- Konu Sahibi kardelen384
-
- #47.801
Evet magnezyumu aksatmayalım. Ben de ilk doğumda normali çok istedim ama nasip olmadı. Şimdi de ilk doğumdan 3 yıl 5 ay geçti tam olarak. Benim dr 39 haftayı geçiremeyiz dikişler açılabilir dedi. İntagramda takip ettiğim bir dr var sezeryan sonrası 2 yıl geçipte normal doğurttuğu hastalar var. Ben sanırım dikiş açılır korkusundan normale cesaret edemem canım.
Benim hemen hemen 5 yıl geçti 2013 Ağustosdu ssvd doğum düşünüyorum ama o beni pek düşünmüyor sanırım su fazla olduğu için bebek içeride Twist atıyor pek kanala girmeye niyeti yok O arkadaşın başına gelen rüptür olayı anlattım Dr dışarıdan dikişleri fark etmelerinin imkanı yok eminler mi başka bir sebep olmasın falan dedi Dr öyle söylemiş dedim baya şaşırdıBana da öyle dedi canım 5 yıl geçenleri yaptırıyormuş. Ben de korkuyorum zaten mustu arkadaşın 5 yıl geçtiği halde açılmış baksana
Evet benim de kasık ağrım çok oluyordu ilk haftalar oluyor öyle . Bu arada benim değerim 15.000 lerdeyken bile karnımdan görememişti ultrasonla vajinal ultrasonla görmüştükanladim cnm sagol haftaya randevum var ultrasona gircem girmeden icim rahat etmicek sanirim
kasik agrilar normal ama dimi bu haftalarda hatta bazen o kadar asiri bi agri giriyo sanki adet olcakmisim gibi lavaboya gidip bakiyorum hemen kanama olmasin Allah im diyorum cok sukur yok olmazda insallah zaten 15 dk falan sueuyo geri agrik normale biniyo gunduz rahatim aslinda agrim olmuyo ama gece yatarken oluyo
Ohhh iyi yapmışsın. Bende de suavinex var. Hediye gelmişti ama aventin küçük boy cam biberonunu alsam mı bilemedim. Belki de hiç kullanmama gerek kalmayacak o yüzden çok önemsemedim sanırım.BC yazınca da Bright Stars oluyor sanırım markası. Bunlarda çok güzel..ben de şimdi netten pişik kremi, tırnak makası ve avent 125 ml biberon siparişi verdim. Oğlumdan kalan avent cam 120 ml biberon vardı aslında. Sadece uç kısmını yeni alayım dedim. Bi baktım nette 2 tane biberon emziği 25 TLBiberon 27 TL. Ben de biberon aldım. Daha mantıklı geldi. En azından yedek biberon olur. Şu anda almam gereken 3 şey kaldı.
Ana kucağı
Bez
Çikolata.
Evet 20 yazan sanci. Ama hic dikkate alinabilecek sanci degil :)) 80 lere 90 lara duzenli cikinca onemsiyorlar sanirim.Selam kizlar telefonumda bi sorun var giremiyorum cok zor oluyor baglanti kk ya .
Dogum yapan arkadaslar hepinizi cok merak ediyorum insallah iyisinizdir .sagliklisinizdir.
Ben bebegin hareketlerini az hissediuorum buara asagimi indi acaba bilmiyorum.
