- 27 Nisan 2016
- 386
- 529
- 53
- Konu Sahibi kardelen384
-
- #50.221
canım Allah korumuş ikinizide, çok ama çok geçmiş olsun, prenses hayırlı uğurlu olsun, sarılığı da geçecek inşallah annesi sen nasılsın şimdi, biran önce evinize ve birbirinize kavuşur ve kavuşmanın tadını diye doya çıkarırsınız, bu zorlu doğum hikayesini de sadece bir anı olarak anlatırsınız inşallahYukarıdaki iletiyi yazdıgımda herşey bitti, 2 gün yatar sonra prensesimle evinize gideriz diyordum. Hiç öyle olmadı. En baştan anlatayım.
2 mayıs çarşamba günü, kontrol ve gerekirse sezeryan tarihi belirlemek için doktora gittim. Tüm tahlillerim 1 hafta öncesi alınmıştı ve hepsi temizdi. Dr bir kere daha gemogram ve idrar bakalım içimiz rahat etsin dedi. Verdim kan ve idrar kuzenime kahvaltıya gittim. Saat 3’e kadar oturdum falan sonra hastaneye gidip nst ye baglandım herşey normal, tansiyon ölçtürdüm 11/8.. buraya kadar sıkıntı yok. Dr yanına girdim, anestezi uzmanının verdiği kağıtlara falan baktı, dedi ki tmm çık servise yatış yapsınlar, pazartesiye kadar normal gelmezse keser alırız prensesi dedi. Tam kağıtlara uzandım, dur şu son sonuçlara da bir bakalım dedi ve ekrana bakmasıyla doktorun sararması bir oldu. İdrarda protein çok yüksek diye çığlık attı adam resmen. Hemen ayagımdaki ödemlere baktı. Gebelik zehirlenmesi, hemen şimdi alıyorum çocugı dedi. Şoka girdim. Tansiyon istedi tekrar, ölçüldü 18-10. Dedin 3 dk önce böyle değildi. Hemşirenin savunması, kulaklarım tıkalı tam ölçüm yapamıyorum. Elimde kalacaktı.
20 dakikada beni ameliyata hazırladılar. Karnım tok oldugu için spinal anestezi yapılabildi. Doktorum Sinan Erdoğan hayatımızı kurtardı resmen. Ben ki hayatımda 12’den büyüm tansiyon görmedim kendimde, ameliyata alınırken 18-10 du.. preklamsi.. lanet hastalık.
Ameliyattan sonra odaya çıktıgımızda da bitmedi, yüksek tansiyondan dolayı kanama durmadı. Koyun kesilmiş gibi oldu yatagım. Dil altı ilaç verildi, titreme yaptı bende ama ne titreme. 1,5 saat boyunca vücudumdaki tüm hücreler titredi. 2 doktor 2 ebe çaresiz kldı resmen. 2 ünite kırmızı kan 2 ünite de beyaz kan bağlandı peşpeşe. Titreme geldiğinde tansiyonum 20-16’ydı. Gözümün tek gördüğü çaresiz eşim ve yattığı yerde hiçbir şeyden habersiz elini emen kızımdı. O an yalvardım almasın canımı diye. Bebeğime doyamadan, koklayamadan..
Sabaha kadar anca toplayabildim kendimi. Sabah da çocuk doktoru kızıma sarılık teşhisi koydu ve küveze aldı. O andan beri ağlamaktan içim çıktı. Aramızda 3 kat var. 2 saatte bir emzirmeye gidiyorum. Onu orada bırakmak öyle zor ki.. AB0 ıyuşmazlıgından dolayı kızım sarılık.
Ben de yüksek riskli hasta oldugum için hala hastanede tutuluyorum.
Çok zor günler ben ve bebeğim için. Panik atak ve anksiyetem yükseldi. Hep kötü şeyler dönüyor beynimde.
Lütfen dua edin sütüm çok çpk çoğalsın ve bir an önce kızım sağlığına kavuşsun. Çok dua edin ne olur..
