- 28 Mart 2013
- 1.488
- 812
- 198
- Konu Sahibi kardelen384
-
- #47.441
İlk hamileliğimde nstde 90ları gördüğüm gün doğumum olmamıştı. Bundan 3 gün sonra 10 dk aralıklı düzenli sancıyla gittiğimde nst 30 larda sancı gösteriyordu ve ben o gün doğum yaptım...Geçen pazartesi ve dün gece tuhaf oldum ben belimden kasığımdan sancı giriyor karnım kaskatı kesiliyor nefes alamıyorum sabah kontrole gidince NST ye girdim ve 99larda sancı çıktı...ama bebek hareketlerindeki karnımın acısı farklı...yine de doktorum pek onemsemedi 8 mayısa sezaryen randevusu verdi hic de demedi daha erkene verelim gelebilir bebek vs. Ben de korkuyorum çünkü oğluma hamileyken hiç böyle şeyler yaşamadım ne zaman karnım belim ağrıdı o zaman doğum başladı...dün gece epey bi uyuyamadım sancı aralıklarına sayıcam diye sürekli çişim geliyor gibi oluyor gidiyorum bikaç damla..bana kalırsa bunların hepsi doğumun başlamasının belirtileriydi ama yanılmışım...hayırlı zamanda gelsinler inşallah kuzular
Ben de 1 aydır bu durumdayım. Aynen ilk hamileliğimde yaşamadığım şeyler oluyor bu kez. o erkekti bu kız ondan mı bu kadar farklı yoksa 2. Hamilelikler mi böyle bilemiyorum. Hakkımızda hayırlısı..Aynen anlattığın gibi çişim geliyor tuvalete zor gidiyorum o derece sıkıştığımı hissediyorum ve sonuç birkaç damla. Ben de oğlumda böyle şeyler yaşamadım. Dün gece eşimle neredeyse acile gidecektik. Şuan da nasılsın sen? Benim bugün de bebeğin hareketleri ağrılı..
Ohh cok sukur 2500de olmus. Aslinda kuvoze bile gerek kalmaz belki neden uzun yatiriyoGittim canım çarşamba tedbir amaçlı yatış olcak cuma dopum günü verdi bebiş 2500 dedi nefes alabiliyor gayet iyi dedi .. Hastanede uzun yatıcam o canımı sıkıyor aslında biraz ama inş mutlu bi şekilde taburcu olurum o hastaneden şimdi gün uzadığı içn çantamı tekrar gözden geçiricem yeterlimi diye
Gecmis olsun canim, bebegine kavusanlar kervanina katilmissin sende :)Kızlar hepinize ayrı ayrı teşekkür ederim.darisi başınıza.
Ammaaaa her daim hazırlıklı olun derim ben.cunku ben o kadar hazırlıksız yakalandimki anlatamam.sabah oğlumu okula gönderdim.hasteneye kbb'ye gittim.ordan arkadaşa kahve içmeye gittim.oglen saat 12 gibi eve geldim.oglum yemeğini yedi tekrar okula gitti.bende biraz uzanayım dedim.hem uzandım hem kk okuyorum.baktim kasılmalar var.once önemsemedim.her zaman oluyo zaten diye.wonra baktımki sanki düzenli gibi.10 dk da bir.1 saat sürdü.sonra dedimki kalkayım biraz ortalığı toparlayım geçer.kalktim mutfağı topladım.salonu süpürdum. Biberon ve pompayi sterilize ettim.valiz açık ortada duruyo yani nasıl anlatayım hiç bir hazırlığım tam değil.neyse oturdum annem aradı napıosun diye.boyle böyle dedim sancim var.gecmedi.dr u aradinmi dedi.dedim aramadım.niye dedi.ya dedim bisey olmaz.ortaligi ayağa kaldırmayayım.gecer birazdan.annem kızdı.ya haftasonu bisey olursa.ya doğum başlarda çocuk oksijensiz kalırsa dedi.dur dedim kapat arıyım dr u.aradim gel dedi.gittim.ama nasıl rahatım bi görseniz.esime diyorumki döncez nasi olsa.telas yapma.geldik nst ye bi girdim sancılar nst yı görünce 100 e vurdumu.ben kıvranmaya başladım mı.dr bi panik 6 dk da bir sancı gelmeye başladı nst de.ben hala eve gidicem yarın sabah gelirim diyorum.dr dediki asla bırakmam.ben başladım ağlamaya.valiz yok hazırlığım yok.vucut temizliğin bile tam değil düşünün yani.hemen odaya çıktık.o arada kardeşime haber vermiştik.o geldi.ona bi jilet aldırdım.banyoda hemen bi dus yarim yamalak bi temizlik yrm saat sonra ameliyathanedeydim.18.08 de kızım defnem 2550 gr olarak dünyaya geldi.kedi yavrusu kadar.ama emme refleksi ağlaması ciğer gelişimi iyi çok şükür.
