2018 Mayıs Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    349
Benim de ağzımın tadı iğrenç şekerden mi o yaa?
Değildir bence hormonlardan galiba oğlumda şeker çıkmamıştı yine böyle ağzımın içi çamur gibiydi...1 saat önce ölçtüm 120ydi ama yine ağzımın tadı yok...şekerli karbonhidratlı yiyecekler bozuyor ağzımın tadını ama mesela yeşil soğan da bozuyor salataları soğansız seviyorum bir de başkalarınin yemeklerini falan yiyemiyorum yemeğin içindeki yağ kokuyor ağzımı çamurlu gibi yapıyor...bizde 2 çeşit zeytinyağı var biri bozuyor mesela ağzımın tadını heralde karıştırmışlar...ıyyy öyle uyuz bi durum işte...zaten doğuştan gurmeyimdir ben...anne olunca güçlü sağlam bi kadın olmuştum bu kız beni genç kızlık gunlerime döndürdü...kaprisli histerik midesi psikolojisi hassas

Canım kaka hiç önemli değil onu kafaya takma da çiş önemli bak! Sadece emziriyorsan muhtemelen süt üretimi henüz aktif etkili bir hal almadıgı için yetmiyordur. Burda seçim sana kalmış istersen mama verip süreci kontrol altında tutabilirsin sarılık açısından. Çünkü bilirubini direk çişiyle atacak vücuttan çiş yapmazsa sarılık olma ihtimali yüksek. Ya da mama işine girmeyip sık sık emzirebilirain sütün ortalama 72 saatte ancak onu doyuracak etkinliğe ulaşacaktır. Bu sırada sarılık olma ihtimalini göze almış olacaksın muhtemel şekilde bilirubini yükselecektir yani yükselsin aslında takipte olduğun sürece en nihayetinde düşüşe geçecektir. Benim şahsi tercihim mama vermeyip emzirmen yönünde olur. Bizim ufaklıgın 16,5a kadar çıktı bilirubini ben inat ettim vermedim mama ama hergün de baktırdık bilirubinine 8.günden sonra 13e geriledi şimdi epey azaldı sarılığı. Bu durum seni endişelendirmeyecekse sen de öyle yap. Ama panik olurum bebeğe bişey olur diye korkarım diyorsan 3 saatte bir ilk önce emzir sonra 30cc yi geçmeyecek şekilde mama ver. Kalan Aralık’larda yine seni emsin

Kızlar bizimki hep kaka yapiyo yiyip yapiyo bez yetistiremiyoruz ve hafif ishal gibi sarı sarı yapiyo sizce kötü mu bu yani ben ne yapacağımı şaşırdım
Ya ne güzel işte kötü olur mu hiç olması gereken o zaten. Bizimki de her 3saatte altını alıyorum be her bezi kakalı sarı ve sulu :) hatta günde 2 de bonus kakası var toplamda 10bez ve hepsi kakalı. Sıkıntı YÖK hani güzel beslendiğinin en gerçekçi göstergesi aynen devam

Desitin büyük kızımda kullanmıştım hala da hatta azıcık poposu kısarsın desitin sürerim şahane güzel geçiriyor ufaklıga da sudokrem numune vermişler hastaneden şimdilik banyo sonrası popsuna onu sürüyorum pişik falan olmadık daha gerçi ama pişik oluraa kesin ona da desitin sürerim ben çok memnunum desitinden.

Bu doğumunda olmaz inşallah canım hayırlısı ile atlatın canım dualarımız sizinle
Senin yanında annen olacak mı esinde oğluna bakar

Küçük olunca laftan da anlaamz.benimki de laftan anliyo ama zarar verir diye korkuyorum biraz o potansiyelde var benimkimde.bakalim bizi nasıl zorluklar bekliyo.ben doğumdan sonra iki cocuklu annelerin fikrini merak edip bol bol sorarim sizlere artik

Kızlar Bebekonfor dan beşik alanlar cibinliğini nasıl geçirdiniz yaa, bir türlü beceremedim
Sepet beşik benimkisi. Geçenlerde birisi daha sormuştu ama sanki onun beşiği farklıydı öyle hatırlıyorum.