Hadi gozunaydin canim cok sevindim darisi basimiza.Evet hemen ölçmüşler 73 mü 75 mi öyle bişey dedi sorun yok dedi emziriyorum çok şükür
Yaaa süt mü kesiyolarmış yoksaMastit olsa ağrısından duramazsın ve memelerin ateş gibi olur ısı yükselir henüz mastit olmamışsındır muhtemelen ama etkili bir şekilde sağamazsanda mastit olacaksın ilerleyen günlerdeben gittim işte doktora bana sıcak kompress yaptırdı hemşirelere sonra sağ dedi pompayla hiç gelmedi yine sütüm az az akıyordu sadece eve git sıcak duş al masaj yap yine sağ dedi birkaç gün bekleyelim olmazsa sütünü kesmek zorunda kalabiliriz onun için ilaç veririm dedi kanım dondu bebeği emzirememek fikri mahvetti beni ama işte lesitini keşfedince çorap söküğü gibi halloldu işler. Neden bulamadı ki acaba eşin yaa?? Bu dermokozmetik ürünler satan eczanelerde oluyor aslında AVM’lerin içindekilerde özellikle. Sen nerde oturuyordun??
Masallah bugun doguran dogurana ne guzel, gozun aydin canim anali babali,saglikla buyusun insallahKızlar Rabbime şükürler olsun,bugün doğumum gerçekleşti.. Allah isteyen herkese bu duyguyu tattırsin..
Eyupteysen vialand I bilirsin orda solgar in vitamin takviye urunleri oluyor bulursun orda selenyum almistm ben solgarin tiroid icinYaaa süt mü kesiyolarmış yoksaay buldurayım bn o zamn ondan kesin . Eyüpte oturuyorum yakındaki avmlete falan göndereyim o zamn
Kızlar doktor yatış verdi 3 cm olmuş açılmam ve suyum azalmış. Sancımda varmış ama ben sancıları pek hissetmedim. Azcık suni sancıyla doğumu başlatacak.
Çok geçmiş olsun canım, çok kötu olmuş ama şu an bebegin ve senin iyi olmana sevindim.Bende ödem dısında hiçbir belirti yoktu. Aman dikkatli ol. Devamlı kontrol altında kal
Kızlar sabah 9.30 da kızım dünyaya geldi çok şükür Rabbime herşey yolunda... Rabbim hepimize ve isteyen herkese Rabbim nasip etsin inşallah
hoşgelmiş minik prenses, sağlıkla büyütün inşallahEvet sabah 11:10 da geldi kızım şimdilik uyuşuk olduğum için iyiyim ilaçların etkisi geçince başlayacak sızılar
Canım bebeğin hazırlıklarıni bitirebildin miGözün aydın canım. Sağlıklı sıhhatli huzurlu ömürler size
Çok az kişi kaldık doğum yapmayan. Stres sarıyor düşündükçe. Çok şükür sağ salim kurtuldu arkadaşlar. Darısı bizlere inşallah
Çok şükür canım 11.10 gibi doğdu ben de ayağa kalktım yürüdüm falan bikaç saattir daha iyi gibiyiz...çok fena bi cimcime tiz sesiyle bir ciyaklıyor hastane pertşekerle ilgili falan da sorun yok dediler şimdilik iyiyiz darısı başınıza
Bende yapmıştım Meryem Ana oyunu iki gün önceden sancılar başladı ama rahim açılmadı. Ben de ters tepti herhalde.
Allah analı babalı büyütsün, hayırlı uğurlu olsun canımKızlar Rabbime şükürler olsun,bugün doğumum gerçekleşti.. Allah isteyen herkese bu duyguyu tattırsin..
Kizlar gece sancim vardi, dedim uykum var sanci istemiyorum simdi. Tuvaletim yoktu ama sirf sanci gitsin diye kalkip tuvalete gittim. Gercektende dondugumde sanci kalmamisti. Simdi cok sucluluk hissediyorum. Benim keyfim yuzunden gunlerdir olmayan yalanci sanci da kacti gitti.
Zaten butun gun kanapede uyuyorum. Cok aktif anne olacaktim ben. 20 kilo aldim surekli uyukluyorum. Odemlerim cok fena kimse beni gormesin istiyorum. Surekli cikolata tatli yiyorum. Kontrolu kaybettim artik. Suclu hissediyorum.
4 gun kalmis bebegin gunune ne gelen var ne giden. Bebegim sikisti kaldi karnimda diye uzuluyorum.
Canım sancı diyorsun gidip bı nst mı baktirsanÇok sevindim canım şekerle ilgili sorunu olmamasına. Dünkü doktorla gebelik zehirlenmesi muhabbetinden sonra içimi.bi korku aldı. Bide bir süredir dil uyuşması yaşıyorum bazen dil ucu oluyor bazen bogazima kadar uzayabiliyor uyuşma. Çok tedirginim. Şu hazirliklarimi tamamlasaydım keşke. Fakat şu anda dehşet bir sancim var.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?