- 7 Şubat 2018
- 3.187
- 4.188
- 133
- Konu Sahibi kardelen384
-
- #30.381
Dogumdan sonra niye çatlasınBenim göğüslerim çok erken çatladıdaha 4 aylıkken birden büyüdü nasıl oldu anlamadım. Hep kırmızı çizgiler her yerinde göbeğim çatlamadı çok şükür onun için jel kullanıyorum. İnşallah doğumdan sonra da çatlamaz çabuk toparlanır
Benmkide acimiyorBenim göğüs uçlarım hiç acımıyor sütte hiç gelmedi, çatlamadılar da. Ben karnıma sadece bebe yağı sürüyorum onu sürerken göğsüme ve ucuna da yediriyorum. Herkesin acıyor benimki hiç acımadı iyi bir şeymi kötümü bilemedim şuanda. Önceden çok minnaktı göğsümün ucu tek değişiklik şuanda azcık büyümesi.
Canım benimkilerin de altları çatladı, kırmızı kırmızı oldu. Uçları catlamasin da canım napalim diğer çatlaklar önemli degil. Uçları yara oluyor ya Allah korusunBenim göğüslerim çok erken çatladıdaha 4 aylıkken birden büyüdü nasıl oldu anlamadım. Hep kırmızı çizgiler her yerinde göbeğim çatlamadı çok şükür onun için jel kullanıyorum. İnşallah doğumdan sonra da çatlamaz çabuk toparlanır
Pembeden birşey olmaz canım sarı olmayacakmış onun dışındaki renklerde sıkıntı yok sanırım :)
Gel gel hep beraber gidelimAy bende gelirim
bende ondan korkuyorum ama bu ara yaptirsam yeniden mi kirlenir diye düşünüyorum benimde halılar kirlivala bende ole dusunuyodum perdelerim cok kirlendi allah korusun erken dogum olsa rezilim
Ay bana kırmızı tülbenti kayınvalidem söyledi. Yok albasması diye birşey varmış da benim hiç batıl inancım yoktur. Ama kayınvalidem ve ailesinde acaip çok var, yok bebeğin ilk bezi bebeğin beşiğinin altına konurmuş gelen misafirlere güle güle demicekmişsin sütün gidermiş. Daha neler neler ve ben hiçbirine inanmıyorum ya bana bir gıcık oluyorlar dalga geçiyorum diye bir kızıyorlar bana
tabi tabi cok şükür insulinlik degiliz. Diyetle düşüyor hatta ben pirincpilavi yedim bu aksam yaninda bir sulu yemekle 135 çıktı. Tabi pilavi cok cok yemedim ama eger şeker gercektn sorunlu olsaydı 200 olurdu diye düşünüyorum. O yuzden ben cok kasmıyorum. Arada boyle deneme amacli yasakli seyleri yiyip ölçüyorum. Cok canim cekerse yersem ne olur acaba diye. Buarada biz hep istanbul dogumluyuz. Istanbulda bayadir dogal bisi yok. Yani köyde olsa dedigin dogruda. Sezaryen de bile ayni muhabbet. Catir catir normal doğururlarmış. Simdi doktorlar cok mincikliyor ve iş ticarete döndü.kontrollu bi sekilde akisina birakmak en doğrusu bence.Canim evet stres çok etkiliyor ben ilk zamanlar çok kasıyordum kendimi yüksek çıkmıyordu ama yinede nasıl olur diye evham yapıyordum. Sonra benim metabolizma çok iyi çalışıyor bence yok seker falan dedim ve boyle ölçmeye başladım daha da düşük çıkmaya başladı stres çok etkili cunki bebeğe birşey olacak korkusu bizi yiyip bitiriyor ve bizim insulin kullanacak kadar çok çıkmıyor şekerimiz. Baktım yüksek hemen yuruyus ve suya abaniyorum hatta geçen dışarıda haciogluna yedik ben oğlundan 1 lahmacun eşimden ufak parca lavaş arası döner bi çatal kaynimdan kebap alıp kendimin köfte porsiyoninu yarim pide ile yedimgozum kalmasin diye biraz kaçamak yaptim ve 1 saat sonra 140 cıktı sekerim ama ben diyete alıştığı için mahvoldum düşük çıkmasına şekerin sevinemedim o yüzden yinede diyete devam ediyorum ve ölçümleri yapıyorum. Yani üzülmeden evham yapmadan geçiriyoruz bu günlerimizi
Eskiyle şimdiyi karşılaştırmak çok yanlış bence. Çünkü hazıra alıştık kendim için demiyorum ben dışarıdan alınan böreği keki yiyemem ama artık insanlar ne gerek var diyor gider marketten börek alırım atarım fırına birde kek yanına herşey hazır. Hepsinde kimyasal var e buda metabolizmayı bozuyor canim. Eminim annenin zamanında dışarıdan hazır çorba bile alıp yapmıyordur ama şimdi çoğu kişi bunları kullanıyor en fazla aldığı kasar peyniri suçun falandır ama şimdi bu dediklerin bile gerçekten peynir mi gerçekten etten yapılan sucuk mu diye dusunuyoruz
