- Konu Sahibi kardelen384
-
- #47.181
Anammm bir haftadır mı öylesin benimde okadar uzamaz inş yaa dediklerini yapayım sen ne zaman baktırıcan açılmana?Ay canım sevindim valla. Aynı durumdayız şuanda seninle geçen hafta 2 cm açılmam vardı rahim ağzım çok yumuşamıştı bu hafta ne durumda bilmiyorum. Artık sen açılmayı destekleyecek şeyler yapmalısın. Çömel normal tuvalette oturur gibi, sandalyeye ters otur ki ben hep ters oturuyorum pc başındayken artıkevin içinde yürü topun varsa üstünde zıpla biraz, hareketleri yap hiç durma açılmana daha çok yardımcı olur.
Ben çatı baktırmak istemiyorum çok korkuyorum istemiyorum desem zorlamazlar beni dimi?Normal doğum ekibi gelin hele:)tek tek etiketlemiyim sonra unuttuğum isimler oluyor.
Hastaneden şimdi geldim ebe baktı daha 2 cm açıklık var ama rahim ağzı incelmiş olgunlaşmış bebişimin başına dokundu parmaklarıyla çok duygulandım rica ettim okadar yavaş ilerlediki canım fazla yanmadı çatım iyiymiş normal yap kesinlikle dedi korkuyla bekliyorum muayeneden dolayı belim ağrıyor sanırım benden haberler böyle
Anammm bir haftadır mı öylesin benimde okadar uzamaz inş yaa dediklerini yapayım sen ne zaman baktırıcan açılmana?
Ben çatı baktırmak istemiyorum çok korkuyorum istemiyorum desem zorlamazlar beni dimi?
Haklisin canim agzin bal yesin icimi ferahlattin. Dogru zamani rabbim bilir dogru zamanda gelicek insallah hersey guzel olucak ♡Canım sen hiç takma kafayı kendini sakinleştir baktın doktor seni tatmin etmiyor sana anlatmıyor yaz bir kağıda aklında olan şeyleri sor doktora o anlatsın. Ben ilk doktorumu o yüzden değiştirmiştim ben sormadan birşey anlatmıyordu ee ilk hamilelik birşey bilmiyoruz ki soralım. Şimdiki doktorum sağolsun herşeyi her gittiğimde sıkılmadan anlatıyor. Sakin kalmamız en güzeli. Sabrın son aşamalarındayız artık ama kucağımıza alınca 9 ayı anında unutacağız. İlerde bu günleri gülerek hatırlayacağız
Hımm seni yönlendirme yapmıyor yani yani oturup konuşması lazım tabiki böyle böyle beklersek şu durumlar olabilir vs. Diye mesela haftan gecerse 2 günde bi kontrol istiyor doktorlar öyle takip ederim falan diyebilirAma kuzum doktor olan o. Ben ebbegim icin zararlimi degilmi bilemem o muayene ediyo o bakiyo o biliyo durumlari. Onun bana demesi lazim ruya boyle yaparsak soyle bi risk olur bence boyle yapalim diye. Bunlarin kararini ben verebilcek olsam ne isim var ki onda
Evet evrt ben demiştim çık diyeBen hiç açılma oldunu düşünmüyordum bu işler belli olmuyor inş seninde yumuşamıştı ben en azından normal doğumu deniyeceğim Allah nasip ederse dün sen mi demiştin çık yürü diye o iyi geldi parkta spor aleti bile biraz yaptım:)gece alt bölgem ağrıyodu iyi geldi galiba:) sancı bekliyecez bakalım özeldeki dr dinleseydim bugün sezaryan yapacaktı beni hayırlısı bakalım