Işte böyle kendi seçtiği zamanda geldi kızım.en çok buna sevindim.1 saat önce kalktım yürüdüm.her şey olması gerektiği gibi şükür.Allaha ne kadar şükretsem az.onca acı onca hayal kırıklığı hepsi geride kaldı çok şükür.esas macera şimdi başlıyor galiba.
Öncelikle hakkında hayırlısı olur inşallah canım. Senle durumumuz benziyor. Perşembe 39+1 iken dr 3 cm açıklığım olduğunu cuma yatışımı yapıp çok az suni sancı ve epiduralle doğumumu gerçekleştirmeyi teklif etti. Ben suniden korktuğumu istemediğimi söyledim. Kendi sancımı beklemeye karar verdim. O zaman pazartesiye kadar bekleriz o zaman yatarsın dedi. Düşüneyim diyip zor kaçtım odasından. Dr yarın kontrole bekliyor ama gitmiycem yine sıkıştırcak die.. sezeryana dönen suni sancı olaylarını ben de okudum, çok gerildim. 40 haftam çarşamba doluyor. O güne doğmazsa o gün alırım suni die karar verdim kendimce şimdilik bakalım fikrim değişmezse.Kizlar doktordan geldim. Doktor sancin var mi dedi, bilmiyorum dedim. o da cati acilimina bakti, 2 cm den az ya da kapali dedi tam anlamadim o kismini. Acaba iki santim acilmak acilmaktan sayilmiyormu? sanki normali 2 cm'ymis gibi konustu. Rahim agzi yukarida ama incelmis dedi.
Sonra yeni arastirmalara gore bebegin gelmesi icin en saglikli ve en dusuk riskli zaman 39uncu hafta, o yuzden haftaya Sali tekrar gel ve geldiginde suni sanci vermek istiyorum ama sen haftasonu bunu dusun kendi kararini ver dedi. Ben gerekli mi filan dedim ama biraz geveledi, ben ne olacagini bilmiyorum, sana hic bir sey soyleyemem, ama riskten kacinmak benim prensipimdir o yuzden 39uncu haftada suni sanci vermeyi oneriyorum dedi..
Sali gunu 39+1 oluyorum. Carsamba gunu de evlilik yildonumuz. bir yandan aa evlilik yildonumumuze bebek gercekten denk gelecek diye havalara uctum, bir yandan da esim okuyor, tamamen kapali rahimden baslatilan suni sancilarin sezeryanla sonlanan kotu dogum hikayeleri olma olasiligi yuksekmis diye. Siz ne diyorsunuz bu konuda?
İlkinde heyecan mi yapıyorsun acaba nasıl çıkacak diye. Etkiler mi bilmiyorum amaTabiki yokben de anlamiyorum ya. Tuzsuz da yiyorum oysa. Hep ayni sey oluyor ilk olctuerinde cok yuksek cikiyor sonra dusuk cikior. Bende napacami sasirdim.
