- 18 Mayıs 2017
- 1.507
- 1.230
- 63
- 38
- Konu Sahibi kardelen384
-
- #43.781
Canım çatısı müsait olan deneyebilir...önemli olan o 10cm çaplı baş o kişinin çatısından geçebilir mi? Darsa geçmez yaşı küçük ya da kemik yapısı esnek olanlarda falan olabilir geçebilir kolayca...sen kendini kimseyle karşılaştırma...ben de üzülmüştüm eşim arada dokunduruyordu cesaret edemedin vs evet edemedim çünkü çatı muayenem kötü geçti doktor çok dar boşuna çocuğu oralara sıkıştırıp vakumlattırma bana dedi...ama sonra sancım 3cm açılmam olduğu halde gerçekten bebek kafa büyük çatı dar olduğundan kanala giremedi yine sezaryen oldum...herkesin kendi kararı yine de...ben seni anlıyorum her kafadan bir ses çıkıyor etkileniyorsun...ben de hala aman keşke zorlasaydım doğursaydım çatır çatır diyorum ama öyle değil aslındaBebegin Doğum anındaki kafa ölçüsü, omuz ve kalça ölçüsü de oluyormuş aynı zamanda, sen ne kadar ısrar edersen et kafası kanala girse bile bir şekilde bu senin çok fazla dikişli olacağın ve bebegi riske atacağın anlamına gelir canım, o kadar sezeryan olan insan var, neden böyle kesin konuşuyorsun ki?
BAzi insanlar körü körüne inaniyor iste anlatamazsin ki.Doğru diyon canım hala var öyle insanlar ama yani aile hekimliklerinde falan baya bilgilendiriyorlar eskisi gibi Değil ki, bunların ki kara cahillik
Canım hiç stres yapma, demekki hayırlısı sezaryenmiş. Yeterki sen de bebeğin de sağlıkla atlatın doğumuEvet cnm çok yorulduk oğlum da nst tahlil falan of of. Devlet yapmayacak galiba olabilir olamaz diyip duruyor sinir oldum. Üniversitedeki doçent 400-500 TL ye yapacak seseryani adı duyulmuş biri birde ona yaptircam galiba. Ablamda dogumhanede hemşire başka ilde o da sene normal doğum sınırini geçtin çocuğu tehlikeye atma diyor. Ben normal dogumu bebişin sağlığı için istedim ama risk var ise ne gerek var.
Risk olursa mı gün veriyor cnm ama 40. Dolması lazım desi bana.tgb34 canim ben devlete gidiyrm 39 a girdin gun aliyorlarmis 2-3 tanesine sordum
Bebegin Doğum anındaki kafa ölçüsü, omuz ve kalça ölçüsü de oluyormuş aynı zamanda, sen ne kadar ısrar edersen et kafası kanala girse bile bir şekilde bu senin çok fazla dikişli olacağın ve bebegi riske atacağın anlamına gelir canım, o kadar sezeryan olan insan var, neden böyle kesin konuşuyorsun ki?
Yok kuzum haklısın elbette ama arkadasa doktoru riskli demiş, ısrar edeceğim diyor, ben doktorlar böyle söylerken neden ısrar onu anlamıyorum. Bana da normal denerim olmazsa sezeryana dönerim ama ne seni ne bebegi riske sokmam istemem dedi. Baksana kaç tane kafası büyük bebek var, hepsinin doktoru aynı şeyi söyledi. Herkesin kendi kararı gerçi, ben arkadaşa sert çıktım galiba Doğum stresinden :) ama yani sezeryan olanlara öcü gibi bakmalarına anlam veremiyorum gerçektenCanım çatısı müsait olan deneyebilir...önemli olan o 10cm çaplı baş o kişinin çatısından geçebilir mi? Darsa geçmez yaşı küçük ya da kemik yapısı esnek olanlarda falan olabilir geçebilir kolayca...sen kendini kimseyle karşılaştırma...ben de üzülmüştüm eşim arada dokunduruyordu cesaret edemedin vs evet edemedim çünkü çatı muayenem kötü geçti doktor çok dar boşuna çocuğu oralara sıkıştırıp vakumlattırma bana dedi...ama sonra sancım 3cm açılmam olduğu halde gerçekten bebek kafa büyük çatı dar olduğundan kanala giremedi yine sezaryen oldum...herkesin kendi kararı yine de...ben seni anlıyorum her kafadan bir ses çıkıyor etkileniyorsun...ben de hala aman keşke zorlasaydım doğursaydım çatır çatır diyorum ama öyle değil aslında
Ben bakarım gözlerimi pörtleterekAy canım bana bugün bile aç dediler çok büyümüş nasıl büyüdü o kadar dediler kadınlardedim valla açarsam üzülürsünüz sizin yok diye dedim. Kesin bakarlar o yüzden ben yanıma emzirme örtüsü koydum hastanede bile kullanabilirim bizim milletimiz görmemiş gibi herşeye bakar herşeye bir kulp bulur. Sende örtü falan al canım bence.