İnan dün aklıma geldin :) çok sevindim iyi olmanıza canım sağarsan göğüs ucun büyüyebilir. Sağlıkla büyüt güzel kuzunu. Ödem doğumdan somra artıyor ama sonra bir anda azalıyorKızlar 25nisan öğlende kızımla kavustuk, 37+4’de. Suyu bitmiş ve 1 saat içinde almamız gerekiyor dedi. 3030gr doğdu. Masallah sahlığı yerinde, küvez durumu olmadı. Dün eve cıktık. Spinal sezaryen olfum. Korkum çoktu, ilk akşamdan yürümeye basladım. Ama tabi ağrım vardı hala var. Sadece gündüz 15:00da bi ağrı kesici yaptırdım. Onun dışında almadım. Dikişsiz estetik yapmış, bn göremiyorum asagıda bayahı. Karnım baya bi kaldı, külotsuz korse kullanabileceğimi söyledi doktorum. Henüz alamadıgım için evde bsyler sarıp sıktırıyoruz. Aşırı ödemim var, elim ayagım bacagım şiş. Antibiyotik , kan ilacı ve minoset verdi doktor. Minoseti almasam da olur ama biraz rahatlamak için almayı düşünüyorum. Geceliği şiddetle tavsiye ediyorum. Pijamada almiştim ama hiç yüzüne bakmadım. Birde depent çok güzel oldu, ilk akşam cok kanamam oldu ve hiç sizdırmadı. Hala kanamam var kullanıyorum. Bi sorunumuz var, kızım göğsümü almıyor, ilk gün bi 10dk aldı, 2. Günde yine bi 10dk. Sütüm yok o ayrı ama mene ucum yok sanırım. Sarılık olmasın diye mama veriyoruz 2 saatte bir. Onun dışındada sürekli deniyorum. Bu arada philipsin göğüs ucu koruyucysunu aldım onu taktıgımda daha güzel emiyor. Göğsümdende su gbi bsy geliyor azar azar. Bide hipin pre combiyotik prematüre manasını aldım öneri üzerine, çok şükür gaz sorunu olmuyor, içer içmez hemen cıkarıyor gazını. İlk gün topuk kanı alındı, sekerine bakıldı, 2.gübde işitme testi yapıldı. 1 hafta sonrada hem bnm hemde kızımın kontrolü var. Bizden böyle. İyiZ çok şükür. Geriye dönük okuyamadım, doğum yapan varsa hayırlı olsun, Allaha emanet olun
Canım bu omuz takılması öngörülemeyen birşeymiş banu çifçi öyle diyordu . Bnce hiç takılma zaten uyarmış doktorun haberin olsun diye. Bu hfta sonu gelmez iye bişeye de inanmıyorum bn ya ya suyun gelirse ? O yüzen artık hep hazırlıklı ol sen bol bol yürü bizim bebişler kadar bekletmez inşallah seniKızlar geldim randevudan. Çok şükür çatı muayenesini atlattım. Ağrı mı? Birazcık. Ama onun sebebi dr un biraz daha ileri gitmesi. Kendisi söyledi rahim ağzını kontrol için. Ağrı o yüzden olmuş. Korkulacak bişey değil şükür.
1 cm lik açılma var. Normal Doğum için uygunmuş. Ancak çatım basıkmış biraz. Bu yüzden bebeğin kafası rahat geçermiş ancak omuz takılabilirmiş. Bu da omuz da zedelenmeye neden olabiliyormuş. 1-2 hafta kadar koldan göğüs kısmına kıyafeti iğneleyerek kullanılıyormuş.
Ciddi bir şey değil bu ama bazen aileler üzülüyor ve neden söylemediniz diyebiliyor dedi. Çocuk doktoruna da sorsanız önemli bişey olmadığını söyler dedi. Normal doğumu tavsiye ediyorum bu durumda bebeğin kilosu ve çatı uygun birbirine dedi.
Tabi kesin böyle bişey olacak diye bişey de yokmuş. Ama kafamıza takılmadı değil açıkçası
3250 gr oğlum.
Sancılara gelince sancının yükseldiği an bebek hareket etti kızlar ben de.
Bebek hareket etmiyor sanıyordum sancı esnasında. Ama baya coşuyor yani. Kalp atışı da fırlıyor bi anda 160 a.
Bu Bebiş bizi son güne kadar bekletecek herhalde dedim. Bu haftasonu GelmeZ bekleme ama haftaya bekle dedi. Yürüyüşe başla dedi. Nasıl yürüyeceksemDurumlar ben de böyle.
Kuzum doktor çatıya bakmadan doğum şeklinle ilgili nasıl yorum yapacak...direk sezaryen istiyorsan ona ikna edeceksin doktoru...ya da suyun gelerek falan acil gidip o anda belli olacakBen çatı baktırmak istemiyorum çok korkuyorum istemiyorum desem zorlamazlar beni dimi?
