- 8 Mayıs 2014
- 9.402
- 13.342
- 298
- Konu Sahibi kardelen384
-
- #45.821
Aynen canım gördüm . Hareketleri nasıl peki bnm hep tam göğüs altındaydı bi kaç gündür daha bi aşağıda ayaklar sanki . Ayy yarın bana da doktor dese keşke ooo iki santim açılman var çocuk çok aşağıda bugün yarın gelir diyeBende ekledim bir önceki sayfada canım benimkide sarktı fotoda çok belli değil ama baya aşağıda
Valla bende dedigin gibi yaotim araştırdım yanlismis zaten vücudunda tuz oranı yükselmiş oğlumun, idrarı kiremit rengi bişey bıraktı beze , beslenememekten.. acıbadem de çocuk Dr da dedi ilk gunler çok önemli diye . Zaten ilk gunler süt saril şarıl gelmiyor ki doyursun iki saat boyunca anca damla damla geliyorCanım vücut normal sancıyı bildiği tanıdığı için ağrı kesici hormon salgılarken şunu sancıyı tanımadığı için endorfin ağrı kesici hormonu salgılamazmış. Oyuzden suni sanci da ağrı daha fazla hissediliyor ama doğum yapınca bitiyor. Arkadaşım açılması çok yavaş diye suni sanci istedi ve öyle doğum yaptı. Bana "sema 2 saat çok kötü geçti ama bak şu anda çok ne ağrım var ne sancim sakin korkma suni sanci verirlerse dayanabilirsin demişti o doğum yaptigimda ben 6 aylık oğluma hamileydim.
Mama verince sustu mu peki. Ilk defa duydum anne sütünün yavan olduğunu. Anne sütü öyle bir mucize ki bebek hasta olduğunda ona gore antikor üretir ayına göre ihtiyacı olan vitaminleri barındırır.
Kolik sancısı olabilir canım bende oğlumda çok çektim.
Canım bende 2 saatte 1 emzirdim oğlumu. Uyurdu 2 saatte yada 1.5 saatte kalkardı. Emerdi. Sütümde gayet iyiydi canım ve14 ay sadece anne sütü emdi. 20 gun sonra kolik sancilari basladi ve o zamanlar sürüm yetmediği icin ağlıyor diye banada emzir diye baskı yaptilar emzirdigimde bebegim gazdan uçacaktı sanki. Kolik ise fazla süt daha kötü yapıyor.
2 saate bir demelerinin nedeni kan şekeri düşmesin yani eğer 2 saati geçtiğinde bebek uyanip emmiyorsa sen sutunu sağıp çay kaşığı ile verecekmişsin. Çünkü 2 saatten sonra şekeri düştüğü için kendisi uyanıp ememezmiş hali olmazmış.
Sağol canım benim seninkide çok tatlşş
Canım bazılarının sütü daha yağlı oluyor. O da bebeği daha uzun süre tok tutuyor. Sütünü sağdığında biraz bekle bak bakalım daha sarımsıysa yağlı oluyor. Benim arkadaşımın kaymak bile tutuyordu sütü maşallah. Emzırdikten sonra gazını mutlaka çıkartın. Genelde gaz sorunu 15 gün sonra falan başlıyor ama belli olmaz yinede. Eğer sütün geliyorsa mamaya gerek yok. Ben sadece ilk hafta mama vermeyi düşünüyorum. İlk oğlumda sarılıktan çok çekmiştim. Bu arada bebeğin ağlaması uyuyup kalmasından daha iyi emin ol. Uyuşuk olup uyursa sarılık oluyor demektir.. Emzirmeye devam et maşallah sütün iyi geliyor yetiyor ki uyumuyor bebiş. Mis gibi kokla onu yerimizeKuzlar bebişim cuma doğdu biliyorsunuz dr 2 saatte bir 25 dk emse yeter dedi ama kozım çok sık emiyo , 1 saatte falan emiyo beşiğe koyunca ağlıyo, sizce neden olabilir annemde sütün yavandır diyo mama verdi şimdi sizce nedeni ne sütüm geliyo hatta sağdım bile ama yavandamı oluyomuş biri bana akıl versin çocuğum mamaya alışmasın
Rahat ol ben senden daha fazla aldımSağol canım benim seninkide çok tatlşştabi ben yirmi kilo aldım taşıyamıyorum kendimi . Allahtan vücudun her yerine dağıldı kilo sadece göbeğe alsaydım yanmıştım
