- 10 Eylül 2017
- 884
- 1.090
- 63
- 38
- Konu Sahibi kardelen384
-
- #39.081
Haklısın öyle iyi anlıyorum ki seni yeni evlendigimde dugunumden itibaren bir yılı 22 saatlik mesafeden telefonla zehir ettiler bana ki, bel fıtığı oldum bir yıl topalladm operasyon gecirdm anca toparladm. Sonra baktım geriye 7 yıl konuştuğum çok sevdiğim eşime de kendime de zehir ettim hayatı ,sagligimdan oldum degmedi. Hep eşime ailesini şikayet ediyodm bunaltiyodum adamı da esimde duygusaldir arada kaliyodu hep. Sonra bir karar aldm eşime hiç onları şikayet etmedim telefonda bi kere kayinpedere carladm telefonlarını acmadm mesafe koydum bişey dediklerinde cevaplarını verdim eşim de zamanla gördü. Ben şikayet etmedikçe eşim kendi ailesinin yanlışlarından şikayet ediyordu sesimi cikarmiyodm. Anladı o da haksız olmadığımı.Benim strateji belli direk kayinvalideme dalmak olacak bu gidişle. Pazar günü karı koca evde kalmak isterse kalır başkaları gelmek zorunda mı. Kafamda havlu çok kapı açtım onlara hala anlayan yok ya toplamda 2 yıl olmadı evleneli. Kendi hayatları uğraşları amaçları arkadaşları olmayınca anne kardeş gezmesi yapıyorlar hep. Bu arada hava ısındı haftaici de eksik olmaz gelmeleri ama rengim değişir artık. En önemlisi eş ile değil muhatap ile konuşmak çünkü gül gibi eşimden soğudum bu konuda tartıştıkça. Yeni evli ve hamile kavramını yasayamadim arkadaşım. Hele bugünlerde direk ağlama modundayim hiç tartışma yapmadan.
Rahmetli annem de öyleydi ablamların doğumunda bir hafta zor gider duramazdı, senin annenin kurduğu cümleleri kurardı ama asıl önemli olan şu bak rahmetli annem diyorum. Ne düğünümde yanımda olabildi ne de şimdi olabilir. En azından sesini duyuyorsun mutluluğunu paylaşabilirsin. Annen olmadığında anne olmaya hazırlanmak çok daha zor inan boşver olumlu bakmaya çalış ve korkma.
Aynen canim kemiklerimiz sizliyor .Çok ilginç değilmi canım ya kaburgalarımızın arkası niye ağrır ki öksürürken bi an kalp mi acaba dedim sırta vurur falan derler ya
Yok canım benim de öyle olacak muhtemelen ikinci sezaryen olunca doğum başlamadan alınması gerekiyor 38+4 ü falan geçirmiyorlar zaten
Bizimkiside öyle dedi 39 beklemeyiz ,38 de alırız dedi. Geçen hafta açıklığa bakalım dedi ultrasondan görse alttan bakmayacaktı ama emin olalım diye baktı açıklık Yok ama sancım çıktı dinlen dedi cuma kontrole çağırdı kesin tarihi ozaman konuşalım dediCanım drum hem sezeryan hem ikinci doğum olunca daha fazla beklemek risk olur diyor sezeryanla ikinciye doğum yapan arkadaşlarımıda drları 38in içindeyken aldılar
Bende bu hafta halletmem gerek süre azaldı strese girdim muayeneden sonraDaha bebeğin kıyafetlerini yıkamadım desem, bırak hastane çantasını hazırlamayı36. Hafta da hazırlarım diyordum ama sanırım artık vakti geldi
Ben mevlüdde Yasin ,tesbihler biraz dandik duruyor pleksi ayet düşünüyorumBir sorum olacak arkadaşlar, ben bebek için renkli minik kolonya şişelerini çok beğeniyorum, hem kullanılacak bir hediye, bir de renkli kokulu tesbihler de çok hoşuma gidiyor ama tesbih galiba mevlid sırasında hediyelik olarak veriliyor, doğumda verilir mi bilmiyorum. Renkli kolonya şişeleri bir de normal çikolata mı alsam diyorum. Hastaneye yanımızda götürmeliyiz değil mi? İlki apar topar olunca unutmuştuk herşeyi bunda daha planlı olabiliriz inşallah :)
