- 18 Mayıs 2012
- 2.101
- 2.250
- 333
- 44
- Konu Sahibi kardelen384
-
- #47.461
Nasıl oluyo bu sancı ayol?
Canım sende gebelik şekeri yoktu ama...niye düşüyormuş ki bebeğin şekeri...benim oğlan 4 kilo doğdu 2 gün de sütüm gelmedi bişey vermedik öyle bişey hatırlamıyorum...sürekli bebeğin şekerini mi ölçüp duruyorlar...e bizde bi de gebelik şekeri var yandık o zaman zırt pırt bebeğin orasından burasından kan mı alacaklar...sen ye iç uyu bol bol emzir bebek emdikçe süt çoğalır artık biberon vermemeye çalış...mecbur kalırsan 1-2 kaşık ver mamayı sadece bebek çoğaltacak sütünü emerek inşallah
Ben de oyle düşünüyorum. Etkiler dedi hemsireler. Yuksek cikacak diye panik oluyorum. Sakin kaliyim diyorum ama elimde degil.İlkinde heyecan mi yapıyorsun acaba nasıl çıkacak diye. Etkiler mi bilmiyorum ama
Çok şükür bizde geçen hafta kavuştuk melegimize fakat sarılık olduk 1 haftadır gecemiz gündüzümüze karıştı.. Zor kısmı atlattık düzeliyoruz artık.. Bebisini kucağına alanları tebrik ediyorum Rabbim bir ömür boyu yavrularımızı bize bağışlasın inşallah sağlıkla huzurla.. Sabırla bekleyenlerde inşallah sağlıkla kucaklarına alsınlar meleklerini..
Benim de karnım bazen taş gibi oluyo ama işte hiç sancı ağrı olmuyo sadece bi kasılıp kalıyorum 1 dk sonra falan geçiyo
Canim hazirliksiz yakalansan da guzel bir doğum hikayen olmus. Cok şükür sağlıkla kucagina almissin. Darisi basimizaZKızlar hepinize ayrı ayrı teşekkür ederim.darisi başınıza.
Ammaaaa her daim hazırlıklı olun derim ben.cunku ben o kadar hazırlıksız yakalandimki anlatamam.sabah oğlumu okula gönderdim.hasteneye kbb'ye gittim.ordan arkadaşa kahve içmeye gittim.oglen saat 12 gibi eve geldim.oglum yemeğini yedi tekrar okula gitti.bende biraz uzanayım dedim.hem uzandım hem kk okuyorum.baktim kasılmalar var.once önemsemedim.her zaman oluyo zaten diye.wonra baktımki sanki düzenli gibi.10 dk da bir.1 saat sürdü.sonra dedimki kalkayım biraz ortalığı toparlayım geçer.kalktim mutfağı topladım.salonu süpürdum. Biberon ve pompayi sterilize ettim.valiz açık ortada duruyo yani nasıl anlatayım hiç bir hazırlığım tam değil.neyse oturdum annem aradı napıosun diye.boyle böyle dedim sancim var.gecmedi.dr u aradinmi dedi.dedim aramadım.niye dedi.ya dedim bisey olmaz.ortaligi ayağa kaldırmayayım.gecer birazdan.annem kızdı.ya haftasonu bisey olursa.ya doğum başlarda çocuk oksijensiz kalırsa dedi.dur dedim kapat arıyım dr u.aradim gel dedi.gittim.ama nasıl rahatım bi görseniz.esime diyorumki döncez nasi olsa.telas yapma.geldik nst ye bi girdim sancılar nst yı görünce 100 e vurdumu.ben kıvranmaya başladım mı.dr bi panik 6 dk da bir sancı gelmeye başladı nst de.ben hala eve gidicem yarın sabah gelirim diyorum.dr dediki asla bırakmam.ben başladım ağlamaya.valiz yok hazırlığım yok.vucut temizliğin bile tam değil düşünün yani.hemen odaya çıktık.o arada kardeşime haber vermiştik.o geldi.ona bi jilet aldırdım.banyoda hemen bi dus yarim yamalak bi temizlik yrm saat sonra ameliyathanedeydim.18.08 de kızım defnem 2550 gr olarak dünyaya geldi.kedi yavrusu kadar.ama emme refleksi ağlaması ciğer gelişimi iyi çok şükür.
