- Konu Sahibi kardelen384
-
- #35.601
İyi ki uzağa taşınmışsınız.. valla dicek bişey bulamıyorum böyle okuyunca ben mi çok gamsızım ya da bencilim acaba yaa?Bizimki sevgi de görmemiş doğru düzgün onlar bizi dürttükçe kullandıkça sandı ki ailem beni seviyor ilgileniyor e bizimkileri de görüyor ne zaman başımız sıkışsa her yerden koşar yetişirler annem babam Allah başımızdan eksik etmesin...8 yıl oluyor bizim...ben kaç defa ayrılmaya kalkıştım olmadı döndurdü beni...1000 km öteye geldik en son nasıl akıl ettiyse bilemiyorum 1 yıldır Bursa dayız nefes aldığımızı hissettik resmen...insanca yaşamayı aile olmayı öğrendik...hiç kimsenin karşısında tek kelime etmedim ben de huyum değildir...ağlardım nolur gitmeyelim bu haftasonu evimizde kalalım nolur beni onlarla yalnız bırakma kırilıyorum böyle yapmasınlar vs ağlar dururdum işte o adam kanser olmasa hala aynı çileyi çekiyor olacaktım...hastalıkla birlikte ortaya çıktı her şey Allah ım hikmeti
İlla tempolu yurumek mi kazim ya? Ben azicik hiz katsam sanci giriyor karnima. Bu durum 20 li haftalarin basindan beri var. O yuzden ben cok yavas yuruyorum :/ kesin hicbir ise yaramiyordur ama yurumus olmak icin dolaniyorum iste market market m.Günde 1 defa çıkıyorsan 3-4 km falan tempolu yürü o da 40-50 dk ya tekabül eder...2 defa çıkarsan sabah akşam yarımşar saat olabilir...
Alışılıyor Can'ım bir şekilde. Ben eşim konusunda çok net öyle diyemiyorum malesef. Çok üzdü yıprattı beni. Telafisi de hiç olmadı. Ama ben de birçok şeyde geri adım atmadım atmam da. Böyle böyle geldik bugünlere.Evet gerçekten eş en önemlisi. Bizde de eşlerimizin aileleri çok farklıydı. Eşimle 12 senedir beraber 5 yıldır da evliyiz. Ama hep adaletli ve beni koruyan biri oldu. Allah razı olsun. Ben de onu zora sokmadım. Öyle öyle ailesi de alıştı bana ben de onlara alıştım.
Yürüyüşte tempo da önemli canım ben yaklaşık 1 saatte 5km yürüyorum...diyabet yüzünden yüruyorum metabolizmam hızlanıyor insülin salgılanmadığı için yüruyuşle yakabiliyorum yoksa ben de yatakta dönemiyorum çok ağırlaştım ve ne yazık ki 1.doğumum sezaryen olduğu için sabaha kadar da yürüsem normal doğum yapma ihtimalim yokCan'ım inş yakın olan yere taşınırsınız o zaman. Daha kolay en azından.
Ben 40-50 dk yürüsemböyle olurum valla
15 dk zor yürüyorum. Üstelik gün boyu ve gece kımıldayamıyorum yerimden. Sanırım normal Doğum bana hayal
Yok canım yavaş yürüyorsan süreyi uzatabilirsin o zaman tempolu 15-20 dakikaysa yavaş yürü 30-40 dk yürü bir de sadece doğum ya da diyabet icin de değil vücut dinç kalıyor doğumdan sonra daha çabuk ayaklanırım güçlü olurum diye düşünuyorum yurümekten vazgeçmiyorum benİlla tempolu yurumek mi kazim ya? Ben azicik hiz katsam sanci giriyor karnima. Bu durum 20 li haftalarin basindan beri var. O yuzden ben cok yavas yuruyorum :/ kesin hicbir ise yaramiyordur ama yurumus olmak icin dolaniyorum iste market market m.
3000 adım kadar yürüyorum ben basından beri, doktor yarım saat demişti.. önceleri 3500 adımı 20 dk da yürüyordum, şimdi 3000 adımı 45 dk da yürüyorum yavaş yavaş. Standartı yarım saat sanırım ağır tempodaGunde ne kadar yuruyus yapmak gerekiyor kizlar bilen var mi, doktoru falan soyleyen? Dogumu kolaylastirir diye yurumeye basladim ama ne kadar yurumeliyim bilmiyorum. Yani yuruyebildigim kadar max yuruyorum. Baska spor, hareket vs yapamiyorum maalesef.
