- 14 Kasım 2011
- 6.108
- 7.484
- 448
- Konu Sahibi kardelen384
-
- #47.781
Bana da öyle dedi canım 5 yıl geçenleri yaptırıyormuş. Ben de korkuyorum zaten mustu arkadaşın 5 yıl geçtiği halde açılmış baksanaEvet magnezyumu aksatmayalım. Ben de ilk doğumda normali çok istedim ama nasip olmadı. Şimdi de ilk doğumdan 3 yıl 5 ay geçti tam olarak. Benim dr 39 haftayı geçiremeyiz dikişler açılabilir dedi. İntagramda takip ettiğim bir dr var sezeryan sonrası 2 yıl geçipte normal doğurttuğu hastalar var. Ben sanırım dikiş açılır korkusundan normale cesaret edemem canım.
Amin canım kesinlikle en önemlisi o.Facebook yok Can'ım ordan takip etmedi. İnş hayırlı ise normal olsun Can'ım. En önemlisi oğlumun sağlığı.
Yaaa evet aslında strese girdiğine inanırım. Çünkü nst de sancım yükselince Bebiş de coşuyor acayip hareketleniyordu. Ayyy demek onlara da yansıyor bu yA. Çok üzüldüm
Can'ım dış gebelik kan değerlerinin artışına göre yorumlanır. İki günde düzenli artış olmaz. Ya çok çok artar yada ikiye katlamaz değer. Mesela iki günde bir değerler 300-420-2090-2500 gibi artarsa şüphe edilir. Kese de görünmez rahimde. Benim ilk hamileliğimde hiç ikiye katlanmadı. Dr dış gebelikten şüphe duydu. Çok şükür değildi. Ama düşük oldu sonra.
Allah korusun sen niye takıldın ki buna?
Değerin güzel. Zaten kesende görünür yakında.
Ya ben ilk hamilelikte sezaryen de olacaksa gününün beklenmesi taraftarıyım Can'ım. Ama doktorun da yokmuş. Bilemedim şimdi. Ben olsam beklerdim sanırım. 1 gün bile kalması önemli bence herhangi bi risk yoksa.
Erken Doğum riskin de yoksa eğer. Belki de gelmeyecek yavru kuş son gününe kadar.
Bak @geminiwoman bazı dr lara kalsa çoktan sezaryeni olmuştu. Ama hala bebişi gelmedi. Gününü doldurdu nerdeyse. Normal olmasa da günü dolmuş olacak.
Tabi kendinle ilgili kararı en iyi sen verirsin
Canim limonlu su icKızlar tansiyon düşürmek için ne yapabilirim. 14/9 çıktı. 24 saatlik idrar biriktirme yapıyorum yarın sabah goturecem tahlile şimdi ölçtüm 14/9 çıktı moralim bozuldu
Limonlu su içip karanlık bir odaya geç canım. Bol bol sıvı alıp wcye çıktıkça düşer zatenKızlar tansiyon düşürmek için ne yapabilirim. 14/9 çıktı. 24 saatlik idrar biriktirme yapıyorum yarın sabah goturecem tahlile şimdi ölçtüm 14/9 çıktı moralim bozuldu
Canim sperm yumurtaya ulasmadan 3 gun vajina rahim yollarinda yasayabiliyor. O yuzden kafadan yarim hafta fark cikiyor diye dusun. Su an gebeligin cok erken, 8 haftaya kadar gebelik tibbi olarak saglikli gebelik diye dogrulanamiyor ve doktorun mudahele edebilecegi bir sey yok. Hamilelik oncesi vitaminlerini al, hamile gibi beslenmeye devam et, kanaman olmadigi surece doktora bile gitme derim. Sonradan stress olacagin yeterince sey bulacaksin. Simdi internete filan girme rahat ol tadini cikar derim.cnm embriyo olusumu rahme tutunma suresini biz anlayabiliyor muyuz ki
erkan ve gec dollenme olayini biliuorum
kimyasal gebelikte de idrarda cikmiyormus ama kanda cikiyormus
ama cidden dış gebelik hem idrarda cikiyo hem kanda cikiyo hem de tum gebelik belirtilerini tasiyo o yuzden kafa karisikligi yapti
bi sey okudum o birazcik icimi rahatlatti dis gebelikte sanirim sadece tek tarafli kasik olurmus sirt ve omuz agrisi olurmus cok sukur yok onlar bende kasik agrim var hic gecmiyo zaten bunu doktora sorucam ama tek tarafli degil
Hicbilmiyorum canim bende merak ediyorumKızlar muhtemel doğum tarihimiz dolunca 9. Ay 10 günü tamamlamis mi oluyoruz. Bende hiç doğum belirtileri yok hala.Doktorum 41. Haftada sancim vs yoksa sezeryan demisti umarım gerek kalmaz
BC yazınca da Bright Stars oluyor sanırım markası. Bunlarda çok güzel..ben de şimdi netten pişik kremi, tırnak makası ve avent 125 ml biberon siparişi verdim. Oğlumdan kalan avent cam 120 ml biberon vardı aslında. Sadece uç kısmını yeni alayım dedim. Bi baktım nette 2 tane biberon emziği 25 TLCan'ım onları da mathercare de gördüm. Ama internette başka sitelerde de varmış daha uyguna ama kalmamış hiç bir yerde.