Işte böyle kendi seçtiği zamanda geldi kızım.en çok buna sevindim.1 saat önce kalktım yürüdüm.her şey olması gerektiği gibi şükür.Allaha ne kadar şükretsem az.onca acı onca hayal kırıklığı hepsi geride kaldı çok şükür.esas macera şimdi başlıyor galiba.
Bebim de hic açılmam yok henuz. Doktor 41 i dokdurdugunda hala gelmezse o zaman veririz suniyi dedi. Olumsu hikayeler okumayin. Olumsuz hikaye her dogum seklinde var yeterki olumsuzu ara. Hic okuyup canini sıkma.Kizlar doktordan geldim. Doktor sancin var mi dedi, bilmiyorum dedim. o da cati acilimina bakti, 2 cm den az ya da kapali dedi tam anlamadim o kismini. Acaba iki santim acilmak acilmaktan sayilmiyormu? sanki normali 2 cm'ymis gibi konustu. Rahim agzi yukarida ama incelmis dedi.
Sonra yeni arastirmalara gore bebegin gelmesi icin en saglikli ve en dusuk riskli zaman 39uncu hafta, o yuzden haftaya Sali tekrar gel ve geldiginde suni sanci vermek istiyorum ama sen haftasonu bunu dusun kendi kararini ver dedi. Ben gerekli mi filan dedim ama biraz geveledi, ben ne olacagini bilmiyorum, sana hic bir sey soyleyemem, ama riskten kacinmak benim prensipimdir o yuzden 39uncu haftada suni sanci vermeyi oneriyorum dedi..
Sali gunu 39+1 oluyorum. Carsamba gunu de evlilik yildonumuz. bir yandan aa evlilik yildonumumuze bebek gercekten denk gelecek diye havalara uctum, bir yandan da esim okuyor, tamamen kapali rahimden baslatilan suni sancilarin sezeryanla sonlanan kotu dogum hikayeleri olma olasiligi yuksekmis diye. Siz ne diyorsunuz bu konuda?
Canim ne durumdasin gittin mi acile?Uff 6:30 dan beri ayaktayım zaten üçte yattımgece boyunca karnö sertleşti durdu her uyandığımda belim de ağrıyordu ama şimdi ağrım yok galiba. Bi saat sonra eşimi uyandırıp hastaneye gitcem acaba sancı falan çıkıcak mı çok merak ediyorum tabi doğum günü ve şekli de belirlencek gece boyunca doğum yapan birikerini gördüm rüyamda ne olucak bu halimiz hiç bilmiyırum
Ay hadi inşallah yaAy canım hadi güzel haberlerle gel inşallah sen bari başlat şu doğumu da bir bir doğuralım. Birimiz doğursak bence açılacağız :)
Acike değil canım muayeneye gdiyorum doğumdan önceki son muayenedir herhaldeCanim hazirliksiz yakalansan da guzel bir doğum hikayen olmus. Cok şükür sağlıkla kucagina almissin. Darisi basimizaZ
Bebim de hic açılmam yok henuz. Doktor 41 i dokdurdugunda hala gelmezse o zaman veririz suniyi dedi. Olumsu hikayeler okumayin. Olumsuz hikaye her dogum seklinde var yeterki olumsuzu ara. Hic okuyup canini sıkma.
Canim ne durumdasin gittin mi acile?
Anladim canim. Hadi bakalım hayirli haberler ver bize.Acike değil canım muayeneye gdiyorum doğumdan önceki son muayenedir herhalde
Ben hiç okumadim doğum videoları izlemedim ama nasıl oluyorsa hastanede sıra beklerken yanımda biri bitiyor benim ilk doğumum şöyle oldu böyle oldu bilmem ne. Güzel bir doğum hikayesi olsa amenna. Ayy sus da diyemiyorum. Doğum yapacak birine anlatılır mi aklım almıyorCanim hazirliksiz yakalansan da guzel bir doğum hikayen olmus. Cok şükür sağlıkla kucagina almissin. Darisi basimizaZ
Bebim de hic açılmam yok henuz. Doktor 41 i dokdurdugunda hala gelmezse o zaman veririz suniyi dedi. Olumsu hikayeler okumayin. Olumsuz hikaye her dogum seklinde var yeterki olumsuzu ara. Hic okuyup canini sıkma.
Canim ne durumdasin gittin mi acile?
