- 14 Kasım 2011
- 6.108
- 7.484
- 448
- Konu Sahibi kardelen384
-
- #47.841
Bizimkilere ssvd den bahsetmedimki hiç canım. Sadece kayınvalideme anlattım o da sen bilirsin dedi. Ssvd yapıcam desem var yaa oooo :) ben kilo aldım bebek mormal kiloda dikişler de 3 yıllık. Sen bana göre çook daha yatkınsınAy susmazlar ya gercekten bak
Bende 2013 subatta yaptım dogum aslında isterim normal olsun ama doktorum yanasmıyo bursada da pek yok ssvd destekleyen korkuyorum da bi yandan ben kilo almadım bebekte iri değil ama riskleri genede korkutuyo
Zaten diretiyorum canım. Valla kimseye eyvallahım yok. Aynen 37 de suyuyla doğanın nasibi oymuş. Ona hiç bişey denilmez ki. Allahın takdiri. O bebek için en hayırlısı güzeli erken doğmakmış demekki. Ya da suyu az bebek gelişemiyor vs bunlar ayrı. Ama şuna karşıyım bebek kilolu diye 37 de hooop sezeryana. Yani zaten sezeryan olacak neden daha fazla durmuyor acaba.Canim akraba da olsa aileden de olsa yanlis bisey soylediklerini dusunuyosan sen hic takma onlari kafana malum bizim toplumda herkes konusur en cok da bilmeyenler konusur. Bosver gec bildigini yap sen . Her bebek nasibince geliyor dunyaya 40 i doldurup gelmeyen sezeryanla dogan da aslinda nasibinde 40 i doldurup o gun o sekilde gelmek var onceden gelirse de kismeti o gun basliyor demek. Saglikla gelsinler de onemli olan o. Evet son gunler cok zor bu hafta nefesim yetmiyor,yoruluyorm, bel,bacak agrisi tahammul azaliyor ama gene de cok cok sukur. Burda bakiyorm daha 10-15 gunu olanlar dogmadi diye sabirsizlaniyor kavusmak istemelerini anliyorm ben de istiyorm bir an once ama vakti var demekki sukur sagliklari yerinde dursunlar bakalim sonsuza kadar duracak halleri yok ya
Ya inanamıyorum gerçekten mi sancı 5 dakikaya düşünce atayım değilmi hatta onu yanıma alayım hastaneye gideyim
Kesinlikle sezeryan istiyorum diyorsan 7 si en mantıklısı canım. Bence normal doğumda ebeler yönlendirebilirler doktor son dk giriyor zaten ama sezeryanda doktorun dikişi çok önemli. Kendi doktorun iyiyse ona ol derim. Sezeryan tanımadığın doktorda risk sanki
Canım 7 mayıs erken bir tarih değil...39un icinde oluyorsun...benimki de 8 mayıs sezaryen randevusu sanırım 38+5 gibi oluyor...ve benim oğlum 39+2 de doğmuş e arada 4 gün var...o kadar durur mu ondan da emin değilim de Allah bilir...doktorunla sezaryene karar verdiysen hiç de gidip başkasıyla muhattap olma derim...o da önemli kesmesi içini temizlemesi dikmesi vs doktoruna güveniyorsan sancı falan bekleme o da kısmet bence...ben randevuya 1 gün kala acil sezaryene gittim oğlumda...bu işler belli olmuyor
Dua ediyorum Allah'ın işine karisilmaz hayirlisi degilse hayirli olan tarihte kendi gelsin diye. Kul kurar kader gülermiş. Hee o gun olucaksada kaderimde zaten o tarih vardir.
Ben fanusa koydum hastaneye yanıma alayım unutmazsam çok sağolCanım senin adına birisi yapsın. Evet sancin başlatınca dua okuyorsun. Kuzenim için 5 lt bidonun içine atıldı rahat acilma olsun diye kaynanası hacıdır kaynanası dua okudu. Doğum gerçekleşince hemen içindeki suyu dökmen lazım. Kuzenimin dikişi pek yoktu hatta epizyo yapılmamıştı sadece işte çok az bir gittik vardı. Ama eğer sudan çıkmazsa rahim kendini toparlamiyor hatta birisinde unutulmuş. Kızcağız çok kan kaybetmiş.
O yüzden müjde gelince unutmayacak biri olsun nette de araştır istersen
Canim ben devlette yapcam dogumumu evet 2-3 gun kaliyosn hastanede benimde oglum var mecbur idare edecez yapacak bisey yokKizlar devlette sezeryan olan uar mi kac gün hast. Yatiliyor ben ilkinde ozeldydm 1gece yattm bi akraba 2gün diyor devlette hastanedede 3gün dedi bi kadin.off kücük oglum var benim nasıl yapcam onsuz
Eyvah eyvah aslında bi yandan iyi o agrilari hast. Cekiyosun da oglum zorlancak cok 17aylik evde bile beni araniyo banyo falan yaparken ay insallah skıntisız gecer su donemimizCanim ben devlette yapcam dogumumu evet 2-3 gun kaliyosn hastanede benimde oglum var mecbur idare edecez yapacak bisey yok
Sanmıyorum cnm bence hemen bir hastane ye gidin. Açılma olabilir Allah korusunKızlar sezeryan dikiş yerimden kanlı su gelmiş normal değil diymi
İnsallah canim insallah.Canım yer gök dua ile derler. Ben oğlumda yapmadım ama hep zikir gibi Abese süresinin 20. Ayetini okudum. Her bos animda mesela yemek yaparken yada çamaşır asarken. Eşim de biliyordu dua okuduğumu. Benim eşimin sadece bazı tertipler için dinden çıkarsın farkına varmazsın der ama saçma demez. Sonuçta dua var icin de oyuzden tertiplere karşıdır.
Oglum da okuduğum ayeti şimdi sancim geldiğinde bile okuamıyorum nedense. Nedeni belkide Doğum dan cok doğum sonrası korkumun olmasi onun icin de Allah a tevekkül etmek lazım sanirim. Sonuçta bu bebisler vakti zamanı gelince dünyaya gözlerini açacaklar.
Rabbim sağlıkla kucagimiza almak nasip etsin. Cekemeyecegimiz dert kaldiramayacagimiz yük vermesin Allah im
Canim aman kimsenin lafiyla sözüyle ugrasamam. Ben doguma gittigimde kim dua okuyacak da suya birakacak onu? Hickimse yapmaz ki?İnanıyorsan yap dinleme kimseyi hac malzemeleri satan yerlerde oluyor
Kendin oku doğuma giderken de yanına al eğer senden önce doğum yaparsam ve işe yararsa söz sen sancılanınca ben sana burda yapacam iki tane var bende ama ben ne durumda olurum bilmediğim için söz veremiyorumİnsallah canim insallah.
Canim aman kimsenin lafiyla sözüyle ugrasamam. Ben doguma gittigimde kim dua okuyacak da suya birakacak onu? Hickimse yapmaz ki?
Bunu yeni gördüm benden önce doğuradabilirsin benimde birsz sancım var yarın doğururmuyym acepKizlar hafiften adet sancisi gibi belimde agri var. İnsallah baslamistir dogumum ya. Ama karnimda hic sertlesme falan yok. Sabah gidecem hastaneye gecmeSe eger. Korkuyorum da bos hir belirti cikacak diye. Ne kadar dogurmak istedigimi biliyorsunuzsuan resmen belimin agrisi beni mutlu ediyor. Hastaneye giderim de yine O açıklık O sanci ile donersem buyuk hayal kırıklığı yasarım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?