- 14 Eylül 2016
- 1.782
- 1.975
- 63
- 39
- Konu Sahibi kardelen384
-
- #30.741
Çok geçmiş olsun canım bol bıl portakal soğan sarımsak tüket ıhlamur iç allah yardımcın olsunKızlar selam, o kadar berbat durumdayımki isyan etmemeye kuvvetli olmaya çalışıyorum. Hamileliğim boyunca 4. Gribimi yaşıyorum ama en ağırını geçiriyorum hatta hayatımdaki en ağır gribimi yaşıyorum şuanda yatak döşek yatıyorum işten izin aldım geldim eve. Her bir kemiğim ağrıyor. Sinirden bazen ağlıyorum nefes alamadığım için. İnanılmaz kalça ağrısı yaşıyorum insan hastayken çok hassas oluyor gerçekten. Az kaldı diye diye kendimi telkin ederken acıdanda kıvranıyorum resmen. Allahım hepimize yardım etsin
Ahh canım çok geçmiş olsun, normal agrılarla baş edemiyoruz bir de üstüne grip eklenmiş, Allah şifa versin bir an önce.. yapacak kimsen varsa tavuk suyuna çorba yaptır, bol limon karabiberli iç. Bol sıvı tüket, portakal suyu falan içmeye çalış, inşallah bir an önce iyi olursun
Damardan antibiyotik verirler belki o zaman çabuk iyi oluyor insan, acil şifalar diliyorum canım benim, bir an önce atlat inşallahKimse yok canım öyle ilgilencek edecek. Şimdi eşim geliyor hastaneye gideceğiz sanırım çok kötüyüm çünküçok sağolasın inşallah rabbim hepimize güç kuvvet verir. Sağ sağlim şu günleri atlatırız.
Ben de babasız büyüdüm annemle can ciğer olduk ama yetemedi kadın kaç çocuğa birden haklı olarak. Çoğu şeyim eksik ve azdı. Ama allaha şükür hep sevgiyle büyüdüm. Babasızlık okadar zorsa annesizlik nasıldır allah bilir diye düşünürüm. Ayyyy neyse çok şükür bizimkilerin anası da var babası da var danası da var. :))) sağlıklılar kardeşleri bile oluyor hemen toparlayalım
Ay maşallah ne güzel yapmışsın seni çok iyi anlıyorum inan Rabbim bir an önce içini ferahlatsin güzel haberler ile inş.
Yooook canım o konuda kendimi örnek gösterebilirim 26. Haftada izne çıktım 28 de heyet aldım bir ay da öyle gitmedim. 32 den 40+1 e kadar yattım suyum hep azdı. Ama havuç suyu zemzem suyu bunları çok istikrarlı yapmamıştım. Tuzu kesmemiştim. Ekmeği kesmemiştim. Ama okadar dinlenmeye rağmen suyum hep azdı. 32 den sonra her hafta gittim son ay nerdeyse inan 3 günde bir gittim. Ama sırf su için değil. Tansiyonum yüksekti ve kordon vardı. Hep dinlenmeyle geçti hamileliğim bence hiç alakası yok. Şimdili aklım olsa hergün havuç suyu içer zemzem içerdim. Son 2 hafta yaptım bunu sadece. Bir de vücutta ödem yapacak herşeyi keser atardım hayatımdan. Tuzu bile kesememişştim. Şimdi sırf tansiyon korkumdan tuzu tamamen çıkardım hayatımdan inan. Bu tarz küçük önlemler hamileliği tamamen rahatlatıyor bence. Ben cahilmişim yiyecekle düzeltebileceğime hiç inanmamışım. Şimdi daha dikkatliyim.toist coj teşekkür ederim tedirgin oldum ister istemez zorla içiyorum inan 2,5litreyi. Ona rağmen böyle çıkması canımı sıktı işte. Ama senin de zamanında olmuşsa bu bana bi Umut canım. Bu suyun dinlenmeyle ilgisi var mı acaba?