Ay hadi inşallah yadoğurmaktan çok şu nst de bi kere sancı görmek istiyorum . Benim kaçarım yok zaten baksana en kötü çarşamba yicem suniyi ayy inşallah epiduraledr tamam der tek dayanağım o şuan kendi sancım olsa düşünürdüm ama suni de epidurale şartladım resmen kendimi
Ben hastaneye gittigimde sirf boyle durumlar yasamamak icin suratsiz suratsiz takiliyorum kimsenin yuzune bakmiyorumBen hiç okumadim doğum videoları izlemedim ama nasıl oluyorsa hastanede sıra beklerken yanımda biri bitiyor benim ilk doğumum şöyle oldu böyle oldu bilmem ne. Güzel bir doğum hikayesi olsa amenna. Ayy sus da diyemiyorum. Doğum yapacak birine anlatılır mi aklım almıyor
Acilmanin biraz yavas olmasi iyi aslinda, degil mi, alisir ordaki dokular belki daha az yirtiliriz.. Belki hic yirtilmayiz
Hem benim gözetimin hem bebek içinmiş coraspin geçen hafta kesti iğneği salı son vurcam tedbiren yatıcaksın dedi bende anlamadımOhh cok sukur 2500de olmus. Aslinda kuvoze bile gerek kalmaz belki neden uzun yatiriyo
Cnm doğum 4 cmden sonra aktif başlamış sayılıyor. Bak ne dicem 39 sancı için erken açılma yoksa rahim ağzı olgunlaştici fıtıl koyuyorlar o daha saglikli ama senin olgunlasmis ki açılma başlamis. Bence doktorun isine geleno yapiyor. 40 hafta dolmadan vakti dolmaz bebeğin benim doktorum 40. Dan sonra sancı verecek. Haftaya cumartesi 40+4 oluyor o zamana kadar iki günde bir kez gorecek.Kizlar doktordan geldim. Doktor sancin var mi dedi, bilmiyorum dedim. o da cati acilimina bakti, 2 cm den az ya da kapali dedi tam anlamadim o kismini. Acaba iki santim acilmak acilmaktan sayilmiyormu? sanki normali 2 cm'ymis gibi konustu. Rahim agzi yukarida ama incelmis dedi.
Sonra yeni arastirmalara gore bebegin gelmesi icin en saglikli ve en dusuk riskli zaman 39uncu hafta, o yuzden haftaya Sali tekrar gel ve geldiginde suni sanci vermek istiyorum ama sen haftasonu bunu dusun kendi kararini ver dedi. Ben gerekli mi filan dedim ama biraz geveledi, ben ne olacagini bilmiyorum, sana hic bir sey soyleyemem, ama riskten kacinmak benim prensipimdir o yuzden 39uncu haftada suni sanci vermeyi oneriyorum dedi..
Sali gunu 39+1 oluyorum. Carsamba gunu de evlilik yildonumuz. bir yandan aa evlilik yildonumumuze bebek gercekten denk gelecek diye havalara uctum, bir yandan da esim okuyor, tamamen kapali rahimden baslatilan suni sancilarin sezeryanla sonlanan kotu dogum hikayeleri olma olasiligi yuksekmis diye. Siz ne diyorsunuz bu konuda?
Kızlar bizde bugun günümüzü aldık... Çarşamba yatıcam tedbir amaçlı iğnemi salı kesicem sancım vardı nts de ama normal sayılır bu haftada 60 65 arası zaman zaman .. Bebek bugun hareketliydi doktor hareket azalırsa hemen gel dedi... Nefes alıp veriyor zaten 1 aydır biliyorum bebek dışardan gözüküyor bugunde doktor nefes alış verişi güzel bebeğin dedi.... Çarşamba herşeye hazır gel dedi ama sıkıntı olmadığı müddetçe cuma sabah alıcam dedi 4 mayıs İnş Rabbim nasip ederse şimdi 4 gün var yatmama eksikleri temizliği falan halledip yatıcam İnş Bi heyecan bastiki sormayınnnnnn
Beklediğimiz için gelmediğini düşünüyorum artık. Dün akşamdan itibaren saldım kendimi, takmıycam artık inşallah. Sen de boşvermeyi dene bakalımCanım yaa senin işinde zor ama beterin beteri var diyolar ya ben oyum işte sana görekeşke iki üç cm açılmam olsa yarın gel yatıralım dese . Sancı beklemekten hatta gına geldi bana
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?