Yaaa ben öyle olamadım işte hiçbir zaman. Çok taviz verdim ve dediğin gibi taviz tavizi doğurdu. Birçok şeyde geri adım atmadım ama yıprandım bu süreçte.Benim kocamda isterse aileci olabilir vallahi bir gün bile uğraşmam kendimi üzmem ailesi orda gitsin yaşasın onlarla anında çeker giderim o bunu çok iyi biliyo.. ki ben ailesiyle kötü olsunda istemem benim de bi ailem var eşim onları çekmek zorunda değil ama ben atsam atamam satsam satamam.. beni onlarla görüşmek zorunda bırakmasın bana yeter o istediği gibi gidip görebilir.. bunu daha önce de söylemişimdir mutlaka ben canımdan cok sevdiğim babam olmadan yaşıyorum kaç senedir kocaymış bilmemneymiş gözüm asla görmez.. taviz tavizi doğuruyo malesef bi kere taviz versem belki benim eşimde bana baskı yapardı..
Ben de ayni oyleyim iste. Kotu degil benimkiler, kaynanam ve her isime kosturan gorumcem disinda pek iyiliklerini de görmedim, kotuluklerini de gormedim. Ama yine de mesafeliyiz ve benim esim de daha sanimi olmami istiyor. Ya kan bagi yok oste aramizda. Onlar bana karismiyor ben onlara. Saygisizlikta etmiyorum ne daha fazlasini istiyorsun yani. Boyle mesafeli olmak en iyisi.@Aarohi @Kumsalpoyraz
Kızlar önemli olan eşlerinizle iyi olmanız zaten. Eşinizin anlayışlı olması bu durumlarda. Malesef Türk erkekleri bu konuda pek bi beceriksiz. Evlendikten sonra aileci oluyorlar. Beni de istemediler sırf açığım diye. Onlara göre sosyeteydim hiç alakam Yok halbuki. Aileye gelen ilk açık gelin oldum. Zamanla sevdiler tabi. Hatta en çok sevdikleri gelin oldum belki de. Ama geçen seyler tamamen unutulmuyor. Şimdi iyiyiz ama yine de bir tık mesafe var aramızda. Bu da iyi bir şey tabi. İyiliklerini de kötülüklerini de görmedim kısacası. Herkes halinden memnun. Kocam hariç. O hep fazlasını istedi bendenevlendikten sonra aileci olan tayfadan bizimki
ay cok korkunc. Ben de cok inanirim. İki isim koyduk bizde. Ama ben yine de iki ismiyle seslenirim heralde ya :/Ya kızlar ben de tek isimden yanayım ama geçen yıl bütün ev kapılarımızda eşiklerde yağ bulduk. Şifonyerimin içine bile sürülmüş. Domuz yağı sürüyorlarmış. Dış kapımda da vardı. Meğersem bu olaylardan dolayı iki isim konulur sadece biri söylenirmiş etrafa. Tam ismi olmadan büyü tutmazmış. Valla hiç inanmazdım böyle şeylere. İnananları da ne yadırgardım allah biliyor. Yaşayınca korkmaya başladım. Şimdi yine iki isim okuyacağız kulağına ama herkese birtanesini söyleyeceğiz.
Jilet hiç yapamam hiç yapmadım hayatımdaHayır sakın yapma arkadaşım çok zararlı jilet yap.
Simdiden vucudunu alistiriyorsun isteKizlar dun gece cok sebepsiz biçimde sadece 1 saat uyudum. Gündüz de manyak gibi uyuyamadim dön dön. İnsomnia oldum galiba2 günde 1 saat uyku
Yiğit efe çok güzel canım, ben aydınlıyım efe olsun çok istedim eşim istemedi. Yiğitle de çok yakışıyor, adıyla sağlıkla yaşasın minnoş inşallahNerdeyse hergun yapiyorum ama yok yani. Dogum yaklastikca stres basiyor. O da vucuduma yansiyor.
Tek isim de anlastiysaniz bence hic ikinci ismi arama. Ben hep tek isim istedim ama iki isim koyduk. İki ismi de ben koydum gerci. İsim bulamadik aylarca. Benim icime hic sinmedi. Esim de sen bul dedi sonra her buldugumu begenmedi. Yiğit olaun dedim. Yigit tek basina cok sade dedi. O zaman yigit efe olsun dedim. Yigit efe koyduk. Ama hala benim icime tam sinmedi. Yapacak bir sey de yok artik herkese soyledim degistiremem bu saatten sonra. Dogunca kulagimiz alisir herLde.
