- 6 Mayıs 2011
- 1.890
- 3.089
- 133
- 40
- Konu Sahibi kardelen384
-
- #49.421
Değildir bence hormonlardan galiba oğlumda şeker çıkmamıştı yine böyle ağzımın içi çamur gibiydi...1 saat önce ölçtüm 120ydi ama yine ağzımın tadı yok...şekerli karbonhidratlı yiyecekler bozuyor ağzımın tadını ama mesela yeşil soğan da bozuyor salataları soğansız seviyorum bir de başkalarınin yemeklerini falan yiyemiyorum yemeğin içindeki yağ kokuyor ağzımı çamurlu gibi yapıyor...bizde 2 çeşit zeytinyağı var biri bozuyor mesela ağzımın tadını heralde karıştırmışlar...ıyyy öyle uyuz bi durum işte...zaten doğuştan gurmeyimdir ben...anne olunca güçlü sağlam bi kadın olmuştum bu kız beni genç kızlık gunlerime döndürdü...kaprisli histerik midesi psikolojisi hassasBenim de ağzımın tadı iğrenç şekerden mi o yaa?
Canım kaka hiç önemli değil onu kafaya takma da çiş önemli bak! Sadece emziriyorsan muhtemelen süt üretimi henüz aktif etkili bir hal almadıgı için yetmiyordur. Burda seçim sana kalmış istersen mama verip süreci kontrol altında tutabilirsin sarılık açısından. Çünkü bilirubini direk çişiyle atacak vücuttan çiş yapmazsa sarılık olma ihtimali yüksek. Ya da mama işine girmeyip sık sık emzirebilirain sütün ortalama 72 saatte ancak onu doyuracak etkinliğe ulaşacaktır. Bu sırada sarılık olma ihtimalini göze almış olacaksın muhtemel şekilde bilirubini yükselecektir yani yükselsin aslında takipte olduğun sürece en nihayetinde düşüşe geçecektir. Benim şahsi tercihim mama vermeyip emzirmen yönünde olur. Bizim ufaklıgın 16,5a kadar çıktı bilirubini ben inat ettim vermedim mama ama hergün de baktırdık bilirubinine 8.günden sonra 13e geriledi şimdi epey azaldı sarılığı. Bu durum seni endişelendirmeyecekse sen de öyle yap. Ama panik olurum bebeğe bişey olur diye korkarım diyorsan 3 saatte bir ilk önce emzir sonra 30cc yi geçmeyecek şekilde mama ver. Kalan Aralık’larda yine seni emsinKızlar bi de biley sorcam daha çok etken ama bzim kız hiç kaka yapmadı . İlk kakasını tam doğarken yaptı . Normaldir dimi bgün 14.05 te tam iki günlük olcak hastanedeki hemşire 48 saat nırmal demişti ? Bi de çok az çiş yapıyor ya hiç anlamadık bez hep kuru bgün saat 14 gibi duş aldırdık o zaman yaptı çişini başka da yapmadı . Uyku hali yok sürekli ağlamak yok . 1.5 -2 saatte hatta saat başı bazen emziriyorum
Ya ne güzel işte kötü olur mu hiç olması gereken o zaten. Bizimki de her 3saatte altını alıyorum be her bezi kakalı sarı ve sulu :) hatta günde 2 de bonus kakası var toplamda 10bez ve hepsi kakalı. Sıkıntı YÖK hani güzel beslendiğinin en gerçekçi göstergesi aynen devamKızlar bizimki hep kaka yapiyo yiyip yapiyo bez yetistiremiyoruz ve hafif ishal gibi sarı sarı yapiyo sizce kötü mu bu yani ben ne yapacağımı şaşırdım
Desitin büyük kızımda kullanmıştım hala da hatta azıcık poposu kısarsın desitin sürerim şahane güzel geçiriyor ufaklıga da sudokrem numune vermişler hastaneden şimdilik banyo sonrası popsuna onu sürüyorum pişik falan olmadık daha gerçi ama pişik oluraa kesin ona da desitin sürerim ben çok memnunum desitinden.Günaydın kızlar. Buralar baya baya çiş kaka kokmuş
Ne kadar yabancıyım. Ayyy doğurmayan kaç kişi kaldık şurada yaaa. Buralar iyice sessizleşti.
