- 24 Ocak 2018
- 227
- 377
- 23
- 29
- Konu Sahibi kardelen384
-
- #45.981
Evet bunları hissetmen ve korkman çok normal canım. Dibini görmediğin suya ayaklarını sokmak gibi bişey ama bebiş geliyorum dediği an herşey sırasıyla öyle bir gerçekleşiyo ki olup bitiyo sen bile anlamıyosun Allah gayretini veriyo ben normal kasılma zannettiğim sancımı evde çektim farkında olmadan ve 43 dk sürdü çok güzel geldi geçti inşallah çok kolay bir doğum olur ve bebeğin sağlıkla gelir bol bol dua et nasıl düşünürsen öyle oluyo hep olumlu güzel şeyler düşün bebeğini kucağına aldığın anın hayalini kur
Normal Doğum yapacaklara yesin ,tıbbi olarak kasılma yaptığı kanıtlanmış .sen sezaryen olacaksın sancı istemeyiz dedi bol bol su iç dediBen hurma yiyip gittigim gün nst de kız hiç durmadı kalp atışları 200 lerini gördü hatta serum yedim.buyuzden herkeste farklı etki ediyor bu hurma :)
Aynen benim nst ye girdiğim yerde Normal Doğum yeri zaten .Nst odası bitişik stresliyim hergitttiğimde neyse bugünde doğuran Yok diyorum .bende aç karınla gittim tok girmek gerekiyormuş oğluşum uyumuş ama emin olmamız lazım dediler. birsürü sıkıntı çektim bugünGeçen Çarşamba nstye girdim biraz acıkmıştım onlar da düzgün çıkmıyor karnını doyur tatlı bişeyler ye tekrar çekelim dediler . Gittim birşeyler yedim geldim içerisi doluydu 5 dk sonra alıcaz sizi dediler nst odasıyla doğumhane aynı yerdeymiş içerde de doğum varmış kadın öyle çığlıklar attı ki kadın çığlık attıkça benim de rengim attı etkilendim galiba ondan da rahatlayamıyorum bir türlü :/
Canım niye sinirleniyorsun ki? Hiçbir şey için degmez...bebeğini koynuna al koklaya koklaya emzir...süt az gelmez bütün yenidoğanlarda sarılık riski var uyur kalır falan sen onu kendi haline bırakma telefonun alarminı kur gece 2 saatte 1 gündüz saat başı emzir uyandır emzir ağzının kenarına falan dokun emzir...bisey olmaz inşallah...doğumdan sonra bütün bebekler sararmaya başlıyor fizyolojik sarılıktır o...bizim tahlilde 9 çıkmıştı ben bol bol emzirdim geçti 12ye kadar falan yolu var galiba...sen üzülme sıkılma emzir senin amacın bebeğin şu anda sadeceKuzum daha iyiyim, oturup kalkarken zor oluyor ama ayakta iken iyiyim.. bebişko sarılık oldu süt az geliyormuş beslenememiş azcık moralim bozuldu, iki gün sonra kontrole gidicez. Anladım ki hiç bir şeye sinirlenmemek gerekiyor, süt etkilenir derlerdi inanmazdım..
Ben sizi unutur muyum okuyorum ama yazamıyorum, dualarım hepinizlesen nasılsın?
Evet canım sancılar 10 20 30 larda. Şu ara gelmez gibi görünüyor dedi. Pzt yine kontrol e gidicemCanım gözün aydın sağlıkla büyüt güzel kızını
Ay masallah subhanallah ne kadar sana benziyo
toist canım senin bugün değil miydi kontrolün
Prima pampers kullanıyoruz ve çok memnunum canımNormal Doğum yapacaklara yesin ,tıbbi olarak kasılma yaptığı kanıtlanmış .sen sezaryen olacaksın sancı istemeyiz dedi bol bol su iç dedi
Aynen benim nst ye girdiğim yerde Normal Doğum yeri zaten .Nst odası bitişik stresliyim hergitttiğimde neyse bugünde doğuran Yok diyorum .bende aç karınla gittim tok girmek gerekiyormuş oğluşum uyumuş ama emin olmamız lazım dediler. birsürü sıkıntı çektim bugün
Bebeği olan anneler hangi bezi kullanıyorsunuz. Prima alıcam ama premium care var bide prima pampers var hangisini alsam
Kıyamam benim de en zorlanacağım o olacak. Hiç ayrı uyumadık. Şöyle düşünelim brbiş doğunca daha çok ilgileneceğiz böyle hep hasta yatalak gibi dolaşmaktan kurtulacağız. Kızlarımızla koşup eğlenebileceğiz. Onlar da bir nevi kurtuluyor az kaldı canımEvettoist beklenen gün geldi herşeyim hazır çok şükür ama psikolojim tam olarak hazırmı bilmiyorum korkuyorum sanırım bide kızım hep aklımda duygusalım fazlasıyla uykusuzluk dün geceden başladı
Bende öyle pazartesi ameliyatim bir heyecan basiyoki sorma :)Normal Doğum yapacaklara yesin ,tıbbi olarak kasılma yaptığı kanıtlanmış .sen sezaryen olacaksın sancı istemeyiz dedi bol bol su iç dedi
Aynen benim nst ye girdiğim yerde Normal Doğum yeri zaten .Nst odası bitişik stresliyim hergitttiğimde neyse bugünde doğuran Yok diyorum .bende aç karınla gittim tok girmek gerekiyormuş oğluşum uyumuş ama emin olmamız lazım dediler. birsürü sıkıntı çektim bugün
Bebeği olan anneler hangi bezi kullanıyorsunuz. Prima alıcam ama premium care var bide prima pampers var hangisini alsam
Doktor yürüyüş önerdi cnm birde eğitim aldığimi biliyor sen bilirsin dedi kısaca. Kanama ne kadar devam eder acaba. Hakkımızda hayırlısı olsun inşallah aksam çok dua ettim normal hayirli ise işaret gönder Allahım diye ama değilse sezeryan da oluruz.Aynı durumdayım seninle başından beri ikimiz normal doğum için mücadele ediyoruz özelliğin bana benzediği için takipteyim bana güç veriyosun.bugün benim alttan muayeneden sonra belim ağrıyor biraz regl havasındayım doktorun sana şunu şunu yap diye öneride bulundumu? Sancın felan artarsa yaz mutlaka
Ediyor valla ama a az lekelenmem gibi bir ped dolmadi akşam koydum.Benim iki kere geldi başka gelmedi canım. Eğer devam ederse acile git istersen için rahat eder.
