- 26 Mart 2010
- 2.090
- 2.455
- 333
- Konu Sahibi kardelen384
-
- #47.161
Nisan görmek istiyorum ne yalan söylim hayalim suyun gelmesi. Belim kopacak agridan gece eşimi kovdum git yatamıyorum zaten yastıkla dönuyorum diye göbek altina yastık koynazsam popom havaya kalkiyor denge sifir
Sanırım banu çifçinin videosu aynı şeyi bnde izledimKızlar dün normal doğumla ilgili biraz video izledim animasyonlu ama doktorların anlattıklarından var ya ondan. Kafa çapıyla ilgili bence hiç endişe edeceğimiz bir durum yok eğer çatı müsaitse kafa kocaman olsa da genelde geçermiş çatının müsaitliği önemliymiş genelde. Kafa büyükse eğer kafada ki bıngıldak dediğimiz boşluklar anne çatısından geçerken üstüste ya kapanırmış yada üstüste geçermiş hani dün diyordumda yamuk oluyor kafalar diye ondanmış. Ayrıca bebek çatıdan geçerken en geniş ye kafa oluyormuş hani bebek kilolu falan diye omuz gövde sığmaz diye bir durum çok ama çok nadir bir durummuş. Yani aslına bakarsan kiloluda olsa çatımız müsaitse doğurabiliriz kızlar. O yüzden kafaymış kiloymuş telaş yapmayın.
Ay canım inşallah normal normal doğurursun o kadar bekliyoruz sabırsızlanıyoruz kalbimize göre olur umarım.Aynen bakalım burayı okumaktan daha kahvaltı yapmadımevde temzlicek bi yerde kalmadı artık yan gelir yatarım bnde . Benim randevu yarın sabah . Suyum azalmaya devam etmişse blki doğumu öne alır veya sezeryan yapar . Yarın günümüz belli olur bizim de
Sanırım banu çifçinin videosu aynı şeyi bnde izledim
Aslında kadın da haklı riskleri sen belirliceksin . Sonuçta bişey olsa doktoru suçluyoruz hemen . Bnce sen iyice düşün . Dediğim gibi bana deseydi bi hafta daha beketz diye ben beklemicektim . Hatta gününü geçirtmicem senin diyince güldüm bnde aynı şeyi söylicektim bugün dedimYa doktorumada guveniyorum ama guvenmiyorumda. Oda normal yapabilirsin demiyo mesela deneyebilirsin diyo. Iste gunum dolduktan sonra beklememiz dogrumu soylemiyo riskleri anlaticam sen karar vericen diyo. Kadin tam bi uyuz.
Bir de ben bu kadini normalci diye sectim yani. Ne bileyim kuzum rabbim hakkimizda hayirlisini nasip etsin hepimiz icin.Ay bu doktorların farklı düşünceleri de beni öldürüyor yaa. Benim doktorumda bekleyeceğiz diyor valla ne zaman gelmek isterse dedi. Ben hep şu düşünceden yanayım biz doğurmak için yaratılmış varlıklarız vücudumuz ona göre yaratılıyor ve Rabbim ne zaman geleceğine karar verdiyse o zaman gelir. Eğer ki çok aşırı bir risk yoksa sırf günü doldu diye anneyi hemen kesmeye çalışmamalılar
Ama kuzum doktor olan o. Ben ebbegim icin zararlimi degilmi bilemem o muayene ediyo o bakiyo o biliyo durumlari. Onun bana demesi lazim ruya boyle yaparsak soyle bi risk olur bence boyle yapalim diye. Bunlarin kararini ben verebilcek olsam ne isim var ki ondaAslında kadın da haklı riskleri sen belirliceksin . Sonuçta bişey olsa doktoru suçluyoruz hemen . Bnce sen iyice düşün . Dediğim gibi bana deseydi bi hafta daha beketz diye ben beklemicektim . Hatta gününü geçirtmicem senin diyince güldüm bnde aynı şeyi söylicektim bugün dedim
Bir de ben bu kadini normalci diye sectim yani. Ne bileyim kuzum rabbim hakkimizda hayirlisini nasip etsin hepimiz icin.
Normal doğum ekibi gelin hele:)tek tek etiketlemiyim sonra unuttuğum isimler oluyor.