Ne bileyim ondan bi korktum çok canım yancak gibi geliyo.. ben ilk haftalarda alttan muayne olurken de çok zorlanmıştım kamera için baya problem çıkarmıştım.. bi şansımı deniyim dedimKuzum doktor çatıya bakmadan doğum şeklinle ilgili nasıl yorum yapacak...direk sezaryen istiyorsan ona ikna edeceksin doktoru...ya da suyun gelerek falan acil gidip o anda belli olacak
Zaten dr da gayet rahattı söylerken. Yani sezaryen işine gelir kadının bu durumda. Ama normale yönlendiriyor.Canım bu oöuz takılması öngörülemeyen bileymiş banu çifçi öyle diyordu . Bnce hiç takılma zaten uyarmış doktorun haberin oldun diye. Bu hfta sonu gelmez iye bişeye de inanmıyorum bn ya ya suyun gelirse ? O yüzen artık hep hazırlıklı ol sen bol bol yürü bizim bebişler kadar bekletmez inşallah seni
Benim de geçen haftam berbattı anlayabiliyorum canım. Bugün sana gün belirler bence hayırlı haberlerle gel inşallahÖğleden sonra canım yaa İnş verir bugun her gittimde biraz daha diyip yolluyo bende biliyorum nekadar dursa okadar iyi ama 2 gündür geceleri kendi iniltime kalkıyorum yeminle ya okadar acıyo canım
Ben de doktordan geldim bebek hareketleri suyu iyi diyor...sancım oluyor diyorum olur diyor...8 mayıs ta direk doğuma gidicem o zamana kadar acil bi durum olursa gelirsin bakarız dedi NST de çok hareketliydi kızım sık sık sekteye uğradı ölçümler 40dk yattım 1 tane şiddetli sancı çıktı 99larda falan yavaş yavaş düştü o sırada nefes alamadım evet sancıymış gece olanlar da ama onu da pek ciddiye almadı...3360 gr dedi ama bilemiyorum ne kadar doğrudur...bizden haberler böyleKızlar geldim randevudan. Çok şükür çatı muayenesini atlattım. Ağrı mı? Birazcık. Ama onun sebebi dr un biraz daha ileri gitmesi. Kendisi söyledi rahim ağzını kontrol için. Ağrı o yüzden olmuş. Korkulacak bişey değil şükür.
1 cm lik açılma var. Normal Doğum için uygunmuş. Ancak çatım basıkmış biraz. Bu yüzden bebeğin kafası rahat geçermiş ancak omuz takılabilirmiş. Bu da omuz da zedelenmeye neden olabiliyormuş. 1-2 hafta kadar koldan göğüs kısmına kıyafeti iğneleyerek kullanılıyormuş.
Ciddi bir şey değil bu ama bazen aileler üzülüyor ve neden söylemediniz diyebiliyor dedi. Çocuk doktoruna da sorsanız önemli bişey olmadığını söyler dedi. Normal doğumu tavsiye ediyorum bu durumda bebeğin kilosu ve çatı uygun birbirine dedi.
Tabi kesin böyle bişey olacak diye bişey de yokmuş. Ama kafamıza takılmadı değil açıkçası
3250 gr oğlum.
Bebek hareket etmiyor sanıyordum sancı esnasında. Ama baya coşuyor yani. Kalp atışı da fırlıyor bi anda 160 a.
Bu Bebiş bizi son güne kadar bekletecek herhalde dedim. Bu haftasonu GelmeZ bekleme ama haftaya bekle dedi. Yürüyüşe başla dedi. Nasıl yürüyeceksemDurumlar ben de böyle.
Ay maşallah kuzum ya ne güzel haberler bunlar. Bebiş tam kıvamında ilerliyor.Kızlar geldim randevudan. Çok şükür çatı muayenesini atlattım. Ağrı mı? Birazcık. Ama onun sebebi dr un biraz daha ileri gitmesi. Kendisi söyledi rahim ağzını kontrol için. Ağrı o yüzden olmuş. Korkulacak bişey değil şükür.
3250 gr oğlum.
Canım doktor ölçüm noktalarını kendisi belirliyor. Demekki bu sefer biraz daha küçük ölçtü haliyle daha küçük çıktı. Onu net bi sonuç gibi düşünme aşağı yukarı 9.5 diye düşün. Kafanin küçülmesi tabikide mümkün değil. Sıkma canını.Kızlar bugün kontrolüm vardı . Geçen hafta 9.79 çıkan kafa çapı 9.5 çıktı bugün . 39+1 yani tam gününde çıktı . Kafası mı küçüldü anlamadım . Daha çatı muayenesi olmadım ayrıca . Boyun uzun bebek 3.250 gram rahat doğurursun . Doğuma kadar 3500 civarı olur dedi. Bakalım hayırlısı . Geçen hafta kafa çapıyla ilgili bayağı moralimi bozmuştu .
Galiba. 4 saatlik uykuylaBebisli gecelere hazirlik..
Ani yükselme sonucunda eşimin sorusu
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?