Ediyor valla ama a az lekelenmem gibi bir ped dolmadi akşam koydum.Benim iki kere geldi başka gelmedi canım. Eğer devam ederse acile git istersen için rahat eder.
Canım senin çocuğun kilo kafa çap felan nasıl
Ediyor valla ama a az lekelenmem gibi bir ped dolmadi akşam koydum.
Gece 2 den sonra sıvı alımı yasak canım benimde aynı gün ikimiz için de hayırlısı olsunKızlar perşembe de bizim doğum ya şimdi ben yarın gece 12den sonra yemek yemicem ama su ya da içecek bisey de mi icmicem?
cn mama verme bence çenesi yoruluyordur ondan sık emer sık emmesinde sıkıntı yok daha rahat toplar kendini benim 2 kuzumda çok emerdi sık sık inş buda emer ne yavan olacak hiç duyadım sen bakma sık sık emzir çocuk toparlar kendini büyür
Kizlar selam dikislerim kasiniyor sanirim iyilesirken boyle oluyormus.
Bebek emse de agliyorsa ya gazi vardir ya da doymamistir. Ama saatte bir emip agliyorsa doymamis olamaz bence. Annen hakli galibabence besige koyma koynunda yatir. Kolik deniyor sanirim boyle olunca cok aglayinca. Ama besige koyunca agliyorsa besikte sorun var o yuzden bence kokunu duyarak koynunda yatsin yavrucak.
Kız senin Dr nasıl 2 saatte bir der ! İlk gün yarım saatte bir olmalı emzirme .her ağladığında hatta. Süt bollaşinca zaten emzirme arası uzun oluyor doyduğu için unutma ne kadar gogus bosalirsa o kadar yeri hemen geri dolar süt artar süt arttıran su bol emzirme
Canım mama vermeyin...bebek emme refleksi yüzünden yapıyor onu...dünyaya öyle uyum sağlamaya çalışıyor...sütün var daha ne...ne demekmiş yavan...anne sütü bebeğin haftasına ayına ihtiyaclarına göre şekilleniyor...aynı anne memesinden yenidoğana gelen sütle 3-5 aylık bebeğe gelen süt aynı değil o zamanki ihtiyaçlarına göre sütün içeriği değişiyor...gazı da olabilir ondan da ağlayabilir sebepsiz de ağlayabilir canım ama SÜT YAVAN OLMAZ
Beyazkediiiiii Canım her annenin sütü kendi bebeğine uygun üretiliyor yavan diye bisey yok yani. Mama verme. Maşallah emiyor işte bebek. Kucagindan bırakınca ağlaması acliktan değil ki kucağında güven duymasindan ve emme refleksini kullanmak istemesinden. Kimseye bakma sen. Ayrıca bebek ne zaman isterse o zaman emzir saat tutma yani. Baktın ki 2 saat araliksiz uyudu o zaman uyandır ve tekrar emzir. Ama onun dışında isterse 10 dakikada bir emer buna kendi karar verir. Lütfen kimseye bakma sen içgüdülerine güven öyle davran
Canım vücut normal sancıyı bildiği tanıdığı için ağrı kesici hormon salgılarken şunu sancıyı tanımadığı için endorfin ağrı kesici hormonu salgılamazmış. Oyuzden suni sanci da ağrı daha fazla hissediliyor ama doğum yapınca bitiyor. Arkadaşım açılması çok yavaş diye suni sanci istedi ve öyle doğum yaptı. Bana "sema 2 saat çok kötü geçti ama bak şu anda çok ne ağrım var ne sancim sakin korkma suni sanci verirlerse dayanabilirsin demişti o doğum yaptigimda ben 6 aylık oğluma hamileydim.
