- 5 Aralık 2015
- 5.125
- 2.976
- 173
- Konu Sahibi kardelen384
-
- #47.761
anladim cnm sagol haftaya randevum var ultrasona gircem girmeden icim rahat etmicek sanirimCanım son adet tarihine göre hesaplanıyor zaten gebelik değere göre değil. Dış gebelikte ancak muayenede anlaşılır onun da pek değerle alakası yok .
Facebook yok Can'ım ordan takip etmedi. İnş hayırlı ise normal olsun Can'ım. En önemlisi oğlumun sağlığı.Dimi ya hazırlıklı beklemek ayrı bir huzur valla. Diğer türlü beynimde temizlik valiz temizlikçi ay dolanıp duruyordu :)
Senin çatı ağrın da var bebiş de normal kilolu sem rahat doğurursun bacım. Zaten face mayıs grubu varya full normal doğurdu ya
Yaaa evet aslında strese girdiğine inanırım. Çünkü nst de sancım yükselince Bebiş de coşuyor acayip hareketleniyordu. Ayyy demek onlara da yansıyor bu yA. Çok üzüldümBen eminim canım ya. Hep 250 alıyordu bir de son ay güya çok alırmış. Çok kasılınca strese giriyormuş bebek magnezyuma yüklenelim. Gerçi senin de öyle mi ya içim nasıl gidior normal doğuma. Keşke sancılansam gitsem açıklıkla belki doktorum yaptırır diyorum
Can'ım dış gebelik kan değerlerinin artışına göre yorumlanır. İki günde düzenli artış olmaz. Ya çok çok artar yada ikiye katlamaz değer. Mesela iki günde bir değerler 300-420-2090-2500 gibi artarsa şüphe edilir. Kese de görünmez rahimde. Benim ilk hamileliğimde hiç ikiye katlanmadı. Dr dış gebelikten şüphe duydu. Çok şükür değildi. Ama düşük oldu sonra.cok tesekkur ederim insallah hepimiz saglikla kucagimiza aliriz
herhangi bir belirti falan yok yani dimi dış gebeligin
pazartesi beklemek zorundayim o halde
4 haftalikmidir acaba degerlerime gore yoksa 5 mi orayi da pek anlayamadim
Ya ben ilk hamilelikte sezaryen de olacaksa gününün beklenmesi taraftarıyım Can'ım. Ama doktorun da yokmuş. Bilemedim şimdi. Ben olsam beklerdim sanırım. 1 gün bile kalması önemli bence herhangi bi risk yoksa.Kizlar ya hepinizin fikrini almak istiyorum. Ben normal dogum yapabilecegimi gozum kesmiyo sanirim cok zor geliyo bana ve Benim doktorum 9 13 mayıs arasi yok. Bu nedenlede 16 mayis da 40 haftam doluyoken 7 mayisa gun veriyo. Beklesem sancim gelse doktor olmicak diye bende tamam dedim. Sizce erken bi tarih mi ? Sezeryan olucaksa da once sancilarla dogum baslamasini mi beklemem lazim
Yok canım galiba doguruyorum dediğinden beri haber yok muhtemelen doğum.yapmistir iyilerdir inşallahBende merak ediyorum sabahtan beri haber yok mu
Can'ım onları da mathercare de gördüm. Ama internette başka sitelerde de varmış daha uyguna ama kalmamış hiç bir yerde.Benim alacağım Mothercare de satılıyor ama markası Bright Stars. Senin dediğin hangisi canım merak ettim
Ya ben okuyamadım misafir var gelişmeleri biri yazsın nolurrr
Fatma ana otu aldım sancı başlayınca suya koyuyormuşsun açıldıkça rahim açılıyormuş sonra sudan çıkartıyosun o kapanınca rahim toparlanıyormuş ne kadar doğru bilmiyorum
Peki bu kaka yeme durumu felan ne bekledikçe risk altında değilmiyizBilmem ki pazartesi kontrole çağırdı bakar mı yine. sonra çarşamba ve cuma olmazsa cumartesi yatiş olacak.sanci verecek
Hayırli olsun cnm son adet tarihine göre kac hafta ise o kadardır. En doğrusu odur. Başkasına göre hesap yapma, dış gebelik belirtisi nedir bilmiyorum ama doktor kalp atışı için cagirir seni keseye bakar bir aksilik olursa söyler ama olumlu düşün hep.kizlar bu hafta cok sukur 3.5 yıl aradan sonra hamile oldugumu ogrendim..Allah gercekten isteyen herkese nasip etsin insallah..
yalniz kafam biseye takiliyo.....
aile hekimi olmadigi icin kac gundur saglik ocagina gidemiyorum degerlerimi ogrendim bugun 1962 cikti
ordaki danisman kiz da hamileymis 4 haftalik vardir dedi ama netten hesaplayinca 6 haftalik cikiyo
degerlerime bakmadan once doktor adet gecikmemi sorarak 4 haftalik vardir senin demisti
kafam bu yonden cok karisik...???
