- 7 Aralık 2013
- 3.265
- 3.577
- 448
- Konu Sahibi kardelen384
-
- #47.301
Nisanin gelmis gozun aydin. Bizim kizda bir kipirdama yok... Belim agriyor iki dakika ayakta durunca ama..
Normalde keyifli mutlu bir insanimdir, esim de komiktir mutludur. Hamileligi ben cok stresli buldum. Arada bir sarterler atiyor esim sakinlestiriyor, bu hafta ben sakinim onun keyfi bozuk bebek cok kipirdamiyor niye diye gezinip panik oluyor. Dogsun mutlu oluruz biz yine..Bence onu anlamanın imkanı yoktur diye düşünüyorum ya kolunu rahme kadar sokup bebeğin yüzünü okşaması lazım yada ultrasonla bakması lazım. Benim doktorum dikkat etmişti son muayenede usg de yüzü popoya dönmüş kanala girmiş artık yüzünü dönmez dedi. Ee bu amerikada doğum yapanlar nasıl cesaret edip gidiyor acaba senin doktordanmı kaynaklı böyle. Ben kesin sinir krizleri geçirirdim yaa :/
Canim bana da yapilmiyor, o cati son dakikada acildikca acilan birsey. Simdi 2cm vs olmasi bir sey ifade etmiyor. 6 cm nin altindaysan dogum aktif degil ve 2 cm den 6 cm ye iki gunde de iki haftada varabilirmisiz. Bosver yani :)Kızlar bana çatı muayenesi hiç yapilmadi. Bugün kontrolün vardı bugün yapar herhalde dedim ama bugünde yapılmadı. Ben normal doğum istiyorum ama ya catim uygun degilse. Aklıma takıldı.
Normalde keyifli mutlu bir insanimdir, esim de komiktir mutludur. Hamileligi ben cok stresli buldum. Arada bir sarterler atiyor esim sakinlestiriyor, bu hafta ben sakinim onun keyfi bozuk bebek cok kipirdamiyor niye diye gezinip panik oluyor. Dogsun mutlu oluruz biz yine..
Canım sağdıktan sonra ucun şişer muhakkak. Şişince emzirmeyi dener misin. Süt gelmese bile öyle çeksin. Çektikçe çıkıyor çünkü göğüs ucu. Arkadaşım o slikon uçlarla emzirmişt bir süre o da bir seçenek. Ama bence sütün tam anlamıyla geliyorsa ara ara tam acıktığı zaman göğsünden emzir. Biberondan çekmeye alışırsa hem göğüs ucun çıkmaz hem de göğsünü kabul etmeyebilir
aynen. Esim de cok kızıyor bu halime. Cocugu strese sokacaksın daha dogmadan istenmedigini hissedecek diye. Oysa ben artik kollarimda olsun istiyorum. Gun gectikce endiselerim artiyor ve aklimdan atamiyorum “dogum ne zaman ve nasil baslar “ sorusunu.Aha biz hoplama zıplama yürüme hepsi varbugün kendimi salcam dedim ama gittim yine yürüdüm. Akşama yoga yapayım bari düşünerek azcık rahatlatayım kendimi. Valla çok kasıyoruz kendimizi gerçekten olmadı olmadı diyip duruyoruz.
Bugün bel ağrısı en yuksek seviyede benim pazara da gittim hareket olsun diye ama arttı bel ağrısı ay inş yakın galiba.Kasilmam da var baya regl oluyormus gibiyim.Kışlıkları kaldırırken yine geldi bnden o akıntı baya iç çamaşırıma yapışmıştı . Rengi sarımtrak dediğin gibi . Bgün hiç sancım yok
Valla hiç anlamadım canım ya.normal doğum yanlısı bir doktor normalde.benim de en başından beri normal istediğimi biliyor.çarşamba kontrole gittiğimde konuşacağım mutlaka.muayene etmesini isteyeceğim.muayene sonucu uygun değilsin denirse tabi ki zorlamam ama normal şansım varsa sezaryen olmak istemiyorum.bir de doktorum bir kaç gün yokmuş yarından itibaren.yani şuan acil bir şey olsa başka doktor gerçekleştirecek doğumu.ona da çok moralim bozukCanım ne alaka muayene etmeden nasıl karar kılmış buna, belki çatın müsait senin ve çok rahat doğuracaksın. Bence doktorunla bu konuyu görüşmelisin. Doktorlar uğraşmakmı istemiyor anlamıyorum cidden. Kimisi sezeryan bağımlısı gibi. Benim bildiğim sezeryan gerçekten zorunlu durumlar dışında yapılmıyor çok risklidir bir durum gelişir çatın dardır gerçekten bebek sığmayacaktır yada ne yaptılarsa açılman olmaz o zaman anlarım. 1 hafta suni sancıyla açılma bekleyen insanlar tanıyorum ben sırf normal olabilsin diye. Ben olsam konuşurdum canım detaylı bilgi iste.
