettim de okumak için devam ederken kaldım ole
Aziz bebe her yerde var Can'ım. Gittigidiyorda bile.Netten bulabilirimuyim acaba aziz ve idil baby i. Avm lerde yok cunku
Kızlar bnde dün bi arkadaştan biley duydum sizede paylaşayım . Bana dedi ki yeni doğduğunda süt bile vermeden bir iki bar tanesinin suyunu ağzına değdir bebeğin gazsız olur dedi . Kendisi yapmış hiç gaz sorunu yaşamamış . 1.5 yaşında kızı. Artık ne kadarı doğru bilemiyorum o zmn narı nerden bulutuz onu da bilemem :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?