- 6 Ocak 2008
- 914
- 800
- 648
- Konu Sahibi kardelen384
-
- #50.501
Bende ölçümlere guvenmiyorum bizimkide 38+5 sali gunu.daha fazlasina dayanamiycam.hakkimizda hayırlısı canım.Kizlar ben bugun doktora gittim. Pazartesini kararlastirdik 39+3um ama bebek 37+0 cikti normalde 4 5 gun geri cikiyodu. Bebegin boyu 10 gun once 51 cm di. Simdi 49 olmus ne alaka. Olcumleri geri cikmasina ragmen 10 gunde 500 gr almis cikti. Valla anlayan beri gelsin. Ben bugunku komtrolden hicbisey anlamadim. Dogum tarihim mayisin sonunu verdi usg. Erken mi diyorum yok artik 38+3 sun diyo
Bende de oluyor o kasılmalar çok doktoruma söyledim.Doğuma hazırlık kasılmalarıymış normal yani dinlenince geçiyor.genelde yorulunca oluyor.Kızlar bebek karnımda sertleşiyor taş kesildi karnım o da ağrı yapıyor canım acıyor baya yattım iyi gibi bu kasılmalar sancı dimi yaa ayy zatem erken gelcek bu kadar da erken olmasın
Çikolata yedim az beklicem yine böyle olursa gitcem valla bugün bi değişik çünküİçine nasıl sinerse canım, biz ne desek boş sen nasıl iyi hissetceksen öyle yap, stres olma
Dur bi sarsayım bakayım işe yarıcakmıCan'ım benim de öyle birkaç gündür nerdeyse hiç hareket etmiyordu. Dediğin gibi tekme falan Yok artık zaten. İçerde ayağını bacağını kaydırır gibi.
Ama sancı çektiğim zaman hareketlendi baya.
Doktorum hareketsiz olursa iki elinle karnını tut sars bikaç kez. Ediyorsa sıkıntı Yok demişti. Bu sabah ben de sarstım baya.
bebeğin hayırlı olsun canım, sağlıkla büyüsün, seni de tebrik ederim, çok güzel bir doğum olmuş, erkeklerin askerlik anılarının biz kadınların doğum hikayelerinin tadı bir başka oluyor gerçekten, Allah hepimize sağlıklı sorunsuz doğumlar nasip etsin, sağlıkla kucaklıyalım yavrularımızı inşallah Aminnn...Selam kizlar dogum hikayemi paylasayim. 3 mayis persembe gunu oglen 12de nisanim geldi yazmistim burda. O gun son hazirliklar icin disari cikicaktik hazirlanmistim. Sonra nisan geldigini gorunce doktorumu aradm nstye baglan gel dedi kostur kostur agdaya gittim
Sonra Esimle hastaneye gittik sancilarim sik ama duzensizdi ebe cati muayenesi etti ve sok 4 cm aciklik ve hic aci hissetmiyorm herkes cok sasirdi tebrik ediyolr falan bianda herkes kosturmaya basladi dogum baslamis diye doktorum geldi epidural takildi ben ne zaman dersemndozu uygulicaklardi lavman yapildi ve saat 4te geldigim hastanede saat 10a kadar 10 cm acikligim oldu ben hicbi sanci hissetmedigim icin suni sanci takildi 10 cme yaklastiginda aciklik sanci 2 dk bire dusmeye basladi ben kivrandim o an tabi genede dayanicam dedim catala gectigimde bebegim dogum kanalina tam yerlesmemisti comelme hareketleri pilates topu falan derken ikinmami istediler ama ben agrim cok oldugu icin epiduralin dozunun yapilmasini istedim istemesemde olurmus sanciyi hissetmedigim icin ikinmam yarida kaliyodu 4 kere ikindim olmadi cocuk basini geri kaciriyodu bu son artik olmazsa sezeryane alcam dedi tabi ben tutustumesimde benimleydi o da benle beraber dogurdu diyebilirm sonnnn kez ikindigimdaa bebegim kollarimdaydi cok sukur
Dikislerim var ama agrim yok cok sukur ben kurtuldm kizlar darisi kalanlarin basina allah herkese kolay dogum nasip etsin insallah bu arada bebegim 3250 gram 49 cm dogdu yani 53 cm falan iri bebek deilmis
Dayanamicam derken canim kendin mi istedin sezeryan olmayi. Hala acabalarim var benim kafamda yaBende ölçümlere guvenmiyorum bizimkide 38+5 sali gunu.daha fazlasina dayanamiycam.hakkimizda hayırlısı canım.
