- 28 Aralık 2015
- 528
- 611
- 53
- 37
- Konu Sahibi kardelen384
-
- #43.841
Göbek deliğimden aşağısı bi garip oluyor yumrukla sıkar gibi ama şimdi uzun oldu arası gelmedi tekrar eşimle bekliyoruz napalm die5 dk bire düşer ve 50 sn kadar sürer ise gerçek doğum sancısı oluyor cnm. Karnında kasilma da var mı aynı anda taş gibi olma altta batma?
Canım bahsettiğin şeyi kapının koluna aslıp eğilerek de yapabilirsen etkili bi hareket gerçekten. Doğum eğitiminde gösterdiler bize. Leğende çamaşır yıkama pozisyonu ya da cam silerken bir ayak dışarda olur ya çömelmiş halde bu da etkili.Bebek dogum kanalina nasil girer?
Kolay dogum icin egzersizler?
Dogumum erken baslamasi ickn ne yapilmali?
Bebegin kanala indigi nasil anlasilir?
Dogumun basladigi nasil anlasilir?
.
.
.
.
Ayni seyleri yazip yazip ayni seyleri okumaktan da sıkıldım vallahi. Ama az once 817262819 milyonuncu kez girdigim sayfalarin disinda bir yerde ilk kez bir sey okudum. Hatta kuranda da meryem suresinde bununla ilgili bir seyler yaziyormus. Kizlar cekme hareketi yapmak bebegin kanala girmesini kolaylastiriyormus. Cunku cekme hareketi yaparken hem rahmimiz kasiliyor hem de catı dedigimiz legen kemikleri mi oliyor artik neyse o kemiklerde esneme oluyormus. Bundan sonra çekerim artik. Halilari da sermedim ki o kanepe senin bu koltuk benim ceker dururum
bak canım ekledim resimleri eğitimde fotoğraf çekmiştim. Bunlar sancı başladıktan sonra açılmayı kolaylaştıran ve hızlandıran pozisyonlar.Bebek dogum kanalina nasil girer?
Kolay dogum icin egzersizler?
Dogumum erken baslamasi ickn ne yapilmali?
Bebegin kanala indigi nasil anlasilir?
Dogumun basladigi nasil anlasilir?
.
.
.
.
Ayni seyleri yazip yazip ayni seyleri okumaktan da sıkıldım vallahi. Ama az once 817262819 milyonuncu kez girdigim sayfalarin disinda bir yerde ilk kez bir sey okudum. Hatta kuranda da meryem suresinde bununla ilgili bir seyler yaziyormus. Kizlar cekme hareketi yapmak bebegin kanala girmesini kolaylastiriyormus. Cunku cekme hareketi yaparken hem rahmimiz kasiliyor hem de catı dedigimiz legen kemikleri mi oliyor artik neyse o kemiklerde esneme oluyormus. Bundan sonra çekerim artik. Halilari da sermedim ki o kanepe senin bu koltuk benim ceker dururum
Bende anlamiyorum canimm salak sacma yorum yapiyolar benim annem ve kv normalmis dogumları ve birsüru hastalık çekiyolar kadın dogumla îlgili anneme cok dikis atmslar snra acılma yapmş senelerdr iltihap üretiyo rahmiCanım düşün ben 2.bebegimi getiriyorum dunyaya ve hala her fırsatta kafama vuruluyor bu benim...yeni evli kaynım var kız 25 yaşında sidikli diyecem artık kusura bakmayın her görüşmemizde e şimdi herkes sezaryen oluyor normal doğum yapan yok kadınlar korkuyor bilmiyor en kolayı normali işte doktorlar öyle yönlendiriyor bak sen birinciyi sezaryen olmuşsun bunda da mecbur sezaryen olcaksın falan filan...lan gerizekalı sen hele bi doğur da ondan sonra gel ileri geri konuş...tövbe ya rabbim yaaa...benim bi arkadaşım çatı muayenesi bile yaptırmadı oturmuş ağlamış ben ölürüm doğuramam Allah aşkına sezaryen yapın diye doktor tamam kızım zorla olmaz bu iş demiş ve sezaryen oldu ne yani dünyanın sonu mu...gerçekten aynı okulda çalışıyorduk merkeze 40km uzak bi köyde ve bu kadın defalarca eşini acil okula getirtti hamileyken karnım ağrıdı başım ağrıdı diye yani öyle hassas bi insandı...doktor yönlendiriyor lafına zaten gıcığım...eskiden doğumda anne veya bebek ölmesi normal bir durummuş...bu devirde olacak şey mi...o doktoru yaşatmazlar alimallah...tabi ki anne ve bebeği en sağlıklı şekilde çıkarmak bu insanların amacı...bugün tam benim sıram geldi acil doğuma indi benim doktor 15-20 dk ya çıktı geldi kadın, saatlerdir sancı çekiyormuş bebek geliyor dediler indi çektı çıkardı geldi yani ha normal doğum yapmışsın ha sezaryen zaten doktor 10 saat başında sancını beklemiyor ki ne menfaati olabilir
Hiç stres yapma deyince aklıma kaynanamın suratı geldi kızdün bana ne sezeryanı bekle biraz daha normal olsun diyor, olmuyor normal kafası büyük diyorum babası Nası doğdu diyor bana dedim babası 4. çocuk, döne döne doğmuştur o genişlikte
Canim annem hep anlatir sen de sancim bacagimdan girdi diye
Canım ben de pzt epey bi ağrı sancı bişeyler yaşadığımı soyledim doktoruma ve 1.hamileligimde 9 ay bişey olmadı bu ağrılar sancılar 1 kere oldu onda da doğum başlamıştı dedim...olabilir o zaman ağrısız sancısız hamilelik geçirmişsin simdi böyle geçiriyorsun peki nasıl anlıycaksın; ağrılı sancılıyken yatıyorsun kalk yürü gecerse...ya da sancıliyken ayaktasın uzandın geçerse...sıklaşmazsa öyle 10dk da 1 e falan düşmezse sorun yok doğurmuyorsun dediKızllaaarr doğum sancıları şiddeti nasıl oluyor... Normal doğum yapan arkadaşlar.. Bu son 2 saatte 7 yada 8. Yanmalı bel ağrım 5 10 dk da bir giriyor.. Ama çok dayanılmaz değil.. Hafif de değil.. Kan yada su yok gelen giden.. Dün de girmişti 3 4 defa ama 2 saatte falan.. sonra geçti girmedi gece bir kere girdi.. Sabah 2 kere falan.. Yalancı mı gerçek mi napim bilemedim.. Adet olucak gibiyim... Eşim masaj yaptı geçmedi..