Nst de 20 yaziyordu gecen gun sancimi o yoksa degilmi bileniniz varmi
Manyak ya hic akillisi denk gelmiyor bizeKızlar şimdi acilden geliyorum. Yaklaşık 2 saat önce yürüyüş yapayım dedim. 20. adımda karnımın sağ alt tarafından bir kılıç saplandı ki anlatamam. Biraz bekledim, biraz daha adımladım geçer mi diye ama ne geçmesi daha da yayıldı ağrı. Arabaya gidene kadar ecel terler döktüm. Hastaneye gittik, ebe alttan muayene etti açılma yok dedi. Nst bağlandı herşey normal, hiç sancı yok. En son dr usg ile baktı ve bir şey yok, demekki çok da yürümemen gerekiyor gibi ukala ukala konuştu. Pardon hocam ya bilemedik dedim. “Ben anlamıyorum zaten bu memleketteki yürüme manyaklığını” falan dedi. Dedim düzgün konuşun, biz rahat doğum için yürüyoruz ve yürüyüşü karalayan ilk dr sizi görüyorum dedim. Elimde kalacaktı adam. Usg yi karnıma sürttü geçti zaten bakmadı doğru düzgün. Ne doktorlar varinsan katil olur. Varsa Hatay/İskenderun’da yaşayan, devlet hastanesinde Nihat Parlakyıldız’a asla gitmesin. Böyle tuhaf bir adam o. Sinirden ağrım geçti inanır mısınız?
Canim cok şükür gebesin. 4 hafta 6 hafta me fark eder? Danisman kiz nerden biliyormus? 2 haftanin ne önemi var. Daha once problem yasamadiysan dış gebelik riskini neden bu kadar kafana taktin. Hamileligin en riskli haftalarindasin. Kafana bu kadar takma heyecaninin keyfini çıkar.doktora gidemedim cnm haftaya randevum bi de nette 6 hafta deyio ordaki danisman kiz 4 haftaliksindir dediya icime kurt dustu dedim heralde 6 haftaliga gore dusuk bi deger o yuzden cnm
bi de cok yurudum bugun mecburen dusukten de korktum kanama falan yoktu Allah tan oyle teselli ettim kendimi
ha bi de dotor degerlerime bakmadan 6 gun gecmisti o zmn adetim o da 4 haftaliksindir demisti o yuzden kafam karisti cnm
e bi de ustune kk da dis gebelikle ilgili seyler okudum ne demek oldugunu blmyodum bayagi gercek hamilelikle ayniymis
Evet canim oyleymis ben de sormuştum onu buraya. Benim doktorda 41 e kadar bekletip suni sanci veririz dedi dogmazsaKızlar muhtemel doğum tarihimiz dolunca 9. Ay 10 günü tamamlamis mi oluyoruz. Bende hiç doğum belirtileri yok hala.Doktorum 41. Haftada sancim vs yoksa sezeryan demisti umarım gerek kalmaz
Cok kucukken bakiyolar mecburcok gecmis olsun allah yasatmasin tekrarini insallah
bende akttan baksin istemiyorum aslinda ama insallah ultrasonda gozukur haftaya
Alezi ben de almadim daha. Bu gidisle de almayacamOhhh iyi yapmışsın. Bende de suavinex var. Hediye gelmişti ama aventin küçük boy cam biberonunu alsam mı bilemedim. Belki de hiç kullanmama gerek kalmayacak o yüzden çok önemsemedim sanırım.
Benim de ufak tefek eksikler var. Beşik Alezi, pişik kremi ateş ölçer gibi. Onun dışında herşey hazır.
O değil de sen hastane çantanı hazırladın mı bugün
6 da kalp atisi duymazsan stres yapma ben 8 bucukta duydum ilk. Fitik icin ne yapiyorsun bilmem, Benim doktorum halter kaldir istersen tutunacak bebegi dusuremezsin diyordu. Eskedenmis oyle hoplama ziplama dedikleri. Arrik hamilelik boyunca hafta da 3 kez yuruyus disinda gercek bir spor aktivitesi oneriyorlar eger dusuk riskli gebeysen. Yuzme tenis vs gibi.stres sıkıntı bitmicek diyosun cnm dogru hayat zaten hep sıkıntı stres..
