- 2 Haziran 2016
- 359
- 492
- 103
- 33
- Konu Sahibi kardelen384
-
- #47.081
Sizin doğum ne zaman :)Masallah ya sutun bol olsun insallah , ne guzel kavustunuz sizleri gordukce ben de sabirsizlaniyorum gunler gecmiyor artik hayirlisi biz bekleyenlerin basina
3 mayis 40. Hafta doluyor bekliyorum iste her an insallah cok bekletmez ,sagolasin canim biz de dogumu beklerken dogum yapan arkadaslarin sevincini paylasiyoruz dogum yaptm mesajini okudukca cok seviniyorum heyecanlaniyorumSizin doğum ne zaman :)
Doğum yapacak arkadaşlar heyecan ve mutluluğunuzu son damlasına kadar paylaşıyorum inanın :)
Ben de aynı durumdayım ve bugün dr büyük ihtimal tempolu yürüyüşe başla diyecekÇatı ağrısından ağlamak üzereyim. Adım atmaya bile korkuyorum. Bugün aksamdan beri çok siddetlendi. Kendimi yoracak bir şey yapmadım. Yürüyüş filanda yasak zaten.. Niye böyle arttı acaba bi fikri olan var mı ?
Ne güzel yazmışsın benm dr il dışında burda olsamda doğumuna girmem asla ebeler yaptırıyor dedi devlet hast olduğu için.Sen de sagolasin canim, burda birbirimizden guc almak icin variz zaten. Benim doktorum erkek 55 yasinda falan cok rahat 've normali destekliyor daha agzindan sezeryan lafini duymadm hic ben sordum bu kilo dogar mi ya diye guldu 5 kilo doguran akrabam var benim bence 4 kilo da olsa dogururuz ya Allah oyle mukemmel yaratmis ki bebegin kafasi 5 panel gibi 2.5 cm daraliyomus 've bizim kemik ve kaslarimiz acayip esniyormus zaten ben hissediyorm ne tarafa donsem kimildasam catir cutur citliyor butun kemiklerim. Hic korkmuyorm doktorlarimiz tehlikeye atmaz yapariz insallah nasibimizde normal dogum yoksa da hic sorun degil saglik olsun yeterki miniklerimize saglikla kavusalim ben epidural falan da istemiyorum bel fitiginda epidural enjeksiyon olmustum iki tarafli. Suni sanciyi da normal sanciyi da cekerim yeterki kizima kavusayim saglikla hepimiz hayirlisiyla kavusalim ins
Aynı saatte aynı kontrolü yaşayacaz hadi hayırlısı:))Günaydın kızlar. Kontrolüm 9.30 da ve ben bu saatte dikildim ayağa. Artık kontroller öncesi hiç uyku tutmuyor. Çatı kontrolü stresi de sardı tabi.
Dua edin acımasın inş.
Ben amerikadayim canim. Burda 20inci haftadan sonra ultrason yapmiyorlar. Beni risksiz gebe diye gruplandirdilar 8inci haftamda. Haziranda 35 yasinda olacagim ama 34 icinde doguracagin icin risksiz gebe diyorlar. Bir ay gec dogursam riskli olacakti.
Sistem saka gibi. Muayene de sadece gobegimi mezura ile olcuyorlar. Idrar tahlili yapiyorlar, Tansiyonum yuksek cikarsa obur koldan olcup dusuk olanini sayiyorlar. Yolluyorlar. Ozel hastane bu. Doktorum bolum basi riskli gebelik uzmani normalde. Artik neler gormusse sikayet ettigim her sey icin normal diyor ultrasona yonlendirmiyor. Huysuz bir adam. Gecen hafta degistirmeye karar verdim ama is yerinden iznimi sikintiya atacakti. Adami gormek istemiyorum artik..bakalim bu cumaki randevu nasil gidecek. Olmadi randevularimi degistirecegim son dakika ofisteki baska doktor olcer gobegimi.
Amerikalilar normal dogum yanlisilar, doktorlarin ve hastanelerin sezeryan kotasi var. Iyi hastaneler dusuk sezeryan sayisi ile hesaplaniyor. Yani normale zorlarlar beni simdi masada olmek uzere olursam ben ve bebegim sezeryana alirlar yoksa sezeryan yok. Benden sezeryan duyarsaniz bilin ki isler cok kotu gitti.
Neyse tas devrinde de doguruyormusuz diyor geciyorum. Yapacak bir sey yok. Bebek kipirdayinca gercekten her seyi unutuyorum. Gelsin ayaklarini opup gidiklayacagim onun.