32. Haftada izne cikan anneler selam. Benim isim 36 ya kadar devam ediyor..
Sedosum sağlıkla gelecek inş ela kız az daha dayan canim benim.Kızlar kızlar, bebegim 1520 gram suan. Suyum 3 gün öncesine göre daha az. Kanda ve idrarda enfeksiyon cıktı, cec500 antibiyotik verdi doktor. Suyum sızmaya devam ediyor. Ne kadar dayanırız bilmiyorum. 30+2 suan. Bir kac hafta daha dayansa birsey istmemem.. duanınızı esirgemeyin bizden. İnsallah sag saglim hepimiz evlatlarımızı kucaklarız.
Pek dogru gibi gelmedi canim .gazi tam 1 yil cekmistik oglumdaKızlar bnde dün bi arkadaştan biley duydum sizede paylaşayım . Bana dedi ki yeni doğduğunda süt bile vermeden bir iki bar tanesinin suyunu ağzına değdir bebeğin gazsız olur dedi . Kendisi yapmış hiç gaz sorunu yaşamamış . 1.5 yaşında kızı. Artık ne kadarı doğru bilemiyorum o zmn narı nerden bulutuz onu da bilemem :)
Masallah canim .bende ozledim kizimi bi gitsem artik ins biay bekle bekle bitmiyorHerkese iyi akşamlar. Bugün kontrolümüz vardı 1900 gr. Ve yaklaşık 44cm. olmuşuz. Çok şükür herşey yolunda. Bundan sonra iki haftada bir gel dedi.
Ayva cekirdegini buzluktami sakliyorsunuzKızlar göğüs ucu için ayva çekirdeğini suya koyunca krem oluyor onu çok öneriyorlar bir se kantaron otu yağı, bir de zeytinyağı. Hepsi var bakalım. Ayva çekirdeğini hamileligimin başından beri yedikçe biriktiriyorum buzluga attım ufak bir kaba. 3 gündür de göğüs uçlarım acıyor hafif hafif, süt de geliyor azcık beyaz bisey ara sıra. Kantaron otu yagina başladım az önce sürdüm banyodan sonra. Inşallah çok çatlamaz ya
Canım almayalımönerilmiyormuş eski bir inanışmış bende şimdi araştırdım da biraz.
Evet canım buzlukta küçük bi kutuda saklıyorum, hiç kurumamış gayet taze kalmışPek dogru gibi gelmedi canim .gazi tam 1 yil cekmistik oglumda
Masallah canim .bende ozledim kizimi bi gitsem artik ins biay bekle bekle bitmiyor
Ayva cekirdegini buzluktami sakliyorsunuz
bende ne bulsam koyacak durumdayim cantaya .malum basak burcuyum
Bende simdiden sakliyim buzlukta kullanirim ilerdeEvet canım buzlukta küçük bi kutuda saklıyorum, hiç kurumamış gayet taze kalmış
Sakla canım, iyi geliyormus diye duydum. Ben hamileligimin başından beri yedikçe koyuyorum bakalım. Internetten tarifini okuyup yapcam zamanı geldiginde insallahBende simdiden sakliyim buzlukta kullanirim ilerde
Ben de n11 Babycomdan aldım cnm pek güzel gerçekten. 3 günde geldi isteyen okrsol çok ilgili firma. Yataklar gerçekten ince ben de sünger düşündüm ama öyle satılıyor yatakları.Kizlar bebekonfordan besigimiz geldi .
Cok begendim .simdilik cibinligi denedim .cikaricam birazdan .
Eki Görüntüle 2124144
Alt ortusunu takmadim sadece .
Birde yatagi cok inceymis .Ben bir yatak daha alip ustune koyalim dedim .esim altina viscosunger koyarim diyor.bakalim napicaz
Ay canım çok güzelmiş güle güle kullanın bayıldım:)Kizlar bebekonfordan besigimiz geldi .
Cok begendim .simdilik cibinligi denedim .cikaricam birazdan .
Eki Görüntüle 2124144
Alt ortusunu takmadim sadece .
Birde yatagi cok inceymis .Ben bir yatak daha alip ustune koyalim dedim .esim altina viscosunger koyarim diyor.bakalim napicaz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?