- 29 Aralık 2013
- 5.684
- 5.548
- 198
- Konu Sahibi kardelen384
-
- #47.021
Kendileri hiç dogurmamis sanki acıyarak bakıyorlar bide bende dik dik bakınca kafalarını ceviriyoolarSen rezeneye basladın mı canım ya ben dr sormayı unuttum
Ay zaten lansinoh biseye yaramıyo ya hiç almadım ben
Ay sorma ya bende sinir oluyorum yürüyüşümde filan bi sıkıntı yok ama karnım cok büyük kadınlar gözlerini dikip bakıyolar sanki ilk defa hamile görüyomus gibi
Ah yerim onu mama takviyesi yapıyo musun
Sorma ya zorluyo baya ama sabrediyoruz napalım 8 mayısta bizimde kavuscaz insallah
Ay aman zaten adamı boğasim var şu ara varacak yer arıyorum gözüküyor oda gözüme saolsun :))HAHAh ben neyime güvenerek çıkmak istiyorum acaba. Senin 3 günün oh benim daha var. İnan ben de sıkıldım. Dışarı çıkayım istiyorum. Gerçi kocam sağolsun hiç teşebbüs etmiyor çocukla ve koca göbüşlü bir hamile ile çıkmak c zbetmiyor adamı. Çok sinirliym valla şuanda ona
Allah razi olsun canim, amin hepimizin bebekleri saglikla gelsin, hayirli, uzun omurlu olsun insallahay okudukça kötü oldum.allahım bu bebisine sağlık sihat uzun ve hayırlı omurler versin inşallah canım
Yok yok gitmez cesaretin bence . İnada bindi artık o çocuk gelecekBendeki cesarette doğum başladığında biterse Allah korusun valla pek rahatım nedense.
Aaa evet galiba ondan olabilir bugün çünkü özellikle kasılmam olduğu zamanlarda çıktım tuvalete . Kasılmam biraz azaldı şu saatlerde hiç gitmedimMaşallahne güzel canım darısı başıma. Sanırım kasılmalar bağırsak hareketi yaptırıyor dimi
Evet cnm eksiğimiz çok ama benimki kafasini ittiriyor ve hislerim yakın diyor inş sağlıkla.
Ben de bekliyorum ama belli degil tabi ki surec normal isliyordu bugun kontrolum vardi 39+0 olduk kizim 3750 olmus oha dedim nasil dogacak doktorum guldu dordu bulursa zor olur dedi 3 mayisi yani 40 i beklicez 24 saatte hareketlerini say en az 10 hareket hissetmelisin dogum oncesi su cok onemli 3 litre icmelisin kahve, asitli icecekler yok, ev isi yapma kordon dolanmasina sebep olabilir,temposuz yuru dedi. Sancin falan olmasa da persembe sabahi gel hersey normalse bir iki gun daha bekleriz hareket azalir,suyu azalirsa sanci veririz dedi kafasi 9.7 suan iyi kilosu haftaya dordu gecmezse durumlar boyle bir terslik olursa mudahale ederim dediBelirtisiznesne
C Chivas Regal @geminiwoman
Başka arkadaş varmı normal doğumu bekleyen hurma yemekten hurma ağacına dönecem:)Allah inşallah yardımcımız olsun
Canım ne kadar içten yazmışsın. Sağol samimiyetin için.. Çektiğim herşeyi kızım karnımda oynadıgında unutuyorum ama işte can yanınca da isyan edebiliyor insan. Yoksa biliyorum şu anda birçok anne adayı ve geçmişte de binlercesi bu süreçlerden geçti ve atlattı. Biz de atlatacaz inşallah.Canim sevdigin birini cagir, disari cikip acik alanlarda biraz gezin oturun cay icin. Hamilelik hormonlarin biraz seni psikolojik olarak da zorluyor olabilir, biraz acilip ferahlasan bebisine daha rahat hazirlanirsin.
Senin sikintilarinin cogu bende de var. Karpal tunnel bende de var 20 kilodan fazla aldim odemlerim artik azdi. Bir suredir artik tartilmiyorum ama kilo alimi devam ediyor, bu beni mutsuz ediyor. Karpal tunnel icin youtube e carpal tunnel yoga yaz. Hosuna giden bir egzersizi gunluk olarak yapinca biraz rahatlatiyor. Odem icin de en son enginar ben de ise yaramisti. Salatalik da biraz ise yararmis. Burnunu sicak suyla temizle.