Aöin canım bu yaşanmışlıklar hep tecrübe. Biz bu tecrübeyle çocuklarımıza daha da sevgiyle yaklaşıyoruz. Sabırla yaklaşıyoruz. Kızımı yeni ayırdım odasını nefesini bile özlüyorum inan.babasizlikda kesin zordur ama anne baba ayri olunca gercekden zor babada bi yerden sonra evleniyo 12 yaslarinda evlendi kadin kendi cocuklari varken bizi kabul edemiyo evde hep kavga en buyuk benim 15 yasindan beri babamda ev ayirdi kadin yuzumden iki kiz kardesimdd var. ama ne oluyo biliyormusun kadin surekli babam kafasi dagitma basariyo bizim neye ihtoyacimiz var gormuyo sevgiyi gormuyo ama anne yemez yedirir giymez giydirir tam babam maddi olarak bakti ama sevgi olmadi. korktumuzda basari oldumuzda basarisiz oldumuz hasta oldumuzda olamadi. eve geliyorsn yemek yok yemek yap utuydu ev temizligiydi is gitmekdi bize zor oldu zaten yaninda annende olmuyor 3 kardes birbirimiz yetmeye calistik suan en kucumuz cok sert bence anne baba bir olmadikdan sonra anne bi yere kadar yetiyor babada sadece maddi gibi oluyor. ya ben esimdede goruyorum onu bazen kizim yemek yemez bana dert olur o birak yemesin ya yemesin der. ben uzulurum yavrum ac diye o hepden tın yani kizimda cokda alingandir hemen kuser alinir yani Allah yuvalarimizi dagitmasin insallah bizden sevgilerini alsin bizim eksikleri yasamasinlar
Son ayları oyüzden sevmiyorum canım hava güzel olsa sokağa atıcam kendimi de daha da ısınmadı. Amin inşalllah canım yazacağız o anları da inşallahYaaa minicik minicik pijamalar, çoraplarbattaniyesinin üstüne serdik o kadar minikti ki çorabı eldiveni minnoşun, ohh kurban olsun anneleri, sağlıkla gelsin canımızın parçaları son günler geçmiyor sanki, öncesi hızlı geçiyordu da şimdilerde zaman durdu sanki
Ay Allah da seni güldürsün inan sesli güldüm. Çünkü 2 gün önce ya direk bunları düşündümKilo benim de en büyük fobim, yarın kontrolüm var ögleden sonra.. sabahtan olsa aç giderdim şimdi mecbur bi şeyler yemem lazım o saate kadar. Kesin fırça yicem doktordanen hafif giysileri giyip, terlikle falan mı gitsem acaba, nasıl daha hafif çıkabilirim tartıda
Kızlar selam, o kadar berbat durumdayımki isyan etmemeye kuvvetli olmaya çalışıyorum. Hamileliğim boyunca 4. Gribimi yaşıyorum ama en ağırını geçiriyorum hatta hayatımdaki en ağır gribimi yaşıyorum şuanda yatak döşek yatıyorum işten izin aldım geldim eve. Her bir kemiğim ağrıyor. Sinirden bazen ağlıyorum nefes alamadığım için. İnanılmaz kalça ağrısı yaşıyorum insan hastayken çok hassas oluyor gerçekten. Az kaldı diye diye kendimi telkin ederken acıdanda kıvranıyorum resmen. Allahım hepimize yardım etsin
Ben babami cok kucuk yasta kaybettim. Annemi kaybettigimde de 18 yasindaydim. Bir erkek kardesim var. Bir basimiza kaldik. Teyzemgil sahip cikti cok sukur, hala kardesim teyzemgilde yasar. Maddi olarak ne benden ne kardesimden ellerini cekmediler. Ama gercekten o anne baba eksikligi, ozellikle annenin eksikligi oyle cok hissediliyor ki. Ben annem öldükten sonra hep allahim cocugum olmasin diye dua ettim aptalca. Erken ölürümde cocuklarimi annesiz birakirim, onlar da benim kadar mutsuz olur diye sacmaladim icten ice. Allahim insallah o sacmaliklarini duymamistir. Simdi anne oluyorum tek istegim hayirlisiyla onu kucagima almak. Ve onu kendi kendine yetebilen bir cocuk olarak yetistirmek. Allahim kimseyi evladindan ayirmasin ve hicbir evladi annesiz babasiz birakmasin. Bazen kaza haberleri geliyor ya, tüm aile beraber ölüyorlar. O haberlere üzülmüyorum ben. Ne güzel diyorum geriye birilerine muhtaç cocuk birakmamislar ve ne guzel