Bu arada tatlım ilkinde 27 kilonun 15 i kendi gitti belki seninde ödem çok fazladır benimki gibi çok çabuk gidiyor kilolar doğumdan sonraSağol canım benim seninkide çok tatlşştabi ben yirmi kilo aldım taşıyamıyorum kendimi . Allahtan vücudun her yerine dağıldı kilo sadece göbeğe alsaydım yanmıştım
Aynen canım gördüm . Hareketleri nasıl peki bnm hep tam göğüs altındaydı bi kaç gündür daha bi aşağıda ayaklar sanki . Ayy yarın bana da doktor dese keşke ooo iki santim açılman var çocuk çok aşağıda bugün yarın gelir diye
Aynen bende görmüştüm bunuKızlar bebislerin midesi şu şekildeymis bakın. Panik yok, doyacaklar insalah
Canım bazılarının sütü daha yağlı oluyor. O da bebeği daha uzun süre tok tutuyor. Sütünü sağdığında biraz bekle bak bakalım daha sarımsıysa yağlı oluyor. Benim arkadaşımın kaymak bile tutuyordu sütü maşallah. Emzırdikten sonra gazını mutlaka çıkartın. Genelde gaz sorunu 15 gün sonra falan başlıyor ama belli olmaz yinede. Eğer sütün geliyorsa mamaya gerek yok. Ben sadece ilk hafta mama vermeyi düşünüyorum. İlk oğlumda sarılıktan çok çekmiştim. Bu arada bebeğin ağlaması uyuyup kalmasından daha iyi emin ol. Uyuşuk olup uyursa sarılık oluyor demektir.. Emzirmeye devam et maşallah sütün iyi geliyor yetiyor ki uyumuyor bebiş. Mis gibi kokla onu yerimize
Canım yavan filan değil sütün.her annenin sütü bebeğine özeldir.mama vermeye gerek yok.bebekler çoğunlukla açlıktan değil kendilerini güvende hissetmek istediklerinden emerler.aylarca anne karnında kapalı korunaklı bir yerdeydi şimdi dış dünya çok farklı geliyor.senin kokunu alınca sana temas edince kendini güvende hissediyor.emzirmediğin zamanlarda da bol bol kucakla sarıl dokun kokla konuş onunla.ten teması çok önemli.
Beyazkediiiiii Canım her annenin sütü kendi bebeğine uygun üretiliyor yavan diye bisey yok yani. Mama verme. Maşallah emiyor işte bebek. Kucagindan bırakınca ağlaması acliktan değil ki kucağında güven duymasindan ve emme refleksini kullanmak istemesinden. Kimseye bakma sen. Ayrıca bebek ne zaman isterse o zaman emzir saat tutma yani. Baktın ki 2 saat araliksiz uyudu o zaman uyandır ve tekrar emzir. Ama onun dışında isterse 10 dakikada bir emer buna kendi karar verir. Lütfen kimseye bakma sen içgüdülerine güven öyle davran
Ooo süpermiş valla :) bu arada büyük bi ihtimal ödemim çok çnkü ayaklarımı uzatırken bacak bacak üstüe atıyorum altta kalan bacağım beş dk sonra şekil değiştiriyor . Resmen üstteki bacağımı koyduğum yerde göçük oluşuyor . İlk fark ettiğimde çok korkmuştumBu arada tatlım ilkinde 27 kilonun 15 i kendi gitti belki seninde ödem çok fazladır benimki gibi çok çabuk gidiyor kilolar doğumdan sonra
Tamam işte ödem hepOoo süpermiş valla :) bu arada büyük bi ihtimal ödemim çok çnkü ayaklarımı uzatırken bacak bacak üstüe atıyorum altta kalan bacağım beş dk sonra şekil değiştiriyor . Resmen üstteki bacağımı koyduğum yerde göçük oluşuyor . İlk fark ettiğimde çok korkmuştum
Jiley mi yaptın çıkmaz cnm merak etme.Kızlar ben bugün vücut temizliğimi yaptım yarına kadar çıkmaz değilmi doğumda idare eder yani beni değilmi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?