Hastaneden şimdi geldim ebe baktı daha 2 cm açıklık var ama rahim ağzı incelmiş olgunlaşmış bebişimin başına dokundu parmaklarıyla çok duygulandım rica ettim okadar yavaş ilerlediki canım fazla yanmadı çatım iyiymiş normal yap kesinlikle dedi korkuyla bekliyorum muayeneden dolayı belim ağrıyor sanırım benden haberler böyle
Aynen kuzum dedigin gibi yapicam. Tek duam carsambaya kadar kendi gelmesi. 41 42 43 falan bunlar tabi sabri cok zorlayan haftalar ama sonunda dunyanin en guzel seyine kavusmak var onun kokusu var herseye deger. Hep hayalimde de o vardi suyum grlsede hastaneye kossak falan :) olmazsa da zorlamanin alemi yok ins buyuk risklerden bahsetmezde normal karsilariz kuzulariCanım eğer risk varsa tamam düşünebilirsin ama sırf günü geçti diye kafan karışmasın bence dediğim gibi 42 de 43 de doğum yapanlar var benim kuzenim burda kaç kez yaptım 44 haftayı bitirmişti doğum yaptı. Biz illaki günü gününe doğurmayacağız tabiki. Ama başka riskleri vardır doktorun açıklar sana içini ferahlatır o zaman düşünürsün.
Aynen kuzum dedigin gibi yapicam. Tek duam carsambaya kadar kendi gelmesi. 41 42 43 falan bunlar tabi sabri cok zorlayan haftalar ama sonunda dunyanin en guzel seyine kavusmak var onun kokusu var herseye deger. Hep hayalimde de o vardi suyum grlsede hastaneye kossak falan :) olmazsa da zorlamanin alemi yok ins buyuk risklerden bahsetmezde normal karsilariz kuzulari
Aman Can'ım dikkat et. Tansiyon önemli. Benim sancı yükseldi sonradan. Çok düzenli olmasa da dr sancın var dedi. Sen dinlen. Ben yürüyüşlere başlıcam artık.Benimde aynı sıfır sancı. Ayrıca aşırı ödemim var ve bebek bir haftadır hic kilo almamış tansiyonda 13/ 9 çıktı. Tansiyon takibi ve idrar biriktirme yapacağız. Doktor kendini yorma git eve dinlen dedi
Ahahah kız önemli tabi bizim görüşümüz. Benim eşimde baktin mi normalmi diyordu ama artık bana kk dan öğrendiklerini anlatma utanıyorum bildiklermden bu nasıl erkek diyorlar dedi. Geçen hamile bir kadına şunlara dikkat et demiş etrafindaki herkes şaşırmış kadın hiç bir şey bilmiyor dedi bir de.
Onlar da haklı kız napsın? Kadınların akıllarıyla yarışamıyorlarAyy yaa çok komik gerçekten ne yapcaz bu adamları
Sal gitsin balım. Onlar geleceği zamanı bilir.Ay canım yok nerde valla artık saldım gitti hareket falanda yapmayacağım bugün artık kendi bilir paşamın :)
Bak ne güzel senin sancıların başlamış hadi inşallah devamı gelir kadınlar kulübü tabiki önemli biz birbirimizden destek alıyoruz burda ha geldi gelecek kendimizi bekler gibi bekliyoruz birbirimizi :):)
Hayırlı haberlerle gel inş Can'ım benim.Al bendende okadar deli gibi geziyorum evde benim randevu öğlen dakika sayıyorum ya
Kız Yok hissettim diyemem. Yani öyle ağrılı değil. Bi değişiklik oluyor bebişin kalp atışı artıyor o an ama kasılma sancı yoktuBenim kanım da hic dusmedi 12 den asagi. 12-13 arasi geziyor ama ben hic birakmadim kan ilacini. Cay falan da iciyorum.