ama hic doktora gozukmezsem de olmaz cnm kese gorunur haftaya buyuk ihtimal bence haftaya randevum var ultrasona gircem akttan baktirmam ama
bi de dedigin gibi vitamin almam lazim doktora daniscam
doktora sormadan folik asit almadim simdilik bi de benim b 12 im eksikti igne vurduruyodum ona devm etmeliyim omu sorcam fıtık vardi doktor yeni hareket vermisti yapmiyorum ogrendigim gunden beri onu sorcam cnm zaten hic doktora daha gozukemedim ama merak ediyorum belki kalp atislarini da duyariz 6 haftalikken
vajinal ultrason bazilari tehlikeli diyor cnm ? nedenEvet benim de kasık ağrım çok oluyordu ilk haftalar oluyor öyle . Bu arada benim değerim 15.000 lerdeyken bile karnımdan görememişti ultrasonla vajinal ultrasonla görmüştük
Allah razi olsum icimi rahatlattin cnm farkli derken nasil belirtiler olabilirdi simdilim gaz sorunum var ve kasik agrilarim var cnmCok kucukken bakiyolar mecbur
Ama hic korkma dis gebelik olsa farkli belirtiler gosterirdin
Allah saglik versin minik meleginede sanada icini ferah tut
Suni sancı niye tehlikeliymiş kiKizlar ben kafayi bozdum, kendi kendime kotu hikayeler uretiyorum.
Diyorum sonradan gelismis gebelik diyabetim var, o geciyor cok sistim belirtileri yavas olan preeclampsia var diyorum.
Dun doktorumun sebepsiz seni suni sanci ile dogurtayim 39+1 de teklifine cok taktim. Acaba adam bir seyden supheleniyor da dava acariz diye korkup soylemiyor mu diye filan.. Esim ve ailesi bir yandan suni sanci cok tehlikeli propogandasi yapiyor. Kafayi yiyecem. Sizde fazla varsa gercek sanci, bana da gonderin lutfen..
Bir de annem ayin 8inde geliyor, o gelene kadar burda gercekten kimsem yok. Esim tutturdu ben ise gidecem dogumdan sonraki gun diye, tatili var kullanmak istemiyor, dinlemiyor beni. Suni sanciyi kabul etsem, 2 sinde 3unde dogursam 8i aksamina kadar kendi kendime bebege bakabilir miyim? Hazir yemek soylerim gelir, esim 8-4 calisir. Bebegi silerim suyla yikamam. Yataktan pek cikmam diye dusunuyorum. Bakabilir miyim acaba?
Alt açma örtüsü toplanır Can'ım ya. Ateş ölçeği ben de klasiklerden alıcamAlezi ben de almadim daha. Bu gidisle de almayacamcarsafin altina alt acma ortusu sererim en kötü ihtiyac duyarsam. Ates olceri de klasik koltuk altindan olcenlerden aldim. Pisik kremi de almayacagim. Benim icin mucize olan hindistan cevizi yağı kullanirim.
6 haftadir folik asit almadimki ben hic doktora danisiyim dedim6 da kalp atisi duymazsan stres yapma ben 8 bucukta duydum ilk. Fitik icin ne yapiyorsun bilmem, Benim doktorum halter kaldir istersen tutunacak bebegi dusuremezsin diyordu. Eskedenmis oyle hoplama ziplama dedikleri. Arrik hamilelik boyunca hafta da 3 kez yuruyus disinda gercek bir spor aktivitesi oneriyorlar eger dusuk riskli gebeysen. Yuzme tenis vs gibi.
Folik asit eczaneye git hemen al. Recetesiz satilir bir b vitamini turu aslimda. Ilk 4 hafta asil ona ihtiyacin var Sonradan aldigin folik asit hikaye. O yuzden hamile kalmaya calisirken alman tavsiye edilir aslinda. Gec kalmissin biraz.
Suni sancıya gerkes öcü gibi bakıyor zaten anlamış değilim . Sonuçta doğuran doğuruyor sen kimseye bakma . Ama bu tek kalma olayında ben biraz düşünürdüm yani sonuçta doğumun ne kadar zorlayacağı belli olmaz belki çok iyi olacaksın blki çok yorgun doydu mu doymadı mı vs. Bir sürü şey düşünceksin tek kalman depresyona girmene bile sebep olabilir . Benim annemin gitceği gün eşim işe başlicak ki o zamn bebek on beş günlük falan olcak onda bile bi anda tek kalcam diye korkmuyor değilim.Kizlar ben kafayi bozdum, kendi kendime kotu hikayeler uretiyorum.