Resimlerini atıyorum.ama biri bright stars değilmiş şimdi fark ettim.
Allah doktorun da iyisini versin. Acil doktorları nerden çıktı bu gözüyle bakıyorlar adama. Geçmiş olsun bimere falan şikayet et istersenKızlar şimdi acilden geliyorum. Yaklaşık 2 saat önce yürüyüş yapayım dedim. 20. adımda karnımın sağ alt tarafından bir kılıç saplandı ki anlatamam. Biraz bekledim, biraz daha adımladım geçer mi diye ama ne geçmesi daha da yayıldı ağrı. Arabaya gidene kadar ecel terler döktüm. Hastaneye gittik, ebe alttan muayene etti açılma yok dedi. Nst bağlandı herşey normal, hiç sancı yok. En son dr usg ile baktı ve bir şey yok, demekki çok da yürümemen gerekiyor gibi ukala ukala konuştu. Pardon hocam ya bilemedik dedim. “Ben anlamıyorum zaten bu memleketteki yürüme manyaklığını” falan dedi. Dedim düzgün konuşun, biz rahat doğum için yürüyoruz ve yürüyüşü karalayan ilk dr sizi görüyorum dedim. Elimde kalacaktı adam. Usg yi karnıma sürttü geçti zaten bakmadı doğru düzgün. Ne doktorlar varinsan katil olur. Varsa Hatay/İskenderun’da yaşayan, devlet hastanesinde Nihat Parlakyıldız’a asla gitmesin. Böyle tuhaf bir adam o. Sinirden ağrım geçti inanır mısınız?
40 tan sonra oluyor genelde o. Bebek dogunca mudahele edilebilen bir sey anladigim kadariyla.Peki bu kaka yeme durumu felan ne bekledikçe risk altında değilmiyiz
Dis gebelik gecirmis biri olarak degerler duzensiz yukseliyor gec dollenmesi degil degerlerin dengesiz olmasi zaten 1 hafta sonra kesen gozukur muhtemel olarak alttan muayenede dis gebelikte tuplerde gozukuyo eger varsa dis gebeliikcok sagol cnm olumlu dusunmeye caliscam haftaya randevu almistim zaten bakalim bakar heralde ultrasona cnm o zmn ogrenirim
ya ben doktora sordum o zmn 6 gun gecmisti adetim nette 5 haftalik diyodu doktor 4 haftaliksindir demisti daha degerimi bilmiyodum
sordum nette hesapladik 5 hafta ediyo netteki hesap yanlis mi dedim ben oyle bisey bilmiyorum dedi cinsler hep beni bulur zaten :)
nende tistim doktor 4 haftalik diyo bugun danisman kiz vardi ona sordum o a 4 haftaliksindir dedi nette 6 haftalik diyo bende suphelendim cnm
stres sıkıntı bitmicek diyosun cnm dogru hayat zaten hep sıkıntı stres..Canim sperm yumurtaya ulasmadan 3 gun vajina rahim yollarinda yasayabiliyor. O yuzden kafadan yarim hafta fark cikiyor diye dusun. Su an gebeligin cok erken, 8 haftaya kadar gebelik tibbi olarak saglikli gebelik diye dogrulanamiyor ve doktorun mudahele edebilecegi bir sey yok. Hamilelik oncesi vitaminlerini al, hamile gibi beslenmeye devam et, kanaman olmadigi surece doktora bile gitme derim. Sonradan stress olacagin yeterince sey bulacaksin. Simdi internete filan girme rahat ol tadini cikar derim.
