- Konu Sahibi kardelen384
-
- #49.441
Sen nasilsin, bebegin nasil?Tazecik minnoş anneler bu sütünüz artsın diye yaptıklarınız konusunda naçizane bir tavsiyem olacak. İçilen yiyilen bir sürü şey var malum yalnız bunların sütü arttırması konusunda şöyle bir durum var özellikle bu bitki çayı olarak tükettiğiniz Rezene gibi otlarda bu durum söz konusu. Bu bitkiler sütü arttırıyor evet ama nasıl?? Hipofiz bezinizi uyarıyor ve hormonal dengeyi değiştirerek daha fazla süt üretimi sağlıyor bu aslında anne sağlığı açısından çok hoş olmayan bir durum. Yapay bir uyarılma ve değişen hormon dengesi söz konusu. Sonra bebeği emzirdikten sonra daha çok süt olsun diye pompayla sağmakta çok doğru bir hareket değil. Siz pompayla sağdıkça süt üretimi ilk etapta artacak evet ama bebek ihtiyacı olan kadarını çekecek kalan sütü yine pompa ile sağacaksınız ve pompa bebek kadar etkili göğüsü boşaltmadıgı için uzun vadede memeler dolu kaldığından süt üretimi yavaşlayacak. Bu işin kitabında yazan tek bir doğrusu var sadece bebeği emzirmek. Çünkü üretim mekanizması zaten okadar kusursuz yaratılmış ve kendi başına okadar güzel işliyor ki dışarıdan hiç müdahaleye gerek Yok. Süt üretimi bebeğin ihtiyacına göre günlük olarak şekilleniyor zaten. Yani doğumu takip eden 48saatte 10cc gelen sütünüz bebeğin ihtiyacı ve emme süresi arttıkça artıyor. 2 haftanın sonunda memeler artık günde ortalama 500cc ye kadar süt üretecek kıvama geliyor. Kendinizi bu konuda sıkmayın, şunu içerim bunu yiyeyim doymadı mama vereyim diye debelenmeyin. Sadece emzirmeye odaklanın. Fiziksel bir engel yoksa her annenin sütü bebeğine yeter emin olun. Gereksiz kaygılarla Durumu zorlaştıran yine anneler oluyor.siz onlardan olmayınsorularınız varsa yazın elimden geldiğince rahatlatayım sizleri öpüldünüz !! :)
Aman tanrıııııııımmmm...bu listeye göre ilk sırada ben varım hicbirinizden bişey ögrenemiycem...2.ve zorunlu sezaryen 8 mayıs salı saat 10da randevum var bile...o zaman ben size yazcam doğumdan sonra gebelik şekeriyle ilgili yapılanları tecrübelerimi...tüh biri benden önce doğursa da sorsaydım biraccıktired cim biz sekercilerden sen 17.sinde doğum @Hunilimom 15.inde
Kahverengikus 13 inde ben ise 22 sinde gözüküyor doğumum.
Adasuyu vardı ama oda rumuz değiştirdi.
Sanırım birde @Deli mavi prenses vardı.
Bende artık sıkıldım saldım gitti. Ama çok salmadım. En fazla 168 gördüm zaten yürüme işi hep sıkıntılı idi bende.
Inşallah sağlıklı bir şekilde kucagimiza alıcaz bebislerimizi
Ben en son kontrolden sonra tamamen saldim ve yiyorum bakalim bu hafta kac kilo almis bebek cok merak ediyorum.yarin belli olur. Bide dogumdan sonra 40 gun daha devam edicez demistin gecen gun. Inan benim takaatim yok yapabilecegime inanmiyorm. Nefsimi biraz sondurmem lazim. Saglikla kucagimiza alalim insallah. Kendimi suan icin cok dusunemiyorm. Kafamda normal doguma odaklanmis sekilde bekliyorm. Yarin cati muayenem vartired cim biz sekercilerden sen 17.sinde doğum @Hunilimom 15.inde
Bende artık sıkıldım saldım gitti. Ama çok salmadım. En fazla 168 gördüm zaten yürüme işi hep sıkıntılı idi bende.