Kuzum ben de yanlış anlaşılmak istemem, tabiki normali en iyisi ama doktor risk diyorsa ben doktoruma güveniyorum, sizin aranızdaki bag bizimki gibi değil demek ki.. hakkımızda hayırlısı olsun hepimiz için, hem sen hem bebiş nasıl sağlıklı olacaksa öyle olsun minnoş annesikesin konuşmuyorum aslında yanlış anlaşıldı sanırım;ben değil doktorum kesinmiş gibi konuşuyor ona kızıyorum.. Hangi yöntemle doğuracağımı ben de bilmiyorum, bunu bir tek bebek biliyor :) hangisi bebiş ve benim için iyiyse o şekilde gelsin ben kendimi sezeryan diye şartlamak istemiyorum, ama doktorum beni şartmaya çalışıyor gibi hissediyorum..
Evet cnm senin bebiş nasıl kendi derdimden okuyamadım bugünBen 38+1 risjlerden oturu dun ameliyay oldum arastirmada geneldd 39 bekliyolar
Ben de sezerya öcü gibi bakiyorum. Ama olanlara degil kendisineYok kuzum haklısın elbette ama arkadasa doktoru riskli demiş, ısrar edeceğim diyor, ben doktorlar böyle söylerken neden ısrar onu anlamıyorum. Bana da normal denerim olmazsa sezeryana dönerim ama ne seni ne bebegi riske sokmam istemem dedi. Baksana kaç tane kafası büyük bebek var, hepsinin doktoru aynı şeyi söyledi. Herkesin kendi kararı gerçi, ben arkadaşa sert çıktım galiba Doğum stresinden :) ama yani sezeryan olanlara öcü gibi bakmalarına anlam veremiyorum gerçekten
Cnm sütüm ilk emmesiyle geldi. Birde sezaryan oldum biliyorsundur. Aslinda şöyle ben bu zamanıma kadar hiç düşünmedim sütüm gelirmi yetermi filan diye. Yani gelecek ve yetecek diye emindim. Bu fikir cok önemli çünkü önce süt üretimi beyninde başlıyor. Hiç ekstra bisi yapmadım yani.ama ilk bebeğimde sütüm gelmezse yetmese filan diye düşünürdüm. Ikıncı gun gelmişti sütüm ve iki üç hafta yetmemişti mama takviyesi yapmıştım. Humana steel tea baya etkili olmuştu.Oyy maşallah maşallah büyümüş bile kuzucuknasıl gidiyor canım sütun geldi mı? Rahat oldu mu gelmesi? Neler yaptın
Çekme ne kız nasıl yaniBebek dogum kanalina nasil girer?
Kolay dogum icin egzersizler?
Dogumum erken baslamasi ickn ne yapilmali?
Bebegin kanala indigi nasil anlasilir?
Dogumun basladigi nasil anlasilir?
.
.
.
.
Ayni seyleri yazip yazip ayni seyleri okumaktan da sıkıldım vallahi. Ama az once 817262819 milyonuncu kez girdigim sayfalarin disinda bir yerde ilk kez bir sey okudum. Hatta kuranda da meryem suresinde bununla ilgili bir seyler yaziyormus. Kizlar cekme hareketi yapmak bebegin kanala girmesini kolaylastiriyormus. Cunku cekme hareketi yaparken hem rahmimiz kasiliyor hem de catı dedigimiz legen kemikleri mi oliyor artik neyse o kemiklerde esneme oluyormus. Bundan sonra çekerim artik. Halilari da sermedim ki o kanepe senin bu koltuk benim ceker dururum
Maşallah kuzum maşallah, bol bol emzirirsin inşallah prensesini canım benimCnm sütüm ilk emmesiyle geldi. Birde sezaryan oldum biliyorsundur. Aslinda şöyle ben bu zamanıma kadar hiç düşünmedim sütüm gelirmi yetermi filan diye. Yani gelecek ve yetecek diye emindim. Bu fikir cok önemli çünkü önce süt üretimi beyninde başlıyor. Hiç ekstra bisi yapmadım yani.ama ilk bebeğimde sütüm gelmezse yetmese filan diye düşünürdüm. Ikıncı gun gelmişti sütüm ve iki üç hafta yetmemişti mama takviyesi yapmıştım. Humana steel tea baya etkili olmuştu.
Evet cnm senin bebiş nasıl kendi derdimden okuyamadım bugün
Kız 9.5 olursa demiş bizim 12 neredeyse anammmBebegin Doğum anındaki kafa ölçüsü, omuz ve kalça ölçüsü de oluyormuş aynı zamanda, sen ne kadar ısrar edersen et kafası kanala girse bile bir şekilde bu senin çok fazla dikişli olacağın ve bebegi riske atacağın anlamına gelir canım, o kadar sezeryan olan insan var, neden böyle kesin konuşuyorsun ki?
Oğlun nasıl canım hiçbir sorunu yoktur inşallah dikislerinin iyileşmesi için yatmam lazım hiç yardım edicek kimsen yokmuBu gun taburcu edildim dikislerimden kan geliyor iki cocuk yetisemiyorum. Cok agrim var ve bundan bi ay sonrasinin gelmesini istiyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?