- 14 Kasım 2011
- 6.108
- 7.484
- 448
- Konu Sahibi kardelen384
-
- #47.821
Allah allah ben hiç sormadım ya pzt sormayı düşünüyorum cesaret edebilirsem. Bir de ben su fazlaysa bebek daha rahat doğar diye biliyorum canım. Sana moral olsun bebek çok suyla daha çabuk kayar sanki. Çünkü kendi doğumumda ilk suyum geldi sancılarım sonra başladı. Annem demişti ki sancın önce gelseydi bebek suyunla daha rahat çıkardı. Şimdi kuru orası kayamaz bebk gibi bişeyler. Ama doktorlar ne diyor bilemiyorum tabi :)Benim hemen hemen 5 yıl geçti 2013 Ağustosdu ssvd doğum düşünüyorum ama o beni pek düşünmüyor sanırım su fazla olduğu için bebek içeride Twist atıyor pek kanala girmeye niyeti yok O arkadaşın başına gelen rüptür olayı anlattım Dr dışarıdan dikişleri fark etmelerinin imkanı yok eminler mi başka bir sebep olmasın falan dedi Dr öyle söylemiş dedim baya şaşırdı
Sagolasin canim, Allah razi olsun bakalim bize ne kismet olacak persembe 40 doluyor benim de gelmezse doktor sabahtan kontrole cagirdi sezeryana dogru gidiyoruz sanirsam 3750 idi persembe haftaya 4 u bulursa zor olur dedi sanirim bi sezeryan isigi yakti hayirlisi olsun da gerisi onemli degilCanım teşekkür ederiz, sizler için de o kadar heyecanlıyım kisağ salim alın kucağınıza bebişlerinizi inşallah, kolay doğumlar olsun, ben çok istedim normal doğumu ama nasip olmadı.. allah yardımcınız olsun kuzucum
doktor o an ne derse onu yaparim o halde bi riski varmi diye sorarim belki benimki riskli falansa sorun olmaz derse baksin tabiki catliyorum merakten zaten ustune bi de kalp atiaini duysam daha ne isterim :)Yani bilmiyorum öyle diyen var ama tehlikeli olsa doktor beklerdi zaten . Bana sordu net göremiyorum eğer istersen vajinal bakalım diye . Zaten o kadar bekliyorsun görmek için ben hiç tereddüt etmeden tamam dedim . Biz o şekilde kalp atışını da görmüştük daha net olduğu için . Düşün karından kese bile hayal meyal görüyorum demişti ama vajinal bebeğide kalp atışını da gördü .
Esim fransiz onunkiler de yok. Ikimiziz sadece. Turk arkadaslar var ama biri calisiyor ve cok tatlidir aslina cok istedigi halde bebek sahibi olamadigi icin bu konulara katlanamiyor onu uzmek istemiyorumSuni sancı niye tehlikeliymiş ki
Keşke eşin izin alsa Can'ım. Yemek sıkıntı olmaz bi şekilde halledersin de bebek bakımı nasıl olur ki. Aslında herkesin bi büyüğü Yok başında. Neden bakamayasın? İnş bi sağlık sorunu olmaz. Önemli olan o. Eşin yabancıydı dimi senin? Oralı mı? Onun annesi falan olamaz mı yanında?
O zaman doğumdan sonra ayaklanmaya başlayınca alırım ya suan hic carsiya cikacak enerjim yokAlt açma örtüsü toplanır Can'ım ya. Ateş ölçeği ben de klasiklerden alıcam
Yok canim erken degil de. Sen o 20 yi sanci diye sayma zaten. Ben de bir tek 36. Haftada 40 a cikmisti. Bir daha da sanci falan görmedim. Sonra benim gibi sanci ararsinCanim esin niye iznini kullanmak istemiyor anlamadim .
Tek olmaz diyedusunuyorum.
Doktorun neden beklemiyormus suni sanciyla dogum yaptiracakmis sebebini aciklamasi gerekmiyormu dogumu yapacak olan sensin .