Bende isim yazılacak hiçbirşeyi yaptıramıom Asil isminde hemfikiriz 2. İsimde anlaşamıoz . Tam şu isim olsun diyorum isim analizine bakıorum yok anacım bulamıyorum.Kızlar oğlumun gelmesine 9 gün kaldı.Halen bir ismi yok
Eşim aytuğ ya da tuğra olabilir dedi
Sizce hangisi daha güzelll
Sizler karar verdiniz mi
Benimde babam aldı ama markette gördüm iyi işte giderli olması iyi benim ilkinde yoktu suyu boşaltmak çok zordu101 den banyo setini almış İstanbuldan kayınvalidem aranızda alan varmı nasıl güzelmi
Zaten iyi huylar hep anneye kötü huyları gönder gitsin babayaBen aşırı panik ve düzenli biriyim , benim kızım her yönüyle babası dağınık, son dakikacı, rahat, ters ve iri
Güzel görünüyror canim. Ben suan icin almayacam dogduktan sonra ihtiyac halinde almayi dusunuyorum. O yuzden sayfayi kaydettim duraun bakalim kosede.
Ayy aşk olsun canım benimYine de incele tavsiye ettim birde memnun kalmazmışsın kulaklarımı çınlatırsın artık bol bol:))
Amin cnm inş. Allah hepimize yavrularimiza hayırlı ömürler nasip etsin.Anneciğin nur içinde yatsın Allah sana ve yavruna uzun ömür versin
Malum ben üşengeçlikler kraliçesi oturduğum yerden heryeri idare etmem lazımdı :)Güzel görünüyror canim. Ben suan icin almayacam dogduktan sonra ihtiyac halinde almayi dusunuyorum. O yuzden sayfayi kaydettim duraun bakalim kosede.
Kiz ne guzel iste yat uyu .Nasil kullanacaz ki acilmayi kolaylastirsin diye. Ben catlamamak icin bir tek karnima suruyorum.
Ay ben de yakinda sancilaniyim belirtim olsun diye gezicem tumgun oturmicam yerimeama enerjim yok iste.
Aaa koyun koyun kendimden biliyorum Tuğba iyidirTuğra mükemmel bir isim anlamıda güzel tuğra amblemide var ben apartmanımıza kocaman amblemini yaptırdım ışıl ışıl parlıyo ... Rabbim yavruna uzun ömürler versin inş bende Tuğba düşünüyorum başına Zeynep İnşallah
Kamerayi cok istiyorum ben ama kizim icin degilKızlar aliexpresten aldığım kamera geldi kurduk harika gösteriyo isteyenlere tavsiye ederim..
1hafta gec olunca aliyolar mimis bekletirler diye biliyordum.Selam kızlar. Bugün dra gittim gelişimi bir hafta geri dedi. Haftaya ilerleme olmazsa alırız dedi. Geç döllenme 35 haftalık sata göre 36 normal giderse de 2 hafta sonra alırız dedi
Canim niye oyle oldun sen ishal iyi degil devam ederse doktora gozuk mutlakaKızlar haftalardır midem ekşiyor yemek borum yanıyordu.. Bugün bi hafifleme oldu hiç yok yanma falan.. Dün gece aniden istifra ettim uykudan kalkıp.. Bugün ishaldim.. Bacaklarım ağrıyor ve sol Kasığım ağrıyor.. Çocuğun hareketleri direk vajina üstünde gibi baskılı.. Soldan belime adet ağrısı gibi ağrı girdi bugün bi kaç kez... Değişik hissediyorum yaaa.. İçime şüphe düştü bu hafta doğum olur die.. Ay bilemedimbelki son haftalara girince normal olarak oluyordur böyle.. Ama içim bi garip oldu..