Gece pek uyuyamiyorum. Isin komik kismi esim sabaha kadar horluyor, uyaninca sabah bana horladin diyor. Sonra buz gibi parmaklariyla bebegini kontrol etmek isteyip sabah uykumun icine ediyor. Bebegim kocaman ama doktor ultrasona sokmadigi icin boyunu bilmiyoruz. Burda kafa cevresi 10cm 10.5 cm anneler soruyor normal dogum olur mu diye. Beni direk ilk normal doguma alacaklar, ne var ne yok bilmiyorum.1950lerin tetkikleri ile doguma gidiyorum. Cok korkuyorum
Ama bebegimi cok seviyorum. Karnimda kipir kipor. Cok heyecanliyiz gelsin artik herseyi unuturuz. Yanyana olsak oturup cay icer sohbet ederdik. Umarim kisa zamanda daha iyi hissedersin
Kizlar meraba ben dun 38+3 de normal dogumla oglumu kucagima aldim bugun eve bile geldik dunyann en muhtesem duygusu anne olmakmis zor bir dogumdu ama sukur ikimizde iyyiz darisi hamile arkdslarin basina
Çekilmez asla şuan bacaklarımı görsen hulk gibiyim valla :) çatlakları hiç hatırlatma. Benim bir de asıl doğumdan sonra belli olmuştu bakalım bunda nekadar çatlamışımKilo ve çatlaklar, bacaklarim bile çatlamış. Uykusuzluk artı kramp girmesi gece gündüz bebisten başkası için cekilmez
Yok canım başlamadım süt üretimi kasılma yapıyormuş. Biliyor musun geçen haftaki kasılmalarımın başında ben göğsümü sıkmıştım süt var mı acaba diye. Ucundan görünce bıraktım hemen korkup. Farkettim ki sonra başlamış kasılmalarımSen rezeneye basladın mı canım ya ben dr sormayı unuttum
Ay zaten lansinoh biseye yaramıyo ya hiç almadım ben
Ay sorma ya bende sinir oluyorum yürüyüşümde filan bi sıkıntı yok ama karnım cok büyük kadınlar gözlerini dikip bakıyolar sanki ilk defa hamile görüyomus gibi
Ah yerim onu mama takviyesi yapıyo musun
Sorma ya zorluyo baya ama sabrediyoruz napalım 8 mayısta bizimde kavuscaz insallah
Sen de mi. Kesin hormonlardan ama çok fena sardım bu akşam. Bana da batıyor eve tıkılıp kaldım yaAy aman zaten adamı boğasim var şu ara varacak yer arıyorum gözüküyor oda gözüme saolsun :))
Tabi canım madem bilmiyosun bunlar yeni icatsa susmayı bilmeliler. Cahille uğraşmak çok zor. Ucundan yicekmişim günahmış. Ne günahı ya kremalı pasta yemedim diye cehennemlik olacagım ona göre. Sebep bebege margarinli şekerli pasta yedirmedim diyeÇak ağızlarının ortasına canım arkadaşım. Birde birşey olmazdılar varki onlar sopalik. Ben yemiyorum bitti ne zorluyorsun nerden biliyorsun olup olmayacağını. Madem bi kadar biliyorsun ben niye hastanelere gidiyorum. Birşey olsa kaybolursun ortadan ben kalırım kafamı duvarlara vura vura.
Alakasi yok ama hatırıma geldi. Cenaze evinde oğlumu emzirdim gaz sancısı çekiyor. Bende gazını çıkarmaya calisiyorum. Tüm kadınlar merhum a dua okumak yerine aç bu bebek o yüzden ağlıyor diyor. Ben diyorum gaz onlar diyor açlık. Cenaze de ananem. Kimseyle kavga edemem dedim ve tekrar emzirdim oğlumu. Gerçi emmedi çok fazla 2 dk memede kaldı ve bir incemindin daha fazla ortalığı yırtmaya başladı. Kucagimda da durmuyor kendini atıyor bebek. Bana aç emzir diyenler baktim odadan yavaş yavaş çıkıyor. Bir iki tanesi yeni nesil bebekler böyle ay bilmiyorduk falan diye.muhabbeti değiştiriyor. Şimdi de şeker olmaz ye birşey olmaz bebek beslemiyor ben kendi formum için diyet yapiyorumcular var. Onları dinlesen birşey olsa yavaştan ortamdan uzaklaşırlar yada bizim zamanımızda öyle şeker meker bilmedik derler.