Normalmi acaba sancimin olmasi erken degilmi daha tirstim ben gidiyim evi topliyim cantamda eksik.2_3hafta kaldi surda
Canim senin daha 10 gunun var gorunuyor takvimin dogruysa niye bukadar geriliyorsun gununu doldurup tam 40 inda dogan cok bebek var ve kaka yeme muhabbeti gununu gectikten sonra oluyor. Ve sancisi gunune yaklasip dogurmayan anneler hepinize sesleniyorum bebegin bagisikligini guclendiren antikorlar son rutuslar yani 39 haftada bebege geciyomus uzulmeyin 40 hafta olmasinin bir nedeni var yani muhakkak. Benim de 4 gunum kaldi 40 a bu arada. Agrim sizim cok aksamlari ama gelmedi henuz gonlumun efendisi kizimPeki bu kaka yeme durumu felan ne bekledikçe risk altında değilmiyiz
Preeklemsi belirtisi idrar köpürmesiymiş sanırım canım benim de ilkinde tansiyon ödem tavandı. Sende tansiyon da yok neden öyle taktın ki. İdrarına bak istersen köpürüyor mu diye.Kizlar ben kafayi bozdum, kendi kendime kotu hikayeler uretiyorum.
Diyorum sonradan gelismis gebelik diyabetim var, o geciyor cok sistim belirtileri yavas olan preeclampsia var diyorum.
Dun doktorumun sebepsiz seni suni sanci ile dogurtayim 39+1 de teklifine cok taktim. Acaba adam bir seyden supheleniyor da dava acariz diye korkup soylemiyor mu diye filan.. Esim ve ailesi bir yandan suni sanci cok tehlikeli propogandasi yapiyor. Kafayi yiyecem. Sizde fazla varsa gercek sanci, bana da gonderin lutfen..
Bir de annem ayin 8inde geliyor, o gelene kadar burda gercekten kimsem yok. Esim tutturdu ben ise gidecem dogumdan sonraki gun diye, tatili var kullanmak istemiyor, dinlemiyor beni. Suni sanciyi kabul etsem, 2 sinde 3unde dogursam 8i aksamina kadar kendi kendime bebege bakabilir miyim? Hazir yemek soylerim gelir, esim 8-4 calisir. Bebegi silerim suyla yikamam. Yataktan pek cikmam diye dusunuyorum. Bakabilir miyim acaba?
Benim Dr aynısını söylüyor fazla suyu olan kolay doğum yapar diye :) hatta su az olsa zor döner bu haftadan sonra derdim ama hala şansımız var diyor sen unutmayıp sorarsan burada yazar mısın senin Dr ne diyecek bakalımAllah allah ben hiç sormadım ya pzt sormayı düşünüyorum cesaret edebilirsem. Bir de ben su fazlaysa bebek daha rahat doğar diye biliyorum canım. Sana moral olsun bebek çok suyla daha çabuk kayar sanki. Çünkü kendi doğumumda ilk suyum geldi sancılarım sonra başladı. Annem demişti ki sancın önce gelseydi bebek suyunla daha rahat çıkardı. Şimdi kuru orası kayamaz bebk gibi bişeyler. Ama doktorlar ne diyor bilemiyorum tabi :)
Dert etme canim bel ve kasik agrisi disinda bende de yok ki bazen olmasa da bir anda baslayan sanci ya da su gelmesi olabiliyor illa ki dogacaklar dusunme hicKızlar muhtemel doğum tarihimiz dolunca 9. Ay 10 günü tamamlamis mi oluyoruz. Bende hiç doğum belirtileri yok hala.Doktorum 41. Haftada sancim vs yoksa sezeryan demisti umarım gerek kalmaz
Ayy annemin tezi doğruymuş demekki hatuna bak ya. Eskiler iyi biliyor heBenim Dr aynısını söylüyor fazla suyu olan kolay doğum yapar diye :) hatta su az olsa zor döner bu haftadan sonra derdim ama hala şansımız var diyor sen unutmayıp sorarsan burada yazar mısın senin Dr ne diyecek bakalım
Hastane çantamı sorma kuzumOhhh iyi yapmışsın. Bende de suavinex var. Hediye gelmişti ama aventin küçük boy cam biberonunu alsam mı bilemedim. Belki de hiç kullanmama gerek kalmayacak o yüzden çok önemsemedim sanırım.
Benim de ufak tefek eksikler var. Beşik Alezi, pişik kremi ateş ölçer gibi. Onun dışında herşey hazır.