Bndede oluyor bazen .yan duruuor dedgin gb sankiBenim akşamdan beri ağrım çok oluyor ama düzenli değil bir sağ tarafımı acıtıyor bir sol tarafımı acıtıyor bu çovuk yanlamasınamı duruyor anlamadımki
Rabbim sifa versin canim .son gunler tikandik iyiceSol arka kaburgam iyice acımaya başladı öksüremiyorum derin nefes alamıyorum , burnumda tıkandı , burun bandına rağmen nefes alamıyorum bu nedir ya Allahım sen şifa ver
Can'ım ben aldım. Çok beğendim. Yani hemen hemen aynı set internette 74 tl. İçinde ekstra file var bi tek. Yeşili kalmıştı bitek. Ondan aldım.101 den banyo setini almış İstanbuldan kayınvalidem aranızda alan varmı nasıl güzelmi
Can'ım benim üzme kendini. Annen de unutmuştur aradan yıllar geçmiş. Onlarda tecrübesiz sayılırlar. Zaten cahildik biz bişey bilmiyorduk derler sorsan.Herkes kayınvalidesinden eşinden şikayet ediyordu. Bende annemden dertliyim. Manevi olarak o kadar kotu hissediyorum ki kendimi. Ne tedavi sürecinde doğru dürüst aradı ne gebelik sürecinde doğuma gelirim dedi amenna. K.pederin k.validengille üst üste durmayalim sırayla gelelim dedi doğuma kadar birimiz doğumdan sonra birimiz dursun yanında dedi tamam dedim eşime söyledim oda k.validemlere onlarda memnun oldular. Daha iyi olur diye. Şimdi anneme diyorum tedirginim korkarak duruyorum ne kadar erken gelirsen o kadar iyi diye verdiği cevaplar
1. Doğuma daha çok var baban burda ne yapacak (calisiyor babam)
2 erkek çocukları 9 ay 10 günü tamamlıyor daha çok
3 maaşı bekleyelim elime para geçsin bı alırız bileti sorun etme yok yok ben kimseye borçlu olmak istemem borç değil anne bizim için geliyorsun sonuçta olsun olsun
4 anne tecrübeli olsam kmseyede gerek yok kendim hallederim sanki ben cokmu şey biliyorum 3 kardeşiz nasıl bilmiyor olabilir doğumu
5 anne yabancıya gelmiyorsun sonuçta kendi evladın için geliyorsun babamda idare eder biraz. Bende biliyorum biri kocam biri evladım bende şaşırdım kaldım nasıl yapacağım diyor sanki sürekli herseyimizde basimizdaymista bunda şaşırmış gibi
Daha ilk kez bir şeyde gelecek binbir tane şey üretti. K.validemler surekli soruyor annen ne zaman gelecek diye onlara karşı beni boynu bükük biraktiriyor resmen. Vallahi eşim şu an evde olmasa hıçkıra hıçkıra ağlamak istiyorum. Esimede söylemek istemiyorum. Mahcup olmayım diye.
Can'ım Doğum öncesi ishal olunur derler. Bi arkadaşıma dr ü söylemişti.Kizlar bu akşam yine tuttu benim kasılmalar böyle olmuyor neden bu kadar çok oluyor anlamıyorum. Karın etlerim resmen dövülmüş gibi yavrum da hareket edemiyor böyle olunca. Afedersiniz bağırsaklarda sabahtan beri iyi çalışıyor doğuma yakın olurmuş iyice paronayak oldum. Hep kabızlık vardı bugün 3 kez tuvalete çıktım. Ben kalsiyum falan mı istesem dayanamıyorum hiç geçmiyor bu kasılmalar
Mutlaka doktora görün cok gecmis olsun. Ama hamilelikte enfeksiyon cok riskli. Ve bu anlattigin enfeksiyona benziyor.Kızlar iyi akşamlar. İki gündür idrarımı yaparken çok zorlanıyorum. Yanma var ve idrarımı zorlayarak çıkarıyorum. Bugün tuvalet kağıdına pembelik geldi. Vajinamdan değil. Sanıyorum idrarım kanlıne yapsam bilemedim. Şu tek kullanımlık idrar yolu enfeksiyonu şaselerinden mi alıp içsem acaba. Doktora zırt pırt yazmaya çekiniyorum.
