- 28 Kasım 2012
- 7.030
- 4.605
- 373
- Konu Sahibi kardelen384
-
- #46.041
Çok sevindim canımmmm. İnş beklediğine değecek.Hanımlar sabaha kadar uyumadım stres yaptım ben sezeryan istemiyorum diye gece belime sancı giirdi sabah kalktım devletteki kendi doktoruma gittim, öğleye kadar bekledim ama çok mutlu oldum. Bebişe 3900, 10 cm dedi kafa çapına ve bu daha küçülür doğum anında dedi. Rahim ağzım olgunlaşmış yumuşamış ve 2 cm gibi açıklık varmış5 kilo bile doğurmaya müsait çatın dedi, özeldeki doktorda demişti zaten ah o geçen haftaki kadın beni telaşlandırdı. sezeryanı iptal ettim normal bekliyoruz hurmaya devam.
Kendi göbeğimi gördüm sanki
Hiç sorma, sanki çok düşünüyorlardı.. Ayy lohusa kadına nohut yemeği yapmışlarSen boşver onları ye iç yat emzir keyfine bak ne halleri varsa görsünler...oyle olur...birden oğulları olur birden torunları olur
Super haber canim, gozun aydin ne guzelHanımlar sabaha kadar uyumadım stres yaptım ben sezeryan istemiyorum diye gece belime sancı giirdi sabah kalktım devletteki kendi doktoruma gittim, öğleye kadar bekledim ama çok mutlu oldum. Bebişe 3900, 10 cm dedi kafa çapına ve bu daha küçülür doğum anında dedi. Rahim ağzım olgunlaşmış yumuşamış ve 2 cm gibi açıklık varmış5 kilo bile doğurmaya müsait çatın dedi, özeldeki doktorda demişti zaten ah o geçen haftaki kadın beni telaşlandırdı. sezeryanı iptal ettim normal bekliyoruz hurmaya devam.
Canım sütün olsa bile emzirmezsen ne anlamı var...yeni doğmuş bebek 3-4 hatta 5 saat uyuyor kimse ellemiyor o bebek sütü alıp karaciğeri vs düzene girene kadar bol bol emmesi gerek...yani bunun çaresi bu benim bildiğim...Sarılık sıkıntısı çok çektim 2.. Oğlumda sütümde vardı aslında ama ağır geçirdi troid yüksekti birde onun topuk kanında çıktı sağlık bakanlığı aramıştı çok korkmuştum sonra bol emzir ve aydınlık yerde yatır dediler sarı lambada kullanma dediler.... Yaptım gerçekten atlattı florasan lamba iyi geldi oğluma aklınızda bulunsun
Ayyy hadi hayırlı haberlerini alalım inşallah, şu süt yapan çaydan içmeye başlasaydın, ben Doğumun ertesi günü içmeye başladım faydası oldu, sen yarın başla bence hemen sütün şarıl şarıl olsun inşallahOyyy kiyamam ona ben yaa, çabucak geçer inşallah kuzum bol bol süt versin Allah memeler dolsun taşsinsıkma canını hiçbirşeye. Hiçbir şey bebisinden ve senden önemli değil kuzum.
Benim de son 1 gün minişe kavusmamaheyecan dorukta
Can'ım Almanya da öyleymiş. Kalçaya bakıp karar veriyorlarmış normal Doğuma. Popo ile bel arasındaki bölgeye özellikle.Ay teşekkür ederim kuzum ya inş olur. geçen hafta kendi doktorum il dışındaydı başka doktor gördü mecburen o bana karın çevresi büyük riskli falan deyince eşim kudurdu 3 doktor gezdirdi, üniversitedeki muayene bile etmedi asistanı baktı o da beni şeker hastası bile yaptı. özeldeki sen yaparsın kalçan geniş dedi ama çatı bakmadı yine de sezeryanı tavsiye etti hırpalanma dedi. bugün benim doktor çatı bakınca oooo çok kolay olur dedi kalçamda geniş zaten işe yaradı sonunda. ben çok mutlu oldum risk olmasın yeter yalnız benim bıdık korktu bak normal gelmeye yeltendi
İkiniZe de Hayırlı uğurlu olsun sağlıkla sevdikleriyle büyüsünler inşallahMerhaba kizlar ben oglumu bu sabah 9da kucagima aldim. Cok korktum tir tir titredim ama anesteziden sonra ne sonda ne aci hicbisi hissetmedim tarif edilemez bir his onun ilk sesini aglamasini duymak.