evlat acisi cekmemisler.babasizlikda kesin zordur ama anne baba ayri olunca gercekden zor babada bi yerden sonra evleniyo 12 yaslarinda evlendi kadin kendi cocuklari varken bizi kabul edemiyo evde hep kavga en buyuk benim 15 yasindan beri babamda ev ayirdi kadin yuzumden iki kiz kardesimdd var. ama ne oluyo biliyormusun kadin surekli babam kafasi dagitma basariyo bizim neye ihtoyacimiz var gormuyo sevgiyi gormuyo ama anne yemez yedirir giymez giydirir tam babam maddi olarak bakti ama sevgi olmadi. korktumuzda basari oldumuzda basarisiz oldumuz hasta oldumuzda olamadi. eve geliyorsn yemek yok yemek yap utuydu ev temizligiydi is gitmekdi bize zor oldu zaten yaninda annende olmuyor 3 kardes birbirimiz yetmeye calistik suan en kucumuz cok sert bence anne baba bir olmadikdan sonra anne bi yere kadar yetiyor babada sadece maddi gibi oluyor. ya ben esimdede goruyorum onu bazen kizim yemek yemez bana dert olur o birak yemesin ya yemesin der. ben uzulurum yavrum ac diye o hepden tın yani kizimda cokda alingandir hemen kuser alinir yani Allah yuvalarimizi dagitmasin insallah bizden sevgilerini alsin bizim eksikleri yasamasinlar
Aöin canım bu yaşanmışlıklar hep tecrübe. Biz bu tecrübeyle çocuklarımıza daha da sevgiyle yaklaşıyoruz. Sabırla yaklaşıyoruz. Kızımı yeni ayırdım odasını nefesini bile özlüyorum inan.
Anlayabiliyorum canım dün ben de öyleydim. Üstüne de tüm gün baş ağrısı çektim. Ama bugün ha gayret dedim açtım bakara suresini. Dinleyerek attım kendimi işin önüne baya yoruldum ama bitti çekmecesine de yerleştirdim. Birtek çantam kaldı canım. Sen de en zorunu yapmışsın kaynatma kalmış onu ben de yapacağım ama 10 dk lık iş. Zaten emzik biberon göğs kalkanı bitti :) 5 yaş da olsa 10 yaş da olsa aynı canım anne kalbinin yarısını bırakıp gidiyor işte oyüzden haklısın üzülmekle. Ay ben de çağırayım evet gördüğündeki tepkisini ben de çok merak ediyorum çünkü hak verdim size. Görüp gider yorulsun hiç istemiyorum o hastane ortamındatoist canım bende aynı düşünceler icindeyim bu ara dahada keyifsizim yıkancaklar tamam kaynatılcaklar var ama kac gündür yapamıyorum hep bi halsiz keyifsiz bıkkın haldeyim bu halimden memnun da değilim.bende ilk gece napar nasıl kalır diye düşünüyorum gerci benimki daha büyük 5 yasında cok şükür annemde yakın ona alısık ama bende dogumdan cıkınca görmek istiyorum götürücem hastaneye hatta fotoğrafcıyı sırf onun icin istedim ilk gördüğünde verdiği tepkisi filan hep hatıra kalsın diye bi sekilde halledicez insallah Allah ın izniyle
Tansiyon riski bende de var. Her hastaneye gittigimde 13 civari cikiyor. Tuzu bir ara kesmeye calistim ama tamamen kesemiyorum yaYooook canım o konuda kendimi örnek gösterebilirim 26. Haftada izne çıktım 28 de heyet aldım bir ay da öyle gitmedim. 32 den 40+1 e kadar yattım suyum hep azdı. Ama havuç suyu zemzem suyu bunları çok istikrarlı yapmamıştım. Tuzu kesmemiştim. Ekmeği kesmemiştim. Ama okadar dinlenmeye rağmen suyum hep azdı. 32 den sonra her hafta gittim son ay nerdeyse inan 3 günde bir gittim. Ama sırf su için değil. Tansiyonum yüksekti ve kordon vardı. Hep dinlenmeyle geçti hamileliğim bence hiç alakası yok. Şimdili aklım olsa hergün havuç suyu içer zemzem içerdim. Son 2 hafta yaptım bunu sadece. Bir de vücutta ödem yapacak herşeyi keser atardım hayatımdan. Tuzu bile kesememişştim. Şimdi sırf tansiyon korkumdan tuzu tamamen çıkardım hayatımdan inan. Bu tarz küçük önlemler hamileliği tamamen rahatlatıyor bence. Ben cahilmişim yiyecekle düzeltebileceğime hiç inanmamışım. Şimdi daha dikkatliyim.