Canını sıkma bakan biri elbet olur hiç dert etme.ozelde yapacaksan da o da da sizinle olur hiç olmadı.
Kv gorumceninkine bakarken seninkinede bakar 2 gün
Özelde canim aynı yerde aynı doktorda yine .bugün bıraktık iste biz gelir gelmez kaçtı hemen oğlumu uyutmuş o da uyumuş uykuya çok düşkün nerde fırsat bulsa uyuyo anlamadım eşim baya sitem etti iki üç kere bıraktık iste yanında bakalım annem kardeşlerimde var bakarlar bi şekilde ben hiç ayrı kalmadım o da kalmadı illaki ariyo belli bi saatten sonra

Bu doğumunda olmaz inşallah canım hayırlısı ile atlatın canım dualarımız sizinle
Senin yanında annen olacak mı esinde oğluna bakar
Inşallah olmaz canim annem köye gitmişti bi aydır orda gelicek salı günü eşimle annem yanımda olur eşimi gece gönderirim annem kalır kanama falan olursa farkeder haber verir falan eşimde oğlumla ilgilenir annesiyle planlı olursasabahtan alıcak ameliyata zaten kan bulmak daha kolay oluyor diye bakalım hayırlısıyla bi atlatsak bakmasından korkmuyorum artık.

Pusette penye battaniye ile çıkardık biz
Canim şimdi bi mahindra gördümde iki yaşında demissin benim oğlumda temmuzda 2 yaşında olacak zorlukları çok mu nasıl gidiyor şimdilik oğlum kardeş kardeş diye karnımı opuyo seviyo ama doğunca değişir mi acaba sabah top almış oynayalım diyo koltuğa köy diyo:) karnından daha doğmadı doğunca diyorum seviniyo ama doğunca işler değişir mi

tired cim biz sekercilerden sen 17.sinde doğum H Hunilimom 15.inde
Kahverengikus 13 inde ben ise 22 sinde gözüküyor doğumum.
Adasuyu vardı ama oda rumuz değiştirdi.
Sanırım birde D Deli mavi prenses vardı.
Bende artık sıkıldım saldım gitti. Ama çok salmadım. En fazla 168 gördüm zaten yürüme işi hep sıkıntılı idi bende.
Inşallah sağlıklı bir şekilde kucagimiza alıcaz bebislerimizi

Tazecik minnoş anneler bu sütünüz artsın diye yaptıklarınız konusunda naçizane bir tavsiyem olacak. İçilen yiyilen bir sürü şey var malum yalnız bunların sütü arttırması konusunda şöyle bir durum var özellikle bu bitki çayı olarak tükettiğiniz Rezene gibi otlarda bu durum söz konusu. Bu bitkiler sütü arttırıyor evet ama nasıl?? Hipofiz bezinizi uyarıyor ve hormonal dengeyi değiştirerek daha fazla süt üretimi sağlıyor bu aslında anne sağlığı açısından çok hoş olmayan bir durum. Yapay bir uyarılma ve değişen hormon dengesi söz konusu. Sonra bebeği emzirdikten sonra daha çok süt olsun diye pompayla sağmakta çok doğru bir hareket değil. Siz pompayla sağdıkça süt üretimi ilk etapta artacak evet ama bebek ihtiyacı olan kadarını çekecek kalan sütü yine pompa ile sağacaksınız ve pompa bebek kadar etkili göğüsü boşaltmadıgı için uzun vadede memeler dolu kaldığından süt üretimi yavaşlayacak. Bu işin kitabında yazan tek bir doğrusu var sadece bebeği emzirmek. Çünkü üretim mekanizması zaten okadar kusursuz yaratılmış ve kendi başına okadar güzel işliyor ki dışarıdan hiç müdahaleye gerek Yok. Süt üretimi bebeğin ihtiyacına göre günlük olarak şekilleniyor zaten. Yani doğumu takip eden 48saatte 10cc gelen sütünüz bebeğin ihtiyacı ve emme süresi arttıkça artıyor. 2 haftanın sonunda memeler artık günde ortalama 500cc ye kadar süt üretecek kıvama geliyor. Kendinizi bu konuda sıkmayın, şunu içerim bunu yiyeyim doymadı mama vereyim diye debelenmeyin. Sadece emzirmeye odaklanın. Fiziksel bir engel yoksa her annenin sütü bebeğine yeter emin olun. Gereksiz kaygılarla Durumu zorlaştıran yine anneler oluyor.siz onlardan olmayın sorularınız varsa yazın elimden geldiğince rahatlatayım sizleri öpüldünüz !! :)