Valla bu ara ben de degisik garip gario hareketler deniyorum zaten ona benzer insallah ise yararCanım bahsettiğin şeyi kapının koluna aslıp eğilerek de yapabilirsen etkili bi hareket gerçekten. Doğum eğitiminde gösterdiler bize. Leğende çamaşır yıkama pozisyonu ya da cam silerken bir ayak dışarda olur ya çömelmiş halde bu da etkili.
Hemen hepsini denemeye calsiiyorum gun icinde insallah ise yariyordurbak canım ekledim resimleri eğitimde fotoğraf çekmiştim. Bunlar sancı başladıktan sonra açılmayı kolaylaştıran ve hızlandıran pozisyonlar.
Yanlardan gelip ortada birsey sıkıyo gbi oluyo gobekten asagisi bi gt bence nstde olcsunler canım benimde dün vardi 50civarydi eve geldm gerci ilk dogumda da 80.90lari gordm ama haftam var diye dr. Ilac ve yats verdi bekletti bence bi görünGöbek deliğimden aşağısı bi garip oluyor yumrukla sıkar gibi ama şimdi uzun oldu arası gelmedi tekrar eşimle bekliyoruz napalm die
Yok canım tek değilsin. Bizim tüp bebek ve hamileliğimin başında kanamalarım oldu bize yasaktı. En son temmuz sonuydu heralde fanfini. Biz iyice kan ki oldukbi ben mi yapmıyorum fanfini yaa.. Biz baya haremlik seramlık olduk
Acilma yok demisti doktor sanmiyorum ama bekleyeym belim agriyinca bir heyecanlaniyorm ama fitiktan benimki buda gol degil bide fanfini yapinca her hafta cati muayenesi kolay olur saniyodum bu ne oturamiyorm duzgun ben sokOlabilir cnm dikkat et nisan su sancı gelirse doğum baslar. Sadece çatı ağrısı yetmez sanirim.
BenValla bu ara ben de degisik garip gario hareketler deniyorum zaten ona benzer insallah ise yarar
benim de sınavlarım bitsin eve döneyim yerleri elimle silmeyi düşünüyorum. Faydası olur umarım. Bebeğin kilosu daha fazla ilerlemeden notmal doğurmak istiyorumHemen hepsini denemeye calsiiyorum gun icinde insallah ise yariyordur
Hemen değil de canım 2-3 gün içinde başlayabilir...benim de çok canım yanmıştı ama çatı dar diye yani kadın parmağını sokunca ömrümden ömür gittiAcilma yok demisti doktor sanmiyorum ama bekleyeym belim agriyinca bir heyecanlaniyorm ama fitiktan benimki buda gol degil bide fanfini yapinca her hafta cati muayenesi kolay olur saniyodum bu ne oturamiyorm duzgun ben sok
Benimde sizliyor cnm ara ara.. sut geliyor heraldeKızlar bugün ara ara göğsüm sızladı süt kanallarının sızlaması gibi emzirdiğimiz zaman oluyor ya öyle işte uçlarıda sızlıyor böyle olan varmı
Can'ım bazılarına sancı belden girermiş. Bir arkadaşın bel ağrısı olunca dr unu aramış. O da gel hemen bel ağrısı sandığın sancı olabilir demiş. Gerçekten de hastaneye gidince 2-3 saate doğurmuş :)) o yüzden iyi takipte olmak lazım.Kızllaaarr doğum sancıları şiddeti nasıl oluyor... Normal doğum yapan arkadaşlar.. Bu son 2 saatte 7 yada 8. Yanmalı bel ağrım 5 10 dk da bir giriyor.. Ama çok dayanılmaz değil.. Hafif de değil.. Kan yada su yok gelen giden.. Dün de girmişti 3 4 defa ama 2 saatte falan.. sonra geçti girmedi gece bir kere girdi.. Sabah 2 kere falan.. Yalancı mı gerçek mi napim bilemedim.. Adet olucak gibiyim... Eşim masaj yaptı geçmedi..
Aynen hep öyle olur canım. Benim ablamın emzirmeden şonra iyice minicik kaldı. Çok utanıyor göğüslerinden. Estetik olmayı düşündü. Su an bekar. Ben de acele etme evlenirsen düşün diyorum :)) destekli sütyenler kurtarıcı zaten. Benimki de emzirirsem öyle minik kalabilir. Kilo almak bu yönden çok işime yaradı. 53 kiloyken minicikti. 66 oldum Göğğslerde topladı valla. Ama hamilelikte hiç büyümedi80 i geçmeme rağmen. Büyük meme de ayrı sorun olabiliyor. Sırt ağrısı falan çok yapıyormuş. Varsa ağrın falan Allah kolaylık versin.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?