- 26 Mart 2010
- 2.090
- 2.455
- 333
- Konu Sahibi kardelen384
-
- #47.321
Valla hiç anlamadım canım ya.normal doğum yanlısı bir doktor normalde.benim de en başından beri normal istediğimi biliyor.çarşamba kontrole gittiğimde konuşacağım mutlaka.muayene etmesini isteyeceğim.muayene sonucu uygun değilsin denirse tabi ki zorlamam ama normal şansım varsa sezaryen olmak istemiyorum.bir de doktorum bir kaç gün yokmuş yarından itibaren.yani şuan acil bir şey olsa başka doktor gerçekleştirecek doğumu.ona da çok moralim bozuk
Canım bence salmamız lazım gerçekten. Kendimizi rahatlatmak vücudu gevşetmek en güzeli ne kadar kasarsak kendimizi o kadar bebekte etkileniyor. Normalde de hani bir şeyi çok isteriz isterizde olmaz umudu keseriz bi rahatlarız o zaman olur yaa. İşte tam o konumdayız şuanda. Bugün kendimizi telkin edelim akşam rahatlayalım bakalım birde öyle deneyelim
Tatlım bunu nasıl anlariz mesela ultrasonda yüzünü hemen görüyorum ben popoya dönük olsa yüzünü goremem dimi. Doğumda manevra yapıyo gerçi bebişler. Bedenime ve bebişime güveniyorum ama cnm yanıyorBurada back labor diyorlar, sirt agrisi ile doguma. Bebek iste yuzunu popoya donmezse oluyormus.. Kafasinin ve vajinanin acilarindan dolayi daha zor oluyormus dogum. Onu dondurmek icin egzersizler filan var ama korkuyorum bebek donerken dolanir diye. Doktora sorup ona gore yapabilirim
Tatlım bunu nasıl anlariz mesela ultrasonda yüzünü hemen görüyorum ben popoya dönük olsa yüzünü goremem dimi. Doğumda manevra yapıyo gerçi bebişler. Bedenime ve bebişime güveniyorum ama cnm yanıyor
Hep var arada sancılı oluyo kasılma ile birlikte benim kasılmam iki dk altına inmiyor yaa uzun suruyor. Bu arada az önce şey okudum bebisin kafa büyükse açılma yavaş oluyormuş.Tamam yapmayalim. Doktor randevum var iki saate soracagim bu bel agrisi icin ne oneriyorsunuz diye. Kesin yine yuru diyecek..
Bel agrinin ritmi var mi?
AA evet pipisi yukarda ortada bakCanım benim doktorum bana gösteriyor bak bu sırtı kafasının arkası yüzünü dönmüş diye halen her yerini gösteriyor burası eli kolu burası pipisi diye her hafta gösterir sanki ilk kez bakıyor gibi. Doktırum açıkladığı için biliyorum :)
Çok üzüldüm canım arkadaşına ben daha önce Şevket Yılmaz da doğum yaptım geçen yıl çok temiz güzel ilgili ni hastane ben çok memnun kaldım şimdi yine orda yapıcam İnş esentepe de yapıcaktım aslunda ama doktorun ilk fırsatta hep başka hastaneye atması beni kızdırdı aslında birse beni perinatolog takip etti hiç tereddüt etmesin bence arkadaşınZeynosrkn84 Canım sen Şevket Yılmaz da mı yapacaksın doğumu oraya mı gidiyordun? Eşimin okuldan bi öğretmen arkadas Esentepe Hastanesi nde doğum yapmış bebekle ilgili bi sorun varmış Şevket Yılmaz a sevk etmek istemişler onlar da "Bizde hastane enfeksiyonu var dezenfekte çalışması yapıyoruz" demişler ve almamışlar...bebeği Esentepe hastanesinde küvozde uyutuyorlarmış nöbet gibi bişey geçirmiş diye Allah korusun...duydunuz mu böyle bir şey acaba almamak için mi yaptılar bu nasıl vicdandır...38 haftalık bebek yani erken falan da değil kadın çok kötü durumda Allah şifa versin kimseye göstermesin böyle acılar hastalıklar