Dedi dedi, şu kadar kanaman olur şöyle böyle diye anlattı anlattı, 2,5 ay ilişki önermiyorum, gelirsiniz kontrolleri yaparız hem korunma yöntemlerini konuşuruz falan dedi2.5 ay sonra gel dedi ama ilişki yasak dedi mi 2.5 ay
Doktorun eşiyle sorunları olduğunu düşünüyorEvBoregi canım 2.5 ayı duyunca eşin ne dedi ben onu merak ettim bende ilk defa senden duydum o süreyi hep bildiğimiz 40 gün benim ilkinde kanamam daha uzun sürmüştü mesela 40 tan sonrada azda olsa devam etmişti ama 2,5 ayda sürmedi tabi
Git bence ya, bak benim de kafama takıldı, riskli haftalar belli olmaz, hadi git bize de haber ver bariÇikolata yedim az beklicem yine böyle olursa gitcem valla bugün bi değişik çünkü
Yani 40 haftalara kadar beklemek çok zor.son günler daha ağır geçiyor.hayirlisiyla biran once dogurmak istiyorum.doktorum benim durumum için sezeryan önerdi bu arada.korkmuyorum sezeryandan.hepsinin ayrı bir yani var.sonu güzel olsun dilerimkiDayanamicam derken canim kendin mi istedin sezeryan olmayi. Hala acabalarim var benim kafamda ya
Ay cok güldümDoktorun eşiyle sorunları olduğunu düşünüyorduruma göre bakarız salla onu falan dedi başka doktora götürmeyeydi
Merhaba kızlar biz de iyiyiz çok şükür. Cuma günü ablasıyla aynı günde saat 10.22 de geldi Zehra kuzusu. Çok güzel kokuyor mis gibi. Kocaman da gözleri var. Rabbim bekleyen isteyen herkese nasip etsin. Aldığım hastane çıkışları bile bir günde küçülecek gibi duruyor:) ki çok uzun da değil 50 cm doğdu. Süsler kıyafetler battaniyeler hepsinin içinde bir bebiş görmek çok güzelmiş. Rabbim kimsenin kucağını boş bırakmasın. 3 yıl geçmiş ama nasıl özlemişim anlatamam o süt kokulu boyun öpücüğünü. Sütüm geliyor ama yetmiyor. Şuan az çünkü, mama takviyesine başladık sarılık başlayınca. Kuzucuk da rahat etti. Çok diretmedim mama yemesin diye evde inşallah arttırırım sütümü. Geriden okuyorum doğum yapanları tebrik ederim
Giyiniyorum çıkcaz birazdan eve gelince yazarım mutlaka..Git bence ya, bak benim de kafama takıldı, riskli haftalar belli olmaz, hadi git bize de haber ver bari
Yani sen doğuralı baya oldu bana ne oldu da bnde de aynı şey oldu . Galiba bnde mastit oldum kocaman beze gibi bileyler var göğsümde
Tebrik ederim kizlar. Allah analı babalı büyütsün.
Benim oyle oluyordu, emzirince rahatliyordu. Tam bosalmiyor mu acaba
Evet :) okuduklarimdan aklimda bir sey kaldi mi, hayir
35-36. haftalardan sonra nst’ye almak için haftalık çağırdılar beni de. sıkıntılı bir durum olsa söylerdi dr.Arkadaşlar selamlar bugün sabah doktordaydık, çatı muayenesi yaptı açılma var mı diye baktı yoktu, henüz 37. haftayı bitirdik yani daha 20gün var görünüyor ama 50 sancım çıktı aralıklı da olsa, o sebeple mi bilmiyorum haftaiçi tekrar çağırdı ve bebeğim yan duruyor, ilki normal olduğu için bu da normal olsun istedim, çünkü 3 yaşında bir oğlum var ve bakacak da kimse yok, eşim de iş yoğunluğu sebebiyle sürekli bizimle kalamaz, normal doğumda en azından 1 gece kalınıyor, oğlum çünkü annesiz babasız durmayan bir çocuk. Bol bol dua ediyorum, burda da sormak istedim son anda dönenler olmuştur muhakkak diye düşünüyorum. Doktor 40a kadar bekleriz dedi acil bir durum olmadığı sürece ama neden erken çağırdı anlamadım ben haftaya cumartesi çağırır diye bekliyordum. Bu arada doğum yapan arkadaşlara Allah kolaylık versin, evladı küvezde olanlara şifalar diliyorum, ilk oğlumda ben de yaşadım zamanında doğmasına rağmen kordon dolanmıştı ve solunum desteği aldı, Allah tez vakitte kavuştursun.
Gözün aydın canım,masallah size , ablası napti ya da napıyor su anda bebeğe nasıl davranıyor. Mal benim fıstık da 3 yaşında en çok da onların buluşma anını merak ediyorumMerhaba kızlar biz de iyiyiz çok şükür. Cuma günü ablasıyla aynı günde saat 10.22 de geldi Zehra kuzusu. Çok güzel kokuyor mis gibi. Kocaman da gözleri var. Rabbim bekleyen isteyen herkese nasip etsin. Aldığım hastane çıkışları bile bir günde küçülecek gibi duruyor:) ki çok uzun da değil 50 cm doğdu. Süsler kıyafetler battaniyeler hepsinin içinde bir bebiş görmek çok güzelmiş. Rabbim kimsenin kucağını boş bırakmasın. 3 yıl geçmiş ama nasıl özlemişim anlatamam o süt kokulu boyun öpücüğünü. Sütüm geliyor ama yetmiyor. Şuan az çünkü, mama takviyesine başladık sarılık başlayınca. Kuzucuk da rahat etti. Çok diretmedim mama yemesin diye evde inşallah arttırırım sütümü. Geriden okuyorum doğum yapanları tebrik ederim
Canım çok geçmiş olsın oğlumda ben mastit oldum 4 aylıktı. İnanılmaz bir ateşbezeler ve sıtmayla uyandım 15 gün neler dendysek olmadı pompayla gece gündüz pes etmeden süt gelmese de sağdım. Doktor sütten kesicez bebeği dedi. Zaten o memeyi almıyordu. Beyaz kil maskesi denedim yumuşattı baya. Ve bebek çekmedipi için pompa da çok güçlü çekemiyor malum emme kadar olmuyor. Araştırırken bi sayfada okudum. En son çare kadın ayıptır söylemesi eşine emzirtmiş güçlü çektiği için derman bulmuş. Artık ben de istemeye istemeye annemlerin zoruyla onu denedik. Eşim emip tükürdü ve sonrasında açıldıKızlar akıl verin sağ göğsüm iptal taş oldu oğlum inatla almiyo pompa ise yaramiyor duş masaj denedik olmuyor. Ne yapcam ben beze olmaya başladi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?