Ben de ben de diyicem ama bi taraftan da daha 10 günüm varbve gönül hala çok yukarda. Ortada nişan Yok.
Neyse ben kafama takılanları sorsam tecrübeli ve taze tecrübe edinen annişlerimize.
Pişik kremi desitin aldım. Mavi kutu. Nasıldır acabakullananlar var mı? Burda okumuştum aslında biri yazmıştı. Sudocrem mağazada Yok. 2 yere baktık.
Eczanede de 2 katı fiyatı.
Bi de bu rezene kimyon anason çayı ve humana still tea aldım. Şimdiden başlasam mı içmeye? Rezene kimyon ölçülerini nasıl kullandınız?
Bu doğumunda olmaz inşallah canım hayırlısı ile atlatın canım dualarımız sizinleInşallah hayırlısıyla kucağına alırsın bebeğini canim. 2950 olmuş 50 cm geçmiş dedi salı günü bakicak bakalım tekrar . Gul ismi bende istiyordum ama kayınvalide ve gorumcenin adıda gülle başladığından istemiyordum bazı sebepler vardı hamile hamile özellikle görümce neler yaptı anlatsam aklın hayalin durur ki benim çok şükür Allah yukarda kimseye bi zararım olmaz olmasida şimdide isim bulamıyorum valla napicam bilmiyorum hala eşim doğururken ne desem kabul eder gül ömür diye düşündüm bi ara veya gülru adımda gonca çünkü bana da uyumlu . Oglum da temmuzda 2 yaşına girecek zorlanicaz ama alisicaz yapacak birşey yok Allah büyük bi kolaylığını bulucaz artik. Suan tek stresim dogumdayken oğlum ne olacak kimseyle durmaz kimse başladığından yardım etmediğin alışık değil kimseyle çok üzülüyorum hiç ayrı kalmadık da bide bende kanama olayı oluyo ya bi daha göremezsem diye çok korkuyorum
Benimki 2 yaşında bu süreçte babası annem yanında oldu bende eve gelince yemeğini kendim yedirdim kardeşi sevdirdim .. bebek aglayinca cok üzülüyor mesela ama aniden kendini benim ustume bebeğe atıyor tehlikeli oluyor sezeryanim için bebek için ama annem eşim yanımda diye daha kolay haftaya eşim ise iki haftaya annem memlekete donuyor bizi o zaman zor günler bekliyor umarım Allah kolayligini verir bize iki küçük çocuk çok güzel ve çok zor :)
Kızlar ben doğum yaptım. Zorlu bir süreçten geçtik ama şükür iyiyiz
Özelde canim aynı yerde aynı doktorda yine .bugün bıraktık iste biz gelir gelmez kaçtı hemen oğlumu uyutmuş o da uyumuş uykuya çok düşkün nerde fırsat bulsa uyuyo anlamadım eşim baya sitem etti iki üç kere bıraktık iste yanında bakalım annem kardeşlerimde var bakarlar bi şekilde ben hiç ayrı kalmadım o da kalmadı illaki ariyo belli bi saatten sonraCanını sıkma bakan biri elbet olur hiç dert etme.ozelde yapacaksan da o da da sizinle olur hiç olmadı.
Kv gorumceninkine bakarken seninkinede bakar 2 gün
Inşallah olmaz canim annem köye gitmişti bi aydır orda gelicek salı günü eşimle annem yanımda olur eşimi gece gönderirim annem kalır kanama falan olursa farkeder haber verir falan eşimde oğlumla ilgilenir annesiyle planlı olursasabahtan alıcak ameliyata zaten kan bulmak daha kolay oluyor diye bakalım hayırlısıyla bi atlatsak bakmasından korkmuyorum artık.Bu doğumunda olmaz inşallah canım hayırlısı ile atlatın canım dualarımız sizinle
Senin yanında annen olacak mı esinde oğluna bakar
Canim şimdi bi mahindra gördümde iki yaşında demissin benim oğlumda temmuzda 2 yaşında olacak zorlukları çok mu nasıl gidiyor şimdilik oğlum kardeş kardeş diye karnımı opuyo seviyo ama doğunca değişir mi acaba sabah top almış oynayalım diyo koltuğa köy diyo:) karnından daha doğmadı doğunca diyorum seviniyo ama doğunca işler değişir miPusette penye battaniye ile çıkardık biz
Anneme geldiğimden beri ben de zorlanıyorum diyet yapmakta annem çok kızıyo bizim evin canan karatayı herşeyi biliyo sağolsun.. cocukta gelişmeyince son 2 hafta iyice üzerime gelmeye başladı... eşim yürümeme annem yemememe takmış durumda bense yıldumm bezdummm :)tired cim biz sekercilerden sen 17.sinde doğum H Hunilimom 15.inde
Kahverengikus 13 inde ben ise 22 sinde gözüküyor doğumum.