ve de dış gebelik ihtimali var midir cok korkuyorum...???
son adet tarihik 17 mart
adet gecikmem 8 gün
degerlerim nasil iyi mi ??
sizce kac haftaliktir ??
en onemlisi de dış gebelik belrtileri var mı ve de dış gebelikte kanda 1962 gibi bi deger cikma olasiligi olabilir mi
Ya inanamıyorum gerçekten mi sancı 5 dakikaya düşünce atayım değilmi hatta onu yanıma alayım hastaneye gideyimEvet canım doğru. Suya attıktan sonra senin adına biri dua okuyor ve o el gibi aciliyor. Doğum sonrası sudan çıkardıktan sonra kendini tekrar toparlıyor. Çıkarmayı unutmamak lazım çünkü o suda kaldıkça rahim kendini toparlamiyor.
doktora gidemedim cnm haftaya randevum bi de nette 6 hafta deyio ordaki danisman kiz 4 haftaliksindir dediya icime kurt dustu dedim heralde 6 haftaliga gore dusuk bi deger o yuzden cnmFacebook yok Can'ım ordan takip etmedi. İnş hayırlı ise normal olsun Can'ım. En önemlisi oğlumun sağlığı.
Yaaa evet aslında strese girdiğine inanırım. Çünkü nst de sancım yükselince Bebiş de coşuyor acayip hareketleniyordu. Ayyy demek onlara da yansıyor bu yA. Çok üzüldüm
Can'ım dış gebelik kan değerlerinin artışına göre yorumlanır. İki günde düzenli artış olmaz. Ya çok çok artar yada ikiye katlamaz değer. Mesela iki günde bir değerler 300-420-2090-2500 gibi artarsa şüphe edilir. Kese de görünmez rahimde. Benim ilk hamileliğimde hiç ikiye katlanmadı. Dr dış gebelikten şüphe duydu. Çok şükür değildi. Ama düşük oldu sonra.
Allah korusun sen niye takıldın ki buna?
Değerin güzel. Zaten kesende görünür yakında.
Ya ben ilk hamilelikte sezaryen de olacaksa gününün beklenmesi taraftarıyım Can'ım. Ama doktorun da yokmuş. Bilemedim şimdi. Ben olsam beklerdim sanırım. 1 gün bile kalması önemli bence herhangi bi risk yoksa.
Erken Doğum riskin de yoksa eğer. Belki de gelmeyecek yavru kuş son gününe kadar.
Bak @geminiwoman bazı dr lara kalsa çoktan sezaryeni olmuştu. Ama hala bebişi gelmedi. Gününü doldurdu nerdeyse. Normal olmasa da günü dolmuş olacak.
Tabi kendinle ilgili kararı en iyi sen verirsin
Valla ben olumsuz düşünmeyecegim doktorum kontrol ediyor zaten. Gereksiz yere kendimizi telaşlandirmayalim.Peki bu kaka yeme durumu felan ne bekledikçe risk altında değilmiyiz
Sikayet etmek lazim ben bile sinirlendimKızlar şimdi acilden geliyorum. Yaklaşık 2 saat önce yürüyüş yapayım dedim. 20. adımda karnımın sağ alt tarafından bir kılıç saplandı ki anlatamam. Biraz bekledim, biraz daha adımladım geçer mi diye ama ne geçmesi daha da yayıldı ağrı. Arabaya gidene kadar ecel terler döktüm. Hastaneye gittik, ebe alttan muayene etti açılma yok dedi. Nst bağlandı herşey normal, hiç sancı yok. En son dr usg ile baktı ve bir şey yok, demekki çok da yürümemen gerekiyor gibi ukala ukala konuştu. Pardon hocam ya bilemedik dedim. “Ben anlamıyorum zaten bu memleketteki yürüme manyaklığını” falan dedi. Dedim düzgün konuşun, biz rahat doğum için yürüyoruz ve yürüyüşü karalayan ilk dr sizi görüyorum dedim. Elimde kalacaktı adam. Usg yi karnıma sürttü geçti zaten bakmadı doğru düzgün. Ne doktorlar varinsan katil olur. Varsa Hatay/İskenderun’da yaşayan, devlet hastanesinde Nihat Parlakyıldız’a asla gitmesin. Böyle tuhaf bir adam o. Sinirden ağrım geçti inanır mısınız?