Kiz belli olmaz bakarskn senden önce dogururum :)Aman tanrıııııııımmmm...bu listeye göre ilk sırada ben varım hicbirinizden bişey ögrenemiycem...2.ve zorunlu sezaryen 8 mayıs salı saat 10da randevum var bile...o zaman ben size yazcam doğumdan sonra gebelik şekeriyle ilgili yapılanları tecrübelerimi...tüh biri benden önce doğursa da sorsaydım biraccık
Benim de artık yürümesem bile 2 saat sonra falan kendiliğinden düşmeye başlıyor ilk zamanlar yürümezsem asla düşmüyordu...yüzdük yüzdük kuyruğuna geldik...ama cidden şu beyaz un ve şeker zehirmiş resmen
Yarın yazarım çıkınca doktordan sende unutma yaz olur muBenimki 37de 3200 dü cuma benimde kontrolum var bakim ne kadar oldu benimde 15 gun var tahminen doguma
Kiz kacirdim sende mi dogum yaptin masallah o kadar hizli gidiyoki akis yetisemiyorm gozun aydin canim allah hayirli evlat etsin kuzunu sana bagislasinCanım ben de bugün emzirdim diyordum ama resmen 2 saat memeyle cebellesti emdi emdi, sonra da ne uyudu ne sustu devamlı ağladı mama verdik sustu. Napayim artik ya valla çok bunaldim ben bu konudanmama yerken de boğazına kaçıyor ömrümden ömür gidiyor. Allah senin de yardımcın olsun kuzum
Tamam canim aklimdasinYarın yazarım çıkınca doktordan sende unutma yaz olur mu
Ben ağzımın tadını bozdugu için istesem de yiyemiyorum aslında...ilk zamanlar tadına bakayım azıcık diyordum şimdi imkanı yok beyaz ekmeğin bir lokması bile mahfediyor saatlerce gitmiyor ağzımdan o kötü tat...o yüzden alıştım galiba...şekerli ve karbonhidratlı her şey pirinç bile ıyyyyyy çok kötü...yemekten keyif almayı özledimBen en son kontrolden sonra tamamen saldim ve yiyorum bakalim bu hafta kac kilo almis bebek cok merak ediyorum.yarin belli olur. Bide dogumdan sonra 40 gun daha devam edicez demistin gecen gun. Inan benim takaatim yok yapabilecegime inanmiyorm. Nefsimi biraz sondurmem lazim. Saglikla kucagimiza alalim insallah. Kendimi suan icin cok dusunemiyorm. Kafamda normal doguma odaklanmis sekilde bekliyorm. Yarin cati muayenem var
38 haftalıksın demiştir. Yani 38 i doldurdun. 39. Haftaya başladın. Onlar biteni söylüyor genelde benimkide öyle söylüyor.Bugün doktorum 38. Haftaya girdiğimi söyledi. Ben ise 38+0 dan 38+6 arasının 39. Hafta olduğunu sanıyordum. Siz nasıl hesaplıyorsunuz?