Allah analı babalı büyütsün inşallah. Darısı bizlereKızlar hepinize ayrı ayrı teşekkür ederim.darisi başınıza.
Ammaaaa her daim hazırlıklı olun derim ben.cunku ben o kadar hazırlıksız yakalandimki anlatamam.sabah oğlumu okula gönderdim.hasteneye kbb'ye gittim.ordan arkadaşa kahve içmeye gittim.oglen saat 12 gibi eve geldim.oglum yemeğini yedi tekrar okula gitti.bende biraz uzanayım dedim.hem uzandım hem kk okuyorum.baktim kasılmalar var.once önemsemedim.her zaman oluyo zaten diye.wonra baktımki sanki düzenli gibi.10 dk da bir.1 saat sürdü.sonra dedimki kalkayım biraz ortalığı toparlayım geçer.kalktim mutfağı topladım.salonu süpürdum. Biberon ve pompayi sterilize ettim.valiz açık ortada duruyo yani nasıl anlatayım hiç bir hazırlığım tam değil.neyse oturdum annem aradı napıosun diye.boyle böyle dedim sancim var.gecmedi.dr u aradinmi dedi.dedim aramadım.niye dedi.ya dedim bisey olmaz.ortaligi ayağa kaldırmayayım.gecer birazdan.annem kızdı.ya haftasonu bisey olursa.ya doğum başlarda çocuk oksijensiz kalırsa dedi.dur dedim kapat arıyım dr u.aradim gel dedi.gittim.ama nasıl rahatım bi görseniz.esime diyorumki döncez nasi olsa.telas yapma.geldik nst ye bi girdim sancılar nst yı görünce 100 e vurdumu.ben kıvranmaya başladım mı.dr bi panik 6 dk da bir sancı gelmeye başladı nst de.ben hala eve gidicem yarın sabah gelirim diyorum.dr dediki asla bırakmam.ben başladım ağlamaya.valiz yok hazırlığım yok.vucut temizliğin bile tam değil düşünün yani.hemen odaya çıktık.o arada kardeşime haber vermiştik.o geldi.ona bi jilet aldırdım.banyoda hemen bi dus yarim yamalak bi temizlik yrm saat sonra ameliyathanedeydim.18.08 de kızım defnem 2550 gr olarak dünyaya geldi.kedi yavrusu kadar.ama emme refleksi ağlaması ciğer gelişimi iyi çok şükür.
Işte böyle kendi seçtiği zamanda geldi kızım.en çok buna sevindim.1 saat önce kalktım yürüdüm.her şey olması gerektiği gibi şükür.Allaha ne kadar şükretsem az.onca acı onca hayal kırıklığı hepsi geride kaldı çok şükür.esas macera şimdi başlıyor galiba.
Senin açılma da varmış zaten o zamana kadar erkenden de gelebilir sankiKizlar doktordan geldim. Doktor sancin var mi dedi, bilmiyorum dedim. o da cati acilimina bakti, 2 cm den az ya da kapali dedi tam anlamadim o kismini. Acaba iki santim acilmak acilmaktan sayilmiyormu? sanki normali 2 cm'ymis gibi konustu. Rahim agzi yukarida ama incelmis dedi.
Sonra yeni arastirmalara gore bebegin gelmesi icin en saglikli ve en dusuk riskli zaman 39uncu hafta, o yuzden haftaya Sali tekrar gel ve geldiginde suni sanci vermek istiyorum ama sen haftasonu bunu dusun kendi kararini ver dedi. Ben gerekli mi filan dedim ama biraz geveledi, ben ne olacagini bilmiyorum, sana hic bir sey soyleyemem, ama riskten kacinmak benim prensipimdir o yuzden 39uncu haftada suni sanci vermeyi oneriyorum dedi..