Kiz bende oyleyim :) yerimden kalkmak istemem. Salata yapacam mesela malzemeleri oturma odasina tasir oturarak yaparim :) hamileyim diye degil ha normalde de oyleyim :) ama her sey cok masrafli oldugu icin erteliyorum sindilik. Bir de ben cok tv falan izleyen birisi degilim. Bebegim yatagindaysa mesela bende gider otururum yatak odasinda :) diye dusunuyorum bakalim. Kangru alacam hem daha. Ona zor butce ayirdim kamera icin simdilik masraf yapamamMalum ben üşengeçlikler kraliçesi oturduğum yerden heryeri idare etmem lazımdı :)
İnsallah ya. Gerci oglan cocugu icin 9 ay on gun diyorlar. 10 gun beklemese de olur kuzum sabirsizlaniyorum artik :)Kiz ne guzel iste yat uyu .
Ben ilk gebeligimde ikindide4 te uyanirdim.bebiste hareket etmezdi kolayda dogurdum vaktinde de geldi.seninde oyle olur ins
Ben az önce parol içtim canım, şu an daha iyiyim, ağrıdan yerimde duramıyordum, her yerim ayrı ağrıyordu. Sen de varsa kullan bi tane istersenKizlar bu akşam yine tuttu benim kasılmalar böyle olmuyor neden bu kadar çok oluyor anlamıyorum. Karın etlerim resmen dövülmüş gibi yavrum da hareket edemiyor böyle olunca. Afedersiniz bağırsaklarda sabahtan beri iyi çalışıyor doğuma yakın olurmuş iyice paronayak oldum. Hep kabızlık vardı bugün 3 kez tuvalete çıktım. Ben kalsiyum falan mı istesem dayanamıyorum hiç geçmiyor bu kasılmalar
Bende duydum cnm ama gelen yok ha bire ağrı sancı var. Beline bıçak giriyor sankiCan'ım ben aldım. Çok beğendim. Yani hemen hemen aynı set internette 74 tl. İçinde ekstra file var bi tek. Yeşili kalmıştı bitek. Ondan aldım.
Can'ım benim üzme kendini. Annen de unutmuştur aradan yıllar geçmiş. Onlarda tecrübesiz sayılırlar. Zaten cahildik biz bişey bilmiyorduk derler sorsan.
Annen de haklı. Baban çalışıyormuş. Onun için zor.
Benim ilk hamileliğimde dr yatacaksın düşük tehliken var dedi. Anneme demiştim. Çıkıp gelmemişti kalmaya. Babam gelmiyordu o zaman bize. Kanamam başlayınca geldi şonra da düşük kürtaj oldum Zaten. Çok kırılmıştım ona. Ama inanki benden daha çok üzüldü. Fenalaştı bayıldı kadın beni öyle üzgün görünce.
Bu hamileliğimde o kadar sık geldi ki. Tecrübe etti sonuçta. Ama bu kez babam da çıkıp geliyor akşamları. İşi bizim eve tek vesait. Annemlere 2-3 vesait. O yüzden gelip rahatlıkla kalıyor. Ama yine de diken üstünde. Kendi evine gitmek istiyor. Ben de onu zor duruma sokmak istemiyorum. Ramazanda ben gidip kalacağım mesela.
Bence annenin şimdiden gelmesinde Doğum sonrası uzun kalması daha önemli. Sen hassassın bugünlerde. Mahçup olacak bir seyde Yok İnan ki. Valla erkekler hiç de mahcup hissetmiyor böyle bişey olunca. Yine de ailelerini haklı çıkarıyor. Sen anneni savun. Gelemiyor babam çalışıyor aklı kalıyor o da haklı falan de. Ki kadıncağız zorunda da değil Zaten.
Can'ım Doğum öncesi ishal olunur derler. Bi arkadaşıma dr ü söylemişti.
Ah canım Allah yardımcın olsun yaa.Bende duydum cnm ama gelen yok ha bire ağrı sancı var. Beline bıçak giriyor sankikarnım taş oluyo nefes alamıyorum
Ben kapsıyor diye biliyorum. Normal gebelik süreci 9 ay 10 zaten.Kizlar bu 9 ay 10 gun muhabbeti var ya. Bizim bu tahmini dogum tarihlerimiz o 10 gunu de kapsıyor degil mi?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?