Hicbuapmadiysan sakin bulasma. Kaşınmaktan duramazsin valla ben sana deyimJilet hiç yapamam hiç yapmadım hayatımdabir kere yapsam nolacakki
Kim sürüyormuşYa kızlar ben de tek isimden yanayım ama geçen yıl bütün ev kapılarımızda eşiklerde yağ bulduk. Şifonyerimin içine bile sürülmüş. Domuz yağı sürüyorlarmış. Dış kapımda da vardı. Meğersem bu olaylardan dolayı iki isim konulur sadece biri söylenirmiş etrafa. Tam ismi olmadan büyü tutmazmış. Valla hiç inanmazdım böyle şeylere. İnananları da ne yadırgardım allah biliyor. Yaşayınca korkmaya başladım. Şimdi yine iki isim okuyacağız kulağına ama herkese birtanesini söyleyeceğiz.
Can'ım senin istikrarını hayranlıkla takip ettim Zaten. Ben yapamadım ama elimde olan birşey de değil tabi. 16. Haftadan beri çatı ağrısı çekiyorum. Sitemizde müsait değil yürüyüş için. Eşim geç geliyor Zaten akşamları. Yolda kalmaktan korkuyorum valla. Çünkü çok sertleşiyor ve acıyor karnım yürüyünce. Halbuki bana da dr artık yürüyüşlere başla dediYürüyüşte tempo da önemli canım ben yaklaşık 1 saatte 5km yürüyorum...diyabet yüzünden yüruyorum metabolizmam hızlanıyor insülin salgılanmadığı için yüruyuşle yakabiliyorum yoksa ben de yatakta dönemiyorum çok ağırlaştım ve ne yazık ki 1.doğumum sezaryen olduğu için sabaha kadar da yürüsem normal doğum yapma ihtimalim yok
Hiç bilmiyorum ben napıcam yaBu anestezi etkili uyusturucu kremler var. Bir seferlik onlari denesen? Ben hic kullanmadim ama kullananlar etkili oldugunu soyluyor.
Amin insallah canim. Bana kalsa ya yigit ya efe tek basina koyardim ama cift koymus bulunduk :) ikisi de yakin anlamli aslinda ama olsun :)Yiğit efe çok güzel canım, ben aydınlıyım efe olsun çok istedim eşim istemedi. Yiğitle de çok yakışıyor, adıyla sağlıkla yaşasın minnoş inşallah
Ayyy ben napıcam tüy dökücü bir kereden zarar olurmu yaaHicbuapmadiysan sakin bulasma. Kaşınmaktan duramazsin valla ben sana deyim
Sen de çok çekmişsin kuzum sen anlattıkça ben deli oluyorum, neyse ki şimdi düzenin oturmuş kafan rahat.. Boşver onları, başladın mı oğlunun Doğum günü hazırlıklarına :) güzel şeyler konuşalımBizimki sevgi de görmemiş doğru düzgün onlar bizi dürttükçe kullandıkça sandı ki ailem beni seviyor ilgileniyor e bizimkileri de görüyor ne zaman başımız sıkışsa her yerden koşar yetişirler annem babam Allah başımızdan eksik etmesin...8 yıl oluyor bizim...ben kaç defa ayrılmaya kalkıştım olmadı döndurdü beni...1000 km öteye geldik en son nasıl akıl ettiyse bilemiyorum 1 yıldır Bursa dayız nefes aldığımızı hissettik resmen...insanca yaşamayı aile olmayı öğrendik...hiç kimsenin karşısında tek kelime etmedim ben de huyum değildir...ağlardım nolur gitmeyelim bu haftasonu evimizde kalalım nolur beni onlarla yalnız bırakma kırilıyorum böyle yapmasınlar vs ağlar dururdum işte o adam kanser olmasa hala aynı çileyi çekiyor olacaktım...hastalıkla birlikte ortaya çıktı her şey Allah ım hikmeti
Ben de yigit efe...yağız efe olabilir demiştim eşim Ege ye çok tepki gösterinde oğumda...sadece efe olarak kaldı ama aramızda Ahmet Efe diyoruz ahmet benim babamın adı...kıza da Ece düşünüyorum Ayşen Ece hatta...henüz kesin karar vermedim deAmin insallah canim. Bana kalsa ya yigit ya efe tek basina koyardim ama cift koymus bulunduk :) ikisi de yakin anlamli aslinda ama olsun :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?