Diyorum sonradan gelismis gebelik diyabetim var, o geciyor cok sistim belirtileri yavas olan preeclampsia var diyorum.
Dun doktorumun sebepsiz seni suni sanci ile dogurtayim 39+1 de teklifine cok taktim. Acaba adam bir seyden supheleniyor da dava acariz diye korkup soylemiyor mu diye filan.. Esim ve ailesi bir yandan suni sanci cok tehlikeli propogandasi yapiyor. Kafayi yiyecem. Sizde fazla varsa gercek sanci, bana da gonderin lutfen..
Bir de annem ayin 8inde geliyor, o gelene kadar burda gercekten kimsem yok. Esim tutturdu ben ise gidecem dogumdan sonraki gun diye, tatili var kullanmak istemiyor, dinlemiyor beni. Suni sanciyi kabul etsem, 2 sinde 3unde dogursam 8i aksamina kadar kendi kendime bebege bakabilir miyim? Hazir yemek soylerim gelir, esim 8-4 calisir. Bebegi silerim suyla yikamam. Yataktan pek cikmam diye dusunuyorum. Bakabilir miyim acaba?
Soyle soylim herkes aynimidir bilemem ama benim direk kanama oldu oyle gittim hastaneye ama suan muhtemel olarak degerlerin artmistir o degerlerin 2 gune bir 2 kati katlanarak duzenli olarak artiyo dis gebelikte dengesiz bi artis oluyo ve o artisla Allah korusun hastanelik ederdi belli olurdi simdiye kadarAllah razi olsum icimi rahatlattin cnm farkli derken nasil belirtiler olabilirdi simdilim gaz sorunum var ve kasik agrilarim var cnm
cok sagol cmm cidden icimi rahatlattin Allah razi olsun senden insallah Allah sama saglikli hayirli bi evlat versin tez zmndaSoyle soylim herkes aynimidir bilemem ama benim direk kanama oldu oyle gittim hastaneye ama suan muhtemel olarak degerlerin artmistir o degerlerin 2 gune bir 2 kati katlanarak duzenli olarak artiyo dis gebelikte dengesiz bi artis oluyo ve o artisla Allah korusun hastanelik ederdi belli olurdi simdiye kadar
Yani bilmiyorum öyle diyen var ama tehlikeli olsa doktor beklerdi zaten . Bana sordu net göremiyorum eğer istersen vajinal bakalım diye . Zaten o kadar bekliyorsun görmek için ben hiç tereddüt etmeden tamam dedim . Biz o şekilde kalp atışını da görmüştük daha net olduğu için . Düşün karından kese bile hayal meyal görüyorum demişti ama vajinal bebeğide kalp atışını da gördü .vajinal ultrason bazilari tehlikeli diyor cnm ? neden
Canim esin niye iznini kullanmak istemiyor anlamadim .Kizlar ben kafayi bozdum, kendi kendime kotu hikayeler uretiyorum.
Normalmi acaba sancimin olmasi erken degilmi daha tirstim ben gidiyim evi topliyim cantamda eksik.2_3hafta kaldi surdaEvet 20 yazan sanci. Ama hic dikkate alinabilecek sanci degil :)) 80 lere 90 lara duzenli cikinca onemsiyorlar sanirim.
Manyak ya hic akillisi denk gelmiyor bize
Canim cok şükür gebesin. 4 hafta 6 hafta me fark eder? Danisman kiz nerden biliyormus? 2 haftanin ne önemi var. Daha once problem yasamadiysan dış gebelik riskini neden bu kadar kafana taktin. Hamileligin en riskli haftalarindasin. Kafana bu kadar takma heyecaninin keyfini çıkar.
Evet canim oyleymis ben de sormuştum onu buraya. Benim doktorda 41 e kadar bekletip suni sanci veririz dedi dogmazsa
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?