Senin durum birazda farklı. Ben ise yediğüm her şeyden ciddi anlamda mutlu oluyorm tek derdim gece hepsinin agzıma gelmesi ve midemin cayır cayır yanması. Tabi bide kilo almaya başladım 70 olmadan bitiricektim ama 71 oldum bile. İyi yiyorum amaBen ağzımın tadını bozdugu için istesem de yiyemiyorum aslında...ilk zamanlar tadına bakayım azıcık diyordum şimdi imkanı yok beyaz ekmeğin bir lokması bile mahfediyor saatlerce gitmiyor ağzımdan o kötü tat...o yüzden alıştım galiba...şekerli ve karbonhidratlı her şey pirinç bile ıyyyyyy çok kötü...yemekten keyif almayı özledim
Oh ne güzel ebe bulmuşsun Hayırlı uğurlu olsun sağlıkla sevdikleriyle büyüsün imşallahAllah iyi insanlarla karşılaştırsın ebem masaj bile yapıyodu bana o olmasa yapamazdım ve ben yaptıysam herkes yapar gerçekten yapar zaten biz bişey yapmıyoruz 3-5 defa ıkındım okadar
Çocuğa olmaz dediler iri dediler Allah o gücü vermiş bize hiçte iri değil:)
Ben artık daha yoğun olacam umarım faydam olmuştur doğmayan Arkadaşlar rabbim yardım etsin çok kutsalmış annelik
Geçmiş olsun hayırlı olsun sağlıkla büyüsün inşallahKızlar ben doğum yaptım. Zorlu bir süreçten geçtik ama şükür iyiyiz
Canım yüksek dozda aldığın folik asitin sana hiç bir zararı olmaz bebeğine de olmaz. Folik asitin fazlası idrarla direk vücuttan atılıyor. Bu konuyla ilgili sana kim ne anlatmaya çalıştıysa yanlış aktarmış.cok tesekkur ederim cok aydinlatici yazmissin ellerine saglik...hayirlisiyla saglikla kucagina al insallah bebegini
benim de ilk olcak hayatimda hic bebek bakmadim ve hic bisey bilmiyorum nurdan ogreniyorum o yuzden cok soru soruyorum sanirim merak ediyorum herseyi :)
cok sukur doktor normal deyince icim rahatladi da birden miyomun var deyince cok korktum...neyseki yanlis gormus keske gormeden soylemeseymis beynimden kaynar sukar fiskiriyo gibi olmustu...doktoru cagirdi da o dedi neyse ki kese bu diye
bi de aile hekimi salak bana yuksek dozda folik vermis onu duzeltti 400 mg lık verdi megerse aile hekiminin verdigi folik asitler ilerde cocugun otizmli dogmasina neden oluyomus bebege doz fazla geldigi icin o aile hekimini boğmak istiyorum :) Allah tan 2 gun kullanmistim biraktim
kisaca ankatmaya caliscam biz 3 nisanda iliskiye girdik yumurtlamadan 3 gun once ve yumurtlama gunu olmak uzere 3 4 5 6 si o halde adetin 17.gunu iliski oldu bizim gec dollenme olmus oluyo bizimki o zmn
haftaya gel dedi 9unda ama daha 8 hafta olmicak ne dicek bakalim. hakkimizda hayirlisi
Ben 57 yle başladım 67-68 gidip geliyorum ama çoğunu kusmam geçince 4.5.aylarda aldım son 3 ayda anca 3-4 kilo aldım...bebek de geçen hafta 3400gr dı güya...bilmiyorum ne kadar doğru...sürekli bocaladım...son kontollerde doktorum da e işte biraz daha ye niye kilo almamışsım diyor listeye tam uysam açlıktan ölcem...ama tam buğday ekmeğine falan alıştım hoşuma gidiyor artıkSenin durum birazda farklı. Ben ise yediğüm her şeyden ciddi anlamda mutlu oluyorm tek derdim gece hepsinin agzıma gelmesi ve midemin cayır cayır yanması. Tabi bide kilo almaya başladım 70 olmadan bitiricektim ama 71 oldum bile. İyi yiyorum ama
cnm bilemiyorum ama iyi kötü doktor dedi sonuctaCanım yüksek dozda aldığın folik asitin sana hiç bir zararı olmaz bebeğine de olmaz. Folik asitin fazlası idrarla direk vücuttan atılıyor. Bu konuyla ilgili sana kim ne anlatmaya çalıştıysa yanlış aktarmış.
İyiyiz şükürSen nasilsin, bebegin nasil?