doktora gidemedim cnm haftaya randevum bi de nette 6 hafta deyio ordaki danisman kiz 4 haftaliksindir dediya icime kurt dustu dedim heralde 6 haftaliga gore dusuk bi deger o yuzden cnm
bi de cok yurudum bugun mecburen dusukten de korktum kanama falan yoktu Allah tan oyle teselli ettim kendimi
ha bi de dotor degerlerime bakmadan 6 gun gecmisti o zmn adetim o da 4 haftaliksindir demisti o yuzden kafam karisti cnm
e bi de ustune kk da dis gebelikle ilgili seyler okudum ne demek oldugunu blmyodum bayagi gercek hamilelikle ayniymis
Can'ım ya sen ne kadar takılmışsın böyle. Hiç gerek Yok bunlara. Kimyasal ve dış gebelik çok farklı birbirinden. Kimyasalda sadece kan değerin yükseliyor ve birden düşüp adetle birlikte dışarı atılıyor. Birçok kadın kimyasal gebelik geçirdiğini bile bilmez.cnm embriyo olusumu rahme tutunma suresini biz anlayabiliyor muyuz ki
erkan ve gec dollenme olayini biliuorum
kimyasal gebelikte de idrarda cikmiyormus ama kanda cikiyormus
ama cidden dış gebelik hem idrarda cikiyo hem kanda cikiyo hem de tum gebelik belirtilerini tasiyo o yuzden kafa karisikligi yapti
bi sey okudum o birazcik icimi rahatlatti dis gebelikte sanirim sadece tek tarafli kasik olurmus sirt ve omuz agrisi olurmus cok sukur yok onlar bende kasik agrim var hic gecmiyo zaten bunu doktora sorucam ama tek tarafli degil
8 mayısa sezaryen randevusu verdi bize de doktorumuz...2-3 güne bir sancılar doğuruyorum panikleri yaşıyorum ben de doktorum gayet rahat ben alışık değilim oğlumda bunlar olduğunda doğum başlamıştı...Halıları yıkamaya verdim koltuklar da pzt yıkanacak...çrş temizlikçi gelecek...cuma da kuafore ağdaya falan giderim...öbür salı doğum...erken gelmezse küçük hanım...sen de üzulme canım hem süt hem mama alıyorsa besleniyordur inşallah yavaş yavaş geçer o sararması falan güçlü ol annesi
cok gecmis olsun allah yasatmasin tekrarini insallahDis gebelik gecirmis biri olarak degerler duzensiz yukseliyor gec dollenmesi degil degerlerin dengesiz olmasi zaten 1 hafta sonra kesen gozukur muhtemel olarak alttan muayenede dis gebelikte tuplerde gozukuyo eger varsa dis gebeliik
hic sorma cnm dış gebelikle hamilelik belirtisini ayni oldugunu okuyunca kuskulandim bayagiCan'ım ya sen ne kadar takılmışsın böyle. Hiç gerek Yok bunlara. Kimyasal ve dış gebelik çok farklı birbirinden. Kimyasalda sadece kan değerin yükseliyor ve birden düşüp adetle birlikte dışarı atılıyor. Birçok kadın kimyasal gebelik geçirdiğini bile bilmez.
Dış gebelik çok farklı. Embriyo rahim dışında tüplere yada karın boşluğuna yerleşir. Ve orda büyümeye başlar. Kalbi bile atabilir. Normal gebelik gibi. Ama büyüdükçe tüpleri patlatır ve iç kanamaya sebep olur. Ben bu yüzden 1 ay boyunca iki günde bi kan vermiştim. Ama senin kan değerin güzel. Pazartesi bi kan testi daha yaptır. Yükselişine bak. Hatta pazartesi vajinal muayenede kese bile görünür. Tadını çıkar hamileliğinin.
Yok canım ilk bebegim zamanında oradaydım dünyam hastanesinde doğum yapmıştım bende ibrahİm demireNormalde dogum evinde Eda Ülkü Karakılıç a gidiyordum. Ama artik 3-4 gune bir gittigim icin her seferinde ona gidemiyorum. Kimin muayene sırası azsa ona gidiyorum beklememek icin. Sen kayseride misin?
Canım benim de geçti gitti ohooo ben Sezeryan olcam halen o bile belirsizlik icinde sizden daha vahim durumdayımZaten bize gelmez şu ağrılar sancılar
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?