O değil de sen hastane çantanı hazırladın mı bugün
Dr un ssvd konusunda destekçinse ve aksi bir durum olmazsa neden olmasın..inşallah hakkında hayırlı ve sağlıklı olan olurBenim hemen hemen 5 yıl geçti 2013 Ağustosdu ssvd doğum düşünüyorum ama o beni pek düşünmüyor sanırım su fazla olduğu için bebek içeride Twist atıyor pek kanala girmeye niyeti yok O arkadaşın başına gelen rüptür olayı anlattım Dr dışarıdan dikişleri fark etmelerinin imkanı yok eminler mi başka bir sebep olmasın falan dedi Dr öyle söylemiş dedim baya şaşırdı
Ahhh ahh bıktım ben de inan. 10 akraba söyledi herkes 38 de alıyormuş niye 40 a bekletiyormuş bu doktor. Ya sancım gelirseymiş ya dikişlerim patlarsaymış. 37 haftalık bebek bile küveze girmiyormuş. Ben niye ille 40. Hafta diyormuşum. Kilosuna mı takmışım. Yahu diyorum 2.5 kilo olsun son hafta doğsun mevlam niye 40 hafta yaratmış. Vardır bir hayrı. Ciğerleri gelişir emmesi gelişir bak antikoru da son hafta geçiyormuş senden öğrenmiş oldum valla illallah ettim. Eşim bile geçen hafta sevindi gelsin artık yeter içme magnezyum serum isteme diye. Bak sinirlendim yineCanim senin daha 10 gunun var gorunuyor takvimin dogruysa niye bukadar geriliyorsun gununu doldurup tam 40 inda dogan cok bebek var ve kaka yeme muhabbeti gununu gectikten sonra oluyor. Ve sancisi gunune yaklasip dogurmayan anneler hepinize sesleniyorum bebegin bagisikligini guclendiren antikorlar son rutuslar yani 39 haftada bebege geciyomus uzulmeyin 40 hafta olmasinin bir nedeni var yani muhakkak. Benim de 4 gunum kaldi 40 a bu arada. Agrim sizim cok aksamlari ama gelmedi henuz gonlumun efendisi kizim
Burda da ssvd yeni yayginlasiyor. Isinin ehli doktorlar yapabiliyor. Her an sezeryan ekibi zaten hazir, cunku bizi zaten cok cok onemli bir risk olmazsa normale zorluyorlar. Oyle bebegin kafacapiymis kilosuymus filan bakmiyorlar. Eger 30 saat uzerinde dogurmaya calisip doguramazsan anne artik cok yorulur ittiremeyecek duruma gelirse ya da bebegin kalp atisi duserse sezeryan yapiyorlar. Eger doktorun sezeryan ekibini hazirda tutarsa dogururabilirsin bence. Korkutucu dogum hikayalerinde rapturu anlatirken, eski dikis yerlerinde kasilma ve dogum acilarini bile bastiran asiri yanma ve aci hissinden bahsediyorlar o olursa sikayet edersin alirlar seni.. Doktorunla iyi anlasmak bu konuda birbirinize guvenmek gerekiyor sanirimAyy annemin tezi doğruymuş demekki hatuna bak ya. Eskiler iyi biliyor he
Tamam canım ben ssvd yi soracağım ilk sorduğumda dikişler patlayabilir bebek kilolu olmamalı anne az kilo almış olmalı demişt. Pzt bir yoklayayım
Ahhh ahh bıktım ben de inan. 10 akraba söyledi herkes 38 de alıyormuş niye 40 a bekletiyormuş bu doktor. Ya sancım gelirseymiş ya dikişlerim patlarsaymış. 37 haftalık bebek bile küveze girmiyormuş. Ben niye ille 40. Hafta diyormuşum. Kilosuna mı takmışım. Yahu diyorum 2.5 kilo olsun son hafta doğsun mevlam niye 40 hafta yaratmış. Vardır bir hayrı. Ciğerleri gelişir emmesi gelişir bak antikoru da son hafta geçiyormuş senden öğrenmiş oldum valla illallah ettim. Eşim bile geçen hafta sevindi gelsin artık yeter içme magnezyum serum isteme diye. Bak sinirlendim yine
Suni sanciyla acilacak rahim daha hizli aciliyor agrisi acisi da oyle normalden cok fazla oldigunu sanmiyorm ben suni sanci aldm kaybimda anlattim burda ki bilerek yavas acilsin diye azar azar verdiler 24 saat cektm gikim cikmadi simdi gerekirse gene alirim epidural e de gerek duymuyorm yeterki kizim yasasin, saglikli olsun. Korkmayin bukadar gozunuzde buyutmeyin anneyiz biz suni sanci da nedir sanki hic agri ,sikayet cekmedik mi 9 ayda. Cati agrisindan daha siddetli degil onu aylarca cekiyosun bunu bikac saat rahat olunSuni sancıya gerkes öcü gibi bakıyor zaten anlamış değilim . Sonuçta doğuran doğuruyor sen kimseye bakma . Ama bu tek kalma olayında ben biraz düşünürdüm yani sonuçta doğumun ne kadar zorlayacağı belli olmaz belki çok iyi olacaksın blki çok yorgun doydu mu doymadı mı vs. Bir sürü şey düşünceksin tek kalman depresyona girmene bile sebep olabilir . Benim annemin gitceği gün eşim işe başlicak ki o zamn bebek on beş günlük falan olcak onda bile bi anda tek kalcam diye korkmuyor değilim.