Canim ben bel agrisi icin su yogadaki kedi pozu gibi yapiyorum. Ya da koltugun arkasindan ters L gibi koltuga egiliyorum. Ise yariyor. Nisanin geldiyse kuvete oturma bence. Rahmin koruyucu tikaci dusmus demek o.Ay o sarı jole gibi şey geliyor arada benden akıntı ile beraber. Kuvete su koydum yarim saat oturdum belim rahatladı ama yine basladi,şimdi yuruem zamanı. Pazara gitcem pazarda suyum gelirse ooo manşet olurum artık.
Kız o ne demekmis ilk kez duydum benim.de belim çok fena ama çocuk giriyor işte kemiklerin arasina ondandır.Kizlar komik bir sey ama burada dogumda yuzu popoya bakmayan bebege "sunny side up" (gunesli tarafi yukarida) diyorlar. Sahanda sarisi karistirilmadan pisirilmis yumurta ya da ayni sey deniyor.
Bel agrim cok oldugu icin belki benim bebek gunesli yuzu yukaridadir..
Kedi pozunu yapayim bakalım. Valla Nisan gelmedi benden muayeneden sonra bir gün kanama oldu o kadar. Ama çok iyi gelmişti sıcak su gerçi yine basladi yürüyunce.Canim ben bel agrisi icin su yogadaki kedi pozu gibi yapiyorum. Ya da koltugun arkasindan ters L gibi koltuga egiliyorum. Ise yariyor. Nisanin geldiyse kuvete oturma bence. Rahmin koruyucu tikaci dusmus demek o.
Selam. Sanirim cabuk doguran annelerdenmissin. Umarim bizim de cabuk olur.. Bu bebeginde gununu doldurup, rahat gelir umarim.Kızlar sizi yakından takip ediyorum Haziran annesi olarak ilk doğumum normaldi son ana kadar hep gezdim Doğum olacağı güne kadar çok sancı çekmedim o gün beni hafif rahatsız edecek şekilde başladı sonra nefesimi kesecek kadar ama aralıklıydı gittik 2 cm açılma evde bekle dedi 2 saat sonra beni bağırtacak ve dayanılmayacak ağrılar çok sıklaştı tamam artık gidelim dedim o şekilde anlamıştım ama şu an yalancı kasılmalar yaşıyorum bazen geliyor ritmik değil mutlaka anlarsınız geleceğini bence bol bol gezin yürüyün iyiyseniz ben 13.haftadan beri yatıyorum serklaj olduğu için tadını çıkarın güzel havaların hem stres olumsuz etkiliyor cidden Allah sağlıklı Doğum nasip etsin herkese
A
aynen. Esim de cok kızıyor bu halime. Cocugu strese sokacaksın daha dogmadan istenmedigini hissedecek diye. Oysa ben artik kollarimda olsun istiyorum. Gun gectikce endiselerim artiyor ve aklimdan atamiyorum “dogum ne zaman ve nasil baslar “ sorusunu.
cnm ben oğlumda yaşamıştım ama ben benim doktoruma anlatamadım ve bebegimi nerdeyse kaybediyordum benim normal tansyonum 7 8 9 lardaydı 13 çıkmaya başladı 38 haftamda dedim bakın ykseldi çok sıkıntı olmasın alalım zaten 38 olduk diye yok bişey olmaz dedi çok değil bu konuşma cumaydı tatli alalım protein için dedi aldı tabi sonuç pazartesi gittim aprtopar sezeryana alındım bebegimin kalp atışlar düşük tansyon yine 13 lerde aldılr kuzum nefesiz dogdu 9 gün küvezde kaldı tabi korkular emarlar vs yani çok sıkıntı yaşadım bunda takp ediyorum yine yükselmeye başladı ama busefer sagolsun dr um yarın alcak sezer yana yani tans yon çok riskli doktorunuda dinle derim aftan dolmu 100 gr eksik 100 gr fazla kilo fark etmez amam allah korun karnımızda görmüyoruz bebek için çok tehlikeliCanım ben daha evvel bir miyom ameliyatı geçirdiğim için mecburen sezaryen olacak. Tansiyonum da normali 10-6 olduğu için 13-14 ler senin için yüksek diyor doktorum. İdrarda protein de çıkmadı tahlillerimde. Ama anlatamam sana öyle şeyler söyledi ki hala durup durup ağlıyorum. Tansiyon yüksek olursa önce bebeği kaybederiz sonra iç kanaman olur rahmi bile almamız gerekebilir dedi. Sonra da strese girme stres tansiyonu yükseltir diyor. Ne diyim doktor o, ben de tamam hocam çarşamba yapalım doğumu dedim
İnşallah canım herkesin öyle olur inşallah 39+5 te doğdu bir de diyordum ki dişleri çıkacak hala gelmedi yerinden memnun herhalde diyeSelam. Sanirim cabuk doguran annelerdenmissin. Umarim bizim de cabuk olur.. Bu bebeginde gununu doldurup, rahat gelir umarim.
Burada back labor diyorlar, sirt agrisi ile doguma. Bebek iste yuzunu popoya donmezse oluyormus.. Kafasinin ve vajinanin acilarindan dolayi daha zor oluyormus dogum. Onu dondurmek icin egzersizler filan var ama korkuyorum bebek donerken dolanir diye. Doktora sorup ona gore yapabilirimKız o ne demekmis ilk kez duydum benim.de belim çok fena ama çocuk giriyor işte kemiklerin arasina ondandır.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?