Ah o rahim benim başıma bela zaten benimki hiç toparlanmiyor kiBende bilmedim icin sormustum cnm benim bulundum yerde koyuyorlarmis sanirim rahim daha cabuk toparlansin diye
Haklısın canım stres yapmamak lazım önemli olan kuzularımızın sağlıklı gelmesi kim doğurtmuş çok önemi yok da insan istiyo işte aylardır alıştığı insan olsun :) iri olduğu için işte rüptür olur falan dedi.yırtıklı kanamalı bi normal doğumdansa temiz bi sezaryan daha iyi dedi.kafam karıştı valla.normal diye diretip de çocuğu da riske atmak istemiyorum.Canım benim doktorumda yok haftasonu hatta bana gülerek haftasonu doğurma sakın dedi :) stres yapma moralini bozma bence illaki bir doktor ilgilenir tabiki kendi doktorumuz olsun isteriz ama şartlar o an nasıl gelişir bilemeyiz sağlıklı sıhhatli doğsunda önemli olan o. Sen konuş bakalım doktorunla normal doğum meselesini içini bir rahatlat bir riskmi görmüşte öyle dedi sana açıklama yapsın.
Acilmanin biraz yavas olmasi iyi aslinda, degil mi, alisir ordaki dokular belki daha az yirtiliriz.. Belki hic yirtilmayizHep var arada sancılı oluyo kasılma ile birlikte benim kasılmam iki dk altına inmiyor yaa uzun suruyor. Bu arada az önce şey okudum bebisin kafa büyükse açılma yavaş oluyormuş.
Canım naptın sen gün verdimi doktor nasılmış kizceÇok üzüldüm canım arkadaşına ben daha önce Şevket Yılmaz da doğum yaptım geçen yıl çok temiz güzel ilgili ni hastane ben çok memnun kaldım şimdi yine orda yapıcam İnş esentepe de yapıcaktım aslunda ama doktorun ilk fırsatta hep başka hastaneye atması beni kızdırdı aslında birse beni perinatolog takip etti hiç tereddüt etmesin bence arkadaşın
Cnm ben de üniversite de hocaya sezeryan dusunuyordum ya bir tanıdık 6 aylık doğum yapmış hastane de enfeksiyon var diye istanbula sevk etmisler diye duydum vazgeçip ozele gitmistim. Özelde de yenidoğan yoğun bakım ünitesi yok en iyisi yine devlet diyorum tabi temiz ve güler yüzlü ise çalışanlar. Olabiliyor yani böyle enfeksiyon diyip kabul etmiyorlar.Zeynosrkn84 Canım sen Şevket Yılmaz da mı yapacaksın doğumu oraya mı gidiyordun? Eşimin okuldan bi öğretmen arkadas Esentepe Hastanesi nde doğum yapmış bebekle ilgili bi sorun varmış Şevket Yılmaz a sevk etmek istemişler onlar da "Bizde hastane enfeksiyonu var dezenfekte çalışması yapıyoruz" demişler ve almamışlar...bebeği Esentepe hastanesinde küvozde uyutuyorlarmış nöbet gibi bişey geçirmiş diye Allah korusun...duydunuz mu böyle bir şey acaba almamak için mi yaptılar bu nasıl vicdandır...38 haftalık bebek yani erken falan da değil kadın çok kötü durumda Allah şifa versin kimseye göstermesin böyle acılar hastalıklar
Açılma rahim ağzında oluyo vajina koca kafa ile yırtılır benceAcilmanin biraz yavas olmasi iyi aslinda, degil mi, alisir ordaki dokular belki daha az yirtiliriz.. Belki hic yirtilmayiz