. Allahim hepinize hayirli dogumlar nasip etsin. Korkacak bosey yokmus gercekten. Rahat olun dua edin 20 dk bile surmuyor hepinizi seviyorum iyi ki burasi vardi hamilelik boyunca...[/QUOTE UOTE="m3rf392, post: 55787590, member: 763720"]YaAmadım buraya :) dün sabah sekiz buçukta kavuştuk ikimizde. Sezeryanda hiç korktuğum gibi olmadı. Şuan ne aprı ne sancım vae. Elifimde çok iyi hamdolsun. Evdeyiz şuanda biz.:).darısı tüm gün sayan hamişlere.
Hayırlı olsun :) Bende o beşiğe baktım baby tech ve bu marka arasında kaldım beni tereddüte düşüren 0-24 ay diyor kullanım süresi sen hangi ölçüsünü aldın birşey söylediler mi bu konudakızlar bugün genel temizliği yaptırdım ama ben de bittim, şu an parmağımı kıpırdatacak halim kalmadı. bugün nstye de girdim, sabit bir şekilde 40larda idi sancı, doktor önemli değil dedi. yarın bebeğin beşiğini kurmaya gelecekler, tahterevalli toro beşik almıştık, umarım memnun kalırız. içi sıkılan arkadaşlar beni de bugün nstden çıkınca bir ağlama aldı, epey de sürdü kendimi durduramadım. iyice sapıttı duygular bence. yarın ve bu hafta doğumu olan arkadaşlar hepinize sağlıklı doğumlar diliyorum. benim günüm de cuma belli olacak inşallah. doğumlar iyice hızlandı ve bebekleri gördükçe heyecanlanıyor hevesleniyorum.
İçiyorum kuzum, günde üç bardağa kadar içiliyormuş, iki tane rezene, fındık badem hurma yiyorum, meyve suyu, hoşaf falan içiyorum, çok şükür eskisi gibi değil artacak inşallah..EvBoregi Canım senden ve bebeğinden önemli değil hiçkimse. O yüzden sıkma canini. Merak etme sütün artacaktır sadece emzir ve bebeğine odaklan. Anne sütü sarılığı çoğu bebekte oluyormuş canım. Bu aralar herkesden duyuyorum. Çay içiyormusun canım.
Üzme sen kendini yeni heves geliyolar hepsi çekilir yakında..Öyle yapıyorum annemi deli ediyorlar bu sefer, annem benimkine çemkirmiş artık bebeğe de annesine de bi şey olursa ben sana sorarım demiş, hem ağlamış hem söylenmiş, bugün erken gönderdi analarını. Sonra da çiçek falan almış gelmiş sözde ama beni çok üzdüler kaç gündür.. hastane fotoğrafım bile doğru dürüst çekilmedi.. neyse düşünmeyeyim bunları, sonra mayıs anneleri dertleşiyor grubu açarım, Doğum konularını dertleşiriz :))
İlk doğumda ben bu kadsr korkmamıştım normal bkliyorduk çünkü :) beni korkutan nedense sezeryan.bende baya bi travma oluşturdu. Yavuz beyin bi eşşek saati bi eşref saati var. Kapıdan girince anlıyorım hemenBen en son geçen hafta cumartesi gitmiştim bir iyi davrandı bana yeminle ağlıcaktım :) keyfi yerindeydi galiba.. ben eşimle gidiyorum çünkü yol katiliyim asla bulamam orayı kendim arabayla.. korku meselesine gelirsek, korkudan heryerimde egzama çıktı stresten yükselen şekerimi söylemiyorum bile mahvoldum yani....