Anneme geldiğimden beri ben de zorlanıyorum diyet yapmakta annem çok kızıyo bizim evin canan karatayı herşeyi biliyo sağolsun.. cocukta gelişmeyince son 2 hafta iyice üzerime gelmeye başladı... eşim yürümeme annem yemememe takmış durumda bense yıldumm bezdummm :)

Yanında birileri olucksa hic dert etme bende bakacak kimsen yok sanıyorum madem annen kardeslerin var bosver idare etsinler düşünme bakılır durur sen kendini sağlığını düşün

Benimde 17 mayıs sezeryan tarihi ama 2 hafta ilerden gitti için beni zorluyo nefes darli yapiyo çarşambaydi pazartesi olsun dedim tamam dedi cumartesi de nst icin gel dedi spinal olcam eşimde gircek ins

Canim 39uncu haftan senin de kutlu olsun. Bizim arastirdigimiz kadariyla suni sanci kotu bir sey degil. Olayi hizlandirdigi icin 8-10 saat cekecegin aciyi 2-3 saat cekiyorsun diyorlar.

Bishop skoru diye bir sey varmis ama o onemli. Benimkisi dusuk cikti. Bu rahmin doguma hazirlik skoru. Rahim acikligi (3 cm 5 cm aciklik dedigimiz), rahmin incelmesi ( rahim ilk bas 3cm kalinliginda dogumda yumusak ve iste yarim cm alti filan olmasi gerekiyor. Yuzde 90 incelmisse cok ince dogum baslamak uzere) , bebegin yuksekligi (bu da +5 ve -5 arasi) 0 da bebek kafasini rahme dayamis, digeri de cm ile rahimden asagi yada yukari dogru uzakligi. Eger bishop skoru iyiyse suni sancili dogum kolay. Eger benim gibi bebek kafasi yukari kacmis, aciklik yoksa suni dogum uzun ve zor olurmus. Uzun suni dogumlar sezeryanle bitebilirmis.

Vajinadan verilen ilac rahmi inceltiyor ( fransa da yeni yasaklanan ilac var onu da bulursam yazayim). Incelme olursa acilma kismi olsun diye genelde serum ile oxitosin, pitosin diye sanci ilaci veriyorlar. Aciklik olunca bebegin cikmasi icin rahimden uzakligi gitmesi lazim. Bebek uzaksa biraz zorlu olabiliyormus.

Doktor bishop skorunu cati muayenesi ile soyleyebilirmis. Benim doktorum dusunun arastirin gelin diyince bizde boyle arastirdik.. Bebek yukarida diye baktiktan sonra cati muayenesi yapmadi bile.

39 da bebegin gelmesi en dusuk risk, sonra risk artmaya basliyor. Ama gelmeyecek bebegi cok uzaktayken getirtmekte sezeryanle sonuclanabilir. Cati muayenesine gore sor doktoruna..

Muhakkak değişecek ins en az hasarla atlatırız diyorum ya 2 cocuk anneleri konumuz belli

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…