Bende varım hemde insulinlitired cim biz sekercilerden sen 17.sinde doğum @Hunilimom 15.inde
Ama senin hiç yükselmez heralde di mi canım bizim gibi 170lere falan gelmez insülin kullandığın için...öylesi daha mı iyiydi acaba...diyet yürüyüş diye o kadar heba olduk bebeğe zarar verip vermediğini de bilemiyoruzBende varım hemde insulinli
Kuzum ben mecburum saçmaya bebeğim.kuvezde ve benim.sutume.cok ihtiyacı varTazecik minnoş anneler bu sütünüz artsın diye yaptıklarınız konusunda naçizane bir tavsiyem olacak. İçilen yiyilen bir sürü şey var malum yalnız bunların sütü arttırması konusunda şöyle bir durum var özellikle bu bitki çayı olarak tükettiğiniz Rezene gibi otlarda bu durum söz konusu. Bu bitkiler sütü arttırıyor evet ama nasıl?? Hipofiz bezinizi uyarıyor ve hormonal dengeyi değiştirerek daha fazla süt üretimi sağlıyor bu aslında anne sağlığı açısından çok hoş olmayan bir durum. Yapay bir uyarılma ve değişen hormon dengesi söz konusu. Sonra bebeği emzirdikten sonra daha çok süt olsun diye pompayla sağmakta çok doğru bir hareket değil. Siz pompayla sağdıkça süt üretimi ilk etapta artacak evet ama bebek ihtiyacı olan kadarını çekecek kalan sütü yine pompa ile sağacaksınız ve pompa bebek kadar etkili göğüsü boşaltmadıgı için uzun vadede memeler dolu kaldığından süt üretimi yavaşlayacak. Bu işin kitabında yazan tek bir doğrusu var sadece bebeği emzirmek. Çünkü üretim mekanizması zaten okadar kusursuz yaratılmış ve kendi başına okadar güzel işliyor ki dışarıdan hiç müdahaleye gerek Yok. Süt üretimi bebeğin ihtiyacına göre günlük olarak şekilleniyor zaten. Yani doğumu takip eden 48saatte 10cc gelen sütünüz bebeğin ihtiyacı ve emme süresi arttıkça artıyor. 2 haftanın sonunda memeler artık günde ortalama 500cc ye kadar süt üretecek kıvama geliyor. Kendinizi bu konuda sıkmayın, şunu içerim bunu yiyeyim doymadı mama vereyim diye debelenmeyin. Sadece emzirmeye odaklanın. Fiziksel bir engel yoksa her annenin sütü bebeğine yeter emin olun. Gereksiz kaygılarla Durumu zorlaştıran yine anneler oluyor.siz onlardan olmayınsorularınız varsa yazın elimden geldiğince rahatlatayım sizleri öpüldünüz !! :)
Ayy maşallah size kuzum...günlerimiz aynıydi galiba seninle...sen 17.gün diyorsun ben daha hala hazır değilimİyiyiz şükürbugün birlikteliğimizin 17. Günü bitiyor yavaş yavaş oturdu düzenimiz. Şimdilik emme ve uyuma dışında pek birşey yapmıyor kuzucuk karnımda olsa daha 37. Haftasında olacaktı malum hala karnımdaki gibi takılıyor bence 40ından sonra huyu suyu değişir mi bilmem
Ben en düşük dozajda kullanıyorum ve uzun zamandır diyete de sıkı sıkı uymuyorum 120 geçmedi daha benim açlık yüksek çıkıyordu baslarda 100 ün altına hiç düşmüyordu şükür onuda düşürdüm bakalım yarin endokrinde randevum var ne diyecek1Ama senin hiç yükselmez heralde di mi canım bizim gibi 170lere falan gelmez insülin kullandığın için...öylesi daha mı iyiydi acaba...diyey yürüyüş diye o kadar heba olduk bebeğe zarar verip vermediğini de bilemiyoruz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?