2018 Mayıs Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    349

Bana da öyle dedi canım 5 yıl geçenleri yaptırıyormuş. Ben de korkuyorum zaten mustu arkadaşın 5 yıl geçtiği halde açılmış baksana
Benim hemen hemen 5 yıl geçti 2013 Ağustosdu ssvd doğum düşünüyorum ama o beni pek düşünmüyor sanırım su fazla olduğu için bebek içeride Twist atıyor pek kanala girmeye niyeti yok O arkadaşın başına gelen rüptür olayı anlattım Dr dışarıdan dikişleri fark etmelerinin imkanı yok eminler mi başka bir sebep olmasın falan dedi Dr öyle söylemiş dedim baya şaşırdı

Kizlar ben kafayi bozdum, kendi kendime kotu hikayeler uretiyorum.
Diyorum sonradan gelismis gebelik diyabetim var, o geciyor cok sistim belirtileri yavas olan preeclampsia var diyorum.

Dun doktorumun sebepsiz seni suni sanci ile dogurtayim 39+1 de teklifine cok taktim. Acaba adam bir seyden supheleniyor da dava acariz diye korkup soylemiyor mu diye filan.. Esim ve ailesi bir yandan suni sanci cok tehlikeli propogandasi yapiyor. Kafayi yiyecem. Sizde fazla varsa gercek sanci, bana da gonderin lutfen..

Bir de annem ayin 8inde geliyor, o gelene kadar burda gercekten kimsem yok. Esim tutturdu ben ise gidecem dogumdan sonraki gun diye, tatili var kullanmak istemiyor, dinlemiyor beni. Suni sanciyi kabul etsem, 2 sinde 3unde dogursam 8i aksamina kadar kendi kendime bebege bakabilir miyim? Hazir yemek soylerim gelir, esim 8-4 calisir. Bebegi silerim suyla yikamam. Yataktan pek cikmam diye dusunuyorum. Bakabilir miyim acaba?

Evet benim de kasık ağrım çok oluyordu ilk haftalar oluyor öyle . Bu arada benim değerim 15.000 lerdeyken bile karnımdan görememişti ultrasonla vajinal ultrasonla görmüştük

Ohhh iyi yapmışsın. Bende de suavinex var. Hediye gelmişti ama aventin küçük boy cam biberonunu alsam mı bilemedim. Belki de hiç kullanmama gerek kalmayacak o yüzden çok önemsemedim sanırım.
Benim de ufak tefek eksikler var. Beşik Alezi, pişik kremi ateş ölçer gibi. Onun dışında herşey hazır.
O değil de sen hastane çantanı hazırladın mı bugün

F fcevriye son zamanlar hepimiz geriliyoruz bende kasılma çöm keşke yollayabilsem Dr öyle birşeyden korksa sezaryen yapar bir bahane üretip niye sancıyla uğraşsın bebeğe tek bakmak konusunu bilemedim insan yanında birini arıyor

Evet 20 yazan sanci. Ama hic dikkate alinabilecek sanci degil :)) 80 lere 90 lara duzenli cikinca onemsiyorlar sanirim.
Manyak ya hic akillisi denk gelmiyor bize
Canim cok şükür gebesin. 4 hafta 6 hafta me fark eder? Danisman kiz nerden biliyormus? 2 haftanin ne önemi var. Daha once problem yasamadiysan dış gebelik riskini neden bu kadar kafana taktin. Hamileligin en riskli haftalarindasin. Kafana bu kadar takma heyecaninin keyfini çıkar.
Kızlar muhtemel doğum tarihimiz dolunca 9. Ay 10 günü tamamlamis mi oluyoruz. Bende hiç doğum belirtileri yok hala. Doktorum 41. Haftada sancim vs yoksa sezeryan demisti umarım gerek kalmaz
Evet canim oyleymis ben de sormuştum onu buraya. Benim doktorda 41 e kadar bekletip suni sanci veririz dedi dogmazsa

cok gecmis olsun allah yasatmasin tekrarini insallah
bende akttan baksin istemiyorum aslinda ama insallah ultrasonda gozukur haftaya
Cok kucukken bakiyolar mecbur
Ama hic korkma dis gebelik olsa farkli belirtiler gosterirdin
Allah saglik versin minik meleginede sanada icini ferah tut

Alezi ben de almadim daha. Bu gidisle de almayacam carsafin altina alt acma ortusu sererim en kötü ihtiyac duyarsam. Ates olceri de klasik koltuk altindan olcenlerden aldim. Pisik kremi de almayacagim. Benim icin mucize olan hindistan cevizi yağı kullanirim.

