- 28 Kasım 2012
- 7.030
- 4.605
- 373
- Konu Sahibi kardelen384
-
- #33.381
Can'ım ben de çok ağırlaştım döndükten sonra. Başıyla daha çok baskı yapar oldu. Dolayısıyla ağrım da arttı aşağı kemiklerde.Kızlar sabahtan beri hiç geçmedi baş ağrım artık nedenini Sorgulamayı bıraktım ama yaşayan var mı bu durumu. Şu son hafta başladı resmen
Şuan şoktayım. Benim kız yine hıçkırıyor ama aşağıdan. Baya dönmüş ama hiç hissetmedim kızlar. Ağırlaşmamın yorgunluğumun sebebi bu olabilir mi acaba
Can'ım ben lohusa şerbeti almayı düşünmüyorum şart mı ki?Kizlar emzik konusmussunuz. Bn 2 tane damakli chicco aldim. 0 3 ay. Sizce yuvarlak olandanda aliyimmi. Bi de bugun ogleden beri basagrisi cekiyorum hicbiseyden zevk almadim uyusam da gecse yarina diyorum. Haftada bir kesin oluyo. Bnde dayanıyorum parol icmiyim diyorum. Son sorum lohusa şerbetini nerden alıyoruz
Buzluğumda vişne erik vardı. Onlardan yapmayı düşündüm ikramlık. Bi de limonata yaparım tamam
Ben de sonuçta o da ilaç diye içmiyorum. Normalde bile çok ağrım olsa da ağrı kesici aklıma gelmez. Acaba bu kaşık ağrısına faydası olur mu? Artık dinlenmek de kar etmiyor çünküCanım emzikleri görümcemin söylediği üç modelden aldım hiç bilmiyorum damaklı mı damaksız mı :) ama kauçuk aldım bi tane, üç tane silikon aldım. Birisi aventin ikili emziği diğeri böyle komple silikon bi şeydi hatırlamıyorum, kaynattım kutuladım inşallah kullanmak zorunda kalmam. Parol konusunda ben de o kadar agrı çekiyordum ama içmiyordum en son ayağım tutuldu yürüyemez hale geldim, doktor parol geçirmedi mi dedi, dedim ben onu içmiyorum ne de olsa ilaçtır diye.. afedersin kadın poposuyla güldü bana, hamilelerde parol risk yaratmaz kaç aydır söylüyorum dedi. Üç gün üst üste parol alıyorsun sabah akşam, kendi kendine iş yapmıyorsun Bundan sonra diye bastı fırçayı.. dediğini yaptım artık yürüyebiliyorum, bence sen de Ağrı’yla inatlaşma, al parolünü rahatla
Can'ım benim üzülme nolur dualarımız seninle. Riskli haftalarımız bitti çok şükür. Senin bebeğin de üzmeyecek seni.bugun 3. doz ciger gelistirici igne oldum yan etkisi ates basıyor terletiyor daraltiyor kalbiniz sikisitor sankirabbim bu mubarek geceler hurmetine cocuklarimizi kucagimiza saglicakla almayi nasip etsin... son duzlukte basima gelenlere bakiyorum diyorum imtihan imtihan tevekkul etmekten baska carem yok... Allah var gam yok diyorum... dualarinuzda beni unutmayin kizlar... kiminin duasinin kabul olacagi belli olmaz..
Açıkçası her geçen gün her şey değişiyor. Önceden uzmanlar bebeği kucağa almayın alıştırmayın derken şimdi ise tam tersini söylüyorlar. Güvenli bağlanma için bebeğin anneden ayrıştığını anlayana dek kucaklayın sarılın diyorlar. Hatta bir çoğu sallayın diyor. Emzik konusu da şuan aynı durumda. Çeşitli görüşler var. Bir süre sonra hepsinin emzik vermenin faydalı olacağını savunacağını düşünüyorum nedense :)) bir de gerçekten anne için toplum içinde büyük rahatlık. Ayrıca emzikli Bebiş çok tatlı yaaabiizim rahatımızdan ziyade bebekler rahat ediyor bence. bu konuda birçok yazı okudum. faydalı bulanda var bulmayanda..
kesinlikle emzik kullanılmalı ya da kullanılmamalı diye bi yargı yok. bebeklere terapi gibi oluyor, emme istegi karsılanıyor. anne de o boş emme isteğini karsılamak yerine kendiyle ilgilenebilir ve biraz olsun kendi ve bebeği için enerji kazanmış olur diye düşünüyorum :)