Ben bebeğe pek vermemiştim canım. Kendime ilk zamanlar humana still tea içtim. Rezene içtim. Bir de kimyonu kaynamış suya koyup içiyordum. Kimyon çok ağır ya bebeğe verilmez bence. Ben hiçbişey veremiyorum gerçi de arkadaşlarım rezene ve anason veriyorduKızlar çay için ne düşünüyorsunuz humananın mı milupamı başka markamı birde kimyonlu var ben sade rezene alsammı dedim kimyon tadı nasıl olur birde kimyonlu bebeğe verilmez heralde bilgisi olan var mı.... Ben sadesini damla şeklinde vermiştim oğlumda çok sıkıştığım zaman
Yaa boyle örnekleri okuyunca güç geliyor bana çok sağol canım birbirimizi takibe devam edelim hepimizin durumu birbirine çok yakın Allahım sen kolaylaştır zorlaştırma (amin)Ben de bekliyorum ama belli degil tabi ki surec normal isliyordu bugun kontrolum vardi 39+0 olduk kizim 3750 olmus oha dedim nasil dogacak doktorum guldu dordu bulursa zor olur dedi 3 mayisi yani 40 i beklicez 24 saatte hareketlerini say en az 10 hareket hissetmelisin dogum oncesi su cok onemli 3 litre icmelisin kahve, asitli icecekler yok, ev isi yapma kordon dolanmasina sebep olabilir,temposuz yuru dedi. Sancin falan olmasa da persembe sabahi gel hersey normalse bir iki gun daha bekleriz hareket azalir,suyu azalirsa sanci veririz dedi kafasi 9.7 suan iyi kilosu haftaya dordu gecmezse durumlar boyle bir terslik olursa mudahale ederim dedi
Beni nasil unutursunBelirtisiznesne
C Chivas Regal @geminiwoman
Başka arkadaş varmı normal doğumu bekleyen hurma yemekten hurma ağacına dönecem:)Allah inşallah yardımcımız olsun
Yerim o sivri kafalariCanım sen bakma kafa çapına falan çatın müsaitse sıkıntı olmaz zaten doğum anında kafa çapı küçülüyor hiç video izledinmi bilmiyorum ama normal doğum olan bebeklerin hep kafa sivri çıkar uzaylı gibi :) çatıya göre kafaları şekilleniyor. Bence çok rahat doğurursun hiç sıkma canını.
Ben ilk dogumum oldugu icin almadim. İhtiyacim olur olmaz karar veremedim. İhtiyac halinde kimyon ve rezene aktardam alirim. Kimyon zaten favori baharatimdir nerdeyse her yemege koyarim. Bir de cayini demlemisim cok muKızlar çay için ne düşünüyorsunuz humananın mı milupamı başka markamı birde kimyonlu var ben sade rezene alsammı dedim kimyon tadı nasıl olur birde kimyonlu bebeğe verilmez heralde bilgisi olan var mı.... Ben sadesini damla şeklinde vermiştim oğlumda çok sıkıştığım zaman
Neden temizlik yapma dedi ki ya. Son zamanlarda hareket etmek daha iyi degil mi? Hem bebegim kanala inmesi icin hem dogumun kokaylasmasi ickn? Hep hareket edin diyorlar. Bende butun gun temizlik yapmaya calisiyorum :/Ben de bekliyorum ama belli degil tabi ki surec normal isliyordu bugun kontrolum vardi 39+0 olduk kizim 3750 olmus oha dedim nasil dogacak doktorum guldu dordu bulursa zor olur dedi 3 mayisi yani 40 i beklicez 24 saatte hareketlerini say en az 10 hareket hissetmelisin dogum oncesi su cok onemli 3 litre icmelisin kahve, asitli icecekler yok, ev isi yapma kordon dolanmasina sebep olabilir,temposuz yuru dedi. Sancin falan olmasa da persembe sabahi gel hersey normalse bir iki gun daha bekleriz hareket azalir,suyu azalirsa sanci veririz dedi kafasi 9.7 suan iyi kilosu haftaya dordu gecmezse durumlar boyle bir terslik olursa mudahale ederim dedi
Kızlar çay için ne düşünüyorsunuz humananın mı milupamı başka markamı birde kimyonlu var ben sade rezene alsammı dedim kimyon tadı nasıl olur birde kimyonlu bebeğe verilmez heralde bilgisi olan var mı.... Ben sadesini damla şeklinde vermiştim oğlumda çok sıkıştığım zaman
Alışsın anasının ninnisine bişey olmaz.. takma kafana şimdi onu..Esimle konusurken geceleri bebegin uyanip uyanmamasiyla ilgili bir konu geçti. Senin horlamandan uyanir cocuk dedi bu arada horlamam hamilelik kaynakli degil oncesinde de vardi sonrasinda da olacak ben de hic bozuntuya vermedim. Anasinin horlamasi ona ninni gibi gelir dedim ama aklima takildi. Gercekten uyanir mi ya alışana kadar ?
Kız ikincide etiketledim bu eski msjdı:)Beni nasil unutursunben normal dogum bekliyorum ama sanirim o beni hic beklemiyor. Hicbir belirtim yok :/ ya bir gece ansizin pat diye gelecek. Ya da iki hafta daha gelmeyip anneyi suni sanci veya sezeryana terk edecek
Yerim o sivri kafalari
Ben ilk dogumum oldugu icin almadim. İhtiyacim olur olmaz karar veremedim. İhtiyac halinde kimyon ve rezene aktardam alirim. Kimyon zaten favori baharatimdir nerdeyse her yemege koyarim. Bir de cayini demlemisim cok mu
Neden temizlik yapma dedi ki ya. Son zamanlarda hareket etmek daha iyi degil mi? Hem bebegim kanala inmesi icin hem dogumun kokaylasmasi ickn? Hep hareket edin diyorlar. Bende butun gun temizlik yapmaya calisiyorum :/
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?