Yaaa allahım ne zordur, Rabbim herkesin evladına sağlık sıhhat versinEvBoregi benim bı arkadaşım 3 ay sarılıkta uğraştı o kadar yariyoduki sütü tosun gibiydi çocuk ama sarılık yapıyordu sütü 3 ay sonra normale döndü anca
Aslında öyle çılgın gibi ıkınmıyorum hani karın sertleşince alt tarafa baskı oluyo ya o sırada kendimi serbest bırakıyorum sıkmıyorum.. rahat girsin kanala diye.. çok ıkınsam yaparım ki altıma zaten aska tutamam.. internette okumuştum çişimizi tutar gibi sıkmamak gerekiyomuş kendimizi akışına bırakmal gerekiyomuş ondan bende öyle yapayım demiştim ama doktora gidince sorarım tabi yine de@Aarohi canım yazını okudum aslında ama şimdi söylüyeyim dedim ... Eğer dengesiz ıkınma yaparsan rahmin zarar görür bu konuda bence doktora sor derim düşünki açılma olmadan ve ebeler ıkınma demeden ıkınınca kızıyorlar çünkü rahim kanama yapıyor yanımda doğum yapan bayanın oldu gördüm bence ıkınma işini şuan yapma zamanı gelince yapmak daha iyi olur diye düşünüyorum ... İlk oğlumda bende seni gibi yapıyordum o kadını ve ebeleri duyunca hata yaptığımı anladım .. Nacizhane fikrim..
İlk 3 gün kolostrum geldi onu verdim hep ama tam olarak sütüm 4. Gün geldi. Oğlum doğdu çok tatlı Bi bebekti pamuk gibiydi. 3. Gün rengi değişmeye başladı. Kesin sarılık oluyor dedim. Çocuk Dr u 2. Gün bizi taburcu etmeden odamıza geldi ve bebekte sarılık yok dedi canım eve geldik rengi yavaştan değişmeye başladı hardal sarısı gibi değişik bir renk oldu. Hastaneye gittik 9 civarında çıktı sarılığı. Sonra eve gönderdiler küveze gerek yok dendi. Benim sütüm tam olarak 4. Gün geldi ama göğüs ucu yarama rağmen ağlayarak emzirdim. Rengi koyulaşınca oğlumun tekrar kan aldılar sarılık 14 e çıktı küveze yatırdılar. 18 e kadar çıktı 2 gece küveze kaldı ben de sezeryan lı halinle yanında emzirdim sürekli mama vermicem diye inat ettim. Sonra eve döndük ve 2 günde bir kan aldılar sarılığı yavaş yavaş düşerek 2_3 ay arasında sıfırlandıCanım sen bunu daha önce de yazmıştın da emzirerek falan düşüremediniz mi sarılığı...oğlum 4 kilo doğdu doktor sütün gelene kadar bişey verme aç doğmuyor içerde almıştır gıdasını dedi çıktık geldik 2 gün falan boş emdi çocuk sonradan süt geldi...ama sararmaya başladı aile hekimine gösterdim 9-10 civarıydı çok emzir geçer dedi doktor...saat kurdum ilk gün gece bile saat başı sonra gündüz saat başı gece 2 saatte bir emzirdim geçti yükselmedi sarılığı...bazen anne aldanıyor bebek uslu uslu uyuyor diye anne de yorgun tabi aslında yenidoğan bebek öyle yarı baygın uyumaz yani uyandırıp falan emzirdim ben...illa herkes sarılık olacak hastanede yatacak değil...bu sefer ben gebelik diyabetinden diyet ve sürekli yürüyüş yaptım ama yine de düşünmüyorum mama falan vermeyi...2.olduğu için artık vücudumuz ne yapacağını çok iyi biliyor hemen sütüm gelir emziririm diye düşünüyorum...yani sarılık sizde emzirdiğin halde mi yükseldi sütün mü gelmiyordu...mama benim için kâbus gibi bir şey ben hiç anne sütü emmemişim önce sütü gelmemiş galiba annemin sonra becerememiş memeyi tutturmayı falan...doktora da iyice sorucam bu kan şekeri düşme mevzusunu daha önce kimse böyle bişey söylemedi bana burda duyuyorum... akşam 7de doğum yaptım ertesi gün 3te hastaneden çıktım
100-200 gr verdi galiba ama doktor önemli değil ödem falan olmuştur onlar gitmiştir bişey olmaz dedi zaten 4kilo doğmuştu zararı yok dedi...2 gün sütüm gelmedi benim ama boş boş emzirdim...bikac günden bişey olmaz verme mama falan dedi doktor o içeride aldığı gıdayla idare eder emzir çenesi kuvvetlensin sütü getirsin eme eme dedi...bi de göğüs ucum maşallah sivilce kadardı minicik...2.günün sonunda falan geldi süt emdi sonra sararmaya başladı çok emzir dedi doktor gece falan saat kurdum saat başı 2 saatte 1 sürekli emzirdim geçti sarılığı da...ilk ay 900-1000 gr falan almıştıHiç sorma, sanki çok düşünüyorlardı.. Ayy lohusa kadına nohut yemeği yapmışlarinanabiliyor müsünüz? annemin tansiyonu çıkıyor sinirden bana çaktırmamaya çalışıyor. Amaaan neyse...