Canım 7 mayıs erken bir tarih değil...39un icinde oluyorsun...benimki de 8 mayıs sezaryen randevusu sanırım 38+5 gibi oluyor...ve benim oğlum 39+2 de doğmuş e arada 4 gün var...o kadar durur mu ondan da emin değilim de Allah bilir...doktorunla sezaryene karar verdiysen hiç de gidip başkasıyla muhattap olma derim...o da önemli kesmesi içini temizlemesi dikmesi vs doktoruna güveniyorsan sancı falan bekleme o da kısmet bence...ben randevuya 1 gün kala acil sezaryene gittim oğlumda...bu işler belli olmuyorBenimde ilk doktora gittigimde degerim 270 di. Sonra 2 gun sonra doktora gittim 1000 cikmasi gerekirken 2500 fln cikmisti ve kese hala gorunmuyordu cok korkmuştum dis gebelik diye doktor 2 gun sonraya cagirmisti ve kabus gibi 2 gündü. Degerlere cok takilma kiminde cok fazla yükseliyor kiminde az. Zaten b hcg araliklari onkdr genişki dikkat edersen. Sen kafaya takmamaya calis.
@EvBoregi nerelerdesin ozledik ya. Canim Allah acil sifalar versin. Kuzeyede cok uzuldum iri bebek iri bebek dediler zatifliyo cocuk. Ama sen uzulme benum kardesimdede sarılık vardi cok ileriydi ama gecip gidiyo. Sarilik olmayan bebe gormedim. Olup iyilesmeyende gormedim. Cok sukur kurtuldun darisi basimiza. Bende haftaya pazartesi sezeryan olucam buyuk ihtimalle.
Kizlar ya hepinizin fikrini almak istiyorum. Ben normal dogum yapabilecegimi gozum kesmiyo sanirim cok zor geliyo bana ve Benim doktorum 9 13 mayıs arasi yok. Bu nedenlede 16 mayis da 40 haftam doluyoken 7 mayisa gun veriyo. Beklesem sancim gelse doktor olmicak diye bende tamam dedim. Sizce erken bi tarih mi ? Sezeryan olucaksa da once sancilarla dogum baslamasini mi beklemem lazim
cok sagol cnm olumlu dusunmeye caliscam haftaya randevu almistim zaten bakalim bakar heralde ultrasona cnm o zmn ogrenirimHayırli olsun cnm son adet tarihine göre kac hafta ise o kadardır. En doğrusu odur. Başkasına göre hesap yapma, dış gebelik belirtisi nedir bilmiyorum ama doktor kalp atışı için cagirir seni keseye bakar bir aksilik olursa söyler ama olumlu düşün hep.
Her beebk farklıdır rahme ne zaman tutunduğunu bilemezsin. Embriyo olusumu ve rahme tutunma sürelerini bilmen lazim, geç dollenme erken döllenme gibi kavramlar var. Bunu doktorun takip ettikçe bilir önemli olan bebeğin her doktor kontrolünde gelişmis olmasidir. Baya baya ders çalısir gibi açıp.okuman lazım anlamak için herkesi dinleme merak ediyorsan, kitaplardan oku cnm.doktora gidemedim cnm haftaya randevum bi de nette 6 hafta deyio ordaki danisman kiz 4 haftaliksindir dediya icime kurt dustu dedim heralde 6 haftaliga gore dusuk bi deger o yuzden cnm
bi de cok yurudum bugun mecburen dusukten de korktum kanama falan yoktu Allah tan oyle teselli ettim kendimi
ha bi de dotor degerlerime bakmadan 6 gun gecmisti o zmn adetim o da 4 haftaliksindir demisti o yuzden kafam karisti cnm
e bi de ustune kk da dis gebelikle ilgili seyler okudum ne demek oldugunu blmyodum bayagi gercek hamilelikle ayniymis
cnm embriyo olusumu rahme tutunma suresini biz anlayabiliyor muyuz kiHer beebk farklıdır rahme ne zaman tutunduğunu bilemezsin. Embriyo olusumu ve rahme tutunma sürelerini bilmen lazim, geç dollenme erken döllenme gibi kavramlar var. Bunu doktorun takip ettikçe bilir önemli olan bebeğin her doktor kontrolünde gelişmis olmasidir. Baya baya ders çalısir gibi açıp.okuman lazım anlamak için herkesi dinleme merak ediyorsan, kitaplardan oku cnm.
YOk canım değil merak etme :) değerin hiç bir önemi yok tadını Çıkar hamileliğinin 3000 üstünde kese de görülüyordu az kaldı :)17 cnm son adet tarihim
6.haftadaysam o zmn deger dusuk olmuyor mu cnm
İNmemis di mi? İnmiyorNe tatlı göbüş...minnicik...pek de inmemiş seninki kuzum
haftaya randevum var insallah gorunur kese de icim rahat eder cnm cok sagol pazartesi kan degerime tekrar bakar belki aile hekimi cmmYOk canım değil merak etme :) değerin hiç bir önemi yok tadını Çıkar hamileliğinin 3000 üstünde kese de görülüyordu az kaldı :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?