Görüdğüm kadarıyla sen gayet bilinçlsiin canım havuç suyu bile derdine yeter. Zaten 115 miş benim 60-80 arasıydı hep
Bizde öyle uyuduk 2 yıl canım. Şimdiye kadar da odamda yanımda ama ayrıydı yatağı. Hazır diye geçirdik ama gelmek istese odama yine alırım ben. Hiç öyle zorlamam yani. Kendisi istedi Allahın hikmeti sanırım. Sen de tadını çıkar kızının. Ne zaman isterse ozaman ayrılsın yanından.ayy cok zor ben dusun besik yapistiyorum yataga kizimi koyuyorum uyutup ama 1 saat dayanamiyorum geri aliyorum biliyorum bu yaptim iyi degil ama yok icim eriyor esim bile diyo artik sen ayirsan ben alir gelirim o gidemez burdan diye. bide bu aralar babaci olmaya basladi bende oyle olsun istiyorum yoklugumda babasiyle uyusun darlanmasin yanliz hissetmesin diye
Valla tuzu kes rahat et. Baya etkileyecek inana bana. Bir de suyunu hep limonlu iç. Ben bunları çok geç öğrendim 14 olursa seni paso hastaneye çağıracaklar. O da çok stresli oluyor. doktor ne kordondan ne sudan sorun çıkarmadı ama tansiyonu hep çok önemsedi 14 olursa gittim hep.Tansiyon riski bende de var. Her hastaneye gittigimde 13 civari cikiyor. Tuzu bir ara kesmeye calistim ama tamamen kesemiyorum yasen tansiyon yuzunden yasadin mi problem?
Doktorun kilo fırçasından korktugum kadar hiç bir şeyden korkmuyorum İnanSon ayları oyüzden sevmiyorum canım hava güzel olsa sokağa atıcam kendimi de daha da ısınmadı. Amin inşalllah canım yazacağız o anları da inşallah
Ay Allah da seni güldürsün inan sesli güldüm. Çünkü 2 gün önce ya direk bunları düşündümbabetle gittim en ince tuniğimi giydim. Kot bile giymedim niye kilom az çıksın diye. Dediğin gibi sabah olsa aç giderdim. Ay şoktayım nasıl aynı şeyleri düşünmüşüz ya. Bir dahakine terlik aklımda olsun güzel fikir :)))))
Kimonlu suyu denedim bir sefer. 1,5 litre suyun icine yarim kimon siktim. Fazla mi geldi nedir. Tansiyonumun dustugunu hissettim. Kötüledim yani halsizlestim elim ayagim tutmaz oldu. Tekrar denemeye cesaret edemiyorum. Dusuklugu de insani sersem yapiyor.Valla tuzu kes rahat et. Baya etkileyecek inana bana. Bir de suyunu hep limonlu iç. Ben bunları çok geç öğrendim 14 olursa seni paso hastaneye çağıracaklar. O da çok stresli oluyor. doktor ne kordondan ne sudan sorun çıkarmadı ama tansiyonu hep çok önemsedi 14 olursa gittim hep.
Ben babami cok kucuk yasta kaybettim. Annemi kaybettigimde de 18 yasindaydim. Bir erkek kardesim var. Bir basimiza kaldik. Teyzemgil sahip cikti cok sukur, hala kardesim teyzemgilde yasar. Maddi olarak ne benden ne kardesimden ellerini cekmediler. Ama gercekten o anne baba eksikligi, ozellikle annenin eksikligi oyle cok hissediliyor ki. Ben annem öldükten sonra hep allahim cocugum olmasin diye dua ettim aptalca. Erken ölürümde cocuklarimi annesiz birakirim, onlar da benim kadar mutsuz olur diye sacmaladim icten ice. Allahim insallah o sacmaliklarini duymamistir. Simdi anne oluyorum tek istegim hayirlisiyla onu kucagima almak. Ve onu kendi kendine yetebilen bir cocuk olarak yetistirmek. Allahim kimseyi evladindan ayirmasin ve hicbir evladi annesiz babasiz birakmasin. Bazen kaza haberleri geliyor ya, tüm aile beraber ölüyorlar. O haberlere üzülmüyorum ben. Ne güzel diyorum geriye birilerine muhtaç cocuk birakmamislar ve ne guzel evlat acisi cekmemisler.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?