6 da kalp atisi duymazsan stres yapma ben 8 bucukta duydum ilk. Fitik icin ne yapiyorsun bilmem, Benim doktorum halter kaldir istersen tutunacak bebegi dusuremezsin diyordu. Eskedenmis oyle hoplama ziplama dedikleri. Arrik hamilelik boyunca hafta da 3 kez yuruyus disinda gercek bir spor aktivitesi oneriyorlar eger dusuk riskli gebeysen. Yuzme tenis vs gibi.

Folik asit eczaneye git hemen al. Recetesiz satilir bir b vitamini turu aslimda. Ilk 4 hafta asil ona ihtiyacin var Sonradan aldigin folik asit hikaye. O yuzden hamile kalmaya calisirken alman tavsiye edilir aslinda. Gec kalmissin biraz.

Cok kucukken bakiyolar mecbur
Ama hic korkma dis gebelik olsa farkli belirtiler gosterirdin
Allah saglik versin minik meleginede sanada icini ferah tut
Allah razi olsum icimi rahatlattin cnm farkli derken nasil belirtiler olabilirdi simdilim gaz sorunum var ve kasik agrilarim var cnm

Suni sancı niye tehlikeliymiş ki
Keşke eşin izin alsa Can'ım. Yemek sıkıntı olmaz bi şekilde halledersin de bebek bakımı nasıl olur ki. Aslında herkesin bi büyüğü Yok başında. Neden bakamayasın? İnş bi sağlık sorunu olmaz. Önemli olan o. Eşin yabancıydı dimi senin? Oralı mı? Onun annesi falan olamaz mı yanında?

Alt açma örtüsü toplanır Can'ım ya. Ateş ölçeği ben de klasiklerden alıcam

6 haftadir folik asit almadimki ben hic doktora danisiyim dedim (( bi de unutmusum gitmis sogan suyu yaptim ben oyle hamike kaldim hic aklima folik asit gelmemisti bile zatem ben bu ay beklemiyodum ondan hic almadim ((
bi sorun olur mu ki ya tuh uzuldum simdi benim yuzundem vitaminden geri kaldi ((
evi kayisi ceviz incir findik fistikla doldurdum ama insallah sifa olur gelismesine yardimci olur pazartesi ilk isim folik asit almak ama dedigine gore gec mi kaldim 6 haftalik olmus bile minik (

Suni sancıya gerkes öcü gibi bakıyor zaten anlamış değilim . Sonuçta doğuran doğuruyor sen kimseye bakma . Ama bu tek kalma olayında ben biraz düşünürdüm yani sonuçta doğumun ne kadar zorlayacağı belli olmaz belki çok iyi olacaksın blki çok yorgun doydu mu doymadı mı vs. Bir sürü şey düşünceksin tek kalman depresyona girmene bile sebep olabilir . Benim annemin gitceği gün eşim işe başlicak ki o zamn bebek on beş günlük falan olcak onda bile bi anda tek kalcam diye korkmuyor değilim.

Son düzenleme:
Allah razi olsum icimi rahatlattin cnm farkli derken nasil belirtiler olabilirdi simdilim gaz sorunum var ve kasik agrilarim var cnm
Soyle soylim herkes aynimidir bilemem ama benim direk kanama oldu oyle gittim hastaneye ama suan muhtemel olarak degerlerin artmistir o degerlerin 2 gune bir 2 kati katlanarak duzenli olarak artiyo dis gebelikte dengesiz bi artis oluyo ve o artisla Allah korusun hastanelik ederdi belli olurdi simdiye kadar

Kizlar devlette sezeryan olan uar mi kac gün hast. Yatiliyor ben ilkinde ozeldydm 1gece yattm bi akraba 2gün diyor devlette hastanedede 3gün dedi bi kadin.off kücük oglum var benim nasıl yapcam onsuz

cok sagol cmm cidden icimi rahatlattin Allah razi olsun senden insallah Allah sama saglikli hayirli bi evlat versin tez zmnda

vajinal ultrason bazilari tehlikeli diyor cnm ? neden
Yani bilmiyorum öyle diyen var ama tehlikeli olsa doktor beklerdi zaten . Bana sordu net göremiyorum eğer istersen vajinal bakalım diye . Zaten o kadar bekliyorsun görmek için ben hiç tereddüt etmeden tamam dedim . Biz o şekilde kalp atışını da görmüştük daha net olduğu için . Düşün karından kese bile hayal meyal görüyorum demişti ama vajinal bebeğide kalp atışını da gördü .

Canim esin niye iznini kullanmak istemiyor anlamadim .
Tek olmaz diyedusunuyorum.
Doktorun neden beklemiyormus suni sanciyla dogum yaptiracakmis sebebini aciklamasi gerekmiyormu dogumu yapacak olan sensin .
Normalmi acaba sancimin olmasi erken degilmi daha tirstim ben gidiyim evi topliyim cantamda eksik.2_3hafta kaldi surda

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…