Mama verince sustu mu peki. Ilk defa duydum anne sütünün yavan olduğunu. Anne sütü öyle bir mucize ki bebek hasta olduğunda ona gore antikor üretir ayına göre ihtiyacı olan vitaminleri barındırır.
Kolik sancısı olabilir canım bende oğlumda çok çektim.
Canım bende 2 saatte 1 emzirdim oğlumu. Uyurdu 2 saatte yada 1.5 saatte kalkardı. Emerdi. Sütümde gayet iyiydi canım ve14 ay sadece anne sütü emdi. 20 gun sonra kolik sancilari basladi ve o zamanlar sürüm yetmediği icin ağlıyor diye banada emzir diye baskı yaptilar emzirdigimde bebegim gazdan uçacaktı sanki. Kolik ise fazla süt daha kötü yapıyor.
2 saate bir demelerinin nedeni kan şekeri düşmesin yani eğer 2 saati geçtiğinde bebek uyanip emmiyorsa sen sutunu sağıp çay kaşığı ile verecekmişsin. Çünkü 2 saatten sonra şekeri düştüğü için kendisi uyanıp ememezmiş hali olmazmış.
Canım yavan filan değil sütün.her annenin sütü bebeğine özeldir.mama vermeye gerek yok.bebekler çoğunlukla açlıktan değil kendilerini güvende hissetmek istediklerinden emerler.aylarca anne karnında kapalı korunaklı bir yerdeydi şimdi dış dünya çok farklı geliyor.senin kokunu alınca sana temas edince kendini güvende hissediyor.emzirmediğin zamanlarda da bol bol kucakla sarıl dokun kokla konuş onunla.ten teması çok önemli.
Canım bazılarının sütü daha yağlı oluyor. O da bebeği daha uzun süre tok tutuyor. Sütünü sağdığında biraz bekle bak bakalım daha sarımsıysa yağlı oluyor. Benim arkadaşımın kaymak bile tutuyordu sütü maşallah. Emzırdikten sonra gazını mutlaka çıkartın. Genelde gaz sorunu 15 gün sonra falan başlıyor ama belli olmaz yinede. Eğer sütün geliyorsa mamaya gerek yok. Ben sadece ilk hafta mama vermeyi düşünüyorum. İlk oğlumda sarılıktan çok çekmiştim. Bu arada bebeğin ağlaması uyuyup kalmasından daha iyi emin ol. Uyuşuk olup uyursa sarılık oluyor demektir.. Emzirmeye devam et maşallah sütün iyi geliyor yetiyor ki uyumuyor bebiş. Mis gibi kokla onu yerimize
Beyazkediiiiii mama verirsrn sütün azalacak canım. Emmek istemesi sütünü arttıracak yani. Şuan hep memede olması normal zaten.
Doymadığını çişinden anlarsın. Kakası falan değil çişi. Çişli bezi kaçtane oluyor günde. Bezleri doluyor mu.
Bir de sütün olmasa bebek memede ağlar, emer emer sinirlenir. Eğer memede sakinleşiyorsa ya seni istiyordur ya da gazı vardır. Gaz bazı bebeklerde ilk günden başlayabilir.
cn mama verme bence çenesi yoruluyordur ondan sık emer sık emmesinde sıkıntı yok daha rahat toplar kendini benim 2 kuzumda çok emerdi sık sık inş buda emer ne yavan olacak hiç duyadım sen bakma sık sık emzir çocuk toparlar kendini büyür
Öyle deme korkuyorumnormali çok istedim hata mı ettim dr uyardı alttan şimdi bel ağrım var bekliyorum
Kızlar sağolun içim rahatladı hepinize çok teşekkür ederim, peki bu kanamam ne zaman bitecek dr 20 gün sonra kontrol dedi
Doğru diyorsun kuzum, ben bebeğe değil eşimin ailesine ve onun tavırlarına sinirleniyorum, tek basıma hamilelik geçirdim biliyorsunuz, şimdi gelip gelip evde sözde bana yemek yapıyorlar, panayır alanı gibi gelip yemek yapıp hepbraber yiyip içip bol gürültü yapıp, kakara makara takılıyorlar. Delirmek üzereyim, bebegi alıp gidesim varCanım niye sinirleniyorsun ki? Hiçbir şey için degmez...bebeğini koynuna al koklaya koklaya emzir...süt az gelmez bütün yenidoğanlarda sarılık riski var uyur kalır falan sen onu kendi haline bırakma telefonun alarminı kur gece 2 saatte 1 gündüz saat başı emzir uyandır emzir ağzının kenarına falan dokun emzir...bisey olmaz inşallah...doğumdan sonra bütün bebekler sararmaya başlıyor fizyolojik sarılıktır o...bizim tahlilde 9 çıkmıştı ben bol bol emzirdim geçti 12ye kadar falan yolu var galiba...sen üzülme sıkılma emzir senin amacın bebeğin şu anda sadece
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?