Ayyy yazini okuyunca kalbim güm güm atmaya basladi:)Hadi hayirli olsun canımKızlar Rabbim tüm doğumu bekleyenlere sabır versin. Gebelik muhteşem bişey ama doğum ise pahabiçilemez. Rabbim sağlıcakla ve hayırla doğum yapmanızı nasip etsin. İlkine hamile kalanlar doğum yapınca anlayacaklar dediğimi inşallah. Sezeryan dahi olsa çok ulvi bir duygu. Gebeliğim bitain istemedim ama doğup onu görünce ki o mutluluk... anlatılmaz sanırım. Doğum hakkındaki tüm endişelerinizi boşverin ve pozitif olun gerçekten. Çünkü h siz ne kadar huzurluysanız bebek o kadar huzurlu geliyor dünyaya :)
İnş Can'ım. Ben pek umutlu değilim amaAynı saatte aynı kontrolü yaşayacaz hadi hayırlısı:))
Keşke tartıya da çıkarmasa :))) pzt son kontrolüm benim senin normal mi sezeryan mı
Ben de çaysız olamam doğrusu...8-10 yıldır şekersiz içiyorum alıştım...ama bu sefer pekmez yok kuru üzüm yok ondan mı bilemedim niye düştü bu kan...bu arada gece sancılandım ama geçmiş uyumuşum sonra...ne garip şeymiş bu yaa...oğlumda 9 ay ağrı sancı bilmedim ne zaman sancım oldu doğum başlamıştı...bunda ikide birde kuru sancı girip çıkıyor...Braxton Hicks de neymiş derdim buymuş demek kitired cim bu arada bende çay içiyorum hemde sağlam içiyorum ilk zamanlar mide bulantisindan içemiyordum sonra bulantim geç ti sigara isteğim başladı çayı gördükçe sigara istiyordu canım yine içmiyordum. Ama artık sigarayı bırakmalı 7 ay falan oldu. Canım istemiyor bende sabahları kahvaltıda ve sonrası 4 kupa akşamları da 3-4 kupa kesin içiyorum. Gün icin de bazen içiyorum birde acik değil biraz demli iciyorum ve tabii ki sekersiz
Vatandaslik icin yine deger ama aileden uzak olmak artik bize cok koyuyor. Bir yandan kv gorumce filan derdim yok, hastanede tek basimayin diye seviniyorum bir yandan da kendi ailemi istiyorum. Amaaan. Guzel seylerden bahsedelim.Ben vatandaşlık alabilsin diye ABD’de doğum yapmayı düşünmüştüm hamile oldugumu ilk öğrendiğimde. Kuzenim ABD vatandaşı. Davetiye vs halledecektik. Derken şu vize kısıtlama olayları çıktı. Bekleyelim biraz falan derken vazgeçtik. Şimdi sen anlatımca iyi ki vazgeçmişim dedim. Gerçi vatandaşlık için değerdi belki ama artık da çok geç zaten.
Bebisli gecelere hazirlik..Gecenin bu saatinde hiç ağrı sızı olmadan 3 gündür neden uyanır insan . Sabah kontrolum var ustelik nasıl uyanicam
Bu konuda bu kadar katı olmalarini saçma buluyorum ben mesela benim ilk bebek ayaktan gelmeye çalıştı illa normale mı zorlayacaklardi, ay Allah korusun kilosu da fazlaydı yani dusunmek istemiyorum. Ha bir de ultrasonla bakmayinca ayaktan geldiğini de anlamazdi tabiBen amerikadayim canim. Burda 20inci haftadan sonra ultrason yapmiyorlar. Beni risksiz gebe diye gruplandirdilar 8inci haftamda. Haziranda 35 yasinda olacagim ama 34 icinde doguracagin icin risksiz gebe diyorlar. Bir ay gec dogursam riskli olacakti.
Sistem saka gibi. Muayene de sadece gobegimi mezura ile olcuyorlar. Idrar tahlili yapiyorlar, Tansiyonum yuksek cikarsa obur koldan olcup dusuk olanini sayiyorlar. Yolluyorlar. Ozel hastane bu. Doktorum bolum basi riskli gebelik uzmani normalde. Artik neler gormusse sikayet ettigim her sey icin normal diyor ultrasona yonlendirmiyor. Huysuz bir adam. Gecen hafta degistirmeye karar verdim ama is yerinden iznimi sikintiya atacakti. Adami gormek istemiyorum artik..bakalim bu cumaki randevu nasil gidecek. Olmadi randevularimi degistirecegim son dakika ofisteki baska doktor olcer gobegimi.
Amerikalilar normal dogum yanlisilar, doktorlarin ve hastanelerin sezeryan kotasi var. Iyi hastaneler dusuk sezeryan sayisi ile hesaplaniyor. Yani normale zorlarlar beni simdi masada olmek uzere olursam ben ve bebegim sezeryana alirlar yoksa sezeryan yok. Benden sezeryan duyarsaniz bilin ki isler cok kotu gitti.
Neyse tas devrinde de doguruyormusuz diyor geciyorum. Yapacak bir sey yok. Bebek kipirdayinca gercekten her seyi unutuyorum. Gelsin ayaklarini opup gidiklayacagim onun.
Evet cnm ikimizde sag saglim kavuslim o gun insallahDoğumumuz aynı gün olucak :)
Bu saate kadar ses olmayınca sen de umutlanmıştım valla ben deAy kızlar ben bu gece çok umutluydum ya, bırakın doğurmayı sancım bile yoktu ve her gecenin aksine o kadar rahat uyumuşum ki sabah nasıl oldu anlamadım bile. Ben kendimden umudu kestim oğlum ne zaman gelirse o zaman artık. Hani hiç beklemediğin anda gelirmiş ya o moda giriyorum şuandan itibaren :) Ha geldi gelecek sinirim bozuluyordu valla saldım gitti artık
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?