Tecrübeli anneler acil yardım; bebeğim 1 saat kucağımda duruyor ama ara ara emip uyuyor bu arada meme ağzında sonra aradan 30 dk geçmeden tekrar istiyo benim sütümmü yetmiyo nedir bana yardım edin sütünde geliyo aslında
Sonra biz mama takviyesi yapıyoruz ama su içirmiyoruz her mama takviyesinden sonra su içirmelimiyim
Birde boğazım şiş ağzım burnum yanıyo ona geçmesin diye ne yapmalıyım
Canım cevap verdiler mi bilmiyorum ama seni emzik niyetine kullanıyor. Kuzenimin bebisi de öyleydi hatta kızcağız uyku nedir bilmiyordu. Hep kucağında uyuyordu oğlu oda oturarak uyuyordu. Sütünün yetmemesi ile alakası yok bence hem mama da veriyormuşsun
Mama kullanmadim ama kullananların şu verdiğini duymuştum yalnız sizin için erken olabilir. Bu konuda hicbir bilgim yok
Canim akraba da olsa aileden de olsa yanlis bisey soylediklerini dusunuyosan sen hic takma onlari kafana malum bizim toplumda herkes konusur en cok da bilmeyenler konusur. Bosver gec bildigini yap sen . Her bebek nasibince geliyor dunyaya 40 i doldurup gelmeyen sezeryanla dogan da aslinda nasibinde 40 i doldurup o gun o sekilde gelmek var onceden gelirse de kismeti o gun basliyor demek. Saglikla gelsinler de onemli olan o. Evet son gunler cok zor bu hafta nefesim yetmiyor,yoruluyorm, bel,bacak agrisi tahammul azaliyor ama gene de cok cok sukur. Burda bakiyorm daha 10-15 gunu olanlar dogmadi diye sabirsizlaniyor kavusmak istemelerini anliyorm ben de istiyorm bir an once ama vakti var demekki sukur sagliklari yerinde dursunlar bakalim sonsuza kadar duracak halleri yok yaAhhh ahh bıktım ben de inan. 10 akraba söyledi herkes 38 de alıyormuş niye 40 a bekletiyormuş bu doktor. Ya sancım gelirseymiş ya dikişlerim patlarsaymış. 37 haftalık bebek bile küveze girmiyormuş. Ben niye ille 40. Hafta diyormuşum. Kilosuna mı takmışım. Yahu diyorum 2.5 kilo olsun son hafta doğsun mevlam niye 40 hafta yaratmış. Vardır bir hayrı. Ciğerleri gelişir emmesi gelişir bak antikoru da son hafta geçiyormuş senden öğrenmiş oldum valla illallah ettim. Eşim bile geçen hafta sevindi gelsin artık yeter içme magnezyum serum isteme diye. Bak sinirlendim yine
Benim dikişlerim bir iki kez sızladı sadece onun dışında hiç ağrısı yok. Bir de kendisi dikmişti ilkinde zaten. Çok istiyorum ama sezeryan tarihi aldım. O güne kadar kendisi gelirse doktorumdan isterim belki diyorum. Ama gelmezse günümde gider sezeryanı olurum. Daha fazla bekleyemem 39+2 de sezeyan olacağım diye zaten başımın etini yediler.Burda da ssvd yeni yayginlasiyor. Isinin ehli doktorlar yapabiliyor. Her an sezeryan ekibi zaten hazir, cunku bizi zaten cok cok onemli bir risk olmazsa normale zorluyorlar. Oyle bebegin kafacapiymis kilosuymus filan bakmiyorlar. Eger 30 saat uzerinde dogurmaya calisip doguramazsan anne artik cok yorulur ittiremeyecek duruma gelirse ya da bebegin kalp atisi duserse sezeryan yapiyorlar. Eger doktorun sezeryan ekibini hazirda tutarsa dogururabilirsin bence. Korkutucu dogum hikayalerinde rapturu anlatirken, eski dikis yerlerinde kasilma ve dogum acilarini bile bastiran asiri yanma ve aci hissinden bahsediyorlar o olursa sikayet edersin alirlar seni.. Doktorunla iyi anlasmak bu konuda birbirinize guvenmek gerekiyor sanirim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?