Adasuyu vardı ama oda rumuz değiştirdi.
Sanırım birde D Deli mavi prenses vardı.
Bende artık sıkıldım saldım gitti. Ama çok salmadım. En fazla 168 gördüm zaten yürüme işi hep sıkıntılı idi bende.
Inşallah sağlıklı bir şekilde kucagimiza alıcaz bebislerimizi
Yanında birileri olucksa hic dert etme bende bakacak kimsen yok sanıyorum madem annen kardeslerin var bosver idare etsinler düşünme bakılır durur sen kendini sağlığını düşünÖzelde canim aynı yerde aynı doktorda yine .bugün bıraktık iste biz gelir gelmez kaçtı hemen oğlumu uyutmuş o da uyumuş uykuya çok düşkün nerde fırsat bulsa uyuyo anlamadım eşim baya sitem etti iki üç kere bıraktık iste yanında bakalım annem kardeşlerimde var bakarlar bi şekilde ben hiç ayrı kalmadım o da kalmadı illaki ariyo belli bi saatten sonra
Benimde 17 mayıs sezeryan tarihi ama 2 hafta ilerden gitti için beni zorluyo nefes darli yapiyo çarşambaydi pazartesi olsun dedim tamam dedi cumartesi de nst icin gel dedi spinal olcam eşimde gircek insInşallah olmaz canim annem köye gitmişti bi aydır orda gelicek salı günü eşimle annem yanımda olur eşimi gece gönderirim annem kalır kanama falan olursa farkeder haber verir falan eşimde oğlumla ilgilenir annesiyle planlı olursasabahtan alıcak ameliyata zaten kan bulmak daha kolay oluyor diye bakalım hayırlısıyla bi atlatsak bakmasından korkmuyorum artık.
Canim 39uncu haftan senin de kutlu olsun. Bizim arastirdigimiz kadariyla suni sanci kotu bir sey degil. Olayi hizlandirdigi icin 8-10 saat cekecegin aciyi 2-3 saat cekiyorsun diyorlar.40+3 mu olacaksin sali gunu? Doktor 41. Haftayi beklemeyi dusunmuyor bu durumda. Suni sanci mi yapmayi dusunuyor biliyor musun?
F fcevriye @Belirtisiznesne kizlar ben de bugun 39+1yim. Cuma randevum var. Alttan muayene edecekmis bu Cuma. Haftaya Sali 40 oluyoruz. 41i beklemek istemiyorum yaa sizce 40ta suni sanci ile dogumu baslatmak sacma mi olur? Bir de suniden once tampon gibi bir ilac da yerlestiriliyormus vajinaya. O da dogumu tetikliyor sanirim. O kadar bekledik ama insan son gunler iyice heyecan yapiyor.
Benimki 37de 3200 dü cuma benimde kontrolum var bakim ne kadar oldu benimde 15 gun var tahminen dogumaGecen sali 3400 du bakalim yarin gidicem ne kadar olmus. 10 gun kaldi doguma cok almaz umarim
Muhakkak değişecek ins en az hasarla atlatırız diyorum ya 2 cocuk anneleri konumuz belliCanim şimdi bi mahindra gördümde iki yaşında demissin benim oğlumda temmuzda 2 yaşında olacak zorlukları çok mu nasıl gidiyor şimdilik oğlum kardeş kardeş diye karnımı opuyo seviyo ama doğunca değişir mi acaba sabah top almış oynayalım diyo koltuğa köy diyo:) karnından daha doğmadı doğunca diyorum seviniyo ama doğunca işler değişir mi
Karar verdin mi hastaneye bizim jimer buyuk ihtimal yarin tam netlesir.Ay sende 8 inde doğur hadi yanyana doğuralım :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?