Ben sana başka bişi sorcaktım, senin ogluş da tombikti ya kaç gr vermişti doğduğu hafta? Ya da vermiş miydi ?
Doğru söylüyorsun sarılığın çaresi emzirmek ya da bebeğin aç kalmaması diyeyim. Fakat süt az gelince yetmedi benimki. Yani emzirmek en güzeli ama sarılıktan insan çok çekince mamaya karşı olmuyor insan canım..ilk 1 hafta çok önemli çünkü. Bana biri o zaman böyle net anlatsaydı inat etmez verirdim mama. 2 günde bir kan almalarnı unutamıyorum ellerinin üstü mosmor olmuştu iğnedenCanım sütün olsa bile emzirmezsen ne anlamı var...yeni doğmuş bebek 3-4 hatta 5 saat uyuyor kimse ellemiyor o bebek sütü alıp karaciğeri vs düzene girene kadar bol bol emmesi gerek...yani bunun çaresi bu benim bildiğim...
Pamuk enfeksiyona neden olur bide normal dogum olursa dogumda bebege gecme sikinti olabilir doktorlar pamuk degil gunluk ped bile onermiyolar bence doktora sormadan yapmayin dogum oncesi risk almayinpamuğu altımızamı koyuyoruz canım pedin üstüne. Hiç duymamıştım yapayım bari.
İşte o 9 civarıyken kurtardım ben canım inşallah yine başarırız...göğüs ucum küçük olduğundan emerek ucunu çıkarması ve sütü de getirmesi gerekiyordu 2.de daha kolay gibi geliyor inşallah öyle olur bu sefer hemen göğüsler büyüdü falan vücudumuz ne yapacagını biliyorİlk 3 gün kolostrum geldi onu verdim hep ama tam olarak sütüm 4. Gün geldi. Oğlum doğdu çok tatlı Bi bebekti pamuk gibiydi. 3. Gün rengi değişmeye başladı. Kesin sarılık oluyor dedim. Çocuk Dr u 2. Gün bizi taburcu etmeden odamıza geldi ve bebekte sarılık yok dedi canım eve geldik rengi yavaştan değişmeye başladı hardal sarısı gibi değişik bir renk oldu. Hastaneye gittik 9 civarında çıktı sarılığı. Sonra eve gönderdiler küveze gerek yok dendi. Benim sütüm tam olarak 4. Gün geldi ama göğüs ucu yarama rağmen ağlayarak emzirdim. Rengi koyulaşınca oğlumun tekrar kan aldılar sarılık 14 e çıktı küveze yatırdılar. 18 e kadar çıktı 2 gece küveze kaldı ben de sezeryan lı halinle yanında emzirdim sürekli mama vermicem diye inat ettim. Sonra eve döndük ve 2 günde bir kan aldılar sarılığı yavaş yavaş düşerek 2_3 ay arasında sıfırlandı
Ben de saat kuruyorum, inşallah bizimki de düzelecek teyzesi100-200 gr verdi galiba ama doktor önemli değil ödem falan olmuştur onlar gitmiştir bişey olmaz dedi zaten 4kilo doğmuştu zararı yok dedi...2 gün sütüm gelmedi benim ama boş boş emzirdim...bikac günden bişey olmaz verme mama falan dedi doktor o içeride aldığı gıdayla idare eder emzir çenesi kuvvetlensin sütü getirsin eme eme dedi...bi de göğüs ucum maşallah sivilce kadardı minicik...2.günün sonunda falan geldi süt emdi sonra sararmaya başladı çok emzir dedi doktor gece falan saat kurdum saat başı 2 saatte 1 sürekli emzirdim geçti sarılığı da...ilk ay 900-1000 gr falan almıştı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?