Sali gunu 39+1 oluyorum. Carsamba gunu de evlilik yildonumuz. bir yandan aa evlilik yildonumumuze bebek gercekten denk gelecek diye havalara uctum, bir yandan da esim okuyor, tamamen kapali rahimden baslatilan suni sancilarin sezeryanla sonlanan kotu dogum hikayeleri olma olasiligi yuksekmis diye. Siz ne diyorsunuz bu konuda?
Valla orasını sormadım ama oynadıysa şaşırmamAhahah kız düğüne dönüp ne yapmış valla orasını çok merak ettim
Hayirli olsun canım ne mutlu sana atlattin dogum heyecanını. En korktuğum şeyi anlatmissin hazırlıksız yakalanmak.her gün dua ediyorum daha dogmasini diye.her yer her yerde.tek başıma evi toparlıyorum taşıncaz diye.gerçi evlatlarimiz saglikla gelsinler her şey hallolunuyor:)Hoselm is minik defne:)Kızlar hepinize ayrı ayrı teşekkür ederim.darisi başınıza.
Allah hayirlisi ile kucağına almayı nasip etsin bende insülin kullanıyorum bir türlü düzene girmedi şekerimcnm bende gebelik şekeri çıktı insülinde kullanıyorum evt benimde grade 3 çıkmıştı doktorum ondan bekletmiyeceğiz dedi yarın sabah inş kucağıma alacağım yavrumu bi sabah olursa tabi bir gram uykum yok ya offffffff
insülin e rağmen açlık sekerim düzene girmedi sıkıntı oGebelik şekeri doğum yöntemini etkilemiyor...doğumdan sonra bebeğin şekeri ölçülüyor düşük falan olmasın diye icabında mama veriliyor sadece...plasenta yaşlanması da etkilemez sanıyorum...çatı dar değilse ya da kemik çıkıntısı vs yoksa normal denenir
Hakkında hayırlısı olsun canım.Uff 6:30 dan beri ayaktayım zaten üçte yattımgece boyunca karnö sertleşti durdu her uyandığımda belim de ağrıyordu ama şimdi ağrım yok galiba. Bi saat sonra eşimi uyandırıp hastaneye gitcem acaba sancı falan çıkıcak mı çok merak ediyorum tabi doğum günü ve şekli de belirlencek gece boyunca doğum yapan birikerini gördüm rüyamda ne olucak bu halimiz hiç bilmiyırum
Kizlar doktordan geldim. Doktor sancin var mi dedi, bilmiyorum dedim. o da cati acilimina bakti, 2 cm den az ya da kapali dedi tam anlamadim o kismini. Acaba iki santim acilmak acilmaktan sayilmiyormu? sanki normali 2 cm'ymis gibi konustu. Rahim agzi yukarida ama incelmis dedi.
yazını okurken kendimi gördüm bende oğlumda 37-0 da doğdu suyum geldi gittim yalancı sancı ne bilmedim şimdi kızım olacak her gün sancılarım oluyor nst de 100 lere vuruyor ama sonra geçiyor yanlış alarm vermeyim diye bende evde doğuracam diye korkuyorum
Canım yaa senin işinde zor ama beterin beteri var diyolar ya ben oyum işte sana göreHakkında hayırlısı olsun canım.
Ben de doktorumu gördüm rüyamda. Kontrole die gidiyorum bırakmıyor beni doğurtcak illa. Kavga ediyorum onunla
Dönünce haberdar et
Ay canım hadi güzel haberlerle gel inşallah sen bari başlat şu doğumu da bir bir doğuralım. Birimiz doğursak bence açılacağız :)Uff 6:30 dan beri ayaktayım zaten üçte yattımgece boyunca karnö sertleşti durdu her uyandığımda belim de ağrıyordu ama şimdi ağrım yok galiba. Bi saat sonra eşimi uyandırıp hastaneye gitcem acaba sancı falan çıkıcak mı çok merak ediyorum tabi doğum günü ve şekli de belirlencek gece boyunca doğum yapan birikerini gördüm rüyamda ne olucak bu halimiz hiç bilmiyırum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?