Ben o moda gecemiyorum bir turlu
Hissettin mi kasilmayi baya yukselmis darisi basima
İtide ilk haftalar 500 grama kadar normal diyorlardi bebek ödem atiyormus. Sen sıkma canini. İyidir bebisin.
kızlar ben 17 nisanda 35+6 da gebelik zehirlenmesi sebebiyle sezaryen oldum 2 gün yoğun bakımda kaldım yeni yeni kendime geldim şuan ikimizde iyiyiz çok şükür
Canım bu soylediklerini uzun zamandır yaşıyorum zaten ama bide bunlara ek kasilmalarim çok oluyordu. Progestan sayesinde 10 gündür rahattım ama bugün son kez kullanıp birakicam mecburen. Kabus gibi geceler basliycak yine. Doktor gününü beklemez dedi. Çok isterim beklemesini ama artik dayanamiyorum 38 inci haftada doğsun diye dua edicem. Çok yoruldum çünkü.Daha küçük cnm bir kaç hafta içinde iner bebiş ama bu haftalar çok daha zor inanin. Hele uyku sıfır sağa dön sağ bacak iptal sola dön sol bacak iptal sırt üstü mümkün değil yatmaksancilar da seninle bebeğin kafası vajinada oooo inş daha önce sağlıkla yaparsınız doğumunuzu.
Ben hiç açılma oldunu düşünmüyordum bu işler belli olmuyor inş seninde yumuşamıştı ben en azından normal doğumu deniyeceğim Allah nasip ederse dün sen mi demiştin çık yürü diye o iyi geldi parkta spor aleti bile biraz yaptım:)gece alt bölgem ağrıyodu iyi geldi galiba:) sancı bekliyecez bakalım özeldeki dr dinleseydim bugün sezaryan yapacaktı beni hayırlısı bakalımAyy süper çok sevindim . Bende açıklık yok galiba hiç doktorum söylemedi çnkü zaten rahim ağzımda sertmiş :) ee artık rahat rahat bekleyebilirsin doğumu . O çatı muayenesinden snra benim hem kasılmam hem sancım geldi iki gün bnce evde sende çömel bişeyler yap açılman çoğalır . Belki tetikler doğumu
inşallah canımAy canım inşallah normal normal doğurursun o kadar bekliyoruz sabırsızlanıyoruz kalbimize göre olur umarım.
Kızlar 25nisan öğlende kızımla kavustuk, 37+4’de. Suyu bitmiş ve 1 saat içinde almamız gerekiyor dedi. 3030gr doğdu. Masallah sahlığı yerinde, küvez durumu olmadı. Dün eve cıktık. Spinal sezaryen olfum. Korkum çoktu, ilk akşamdan yürümeye basladım. Ama tabi ağrım vardı hala var. Sadece gündüz 15:00da bi ağrı kesici yaptırdım. Onun dışında almadım. Dikişsiz estetik yapmış, bn göremiyorum asagıda bayahı. Karnım baya bi kaldı, külotsuz korse kullanabileceğimi söyledi doktorum. Henüz alamadıgım için evde bsyler sarıp sıktırıyoruz. Aşırı ödemim var, elim ayagım bacagım şiş. Antibiyotik , kan ilacı ve minoset verdi doktor. Minoseti almasam da olur ama biraz rahatlamak için almayı düşünüyorum. Geceliği şiddetle tavsiye ediyorum. Pijamada almiştim ama hiç yüzüne bakmadım. Birde depent çok güzel oldu, ilk akşam cok kanamam oldu ve hiç sizdırmadı. Hala kanamam var kullanıyorum. Bi sorunumuz var, kızım göğsümü almıyor, ilk gün bi 10dk aldı, 2. Günde yine bi 10dk. Sütüm yok o ayrı ama mene ucum yok sanırım. Sarılık olmasın diye mama veriyoruz 2 saatte bir. Onun dışındada sürekli deniyorum. Bu arada philipsin göğüs ucu koruyucysunu aldım onu taktıgımda daha güzel emiyor. Göğsümdende su gbi bsy geliyor azar azar. Bide hipin pre combiyotik prematüre manasını aldım öneri üzerine, çok şükür gaz sorunu olmuyor, içer içmez hemen cıkarıyor gazını. İlk gün topuk kanı alındı, sekerine bakıldı, 2.gübde işitme testi yapıldı. 1 hafta sonrada hem bnm hemde kızımın kontrolü var. Bizden böyle. İyiZ çok şükür. Geriye dönük okuyamadım, doğum yapan varsa hayırlı olsun, Allaha emanet olun
İnş canım ben senden de biraz cesaret alarak normale yöneldim sağol:) inş sağ salim başarırız ben sünnet olmuş çocuk gibi geziniyorum evdeAy hadi gözün aydın kanaman olur bugün dert etme onu. Belim kopuyor artık inş yakındır bebişlerin gelmesi.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?