Almiyorlarmış canım Şevket Yılmaz a dezenfekte yapıyoruz falan diye kabul etmemişler Esentepe de de yapacak bir şey yok diye uyutuyorlarmış bebeği Allah korusun...sen ne yaptı kontrolün vardı bugünÇok üzüldüm canım arkadaşına ben daha önce Şevket Yılmaz da doğum yaptım geçen yıl çok temiz güzel ilgili ni hastane ben çok memnun kaldım şimdi yine orda yapıcam İnş esentepe de yapıcaktım aslunda ama doktorun ilk fırsatta hep başka hastaneye atması beni kızdırdı aslında birse beni perinatolog takip etti hiç tereddüt etmesin bence arkadaşın
İnşallah bakalım yarın ne dicek doktor . Bugün de her yerde pazar var galiba bende pazara çıktım şimdi eşimleCanım inşallah suniye gerek kalmadan doğurursun bir anda. Sunide olsa telaş yapma sakın belki hemen doğuracaksın bilemezsin ki kimisi 1 saatte de doğurabiliyor. Belki sende öyle hemencecik doğurursun. Benimde kasılmam sancım birşeyim yok dün azcık sancım oldu gibiydi şimdi oda yok. Dayanamadım parka çıktım yürüdüm falan yine ama bakalım bugün ne olacak :)
Benim eşim ünvtede canım ama ben başından beri sıkıntılı gebelik diye hiç oraya gitmedim hocalar muhakkak iyi ücreti neyse ver hoca girsin doğuma.... Ünv yoğun bakımda iyi Allah düşürmesin tabi ama işte biz her ihtimale karşı düşünüyoruzCnm ben de üniversite de hocaya sezeryan dusunuyordum ya bir tanıdık 6 aylık doğum yapmış hastane de enfeksiyon var diye istanbula sevk etmisler diye duydum vazgeçip ozele gitmistim. Özelde de yenidoğan yoğun bakım ünitesi yok en iyisi yine devlet diyorum tabi temiz ve güler yüzlü ise çalışanlar. Olabiliyor yani böyle enfeksiyon diyip kabul etmiyorlar.
Ya herkesin başına gelebilir Allah korusun ne demek kabul etmemek çıldırıyorum duydugumdan beri...el kadar bebeğin sucu ne...özelde tamam yenidoğan yoğun bakım varmış ama yeterli değil sonuçta birinin alip bakması gerekiyor devletin eğitim araştırma hastanesi nasıl böyle şey yapar ne anladık biz bu işten...sigortaya sağlik giderine dünyanın parası kesiliyor nesinden faydalanıyoruz...hadi özel hastaneye gidiyoruz kontrole doguma kalabalik etmiyoruz bari böyle durumlarda alsınlar sinirlerim bozuldu...Cnm ben de üniversite de hocaya sezeryan dusunuyordum ya bir tanıdık 6 aylık doğum yapmış hastane de enfeksiyon var diye istanbula sevk etmisler diye duydum vazgeçip ozele gitmistim. Özelde de yenidoğan yoğun bakım ünitesi yok en iyisi yine devlet diyorum tabi temiz ve güler yüzlü ise çalışanlar. Olabiliyor yani böyle enfeksiyon diyip kabul etmiyorlar.
Allah Allah yaa çok üzüldüm şimdi gerçekten.. Daha öncede oldu enfeksiyon orda ünüverste dede oldu malesef ama heryerde olabilir bunun çok garantisi yok sanırım aslında yoğun bakım gerçekten temiz 12 gün girdim çıktım... Ama nebilyim Allah yardım etsin .. Pazartesi sorarım yine ben gidicem buarada çarşamba yatış yapıcaz bugun işlemleri hallettik çarşamba yatış tedbir için olucakmış sancım nts de çıktı zaten 2 gündür farkındayım varlığının .. İğne salı kesicem tedbir amaçlı müşahede de olcaz cuma ameliyat inşAlmiyorlarmış canım Şevket Yılmaz a dezenfekte yapıyoruz falan diye kabul etmemişler Esentepe de de yapacak bir şey yok diye uyutuyorlarmış bebeği Allah korusun...sen ne yaptı kontrolün vardı bugün
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?